аквариум

mejor-acuario-para-casa

Все по-често много семейства имат домашни любимци или животни компаньони, които правят ежедневието им по-поносимо. Сред многото варианти, които могат да бъдат избрани, рибите могат да бъдат добър избор за много хора, тъй като не изискват прекалено много внимание, така че намирането на най-добрия домашен аквариум , който е качествен

Най-добрите домашни аквариуми

Какъв е най-добрият домашен аквариум

Какъв е най-добрият домашен аквариум?

За момента и за да имате добра основа за начало, ви предлагаме списък с 4-те най-добри аквариума на пазара, които можете да поставите в дома си.

Ето кои са най-добрите домашни аквариуми :

1. Yongse автоматична система за размножаване на риби

41Qnsv98drL

КУПИ СЕГА

Ако вече сме имали риби или ще ги имаме за първи път и мислим за колония в дългосрочен план, този аквариум Yongse е повече от интересен вариант за всички потенциални развъдчици, тъй като разделянето му на различни камери оставя една свободна за размножаването на нашите животни, свързани помежду си.

В допълнение към особеностите си той включва система за поддържане на циркулацията на водата в целия аквариум, отвор за въздушна помпа, както и достатъчно място за майките и потомството (размерите му са 20x 9x 10,5 cm). Недостатъкът е, че в повечето случаи това не е добър аквариум, тъй като е насочен към много специфичен потребител, а има и по-прости варианти за обща употреба.

2. Anself LED аквариум

51FSo-2XBnL

КУПИ СЕГА

Преминаваме към един много по-малък размер от марката Anself, предназначен по-скоро за кабинета или бюрото в офиса, със светодиоди, които го осветяват, и множество функционалности, а не само фокусирани върху аквариума, тъй като включва часовник, календар, термометър и различни звуци, базирани на природата.

От друга страна, той не пропуска главните герои - рибките, които ще могат да се наслаждават на движеща се вода, когато аквариумът е свързан чрез USB порт, което издава предназначението му - офисите.

3. Sotoboo висящ аквариум

51Dwr0BUn5L

КУПИ СЕГА

Често се препоръчва да не променяте нещо, ако то работи. Понякога обаче промяната на дизайна или различният подход могат да го превърнат в препоръчителен продукт. Такъв е примерът с този аквариум, също от марката Sotoboo, който възприема духа на класическия сферичен аквариум и го пренася на стената, като моделът е създаден, за да бъде окачен.

В допълнение към дизайна, който може ясно да помогне за украсата на една стая, предимствата му са неговата простота и малък размер, който няма да го направи неудобен.

Недостатъците са също неговата простота (няма въздушна помпа, например), както и размерите му (23×25,5 cm), които няма да ни позволят да вкараме много риби в него. Въпреки това той е добро начало за всички начинаещи.

4. Комплект за аквариум Fluval Flex

51sdX3gsXwL

КУПИ СЕГА

Този модел, на Fluval , е изработен от стъкло и има пластмасов капак. Той има кубична форма със заоблена предна част.

Той има вградена помпа, така че водата остава в постоянно движение, което предотвратява разпространението й и създаването на лоши миризми и зелено вещество, което се залепва за стъклото. Има два различни модела, от които можете да избирате - единият е с обем 57 литра, а другият - с обем 34 литра.

Какво представлява аквариумът? Всичко, което трябва да знаете

mejor-acuario-para-casa

Въпреки че много хора свързват думата аквариум с тропически риби, трябва да знаете, че аквариумът е устройство, създадено да служи като изкуствена среда за видове, които живеят във вода, включително големи морски бозайници, както и земноводни и растения.

В зависимост от вида и размера, разбира се, има дори аквариуми, в които могат да се настанят полуводни животни или цяла подводна екосистема.

Видове аквариуми

На пазара се предлага голямо разнообразие от аквариуми, предназначени за различни видове.

Това е най-евтиният и най-основен вид аквариум, тъй като всичко, което трябва да направите, е да добавите необходимата вода, няколко рибки и това е всичко.

Обикновено аквариумите с топки са малки, въпреки че се предлагат много размери, както и различни аксесоари, като камъни и орнаменти, които придават специален вид на морския пейзаж.

Друга особеност на тези аквариуми е, че предвид традиционната им същност те нямат аквариумни филтри или осветление, но изискват постоянна поддръжка, за да се гарантира доброто състояние на видовете.

Те са разработени за отглеждане на риби от различни региони и дори растения.

Както подсказва името им, това са аквариуми за златни рибки , защото са снабдени с зелени листа , които контрастират с цвета на екземплярите.

Това са аквариуми, в които има повече растения, отколкото риби.

Това са аквариуми за сладководни риби. Говоря за екземпляри от реки и потоци, независимо дали са студени или топли води.

Очевидно това са аквариумите за соленоводни риби ; т.е. такива, които произхождат от морета и океани. Въпреки това, за да се запази животът на рибите в този вид аквариум, водата трябва да бъде силно филтрирана.

Видове аквариумни резервоари

Освен разнообразието от аквариуми е важно да сте наясно и с видовете аквариумни резервоари, тъй като от това зависи доколко те могат да се съчетаят с вашата декорация и наличното пространство.

acuario-de-pared

Обикновено те се изграждат в голям мащаб и се вграждат в стената на инфраструктурата.

Това са тези, които се предлагат като самостоятелни елементи, за да бъдат поставени на рафт или на друга мебел.

Както подсказва името, това са резервоари, които са вградени в шкафове и не трябва да се изваждат от тях.

Говоря за аквариуми, които трябва да бъдат закупени с изработен по поръчка постамент, който да побере аквариума и дори да му придаде естетически вид.

acuario-de-suelo

Това са резервоари, изградени като част от пода на сградата и очевидно със здрави материали, способни да издържат теглото на хората, които стоят върху тях, докато вървят.

За грижата за рибите и другите водни видове

Независимо от вида на аквариума и аквариума, както и от неговия размер и стил, много е важно да спазвате указанията за хранене и поддръжка, за да можете да гарантирате добро здраве на рибите и общото благосъстояние на цялата екосистема, която сте избрали да обитавате.

Не се скъпете да задавате въпроси на продавача, а още по-малко да пренебрегвате съветите и препоръките му ; дори когато той предлага най-добрите аксесоари за аквариум , които биха били благоприятни за вашите рибки, като нагревател и филтър за аквариум, както и осветление и решения за измерване на нивото на Ph и качеството на водата и др.

Добре или зле е да имаш аквариум у дома?

Въпреки че гледната точка на индивида играе много важна роля тук, струва си да започнем с 'доказаното': Досега никоя теория не е установила, че отглеждането на безобидна риба у дома е вредно; по-скоро има проучвания, които твърдят, че това е полезно за здравето.

А от друга страна, що се отнася до вярванията и други мнения: във Фън Шуй, поставянето на аквариум на определено място в къщата се използва за привличане на богатство и късмет ; докато за много хора гледката на аквариум в дома носи положителна атмосфера и усещане за щастие.

Петте ключа за закупуване на добър аквариум за риби

Ако определено искате да закупите аквариум за риби с добро качество, не трябва да се съсредоточавате само върху намирането на най-евтиния модел, тъй като може да се окажете в голяма беда.

И не говоря за това, че ако си купите евтин или по-достъпен аквариум, той ще се развали за кратко време. Въпросът е, че трябва да вземете предвид пет неща, за да можете да се наслаждавате максимално на аквариума си.

 • Сладководни или соленоводни риби

acuario-agua-salada

Въпреки че соленоводните риби са по-ярки и екзотични на вид, имайте предвид, че освен че са по-скъпи и по-деликатни от сладководните, соленоводните аквариуми изискват много повече поддръжка.

 • Риби и размер на аквариума

Важно е размерът на аквариума да е идеален, за да могат рибите да разполагат с достатъчно пространство за плуване и за своя растеж.

Посъветвайте се за видовете риби, които искате да отглеждате в аквариума, тъй като някои от тях са много агресивни и ориентирани към доминиране, докато други се разбират добре само със своя вид, а трети не се разбират дори със своя вид.

Освен това се препоръчва да не се слагат много малки риби заедно с много големи, тъй като вторите могат да изядат първите.

Проучете изискванията към храненето и грижите за рибите, които искате да отглеждате в аквариума си, тъй като има екземпляри, които изискват специални храни, които водят до по-високи разходи за поддръжка на водата.

9-те предимства на аквариумите

Тъй като домашните любимци - като цяло - осигуряват общуване, щастие и в много случаи дори сигурност, те могат да допринесат за намаляване на опустошителния стрес и други заболявания в ежедневието.

И ако говорим конкретно за аквариумите с рибки, те са способни да се борят с безсънието, сърдечните пристъпи, кръвното налягане и хиперактивността с дефицит на вниманието, както и с болестта на Алцхаймер, болката, скуката при децата и енергийния дисбаланс.

Ако наблюдавате аквариум и се оставите на успокояващата му магия, можете да постигнете спокоен сън.

mejor-acuario-para-casa

Изследванията показват, че хората, претърпели инфаркт, могат да живеят по-дълго, ако имат аквариум, тъй като той спомага за понижаване на нивата на стрес и съответно на кръвното налягане.

Възхищението от плуването на рибите има успокояващ ефект, който може да понижи кръвното налягане.

 • Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

Няколко проучвания показват, че децата, диагностицирани със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, се успокояват, когато гледат аквариум.

Много изследвания показват, че пациентите с болестта на Алцхаймер, които редовно разглеждат аквариум с рибки, могат да съобщят за по-малко агресивно поведение и по-добър апетит.

В допълнение към проучванията, според които гледането на плуващи рибки намалява стреса от чакането на лекар да започне работа, други изследвания показват, че пациентите със стоматологични заболявания, които са гледали аквариум, са се нуждаели от по-малко болкоуспокояващи.

 • Заболявания при възрастните хора

Според експертите възрастните хора, които имат аквариум в обкръжението си, могат да почувстват значително по-ниско кръвно налягане, повишен апетит и щастие.

Освен че аквариумът представлява ценно разсейване за децата, това устройство може да има дори образователен ефект върху тях, както при проучването на аквариума - неговите свойства и монтаж, така и по отношение на видовете риби, които ще бъдат настанени.

Сред допълнителните предимства на аквариума няма как да не споменем, че движещата се вода в него е в състояние да съживи застоялата или спяща енергия в стаята, офиса или сградата като цяло.

Защо да имате аквариум у дома?

Ето как аквариумът с рибки въздейства върху дефекта на Васту

Като се има предвид, че практиката на Васту се фокусира върху постигането на благополучен и хармоничен живот чрез поставянето или изграждането на обекти в определени посоки в къщата, аквариумът с рибки служи като добър коректив за всеки дефект на Васту.

Въпреки това, следвайки правилото, че броят на рибите в аквариума трябва да бъде девет, от които осем могат да бъдат дракони или златни, и една черна.

Ако някоя от рибите умре, няма нужда да се паникьосвате; просто сложете друга риба и готово.

Що се отнася до храненето на рибките, то трябва да се планира и извършва от един човек, а поддръжката на аквариума трябва да се извършва редовно.

Що се отнася до техническите изисквания, резервоарът трябва да бъде оборудван с филтри и устройства за циркулация на водата, за да се поддържа в оптимално състояние, а монтирането на цветни осветителни системи и аксесоари е валидно за подобряване на естетиката.

Що се отнася до местоположението, аквариумът трябва да бъде поставен в югозападния ъгъл на терасата или стаята, на видно място, което позволява да бъде видян от всеки посетител.

Десетте предимства на аквариума за коригиране на дефектна Васту

 1. Аквариумът с рибки може да избави къща, офис, училище, помещение или друго заведение от всички злини и да запази спокойна атмосфера.
 2. Когато една риба умре по естествен път, това означава, че проблемът също е умрял.
 3. Той засилва и поддържа привличането на енергията на богатството.
 4. Създава се спокойна атмосфера, която позволява на ума да се отпусне.
 5. В допълнение към решаването на финансовите проблеми се решават и различни неудобства.
 6. Храненето на риба се превежда като добри дела.
 7. Тя носи воля и намалява тревогите.
 8. Злите магии на посетителите се пренасочват към аквариума, така че къщата или офисът да бъдат свободни от лоши енергии.
 9. Тъй като аквариумът съхранява много вода и теглото в него може да бъде точно определено, той функционира като възможност за балансиране на теглото в околната среда.
 10. Той увеличава активната енергия в дома (Чи), а заедно с това и акцента върху доброто здраве и богатството.

Къде да купя домашен аквариум?

Едно от най-добрите места е Amazon, тъй като те разполагат с голямо разнообразие от модели домашни аквариуми, както и други аксесоари за вашите рибки, които могат да ви бъдат от полза.

Можете да отидете в магазините за домашни любимци във вашия квартал или град, а в някои търговски центрове, като Carrefour или Alcampo, също има зона, в която можете да видите аквариум за вашия дом.

Често задавани въпроси

Жестоки ли са домашните аквариуми?

Аквариумите не са жестоки, стига изискванията на животните в тях да са удовлетворени, храната да е осигурена в подходящото време, а водата да има достатъчно цвят и кислород, за да се развиват рибите. Пренебрегването на нуждите на едно животно и държането му в нехигиенични условия е жестоко.

Нуждаят ли се аквариумите от въздушни мехурчета?

Въздушната помпа просто вкарва въздух в аквариума. Въздушните помпи служат за две цели. Първо, те гарантират, че във вътрешността се поддържа достатъчна концентрация на кислород. Въздушната помпа НЕ е необходима за тази цел, но е необходимо да се поддържа адекватно движение на водата, както и разбъркване на повърхността.

Вредна ли е прекалената аерация за рибите?

В аквариумите някои видове филтри помагат за аерирането на водата, но е вярно, че твърде многото кислород във водата може да причини заболяване или дори смърт на рибите, така че трябва да регулираме интензивността на тези филтри и помпи в зависимост от размера на аквариума.

Кое е най-подходящото място за аквариума у дома?

Според Васту аквариумът трябва да бъде разположен в югоизточна посока, ако се намира в дневната, а в северна посока - в другите стаи.Аквариумът може да се превърне в основен ключ към хармонията и успеха. Активните риби са най-добрият избор, тъй като постоянното движение на рибите поддържа енергията на богатството.

Скъпо ли е да се поддържа аквариум у дома?

В сравнение с други животни, които са по-евтини от другите домашни любимци, отглеждането на риби е сравнително евтино хоби. Разходите зависят от породите, които сте решили да отглеждате, като най-скъпи и деликатни са соленоводните риби, както и от разходите за допълнително оборудване за филтриране.

Ако за първи път отглеждате риби, преминете направо към сладководни риби, те издържат по-добре на температурните промени и не се нуждаят от толкова грижи и постоянна смяна на водата.