Активни 3D очила

mejores-gafas-3D-activas

След няколко седмици ще започна ваканцията си и първата ми мисия е маратон на любимите ми 3D филми.За тази мисия ми трябват най-добрите активни 3D очила, които мога да получа на пазара, защото моят телевизор е съвместим с тази система.

Един колега ми препоръча очилата, които ще си купя, да бъдат акумулаторни , защото системата на затвора е по-бърза, а аз имам нужда от нещо, което ще ми даде отговора, който търся.

С друг телевизор, който имах, си купих поляризирани очила за пасивни телевизори и те бяха пълна измама, т.е. представям си, че в правилния контекст работят, но не и с моя телевизор, защото координацията беше лоша и накрая имах главоболие.

Една домашна почивка не е лоша, ако ви приспособим към технологиите, така че се стремя към достъпен аксесоар , който да отговаря на всичките ми нужди.

Най-добрите активни 3D очила

Кои са най-добрите активни 3D очила?

Изборът на добър чифт ще зависи от вашите предпочитания и от това с какво разполагате у дома, независимо дали става въпрос за проектор или плазма.

Например, ако търсите чифт за деца, може би искате нещо здраво, което да издържи на грубите удари на малчуганите, но ако сте потребител с маратон, може би моделът с батерии е това, което ви трябва.

Цената е друг елемент, като при по-евтиния може да получите изненадващо добър резултат, но преди да платите повече или по-малко, може да искате да погледнете качеството.

Погледът към характеристиките също е полезен, някои от тях дори са снабдени с инфрачервен приемник за тъмнина. Няма нещо, което сравнителен списък да не може да реши и преди да купите, ви препоръчвам да погледнете този.

Тук са най-добрите активни 3D очила:

1. Активни 3D очила Optoma ZD301

31-cqTCXbLL

КУПИ СЕГА

Тези безжични очила автоматично се синхронизират с изображението на екрана, така че можете да гледате каквото пожелаете.

Едно от големите им предимства е, че имат живот на батерията до 40 часа и са съвместими с всеки 3D Ready или Full 3D проектор на Optoma . Те са удобни, много леки и се отличават със своето съотношение цена-качество.

2. Активни 3D очила Sony TDG-PJ1

31uynH+aDvL

КУПИ СЕГА

3D очилата Sony са ексклузивни за оборудването на тази марка, имат радиочестотна свързаност и съвместимост със SimulView.

Те са много качествени очила, невероятно леки и голямото им предимство е, че лесно се поставят върху нормалните очила. Можете да видите екран в игри с разделен екран.

3. 3D очила Panasonic

31OiLmvaujL

КУПИ СЕГА

Разработени с Bluetooth интерфейс, тези очила от Panasonic са идеални за проектори и за гледане на филми в 3D формат, дори и да са стари, ще имате отлични резултати.

Те имат съвместимост със стандартни очила, удължено време за използване и бързо зареждане. Тези, които ги притежават, подчертават високото им качество и ниско тегло.

4. 3D очила Hi-SHOCK BT Pro Black Heaven

41PjNhq8FxL

КУПИ СЕГА

Този модел BT Pro Black Heaven очила за 3D проектори е пуснат на пазара и е съвместим с почти всички модели. Те автоматично активират , когато са синхронизирани с екрана, и предпазват очите ви от умора.

Освен това те имат автоматично изключване, доста леки са, сгъваеми гъвкави и ще ви предложат неповторимо изживяване при гледане.

5. 3D очила с активен затвор Boblov

41xdvuOKgKL

КУПИ СЕГА

Изработени с най-съвременната 3D технология и Full HD резолюция, тези универсални очила с активен затвор могат да се използват с монитори от най-различни производители.

Едно от големите им предимства е, че имат ниска консумация на енергия - само четири часа зареждане за 30 часа работа.

Как работи 3D телевизорът?

gafas-3d-activas

Когато дадено изображение се възпроизвежда на екрана, всеки компонент на изображението е на едно и също разстояние от окото на зрителя, докато човешките очи възприемат обекти в три измерения, което се дължи на факта, че мозъкът синтезира едно изображение от две различни изображения, Това се дължи на факта, че мозъкът синтезира образ от две различни изображения, така че е предизвикателство плоското изображение на екрана да бъде видяно в три измерения.Това се дължи на факта, че очите поотделно не възприемат нито един обект на точно същото разстояние един от друг, така че на екрана, за да се постигне същият ефект, са необходими 3D очила и екран, който позволява триизмерно възприятие. Тези данни задължително трябва да се вземат предвид при избора на въпросните очила.

  • Основи на 3D телевизията

Системата, използвана за 3D филми и изображения, се основава на принципа, че те се опитват да създадат илюзия чрез предоставяне на различни изображения за всяко око. Червените и сините очила, които сте свикнали да гледате в киното, както и активните и пасивните очила за телевизия, също работят на този принцип.

  • Как работят пасивните 3D очила за телевизори и проектори

Работи по същия начин, както при 3D филмите, за които се изискваха поляризирани лещи.Тази система все още присъства в някои LCD и LED телевизори, но не и в плазмените телевизори. При пасивната система екранът е покрит така, че светлината от алтернативните сканиращи линии се поляризира по различен начин. Телевизорът преплита две изображения на екрана - по едно за всяко око. Същевременно поляризацията на лещите, която съответства на покритието на екрана, гарантира, че всяко око получава правилното изображение.

  • Как работят активните 3D телевизионни очила

Работата на тази система е по-сложна и ви позволява да имате изображение с по-висока разделителна способност. Той се използва и в плазмените телевизори, както и в новите LCD и LED модели. Той работи чрез преплитане на две изображения с пълна резолюция във времето. Телевизорът бързо редува изображенията за лявото и дясното око, а очилата използват електронни щори, синхронизирани с телевизора, за да гарантират, че всяко око вижда различно изображение.

Видове 3D очила

По принцип има два вида очила за възприемане на 3D изображения от екрана, нека видим разликата между активното и пасивното 3D:

  • Очила с активен затвор

Те са по-обемисти от пасивните, използват батерии и синхронизират всяко око с екрана чрез механизъм на затвор, който разпределя изображенията в очите. Те са по-скъпи от пасивните.

  • Пасивни поляризирани очила

Пасивни 3d очила, са подобни на слънчевите очила и не изискват допълнително захранване за работа, обикновено се монтират към очилата. Те са евтини и работят на принципа на поляризираните очила, които се използват в киносалоните.Между другото, можете да гледате 3D филми на компютър с пасивни очила, но качеството няма да е твърде високо.

Предимства на очилата с активен 3D затвор

В тези случаи разделителната способност на изображението е същата като при 2D изображенията, показвани на телевизора, като този ефект се постига, тъй като изображенията за лявото и дясното око се показват последователно, синхронизирани с честотата на опресняване на екрана на телевизора или проектора и с отварянето и затварянето на LCD дисплея на очилата.

Очилата трябва да съответстват на телевизора или видеопроектора

Трябва да купите 3D очила В зависимост от марката или модела на телевизора или видеопроектора, който купувате, можете да определите вида на 3D очилата, които ще са ви необходими. Някои производители, като Panasonic, Samsung и Sharp, са избрали да използват затворни стъкла в своите LCD, плазмени и DLP телевизори. Други експерти в областта на електрониката и технологиите, като LG и Vizio, обаче предпочитат пасивни очила, така че, както ще забележите, това зависи от марката. Други, като например Sony, използват и двете системи.

Освен това някои устройства приемат само очила с активен затвор, както и някои проектори, а други използват пасивната система и дори идват в комплект с очилата. С LCD и OLED телевизори обаче могат да се използват както активни, така и пасивни стъкла, като изборът зависи от производителя. Производството на 3D телевизори е преустановено, но очилата все още се предлагат в огромен ценови диапазон.

Що се отнася до марката, съществува и възможността очилата на един производител да не са съвместими с телевизор или проектор на различни производители. Следователно вероятността да вземете назаем очилата на съседа си и те да работят е малка, ако вашият телевизор е Sony, а неговият - от друг производител. Всички тези подробности трябва да се вземат предвид преди покупката.

Разлики между пасивни и активни 3D очила

Как да изберем активни 3D очила

При избора на добър чифт 3D очила има редица фактори, които трябва да вземете предвид. Първата е, че някои от тях са оптимизирани за определена технология, т.е. предназначени са за LED, LCD или 3D проекторни телевизори.

Също така е от решаващо значение да изберете чифт активни очила с бързо време за реакция, които ще ви помогнат да избегнете умората на очите, препоръчвам ви да разгледате тези с бързо презареждане и повече от 40 часа употреба преди разреждане.

Друго нещо, което трябва да се търси, е удобството, трябва да изберете нещо леко, което може да стои с часове и няма да ви причини дискомфорт или главоболие.

Къде да купя 3D очила?

Тук всичко зависи от това, което предпочитате, ако искате да отидете в физически магазин, моята препоръка е да отидете на места като Milar, Media Markt или FNAC, може да имате някои да опитате, така че можете да ги сравните сами.

Ако вече знаете кой модел на 3d очила да купите, можете да отидете на Amazon , където можете да получите най-добрата оферта за този, който търсите, други интернет сайтове могат да бъдат pccomponentes.com.