Автоматична хранилка за домашни любимци

Mejor-comedero-automático

Бейли, любимият ми ретривър, не е лесен домашен любимец, той е сладур, но мрази да е сам и Mejor-comedero-automático

този месец ми се наложи да работя на две смени, така че ако не ме слуша, не яде. За да го предпазя от заболяване, ми трябва най-добрата автоматична хранилка за домашни любимци.

Автоматичните хранилки за кучета, котки и други домашни любимци станаха модерни, за да се грижим добре за малкото животно в това общество, в което толкова взискателна работа може да ни накара да пренебрегнем най-добрия си приятел.

Някои от тях помагат на животните ви да се хранят правилно и са толкова модерни, че дори се управляват от компютър.

Те са идеални, ако ще отсъствате от дома си за няколко дни или ако сте в града и искате да се погрижите за хранителните навици на домашния си любимец.

Ако вече сте решили да купите, най-добре е да изберете такъв, който е с добро качество, отговаря на нуждите на вашия домашен любимец и е по-евтин.

 

Най-добрите автоматични хранилки за домашни любимци

Коя е най-добрата автоматична хранилка за домашни любимци?

Добрият диспенсер за храна трябва да има редица функции, които да отговарят на вашите нужди и на нуждите на съответния домашен любимец.

Най-напред трябва да проверите какво се предлага. Мнението на клиентите, репутацията на продукта, марката, цената и след сравнителна, направете избор според вашите изисквания.

Необходимо е също така да се проверят навиците на животното, дали то яде сухи гранули или мокра храна, защото не всички са създадени за определени видове храна, така че трябва да имате това предвид, когато търсите дозатора .

Ако изберете такъв, който има и диспенсър за вода, можете да избирате между такъв, който има контейнер с вместимост от 250 ml или до 500 ml течност.

За да добиете представа от какво се нуждаете в дома си, е добре да разгледате този списък, който сме подготвили за вас.

Ето от най-добрите автоматични хранилки за домашни любимци:

1. HoneyGuaridan A26 Автоматична електронна хранилка за кучета и котки

Програмируема за шест хранения

31UUwau-SpS

КУПИ СЕГА

Направена да работи с ниска консумация на енергия, тази хранилка е подходяща за кучета и котки и можете да я програмирате за до 6 хранения на ден.

Той има функция за запис на глас и вграден високоговорител, който ви позволява да оставите 12-секундно съобщение, което ще предупреди домашния ви любимец да дойде и да се храни в точното време.

Предлага се с цифров часовник и индикатор за функциите и е подходящ за суха и полумокра храна.

2. TOPHGDIY Автоматична хранилка за домашни любимци с купичка

Приема суха и мокра храна

31Pc9zrkTgL

КУПИ СЕГА

За да организирате и поддържате правилни хранителни навици на домашните си любимци, този програмируем диспенсър за храна може да ви бъде от голяма полза.

Подходяща е за всички видове малки и средни домашни любимци и побира пет порции храна , както мокра, така и суха, в отделни купички.

Предлага се с опция за 10-секунден гласов запис за повикване на домашния любимец по време на хранене . Използва два източника на захранване: адаптер и батерии.

3. 220v Автоматична хранилка за големи кучета Producan

За големи домашни любимци

41Vtq34Cs6L

КУПИ СЕГА

Изработена от здрава поцинкована стомана, тази цифрова хранилка е предназначена за хранене на големи кучета и може да побере до 15 килограма суха храна.

Работи на 220 волта и е много лесен за използване. Всичко, което трябва да направите, е да програмирате количеството храна , което кучето консумира, и не само ще го нахраните добре, но с тази техника ще избегнете прехранването на вашия домашен любимец.

Идеално е да отидете на почивка със спокойствие.

4. автоматична хранилка Hommini с видео и гласова функция

Включва диспенсер за вода

Оборудвана с диспенсер за вода, това е най-модерната автоматична хранилка , която ще намерите на пазара . Той е подходящ за котки и кучета и може да бъде програмиран с до четири дневни аларми.

Една от силните страни на тези хранилки е, че те се управляват от смартфон , а също така се предлагат с включена камера , която ще ви позволи да записвате 10-секундни съобщения, да взаимодействате с домашния си любимец и дори да правите снимки, за да ги качвате в мрежите.

5. Amzdeal LCD Food Dispenser

Универсален и лесен за програмиране

Не е нужно да се притеснявате за храненето на домашния си любимец, когато отсъствате, тази хранилка за кучета (и други домашни любимци) идва с LCD екран и осигурява три дневни дози и може да храни малко животно в продължение на 4 до 6 дни.

Това е високоефективно устройство , което ви дава възможност да записвате гласови съобщения и музика, които се активират, за да призоват домашния любимец да се храни. Той е достъпен и използва батерия.

 

Какво е интелигентна хранилка за домашни любимци?

Това е устройство, предназначено да програмира и управлява времето за хранене на вашия домашен любимец, както и порциите храна, от които се нуждае. Те дори разполагат с камера, за да можете да наблюдавате какво прави вашият домашен любимец, докато отсъствате от дома. Предимството на тези машини е, че можете да храните домашния си любимец през деня, дори и да не сте вкъщи всеки ден. Тези интелигентни хранилки се управляват от компютър или чрез смартфони.

Защо ви трябва хранилка?

Да имаш домашен любимец е отговорност. Ако сте един от тези, които имат куче или котка, или и двете, у дома, знаете, че домашният любимец не е просто да вдига шум в къщата или да изглежда сладък, а е живо същество, което се нуждае от грижи, храна и защита.

В съвременния свят и при дългите работни часове в офиса домашните любимци често прекарват по-голямата част от времето си сами вкъщи, така че интелигентната хранилка за домашни любимци ще ви бъде от полза, независимо дали имате дълги работни часове или ви се налага да заминете за няколко дни по работа, или по време на празниците, когато домашните любимци не са разрешени.

Какви видове автоматични хранилки има?

На пазара ще намерите всякакви автоматични хранилки за домашни любимци, защото това зависи от вида на домашния любимец, който имате у дома, има такива за котки, кучета и други видове животни, но това не е единственото разграничение, което ще видите във видовете хранилки, а има и други, като посочените по-долу са може би най-популярните:

Гравитационни хранилки:

Както подсказва името, тази хранилка снабдява чинията на вашия домашен любимец с храна чрез гравитацията, т.е. тя я пълни всеки път, когато тя е празна. Състои се от бункер за съхранение, прикрепен към чиния, която служи за дозатор.

От всички хранилки тези са най-малко сложни и се пълнят автоматично чрез гравитация всеки път, когато кучето или котката изпразнят купичката. Бункерът освобождава количество храна, равно на това, което се побира в чинията, а когато чинията се напълни, бункерът просто спира да подава храна и когато се изпразни, гравитацията сама поставя още храна в чинията.

Предимства на гравитационните хранилки:

Най-голямото предимство е, че не е необходимо да сте експерт, за да работите с тази хранилка, тя е с прост механизъм и вашият домашен любимец никога няма да остане без храна.

Електронни хранилки за домашни любимци:

Те са малко по-модерни и специализирани, с тях вашият домашен любимец се храни според предварително измерени и програмирани времена за хранене и порции храна, като това, което програмирате, ще бъде точно това, което домашният любимец ще яде в количествата, които предварително сте определили.

Предимства на електронните хранилки за домашни любимци:

Голямото му предимство е, че ще ви бъде много полезен, ако се налага домашният ви любимец да спазва строг план за хранене с точни часове и количества. Той е идеален, ако вашият домашен любимец е в лошо здравословно състояние, може би страда от хипогликемия, диабет или панкреатит, защото ще ви помогне да му дадете само необходимата храна в необходимото време, без да е задължително да сте вкъщи, а също така е най-подходящ, ако имате домашни любимци с проблеми със затлъстяването.

Как да изберем автоматична хранилка за котки

Хранилките се избират в зависимост от домашния любимец, който имате вкъщи. Очевидно е, че хранилката за котки няма да е същата като тази за кучета, тъй като всяко животно има различни хранителни навици и поведение и яде различни порции.

Всъщност, ако имате котка, е по-лесно да си купите хранилка за котки, отколкото да се опитвате да съчетаете котката с хранилката. Въпреки това, когато пазарувате, винаги е полезно да вземете предвид следните аспекти:

Размери на порциите:

Тук отново трябва да се обърне внимание на хранителните навици на домашния любимец. Има котки, които ядат малки порции няколко пъти на ден, и такива, които изяждат голяма купа гранули наведнъж, затова изберете подходящата храна. Ако котката ви се храни през целия ден, добър избор е хранилка, която дава малки количества няколко пъти дневно.

Брой хранения на ден:

В зависимост от навиците на вашата котка е най-добре и най-разумно да изберете хранилка, която ви позволява да планирате определен брой порции храна на ден, подходящи за хранене на вашия домашен любимец.

Вид храна:

По принцип хранилките са устройства, предназначени за подаване на суха храна, т.е. преработена храна за котки. Ако поставите мокра храна в тези дозатори, ще се получи бъркотия, така че ако нуждите на вашия домашен любимец са свързани с мокра храна, най-добре е да потърсите хранилка, която е подходяща за този вид храна.

Размер на дозатора за храна:

По принцип храната за котки е по-малка от тази за кучета например, но не всички дозатори са пригодени за дозиране на храна с определен размер, така че преди да купите, трябва да се уверите, че устройството няма да се запуши с храната, която сервирате на вашия домашен любимец.

Дълготрайност на автоматичната хранилка за котки:

Въпреки че тези устройства са доста автоматизирани, не можете да забравяте, че те са машини и че освен това се занимават с гладна котка, така че ако имат прозрачен бункер и храната се вижда, а котката ви е особено съобразителна, трябва да сте сигурни, че няма да спре да се опитва да докосва и манипулира устройството, докато не види как цялата храна изчезва. Това се е случвало повече пъти, отколкото можете да си представите, така че ако котката ви е от тези, най-добре си вземете хранилка, която може да издържи на лудото поведение на домашния ви любимец.

 

Как да изберем автоматична хранилка за кучета

Кучетата също имат своите особености и когато избирате хранилка за тях, трябва да вземете предвид всяка от тези характеристики, за да изберете най-подходящата. Когато става въпрос за кучета, по време на покупката може да искате да разгледате тези аспекти, които със сигурност ще улеснят покупката ви и ще ви помогнат да вземете правилното решение.

  • Вид на храната: Когато правите своя избор, е важно да вземете предвид навиците на вашето куче. Ако отглеждате кучето на суха храна, най-подходящ е дозаторът за гранули, но ако кучето ви яде мокра храна, трябва да се уверите, че избраният от вас дозатор ще работи добре с този вид храна. Разбира се, има хранилки за съхранение на мокра храна, но те изискват пакети с лед, за да се запази храната в хладилник и да се предотврати бързото ѝ разваляне, и въпреки че са вариант, не са най-подходящи за продължително раздаване на храна. Ако начинът ви на живот не ви позволява да сте вкъщи и да храните домашния си любимец директно, може би е идеално да създадете навик за хранене със суха храна, за да сте спокойни и домашният ви любимец да е доволен.
  • Ела и си вземи: дори и да припадат от глад, има обучени кучета, които няма да дойдат за храна, ако не чуят собственика си да ги вика или ако не чуят звука от падането на храната в купата. Други дори отиват, когато са насърчени с ласкави думи, така че в такива случаи е подходящо да се сдобиете с хранилка, която позволява да запишете тези гласови команди, които ще се активират в определени часове, за да се изсипе храна в хранилката.
  • Размер на кученцето: Това е от съществено значение при избора на хранилка. Ако кучето ви е почти с вашите размери, когато стои на два крака, тогава е добре да имате здрава хранилка, защото в противен случай рано или късно ще я намерите разпиляна из къщата, защото вашето 'кученце' е поискало допълнително лакомство. Когато става въпрос за големи кучета, най-приемливият вариант е стабилна хранилка с разумна височина, така че кучето да не може лесно да я достигне. Малките кучета ще се справят с почти всяка хранилка, но ако са непослушни, уверете се, че височината на дозатора няма да бъде достигната толкова лесно.
  • Нива: Една от основните препоръки на ветеринарния лекар при избора на хранилка е тя да има подходяща височина за удобно хранене на кучето, идеята е малкото животно да се възползва от по-голямата част от това, което е в купичката, и да се храни удобно, така че хранилката не трябва да е твърде ниска, тъй като, докато дъвчат, кучетата са склонни да вдигат глава, така че е добре да имате хранилка, която не ги кара да се чувстват неудобно или да ги наранява, също така с повдигната купичка вдигането на главата ще бъде по-малко, защото няма да има нужда от това. Купа с определена степен на издигане ще улесни храненето на кучето и ще намали износването на пода, натрупването на мръсотия и бактерии, които могат да повлияят на здравето на домашния ви любимец.
  • Предизвикателства при сглобяването на автоматична хранилка за кучета: Ако не сте особено сръчни в сглобяването и монтирането на тези неща, най-добре е да разгледате този детайл, преди да го вземете вкъщи. Например, някои нямат подвижни чаши, така че почистването им е по-сложно, други имат батерии и дори изискват поставянето на винтове всеки път, когато се налага смяна на батерията. Идеалният вариант е да разгледате всички аспекти на поддръжката и да прецените дали си заслужава да купите устройство, което няма да ви осигури удобства. В крайна сметка трябва да изберете най-подходящата за вашия домашен любимец и най-удобната за сглобяване, монтиране и поддръжка.