Бездимни барбекюта на дървени въглища

mejor-barbacoa-de-carbón-sin-humo

Откриването на този прекрасен продукт е благословия. Това е, че печенето на месо, риба, пържоли, наденички, пилешко месо, зеленчуци и много други без никакъв дим и запазването на богатия вкус на дървените въглища е пълният пакет, който може да предложи само най-доброто бездимно барбекю на дървени въглища .

Въпреки това достигането на перфектния модел може да не е толкова лесно, колкото се надявате, тъй като има някои, които за съжаление не произвеждат онзи добър аромат на пушек , както и други, които са донякъде опасни, защото се нагряват прекалено много и дори могат да предизвикат опасни пламъци, ако върху тях попадне мазнина. Трябва да потърсите малко.

 

Най-добрите бездимни барбекюта на дървени въглища

Кое е най-доброто бездимно барбекю на дървени въглища?

За да ви предпазя от фиаското, което много потребители са преживели, и за да не се налага да преминавате през различни нискокачествени модели, реших да направя сравнителен списък на най-добрите бездимни барбекюта на дървени въглища, които се предлагат днес. В него ще намерите най-евтините и най-ефективните, които могат да създадат добрия вкус на месото на дървени въглища, без да отделят дим, и които са идеални за лятото и пролетта.

В допълнение към това мога да ви препоръчам винаги да избирате модели , които са лесни за осветяване, тъй като има някои, които отнемат малко повече време и, честно казано, могат да бъдат малко досадни; които също така са достъпни и в рамките на вашия бюджет; и с добър баланс между капацитет и преносимост.

Ето от най-добрите бездимни барбекюта на дървени въглища:

1. LotusGrill G-RO-435 XL Бездимно барбекю на дървени въглища

Има всичко

41K-g3YA9TL

КУПИ СЕГА

Въпреки че е голям модел сред бездимните барбекюта, той все още е един от онези доста преносими грилове , които можете да вземете на различни места и събирания на открито. Освен това този модел светва само за 3 минути, може да се използва на открито и на закрито и има безкраен температурен регулатор .

Добрият размер на ресторанта дава възможност за хранене на 10 души и позволява работа от 40 до 90 минути. Освен това той е произведен от LotusGrill, една от водещите марки на пазара на бездимни барбекюта на дървени въглища.

2. Бездимно барбекю на дървени въглища Femor

Много удобно и безопасно

Забравете за използването на димен филтър за барбекю благодарение на този бездимен модел , изработен от неръждаема стомана , който също така има много добър дизайн, тъй като външните му материали са обработени така, че да не се прегряват прекалено много, което ще ви предпази от досадни изгаряния поради триене.

Той се запалва много по-лесно и бързо от газовите барбекюта , а освен това е напълно подходящ за на закрито или открито, балкони, градини, къмпинг и почти всяка друга употреба.

Освен това има собствен регулатор на мощността и както скарата, така и вътрешният резервоар за дървени въглища могат да се почистват без проблем.

3. Бездимно барбекю на дървени въглища Food Fun Grillerette Classic

Отличен дизайн

51wz8k8iZwL

КУПИ СЕГА

Препоръчвам това барбекю за по-малки ястия с приятели и семейство, тъй като не е толкова голямо, колкото за партита на открито, градински или пикници с 4 души или дори повече. Моделът включва кръгла скара със склад за дървени въглища в средата. Той може да се използва с дървени въглища , които генерират по-малко дим и запазват много добре топлината на въглените.

Освен това има голяма тава, която е идеална за готвене на зеленчуци и царевица, например. А ако го използвате с вентилатор, ще видите как въглищата горят бързо, за да изпекат месото за кратко време, в допълнение към поддържането на добър въздушен поток.

4. Instagrill бездимно настолно барбекю на дървени въглища от Classe Italy

Едно от най-универсалните

Това може да бъде идеалният инструмент за всеки къмпинг или пикник , защото не само произвежда вкусно месо с помощта на дървени въглища или антрацит, но може да служи и като преносима батерия благодарение на съвместимостта си с USB кабел. Тя се запалва само за 5 минути и е съвсем безопасна, тъй като мазнините, отделяни от храната, не попадат директно върху нажежените въглени .

Няма да ви се налага да се притеснявате за почистването му, тъй като може да се мие в съдомиялна машина и накрая, тежи само 4 кг, така че е доста лесен за транспортиране. Едно от най-добрите съотношения цена-качество.

5. Бездимно барбекю на дървени въглища Kbabe

Голям капацитет

51ESSeGquYL

КУПИ СЕГА

Благодарение на диаметъра си от 34 см можете да приготвите доста месо за семейни или работни събирания. Въпреки добрия си капацитет и мощност, той има дори отлично потребление на енергия. Всъщност ще ви е необходима само една шепа въглен на всеки час. В същото време той се предлага с вграден вентилатор с 4 батерии АА, който ви позволява да регулирате топлината и температурите по всяко време, за да получите на повърхността за готвене месо, зеленчуци и други храни, приготвени до съвършенство.

 

Какво представляват бездимните барбекюта с дървени въглища?

barbacoa-sin-humo

Ако сте впечатлени като мен, че такъв продукт може да съществува, тогава е време да разберете как точно работят и какво представляват. Въпросът е, че вече знаем, че има електрически барбекюта , които не произвеждат дим, така че те се оказаха предпочитан избор за много хора, за да правят барбекю на своя балкон или тераса. Големият им недостатък обаче е, че не придават богатия вкус на традиционните барбекюта на дървени въглища, които произвеждат много дим.

Тук влизат бездимните барбекюта на дървени въглища. Те работят с кошница, която се нуждае само от малко количество дървени въглища, поддържа стените хладни , за да можете да ги премествате, и отделя малко дим, когато запалите барбекюто. Иначе те не отделят дим и придават добър вкус.

Причини за използване на бездимни барбекюта на дървени въглища

Въпреки че изглеждат очевидни, има няколко причини, поради които тези барбекюта са толкова силно препоръчителни.

Първото и най-очевидно е, че се отървавате от досадния дим, който може да затрудни дишането и който също така пронизва всичко по пътя си с неповторимата миризма на въглени. Всъщност лекарите твърдят, че твърде дългото излагане на въглищни изпарения може да бъде канцерогенно.

Без изпаренията и маслото можете да печете месо на скара с по-малко мазнини и масла, които са вредни за организма. В същото време готвенето на меса с този вид топлина спомага за отделянето на съдържащата се в тях животинска мазнина и за изхвърлянето ѝ в акумулатор, който трябва да бъде включен, ако планирате да си купите качествено барбекю.

Какво да търсите, когато купувате добро бездимно барбекю на дървени въглища

41AYcMMd6aL

Бездимните барбекюта на дървени въглища използват електрическа енергия по време на включване и изключване, за да поддържат въглените горящи или да ги спрат да горят. Ето защо, за да осигурите идеален температурен контрол за всички видове месо, е важно да разгледате максималната мощност, която уредът може да осигури. Освен това трябва да има някакво копче или превключвател, който да ви позволява да приготвяте различни храни. Не забравяйте, че не всички меса се приготвят по един и същи начин.

Като цяло тези барбекюта са компактни и преносими, което ги прави идеални и за грилове на закрито. Що се отнася до покритието, търсете висококачествено и устойчиво на високи температури, тъй като не искате барбекю, което се износва и поврежда много лесно.

Тук трябва да помислите дали искате да го вземете на партита, да го преместите от градината на терасата, например, или просто искате да го запазите на едно място. Трябва също да знаете дали ще готвите за много хора, в случай на събирания с приятели, колеги или семейство, или просто искате да си направите малко барбекю у дома в неделя следобед.

Сглобяване на бездимно барбекю на дървени въглища

Често задавани въпроси

Наистина ли работят бездимните барбекюта?

Те работят чрез комбинация от вентилатори, вградени в барбекютата, които разсейват дима, а въглените се поддържат от електрическо съпротивление в основата им. От друга страна, използването на брикети от бездимни дървени въглища също е препоръчително, тъй като по този начин можете да гарантирате правилното им функциониране.

Необходимо ли е да се добавя вода в тавите на бездимните барбекюта?

Да, някои модели се нуждаят от нея, тъй като технологията им за борба с дима се нуждае от вода, за да се изпари димът, така че мазнините да не го генерират.

Защо бездимното ми барбекю отделя дим?

Това може да се дължи на остатъци от храна по решетките или вътре в барбекюто, които при горене генерират дим. Уверете се, че барбекюто ви е много чисто преди всяка употреба, че използвате подходящи брикети и че барбекюто е в добро техническо състояние.

Източници:

Барбекюта на общински тераси - www.comunidades.com