Баскетбол

mejor-balond-de-baloncesto

В Ню Йорк, Сеул, Мадрид, Лхаса, Торонто, Рио де Жанейро, Хавана, Лисабон.... Баскетболът се играе на всички тези места, популярността му се разпространява по целия свят, той е хоби, спорт, начин да поддържаме здравето си и също така чудесен начин да споделяме с приятели, семейство и нови хора.

Играейки баскетбол, се присъединяваш към голяма мрежа от аматьори и професионални спортисти, хора от различни култури, от далечни страни, с които никога не си си представял, че ще се свържеш... Но днес животът ти показва обратното, защото и те като теб обичат баскетбола.

Насладете се максимално на преживяването, като разполагате с правилната топка, и не забравяйте, че носенето на правилната спортна екипировка по време на игра може да има огромно значение за вашето спортно представяне.

Тук ще ви разкажем всичко, което искате да знаете за най-добрите баскетболни топки, ще пренесете играта си на друго ниво и ще усъвършенствате физическите си умения с най-доброто оборудване.

Най-добрите баскетболни топки

Коя е най-добрата баскетболна топка?

Намирането на подходящата баскетболна топка може да бъде предизвикателство, особено когато не сте отделили малко време да помислите за това. Днешният пазар ви предлага голямо разнообразие от размери, модели, марки, цени и десетки други фактори, които са от значение, когато става въпрос за закупуване на топката, която най-добре отговаря на вашите нужди и стил на игра.

Поради тази причина е важно да сте информирани, когато инвестирате пари, само тогава ще имате гаранция, че ще вземете у дома продукт с добро качество.

Приканваме ви да вземете предвид следните факти, когато избирате баскетболна топка:

Възрастта на играча

Размерът и теглото на топката

Материалите, от които е изработена

Топката за игра на открито или на закрито?

Професионална или любителска игра?

След като сте наясно с тази информация, ще ви бъде по-лесно да изберете идеалната топка за вас.

Обичаме да помагаме, затова днес ви предлагаме нашата сравнителна селекция, в която ви представяме кратък преглед на най-добрите налични модели. Готови ли сте? Да започнем.

Ето от най-добрите баскетболни топки:

1. баскетболна топка Wilson x Connected

Топка, оборудвана с интелигентни сензори.

41ZjsLgrM1L

КУПИ СЕГА

Това е високотехнологична топка, която използва интелигентни сензори, за да записва нивото на физическата ви активност, ударите, които правите, точността на играта ви и други подходящи статистически данни, за да оцени представянето ви.

Можете да го свържете чрез Bluetooth към всяко смарт устройство, тъй като е съвместим с Android и iOS. Приложението включва 4 режима на игра и възможност за предизвикване на други играчи.

Можете да го закупите в 2 различни размера: Среден или официален, с нормативно определеното тегло и размери. Той е изработен от синтетична кожа с отлично качество, за да ви осигури дълъг живот и добро сцепление.

2. Spalding NBA Street basketball

Топка, предназначена за игра на открито.

51gNjuJgmEL

КУПИ СЕГА

Изключително издръжлива баскетболна топка, този модел осигурява отлична устойчивост на удари върху твърди повърхности или градски бетонни и пясъчни игрища.

Изработен е от твърда PVC гума, с приятен черен дизайн със сребристи детайли. Тя осигурява на потребителя отлично сцепление, добър отскок и меко усещане.

Можете да го закупите в размер 7. Той е с размери 75-78 см и общо тегло 650 грама. Препоръчва се за възрастни и младежи над 12-годишна възраст.

3. баскетболна топка Molten GG6

Тя е част от официалната серия топки на Бундеслигата.

61PSMBFC+-L

КУПИ СЕГА

Ако търсите баскетболна топка с международни сертификати, Molten ви предлага този отличен модел. То е с оранжево-кремав цвят. Използването му се препоръчва изключително за игра на закрито.

Това е идеална топка за жени или за играчи, които се нуждаят от средна по размер топка. Той се предлага с капак от изкуствена кожа, компоненти, които осигуряват на потребителя продукт с устойчивост и качество.

В допълнение към добрата цена, която този продукт ви предлага, високата технология, използвана при производството му, ви осигурява отлично сцепление, отскок и усещане.

4. Баскетболна топка Baden Contender

Идеалният баланс за добър отскок и полет

51lxJrwUCSL

КУПИ СЕГА

Това е страхотна баскетболна топка, оборудвана с технологията 'Total Feel', която осигурява на потребителя добър захват и усещане по време на игра. Предлага се в приятен многоцветен дизайн с кафяви и кремави тонове.

Предлагат се в размери 5, 6 и 7, така че можете да изберете размера, който най-добре отговаря на нуждите ви. Това е универсална топка, тъй като с нея можете да играете на закрито или на открито, благодарение на устойчивостта, която предлага, за да се справя със стихиите на открито.

Той има симетричен дизайн с добър баланс и въздушен клапан, който осигурява постоянен отскок.

5. Nike Dominate баскетбол

Отлично съотношение цена-качество

61LTyypkmqL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният модел в нашата селекция, идеален за тези, които искат да закупят достъпен продукт с отлично техническо качество. Този тип топки се предлагат в 2 различни цвята: Оранжево и черно.

Специфичната му употреба се препоръчва за игра на открито. Теглото му е 380 грама, което го прави много лек и лесен за употреба, и се предлага в размери 6 и 7.

Изработена е от висококачествени материали и предлага отлично ниво на контрол, сцепление и отскок. Външната страна на топката е покрита с омекотена гума с текстура на камъчета за дълъг живот.

Топки за тренировка

За много хора играенето на баскетбол е забавна и ефективна форма на упражнение, като се присъедините към спортна лига или поканите няколко приятели на обществен терен за бърза игра, което може да допринесе за невероятни ползи за живота ви.mejor-balond-de-baloncesto

Интензивното, бързо действие на играта на баскетбол развива бързината, координацията между ръцете и очите, сърдечносъдовата издръжливост, здравината на костите, оптимизира здравето на сърдечносъдовата система, намалява нивата на стрес, насърчава умственото развитие, повишава увереността, подобрява нивата на самочувствие и освобождава ендорфини.

Експертите препоръчват на играчите, които искат да подобрят спортните си постижения и физическите си умения, когато играят баскетбол, да използват тренировъчни топки.

Тези топки са специално разработени, за да развиват основните умения в играта: дриблирането, подаването и стрелбата към коша ще бъдат много по-лесни след упражнения с тренировъчна топка.

Тренировъчните топки са два пъти по-тежки от обикновените топки за игра, поради което тренировките с тях ще повишат физическите ви умения, което в дългосрочен план ще ви позволи да играете по-добра игра .

През последните години технологиите ни позволиха да се наслаждаваме на интелигентни топки, които могат да бъдат свързани чрез Bluetooth към смартфони, така че потребителите да имат достъп до специални статистически данни за всяка игра и обучение, които ги информират за процента на стрелба, резултатите и грешките.

Как да поддържате баскетболната си топка в добро състояние?

Една добра баскетболна топка може да издържи години, ако знаете как да се грижите за нея и да я поддържате в отлично състояние.

Тук и сега ви споделяме някои жизненоважни препоръки за поддържане на топката в добро състояние и удължаване на нейния полезен живот.

Използвайте топката на правилния корт

Важно е да използвате топката си за целта, за която е предназначена. Топките, изработени от каучук и синтетични материали, са по-подходящи за игра на открити кортове с настилка от чакъл или бетон, тъй като издържат по-добре на износването и триенето, предизвикано от тези повърхности.

Топките, изработени от кожа , са предназначени за използване на закрити кортове с дървени настилки. Тези видове топки са по-деликатни, а твърдите и неравни повърхности могат бързо да ги разрушат.

Не позволявайте да се запраши

Важно е да поддържате топката си без прах и мръсотия, тъй като тези малки частици могат да полепнат по кожата на топката, създавайки слой мръсотия, който ще затрудни дриблирането и изпълнението на пасове между няколко играчи по време на игра.

За да я поддържате в добро състояние, просто избършете повърхността на топката със салфетка, а ако забележите, че в продължение на няколко седмици се е натрупала мръсотия, избършете добре всеки жлеб с кърпа, навлажнена със сапун и вода.

Важно е след почистване да изсушите добре остатъчната влага, особено ако имате кожена топка.

Избягвайте тежки условия

Важно е да не излагате топката си на неблагоприятни атмосферни условия, тъй като дъждът, слънчевата светлина, високите и ниските температури могат бързо да влошат състоянието ѝ.

Оптимални нива на въздуха

Нивата на въздуха и налягането на въздуха са определящи фактори за доброто състояние на вашето спортно оборудване.

Важно е да се намери точката на баланс при пълненето на топката, тъй като прекомерното или недостатъчното пълнене може да промени диаметъра на обиколката, което води до образуване на бучки и издутини, които влияят на работата на оборудването.

Безпогрешен тест за доказване на достатъчното налягане на въздуха в топката е да я вдигнете над главата си и да я пуснете на земята, като отскокът трябва да е на височината на гърдите.

Съображения по време на игра и съхранение

Уверете се, че топката се съхранява на сигурно, покрито, без влажност място, където температурата ѝ винаги е комфортна. Уверете се, че няма предмети, които да оказват натиск върху топката, тъй като това може да промени формата ѝ и да повреди оборудването ви.

Освен това по време на игра е необходимо да предпазвате топката си от контакт с остри предмети и повърхности, които могат да повлияят на структурата и да спукат топката ви.

Видове топки

Кожа

Тези баскетболни топки са изработени от 100% естествена кожа. Когато топката е нова, тя може да е малко твърда при допир, но при честа употреба става мека за ръцете, което дава на спортиста несравнимо усещане за контрол.

Кожените топки са специално предназначени за игра на баскетбол на закрити игрища с дървени подове. Това са най-скъпите модели на пазара.

Синтетична кожа

Тези баскетболни топки са покрити с материал от синтетична кожа, който възпроизвежда усещането за естествена кожа , като осигурява на спортиста гладко и равномерно усещане на топката, дори когато е прясно закупена.

Това са модели на достъпна цена, тъй като материалите за обработка са по-евтини за производство и изработка.

Каучук

Тези баскетболни топки са покрити с текстурирано гумено покритие, което осигурява на спортистите отличен захват на топката. Освен това те имат специален дизайн за игра на открити кортове и бетонни повърхности.

Идеалното спортно оборудване за начинаещи баскетболисти. Те са най-достъпните модели на пазара.

Размери на топката

Размер 7 29.5'

Това е стандартният и официален размер за професионалните мъжки баскетболни лиги като NBA, както и за важни международни турнири като Олимпийските игри.

Размер 6 28,5'

Това е стандартният и официален размер за професионалните баскетболни лиги за жени и за международните първенства за жени. Освен това тази топка се използва от момичета и момчета на възраст между 12 и 15 години.

Размер 5 27,5'

Това е стандартният размер, използван от деца над 12-годишна възраст. Той се използва по време на турнири и официални състезания.

Размер 4 25,5'

Тази топка е специално проектирана за деца на възраст между 5 и 8 години. Тя е с подходящото тегло и обем за по-малките деца.

Размер 3 22'

Това е идеалният размер за деца на възраст между 4 и 8 години. Сред спортните фенове те са известни като: 'Mini Basket'

Често задавани въпроси за баскетболните топки

Какви са разликите между топките, предназначени за игри на закрито, и тези, предназначени за игри на открито?

Основните разлики се крият в издръжливостта, материалите за изработка и усещането, което различните топки предлагат на спортистите.

Топките, предназначени за игра на открито , имат грапаво покритие, което може да издържи на триенето и износването, което се получава при твърдите бетонни подове. Те са изработени от гума и синтетична кожа.

Кожените топки изискват повече грижи и поддръжка. Те осигуряват на играчите несравнимо усещане за контрол, подаване и дриблиране на топката. Те са предназначени за игра на закрити кортове с дървени подове.

В какъв ценови диапазон мога да си купя подходяща баскетболна топка?

Ценовият диапазон варира в широки граници, като на пазара можете да намерите топки от 5 евро до 1000 евро.

Идеалният сценарий е да получите продукт с добро качество на разумна цена, който е съвместим с вашия стил на игра и личните ви нужди.

Как да изберете най-подходящата топка за вашите нужди?

Преди покупка е препоръчително да вземете предвид размера и материала на топката, за да изберете най-подходящия вариант.

След това можете да се съсредоточите върху други важни фактори, като марката, цвета и дизайна на спортното оборудване.

Важното е инвестицията ви да си заслужава и да можете да се наслаждавате на новата си топка дълги години и много игри.

Трябва ли да похарча голяма сума пари, за да купя най-подходящата топка?

Вярно е, че топките на висока цена предлагат отлични характеристики, издръжливост и представяне на корта, но като прегледате пазара, можете да намерите и алтернативи, които предлагат отлично съотношение между цена и качество.

Не забравяйте, че кожените топки са най-скъпите модели, ако обичайният ви корт е с бетонен под и е изложен на вода и слънце, няма да е необходимо да инвестирате в толкова скъпа топка.

Какво ще стане, ако не получа баскетболна топка с подходящия размер?

Играта с топка, която е несъвместима с размера и възрастта на спортиста, може да доведе до определени навици, които се проявяват в движенията и поведението на играча на корта . Подобни навици може да се окажат трудни за коригиране в бъдеще.

Поради тази причина най-полезната практика за играчите е да тренират и да се състезават с най-подходящата топка, така че подаването, отскокът и стрелбата към коша да се извършват правилно.

Какви други фактори за ефективност трябва да търся в баскетболната топка?

Важно е преди покупката да проверите дали избраният от вас модел предлага оптимална производителност.

За да сте сигурни, можете да оцените някои фактори, като например нивото на отскок на топката, точките на захват и усещането, предлагани от всеки модел, издръжливостта и качеството на материалите за изработка, цената на топката и мнението на потребителската общност.