Безжичен USB модем

svg%3E

Кой днес може да живее без интернет? Нашето общество разчита до голяма степен на мрежата, много от нас плащат данъците си, присъединяват се към виртуални общности, общуват на големи разстояния и дори се записват в учебни заведения чрез нея. По принцип в този зависим свят, ако не сте в мрежата, не съществувате, така че носенето на резервно копие на тази услуга в джоба ви може да ви спаси от всякакви непредвидени обстоятелства.

Най-добрият безжичен USB модем може да се адаптира към всяко електронно устройство, независимо дали става въпрос за компютър, смартфон или таблет.USB портовете са универсални, тъй като се използват за споделяне на мултимедийно съдържание като изображения, видеоклипове и музика, така че тяхната функционалност и гъвкавост не подлежат на съмнение.

Най-добрите безжични USB модеми

Най-добрите безжични USB модеми

Удивително е колко много от тези продукти се предлагат за продажба, но много малко от тях са наистина ефективни, затова съставихме кратък списък на най-добрите безжични USB модеми.

Ето от най-добрите безжични USB модеми:

1. Преносим Wi-Fi рутер RP-WD03 RAVPower

RAVPower е първият безжичен модем в списъка не само защото е най-ергономичен, но и защото функционира като файлов хъб, Wi-Fi рутер и дори WLAN, както и като четец на карти и има външна батерия за продължителна употреба, когато сме далеч от дома, което означава, че е съвместим с Micro SD, SDHC, SDXC и USB. Той е снабден със светодиодни индикатори, които информират за състоянието на сигнала.

2. Netgear A6100-100PES

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този джобен хотспот е най-евтиният от нашата селекция поради по-малкия си и компактен дизайн, но не поради това качеството му е под въпрос, тъй като е двулентов, идеален за големи домове.

Netgea обяснява, че благодарение на по-бързите връзки потребителите ще могат да възпроизвеждат видеоклипове и да се наслаждават на онлайн игри без никакви проблеми.

3. TP-Link MA180

svg%3E

КУПИ СЕГА

TP-Link много лесно може да бъде сбъркан с обикновен pen-drive, но този електронен мобилен интернет хостпот, чието предимство пред останалите е, че е съвместим с операционните системи Windows XP, Windows Vista и Windows 7, е лесен за инсталиране и има поддръжка на честотни ленти до 1900 мегахерца.

4. D-link DWM-157

svg%3E

КУПИ СЕГА

Не на последно място е D-Link с 3G свързаност, който се предлага в бял цвят със сини акценти.

Единственият му източник на захранване е USB порт, но може да работи с всяка операционна система - от Windows до Mac. Този безжичен модем е лесен за инсталиране и с висока производителност.

Какво представлява безжичният модем?

Безжичният модем не е нищо повече от устройство, чрез което можете да получите директен достъп до мрежовата свързаност, осигурена от ISP - Доставчик на интернет услуги ,

svg%3E

Възможностите и гъвкавостта на безжичния модем са такива, че той може да бъде предварително вграден в смартфони, мобилни телефони и персонални асистенти за данни (PDA) или да се разпространява като USB, сериен или безжичен модем за защитна стена.

Но как изглеждат тези USB модеми?

Те изглеждат точно като химикалка или устройство за съхранение, но вместо това са проектирани като джобен рутер, който ви позволява да се свържете с интернет или с Wi-Fi сигнал. Тя търси и създава горещи точки - места, където можете да се свържете с безжична мрежа.

Сега знаете, че ако в ежедневието си искате да изпълнявате задачите си, без да се страхувате от прекъсване на връзката, най-добре е да имате резервно копие, да не говорим, че тези модеми ще ви спестят време и пари, които обикновено трябва да похарчите, за да инсталирате интернет у дома.

Ето какви са предимствата на използването на преносим WiFi рутер

Ако някога сте се чудили за предимствата на преносимия WiFi рутер, обърнете внимание на трите основни.

Говоря за повишена сигурност на обществените WiFi мрежи, безжичен достъп до интернет по всяко време и навсякъде, както и за преносима, лесна и многофункционална WiFi връзка.

Повишена сигурност в обществени WiFi мрежи

С преносим WiFi рутер можете да бъдете защитени от различни компютърни рискове, когато установявате интернет връзка чрез безплатни обществени WiFi мрежи в търговски центрове, ресторанти, кафенета и паркове, както и на други места.

Това се постига чрез активиране на защитната стена (защитни стени) и използване на защита с парола, така че да имате контрол върху това кои потребители имат достъп до връзката.

Безжичен достъп до интернет по всяко време и навсякъде

С оглед на неговата същност, с преносим безжичен маршрутизатор ще си осигурите винаги безжичен достъп до интернет, независимо от деня, часа, да не говорим за мястото, било то в движение от отдалечено място.

С преносим безжичен маршрутизатор - но с ваше разрешение, разбира се - бихте могли дори да осигурите връзка на други хора около вас, които имат устройства с WiFi , като таблети, смартфони и лаптопи.

И като черешка на тортата, преносимият безжичен маршрутизатор ви дава възможност да разширите безжичното покритие на съществуваща интернет връзка във вашата среда, тъй като този терминал работи подобно на безжичен ретранслатор.

Преносима, лесна и многофункционална WiFi връзка

Тъй като повечето преносими WiFi рутери са малки и компактни - дотолкова, че се побират в джоба - ако сте мобилен професионалист или потребител, който трябва да бъде свързан с интернет по всяко време, това устройство ще ви пасне като ръкавица.

Освен това преносимите WiFi рутери са лесни за използване и многофункционални.

В този смисъл си струва да се отбележи, че тези устройства са оборудвани за работа в три режима: като маршрутизатор, за споделяне на достъп до интернет с други потребители; като точка за достъп, за споделяне на достъп до интернет, когато има само една налична Ethernet връзка; и като безжичен клиент, за достъп до съществуваща безжична връзка, без да е необходимо да се изтегля софтуер или да се инсталира хардуер.

Освен това много модели преносими WiFi маршрутизатори могат да поддържат виртуална частна мрежа ( VPN ) с функции на защитна стена, които включват не само транслиране на мрежови адреси ( NAT ), но и филтриране на MAC адреси (контрол на достъпа до медиите).

Това е в допълнение към USB връзката, която ви позволява да установите връзка, когато няма наличен електрически контакт.

Ето как работи преносимият WiFi рутер

Преди да преминем към него, трябва да знаете, че има различни методи за установяване на безжична връзка с преносим WiFi рутер, като всичко зависи от вида на рутера.

Например, ако става въпрос за преносим безжичен маршрутизатор за iPad или таблет, той работи с USB и се поставя директно в стенното зарядно устройство на някое от двете споменати устройства.

Оттам можете да създадете безжична гореща точка , която да споделите с други устройства, поддържащи Wi-Fi.

Повечето модели маршрутизатори поддържат безжични стандарти 802.11b/g/n. Въпреки че ако рутерът е оборудван с 802.11ac, той е съвместим с останалите горепосочени безжични стандарти.

От друга страна, има маршрутизатори за пътуване , които освен с вграден адаптер за захранване за лесно пренасяне, се предлагат с удължител на обхвата и външна разгъваема антена, както и с различни технологии, които помагат за увеличаване на силата на WiFi сигнала.

Сега с подобни маршрутизатори, които вече са свързани към обществена безжична мрежа, е възможно да създадете сигурна връзка с интернет за колкото искате устройства.

Просто включете маршрутизатора към електрически контакт или USB порт на лаптопа си.

Поради тези 4 причини преносимият WiFi рутер е по-добър от тетеринга

Въпреки че тетерингът е валидна и широко използвана опция за много потребители на смартфони, за да получат достъп до 3G или 4G свързаност, в крайна сметка използването на преносим WiFi рутер би било по-добър вариант. Това се илюстрира от следните четири причини.

Първо, защото някои доставчици на безжични услуги - включително може би вашият - начисляват допълнителни такси за свързване на смартфон.

Така че, ако използвате много тетеринг, вероятно ще ви се стори малко скъп в сравнение с цената, която бихте платили, ако решите да купите преносим Wi-Fi рутер.

Второ, ако използвате тетеринг за достъп до много медии и често стриймвате видеоклипове, ще 'изчерпате' плана си за мобилни данни за нула време.

Третият е, че в допълнение към факта, че преносимият WiFi маршрутизатор има допълнителни предимства на защитна стена , той може да поддържа и VPN.

Четвъртата причина е, че свързването може да изразходва батерията на мобилния ви телефон.

Каква е разликата между безжичен USB модем и WiFi рутер?

Много просто и ясно.

Безжичен USB модем приема и изпраща данни; и получава само един IP адрес. Докато WiFi маршрутизатор, приема и изпраща данни; и разпределя IP адреси на компютри и други устройства с WiFi в обхвата на предаване.

Стъпки, за да получите USB интернет и да не умрете при опит

Ако искате да се свържете с безжичен интернет с USB устройство, трябва да имате план за мобилен интернет. Въпреки това, ако сте в процес на закупуване на такъв или сравняване на доставчици на услуги, имайте предвид няколко неща, преди да се решите.

Първо, уверете се, че лаптопът ви има вграден модем, и второ, проверете картите на покритието, тъй като вероятно не искате да плащате за мобилен план, а в района си да не можете да го използвате или сигналът да не е добър.

След това сравнете предлаганите от всеки тарифен план квоти за данни, за да можете да си представите количеството имейли, снимки и филми, както и други елементи, които ще можете да изпратите и/или изтеглите по време на един цикъл на таксуване.

И накрая, изберете най-подходящия за вас мобилен план и начин на плащане.

Ключове за закупуване на безжичен USB модем

В случай, че мислите за закупуване на безжичен USB модем от призната марка и който също така е евтин или най-евтиният сред най-скъпите, е необходимо да не изпускате от поглед някои съображения, за да не се стигне до фиаско.

Първото и най-важно нещо е да изхвърлите от съзнанието си, че един качествен безжичен USB модем е само защото изглежда така или иначе.

Това, че такова устройство е оборудвано с една или две антени, не означава, че то е по-добро или по-лошо от друго, например.

Ето защо трябва да разгледате спецификациите на терминала, по-специално частта за безжичните протоколи, които поддържа (b/g/n/ac), както и поколението на USB порта, към който се свързва (2.0 или 3.0), и честотните ленти, които използва (2,4 GHz или 5 GHz).

Имайки предвид това, проверете вида на USB портовете, с които разполагате на лаптопа си (USB 2.0 или USB 3.0). Ако е USB 2.0, ще постигнете теоретична максимална скорост от 60 MB/s, а ако е USB 3.0, ще надхвърлите 640 MB/s.

Освен това проверете дали маршрутизаторът и неговият адаптер могат да предават по едни и същи протоколи. Това означава, че ако разполагате с рутер 802.11ac и порт USB 3.0, в идеалния случай трябва да изберете модем 802.11ac. Ако разполагате с рутер или USB портове, които не са много бързи, купете модем с безжична N връзка.

Функции, които трябва да се вземат предвид при безжичен USB модем

В допълнение към горепосочените особености е много важно да сте наясно с други функции, налични в безжичния USB модем, с които можете да разширите потребителското изживяване.

Говоря за LAN и USB портове, както и за качеството на услугата.

LAN портове

LAN портовете са портове, които се използват за установяване на връзка от компютъра към маршрутизатора чрез Ethernet кабел.

USB портове

Чрез тези портове е възможно да свържете маршрутизатора към флаш памет, външен твърд диск или USB принтер, например.

Качество на услугата (QoS)

Тази функция е идеална, ако сте потребител, който обича да проявява авантюризъм при конфигурирането на компютъра си, тъй като ще имате 'силата' да оптимизирате работата на рутера. Например като предоставяте по-голяма широчина на честотната лента на определени приложения, така че други едновременно работещи приложения да не ги спират или рестартират.