Аквариумни въздушни помпи

mejor-bomba-de-aire-para-acuario

Включването на въздушна помпа в аквариума ви е един от най-добрите ви съюзници за поддържане на риби здрави и щастливи. Ето защо днес ви предлагаме най-добрата въздушна помпа за аквариум, с която можете да поддържате аквариума на мечтите си, с всички декорации, за които винаги сте мечтали, и всички домашни любимци, които винаги сте искали.

Тук ще ви научим всичко за тези помпи, за какво служат и какви са техните предимства, ще обясним различните видове, които съществуват, и, разбира се, ще ви дадем най-полезните съвети при избора на модел сред многото, които се предлагат на пазара.

Прочетете нататък, за да научите всичко, което трябва да знаете за тези удобни устройства и за очарователния свят на аквариумите и аквариумите.

Най-добрите въздушни помпи за аквариум

Коя е най-добрата въздушна помпа за аквариум?

Обърнете внимание, защото по-долу ще ви покажем нашия сравнителен списък на най-качествените и най-надеждните въздушни помпи. Разбира се, уверихме се също, че те са достъпни, така че дори най-евтиният от тях ще ви зарадва и със сигурност ще има всички характеристики, които сте търсили.

Тези помпи имат всичко, от което се нуждаете - от настройки на въздуха и правилния размер за вашия аквариум, до сравнително тиха работа и най-удобните захранвания, за да не ви липсва енергия. Затова разгледайте всички тези възможности и изберете най-подходящата за вас. Можете също така да разгледате съветите по-долу за избор на добра помпа, за да улесните избора си измежду тези 5 страхотни въздушни компресора за вашия аквариум.

Ето и най-добрите помпи за вода в аквариума:

1. въздушна помпа за аквариум Eheim

Добър капацитет и настройки

31WBG8fGUWL

КУПИ СЕГА

Става дума за доста компактен модел, който ще ви хареса заради своята простота и високо качество и ефективност. Той е оборудван с тръба с дължина 1 метър, 1 дифузер и регулатор за регулиране на въздуха , така че да можете да поддържате точното ниво на кислород и циркулация, което желаете да имате в аквариума си, в зависимост от нуждите на вашите риби.

Мощността му е 4 вата, което му осигурява общ капацитет от 50 до 400 литра на час, предлага тиха работа и има сменяеми части, които осигуряват дълъг експлоатационен живот.

2. PK Green Solar Powered Pond Aerator Oxygenator

Много удобен

41XcXShTQbL

КУПИ СЕГА

Най-забележителната особеност на този модел PK Green може би е, че се захранва от слънчева енергия със своите 1. 5 W панел, но има и 6V заземяваща връзка и DC мотор с 3-метров кабел за вечерите или в случай, че е твърде облачно. Други чудесни характеристики включват прозрачна тръба с дължина 2 метра и е оборудвана със собствен въздушен камък. Той предлага максимален дебит от 1,2 л/час и може да се настрои само за 2 минути.

3. HT1742-FR Hpumps

Изключително тиха

415VjWZFxcL

КУПИ СЕГА

Ако са ви омръзнали помпи, които издават много шум, ние имаме перфектното решение с този тих модел. Причината е, че това е помпа без двигател или електромагнитни части, което също така елиминира излъчването на смущения. Той е доста малък и лек и се препоръчва за средни и малки аквариуми между 8 и 60 литра. Освен това той има ниска консумация на енергия, може да осигури дебит от 240 ml/m и се монтира лесно, като се използва вендузата за закрепване към стената на резервоара и се свържат филтърът на резервоара и силиконовата тръба.

4. Преносима въздушна помпа на батерии BETTASHOP.BG

Подходяща за всичко!

31gclNPVquL

КУПИ СЕГА

Тази помпа е изключително удобна, тъй като е преносима и работи с батерии, така че можете да я вземете навсякъде без никакво неудобство, като е особено полезна за безопасно транспортиране на риби , за спешни случаи, в които трябва да създадете резервоар за болни дребни рибки или дори за рибари, които искат да запазят стръвта жива до момента на риболова или дори улова си.

И накрая, той се предлага с гумени тръби и дифузьор, метална скоба за здраво закрепване към всеки аквариум и много здрава конструкция.

5. Преносима помпа за аквариум Yakamoz 5 W

Комфорт и удобство

41bsYQBUG2L

КУПИ СЕГА

Тази малка помпа от марка Yakamoz ще бъде приятно допълнение към всеки аквариум заради дизайна си, който ще му придаде много модерен и приятен вид. Въпреки че е малък и има само 5 W мощност, той е оборудван с два изхода за въздух, което го прави идеален за насищане с кислород на до два малки аквариума едновременно и за транспортиране на риби или създаване на аквариуми за спешни случаи. Той може да се поставя на височина от 40 до 60 см, работи без масла и има ниска консумация на енергия , нехлъзгаща се основа и доста тиха система.

Какво е въздушна помпа или аератор за аквариум?

Функцията на тези устройства е да преместват въздуха от една точка на аквариума в друга. mejor-bomba-de-aire-para-acuario

С други думи, те са основно отговорни за поддържането на постоянен въздушен поток в аквариума, така че вашите рибки да са в безопасност и да са здрави. Механизмът им всъщност е доста прост и се състои от електромагнит, който вибрира върху гумена мембрана, която предизвиква движението на въздуха.

При някои модели обаче това движение създава много шум, особено през нощта, когато се опитвате да заспите. Така че моделите с много добро качество обикновено се предлагат със системи за заглушаване на шума и ви осигуряват много по-удобно представяне.

Тя има много приложения и ползи

Сега много хора тепърва се запознават с темата, защото за първи път купуват аквариум или просто откриват, че въздушните помпи са отлично устройство за осигуряване на добрата им работа. Независимо от случая, важно е да знаете за какво служат те.

Въпреки че не е задължително да включите такъв в аквариума или езерото си, те имат много предимства, като например поддържат добра кислородна среда под водата, спомагат за подобряване на циркулацията на водата, отстраняват въглеродния диоксид от аквариума и осигуряват добър приток на кислород, за да могат домашните ви любимци да дишат добре.

От друга страна, има и аксесоари, които се нуждаят от въздушни помпи, за да работят, като някои видове филтри, протеинови скимери в солници, въртящи се колела, предмети, клапани и много декоративни устройства, както и въздушни камъни, които създават много малки мехурчета и са отличен окислител на водата.

Видове въздушни помпи за аквариуми

Както може би сте забелязали, има много видове и разновидности на тези въздушни дифузори на пазара и понякога може да бъде малко трудно да се разбере какво представлява всеки от тях. Ето защо ще обясним различните видове според техните основни функции и характеристики:

За захранване на филтъра под чакъла

Има такива за захранване на филтрите, които се поставят под чакъла на аквариумите и се предлагат в определени размери в зависимост от размерите на аквариума или рибния резервоар.

В зависимост от размера

Друг начин за категоризиране е според размера на самата помпа, а не според размера на резервоара. Тук можете да намерите малки помпи, идеални за малки или маломощни водни филтри, както и доста големи помпи, които могат да захранват няколко обекта и аксесоари. Последните са идеални, ако в аквариума има много декоративни предмети, голям филтър и др.

Задълбочено приложение

Повечето от филтрите, които виждаме в магазините, виртуални и физически, обикновено са предназначени за традиционни аквариуми. Съществуват обаче и модели , които са потопяеми на по-голяма дълбочина, за да се използват особено в резервоари с дълбочина 50 cm или повече. В такива случаи е необходим по-мощен въздушен компресор с необходимите функции и капацитет за преместване на въздуха по-далеч от повърхността. Всъщност, ако използвате обикновена помпа в голям аквариум, може да се стигне до вредни разлики в кислорода за вашите рибки в различните части на аквариума.

Източник на захранване

Друг начин за категоризиране на въздушните помпи е начинът им на захранване, като понастоящем най-често се срещат два вида: с батерия или с кабел . За по-голямо удобство препоръчваме да закупите модел, който включва и двата вида захранване, тъй като те са по-универсални и ви позволяват да играете с възможностите си.

Голямо предимство на тези модели пред по-старите варианти е, че те се предлагат без масла , които могат да се разлеят, да замърсят резервоара и да навредят на домашните ви любимци.

Какво наистина правят въздушните помпи в аквариумите

Много хора вярват, че тези въздушни помпи за аквариуми добавят повече кислород във водата, като произвеждат мехурчетата, които обичаме да виждаме. Но истината е, че това не е така. Истината е, че мехурчетата просто предизвикват раздвижване на водата на повърхността и отделяне на въглероден диоксид, като оставят повече пространство и свободни водни частици за навлизане на повече кислород в резервоара.

Освен това те осигуряват по-добра циркулация на водата в аквариума, което позволява на по-дълбоката, по-слабо наситена с кислород вода да се издига нагоре, за да поеме повече въздух, докато по-наситеното с кислород съдържание в горната част се спуска надолу и пренася чист въздух към долните части на аквариума. И не забравяйте, че макар да не са от жизненоважно значение за поддържането на здрав аквариум, те улесняват задачата и са идеален механизъм за замяна, ако филтърът се повреди.

 

Ето как да изберете най-добрата въздушна помпа за аквариуми

Дойде време да научите какво наистина трябва да притежава една въздушна помпа, за да бъде идеалният модел за вашия аквариум. Това е съвсем просто и ще улесни търсенето ви.

Размер на резервоара

Това е толкова просто, колкото да потърсите помпа с капацитет и размер, необходими за преместване на въздуха в резервоара в зависимост от неговия размер. Естествено, за големи резервоари ще ви е необходима голяма и мощна помпа, докато за малки резервоари един среден или малък, енергийно ефективен модел може да бъде повече от достатъчен. По същия начин, ако имате филтър под чакъла, трябва да изберете помпа с ниска сила. В противен случай може да се стигне до повдигане на камъчетата от земята.

В случай че резервоарът ви е твърде голям или твърде дълбок в сравнение с редовните размери, ще трябва да опитате различни помпи, докато намерите подходящата. В зависимост от размерите може дори да се наложи да използвате две помпи и да разполагате с персонализирани настройки на въздуха .

Предмети и декорации

Колкото повече предмети и декорации имате, толкова повече ще ви трябва помпа с голям капацитет. Ако разполагате с няколко допълнителни аксесоара, малък модел е достатъчен.

Съпротивление на предметите

Освен броя на предметите в резервоара, трябва да знаете и какво съпротивление ще предизвикат те, т.е. дали са твърде широки и пречат на въздушния поток, или имат отворена конструкция, която позволява на въздуха да преминава лесно. Освен това някои въздушни камъни могат да генерират по-голямо съпротивление от други и всички тези фактори трябва да се вземат предвид при закупуването на помпата.

Специални нужди

Това трябва да се вземе предвид, когато резервоарът ви надвишава традиционните размери. В такива случаи трябва да потърсите помпа, която да пренася въздуха възможно най-ефективно.

Заглушаване на въздушната помпа

Една от причините, поради които хората често не искат да използват помпи за своите аквариуми, е, че те са твърде шумни, и макар да е вярно, че много модели издават много шум, също така е вярно, че има начини да се реши този проблем и да се намали нивото на шума.

Например поставянето на уреда в шкаф с врата и дебели стени може да има голямо значение. Уверете се обаче, че има отвори или някаква форма на вентилация, за да не прегори помпата. Друг начин е помпата да се държи по-високо от водата в аквариума, като по този начин се намаляват налягането и шумът.

Накрая можете да опитате да поставите нещо меко под помпата, например одеяло, стар чорап или дори гъба. Това може да погълне значително звука.

Няколко съвета за поддръжката на аквариума

Един от най-важните въпроси за всеки собственик на аквариум е поддръжката. Тук е важно да се има предвид, че количеството на необходимата поддръжка ще варира в зависимост от това колко рибки имате, с колко храна ги храните и колко често сменяте водата. Въпреки това не хранете домашните си любимци с прекалено много храна, защото тя ще се натрупва и ще създава отпадъци в аквариума, а ако имате малък, пренаселен аквариум, ще трябва да сменяте водата поне веднъж седмично. За разлика от тях големите езера се нуждаят от смяна на водата само на всеки две седмици.

Най-добрият начин за почистване на резервоара е да почистите стъклото отвътре и отвън, да направите частична смяна на водата от 10 до 20 % и да вакуумирате с хидроакумулатор в различни части на резервоара. Също така трябва да обмислите използването на дестилирана вода за резервоара или, ако използвате чешмяна вода, оставете я да престои около 24 часа в басейн, за да се загуби излишният хлор.