Акустични китари

mejor-guitarra-acustica

mejor-guitarra-acustica

Саму, най-малкото ми момче се влюби в струнните инструменти и иска да вземе уроци, реших да му дам най-добрата акустична китара за начинаещи, която мога да намеря в офертата.

Когато за първи път се научих да свиря, имах синя красива, но много проста, от която пръстите ми кървяха, но сега те са по-удобни и дори се предлагат с китарен усилвател , в случай че искате да свирите в големи пространства.

Тъй като Саму ме е виждал да свиря на електрическа китара през целия си живот, той ми каза, че също иска да се посвети на музиката и да започне отначало. За по-късно той вече ме помоли за електроакустична китара.

 

Най-добрите акустични китари

Коя е най-добрата акустична китара?

Всеки има китара, която смята за най-добра. От безкрайния брой на тези инструменти най-подходящият ще бъде този, който отговаря на вашите характеристики и нужди.

Например, ако не сте десничар, трябва да изберете съответно и да потърсите за левичар. Но ако освен това искате да свирите фламенко или цигански ритми, трябва да изберете класическа китара или испанска китара, това е въпрос на сравнения.

Стилът също ще ви помогне с производителността и звука, в зависимост от вашите познания и комфорт можете да изберете тесен корпус или тесен корпус според вашите предпочитания.
Цената е нещо, което трябва да се вземе предвид, когато купувате. Не е нужно да харчите много пари, винаги можете да намерите по-евтин и качествен.

Тук представяме най-добрите акустични китари:

1. Yamaha F310PTBS акустична китара

Качество и се предлага с аксесоари

51OQKL5EmKL

КУПИ СЕГА

Оборудван с метални струни, този музикален инструмент е един от най-комплексните, той се предлага с различни аксесоари, включително тръстиков гриф, капо и кирки.

Той е изработен от смърч с палисандрово дърво фризове, има чист и ясен звук и е идеален, ако искате да се научите да свирите на инструмента с началните стъпки и основни акорди.

Тези, които я притежават, подчертават нейното добро качество и настройката на тази китара. Предлага се с калъф, допълнителен комплект каишки и навивачка.

2. акустична китара DR-100 Epiphone

Приятна и удобна за свирене

31qgHZi8K-L

КУПИ СЕГА

Марката Epiphone ви предлага тази китара, изработена от палисандрово дърво, с стандартен палисандров гриф. Той има 14-градусова глава с увеличен натиск върху гайката и е много лесен за свирене и удобен инструмент.

Той се предлага и с масивен плот, изработен от смърчово дърво и гриф с меко докосване. Той има голяма отворена глава и може да ви донесе мощни и много ясни музикални ноти.

Собствениците оценяват високо неговата гъвкавост и качество.

3. Акустична китара Ibanez V50NJP-NT

Чудесен инструмент за начинаещи

31fODqSXUGS

КУПИ СЕГА

Ако имате нужда от китара за начинаещи , с която можете да вземате уроци, за да свирите като великите, този модел ще ви пасне доста добре, тъй като се използва от учителите по музика за начинаещи.

Първото нещо е, че идва с струни с отлично качество, така че няма да ви се наложи да ги сменяте, идва вече с добра настройка, но ако сте много опитни в това, колчетата за настройка си струва да опитате да го подобрите малко. Предлага се с ремъци, калъф за носене и аксесоари. (CNBLUE акустична китара

Идеален за начинаещи

51bsSXF6IEL

КУПИ СЕГА

Този модел ви кани да научите повече за очарователния свят на китарата. Той е с фрак и приятни за свирене струни ; това е един от най-препоръчваните инструменти от учителите за тези, които тепърва започват да се занимават с този инструмент.

Изработен е в класически стил и има добра звучност, много е мощен. Ако трябва да смените струните , тя се предлага с допълнителен комплект, също така се предлага с тунер, каишка, пискюли и кърпа.

Това е един от най-достъпните модели, които ще намерите на пазара.

5. Акустична китара Ts-ideen

Ръчна изработка, страхотни покрития

Изработена в поразителен матов тон, тази черна акустична китара , ръчно изработена от опитен лютиер , ще ви даде топъл звук.

Той има брезов гриф , палисандров гриф, струнни пръти за настройка и стоманени струни, които му придават несравним тон при репетиране, в къса скала, на всяка песен.

Това е китара с нормален размер, с доста приемливо широк гриф и комплект струни за подмяна. Въпреки че е акустична, тя е с класически cutaway.

 

Тип и размер на корпуса на китарата

Можете да намерите китари с почти всякакъв размер и стил и дори ако искате да се занимавате с музика за постоянно, най-вероятно ще изберете различни модели, стилове и марки в хода на кариерата си, но за начало е важно да изберете нещо удобно и лесно за държане. Има различни размери - от ¾' за деца до големи размери за наистина високи хора, така че винаги е полезно да се посъветвате, преди да купите.

Външен вид

Това е въпрос на стил, но при избора си не трябва да се ръководите само от окото и естетическите съображения. Нещо красиво и удобно, според вашия вкус и с достатъчно качество, ще бъде инструмент, на който няма да искате да спрете да свирите.

Как тоновете и видовете дървесина влияят на звука на китарата

Повечето китари са изработени от тоново дърво, т.е. вид дървесина, която дава специален тон и подобрява качеството на звука на инструмента. Китарата не прави изключение, а най-популярните са:

Смърч

Запазва звуковата цялост, издръжлив е и е изключително популярен в различни стилове.

Махагон

Този вид дървесина ще ви осигури топъл стил с дървесен звук, идеален за определени ритми и жанрове като блус, кънтри или фолк.

Палисандрово дърво

Рядко някоя китара е изработена изцяло от палисандрово дърво, но то е преобладаващият материал в някои части на инструмента, като шията, гърба и страничните части. Причината за това е, че то ще ви даде наистина хубав и красив тон, което го прави много желано сред музикантите, но е изключително скъпо дърво. Бразилският е особено рядък и много търсен, но ще ви струва доста скъпо.

Клен

Той предлага прозрачен тон, който отразява повече стила на играча, отколкото на самата китара, има превъзходна структура и се използва широко за гърбове и страни.

Защо някои акустични китари са по-скъпи от други?

Отговорът на този въпрос е много прост и причината за това е, че всички китари не са еднакви. Китарата сама по себе си е художествен инструмент, както и начинът на изработка, и това влияе на цената. Ръчно изработената китара, направена от квалифицирани майстори, няма да струва толкова, колкото масово произведената.

Стилът на китарата, покритието и видът на дървото също играят ключова роля; колкото по-рядко и по-детайлно е дървото, толкова по-скъпа е китарата. Съществуват модели от ламинирана дървесина, които не са толкова скъпи и са много подходящи за начинаещи.

Какво да търсим в акустичната китара

Има редица фактори, които трябва да се вземат предвид, когато търсите акустична китара.

Тип на корпуса

Това определя звуковата проекция и акцента върху тоновете. Тук е необходимо да се обърне внимание на качеството на тона и комфорта

Електроника

Добрата акустична китара трябва да бъде снабдена с пикапи и други електронни компоненти, които й дават възможност да звучи предварително усилена в големи пространства, за студийни записи или когато звукът трябва да достигне до всички краища на мястото, където се свири на инструмента.

Шия

Дебелината и широчината ѝ зависят от броя на фрезите и корпуса на инструмента, като при акустичните инструменти са посочени между 12 и 14 фрези. При избора на подходящия за вас размер от ключово значение е размерът на ръката ви.

Tuning

Това определя дали нотите ще звучат в тон, когато се движите надолу по грифа. Ако разстоянието между фрезите не е спазено, инструментът няма да свири в тон.

Стил на дървесината

Вече говорихме за това колко важен е стилът на дървесината, за да се получи определен тип тон. Повечето производители смятат, че горната част е най-важното нещо, което определя качеството на тона, дори поради оскъдността на някои видове дървесина, някои изпитват други материали, като въглеродни влакна, за да получат добри инструменти.

Настройване на инструмента

Това е от решаващо значение, тъй като именно то ще ви позволи да поддържате и настройвате тона. Отворените тунери изискват много поддръжка и бърза подмяна, а затворените тунери са устойчиви на ръжда и корозивни вещества във въздуха.

Мост и гриф

Материалите, използвани тук, оказват влияние върху звука, но не толкова, колкото тялото.

Финиши

Те също така влияят на вибратото на инструмента, но това не е нещо, което особено притеснява музикантите, в тези случаи е просто въпрос на правилен избор

 

Стоманени или найлонови струни?

Някои хора смятат, че стоманените струни нараняват пръстите повече от найлоновите, правилният отговор е, че и двата вида струни нараняват пръстите повече, докато се учите, но те правят разлика в стила, защото всяка от тях дава наистина различно усещане и звук, дори и за човек, който не е много опитен. Така че, преди да си купите найлон или стомана , трябва да сте наясно със стила, който искате да свирите, защото изборът ви ще зависи от това.

За класически стилове и латино ритми като фламенко найлоновите струни са идеални, докато жанрове като блус, рок или поп ще звучат значително по-добре с китара с метални струни.

И в двата случая препоръчвам китарата да има електронни компоненти, така че, ако искате да записвате, да имате възможност да я свържете с усилвател.

Какво да избягваме при покупка на акустична китара

Ако искате да си купите добра китара, дори и да е само за учене, има няколко неща, които трябва да избягвате на всяка цена: пластмасови мостове или седла. Дори и да е евтина китара, няма причина тези компоненти да са пластмасови, особено ако се използват за колчетата за настройка. Причината е, че тези компоненти не са издръжливи и не допринасят с нищо за добрия звук на инструмента, накратко, ако си купите един от тях, ще изхвърлите парите си. Дори ако разполагате с много ограничен бюджет, можете да получите нещо наистина добро без пластмасови компоненти.

Закупуване на акустична китара за дете

Ако искате децата ви да се учат да свирят на струнен инструмент от ранна възраст, трябва да имате предвид, че голямата китара може да не е най-добрият избор за деца, освен ако не са в период на растеж. Затова трябва да изберете малък .

Има китари, подходящи за всички възрасти: ¼ китара е подходяща за деца от 2 до 5 години, ½ китара - за деца от 5 до 8 години, а стандартна китара - за деца от 8 до 12 години, като тук трябва да проверите какво ви подхожда най-добре.