Безжични клавиатури

teclado-inalambrico

Най-добрата безжична клавиатура е тази, която най-добре отговаря на вашите нужди, но всички модели са проектирани така, че да подобрят преживяването на всеки потребител по време на работа с компютъра му, като премахнат още един кабел от пространството, в което работи.

Както мнозина, вероятно и вие имате класическа кабелна клавиатура, която сте получили безплатно при закупуването на компютъра си, и с толкова много технологични постижения изпитвате нужда да я смените, за да модернизирате офиса си с технологично оборудване, което ще улесни реда на най-продуктивното ви място.

Понастоящем има произволен брой модели със специфични приложения за всяко нещо, независимо дали клавиатури за игри, клавиатури с тъчпад, клавиатура за таблет, клавиатура за смарт телевизор и други; същите могат да имат дизайн по-ергономичен, да се свързват чрез Bluetooth и можете да ги получите на наистина ниска цена.

Идеалният вариант е да сте изяснили нуждите си и да изберете най-подходящия, за да извлечете максимума от него, но ако сте един от тези хора, които имат малко познания за видовете безжични клавиатури на пазара, ние сме подготвили списък с най-добрите опции, които са предоставили добър опит на повечето потребители и които ще ви насочат да направите отличен избор.

Най-добри безжични клавиатури

Коя е най-добрата безжична клавиатура?

Както вече знаем, основното предимство на безжичната клавиатура е да се отървем от използването на кабели, но за да направим категоричен избор коя безжична клавиатура да купим, трябва да вземем предвид и други характеристики, като например вида на свързаност, дизайна, гладкостта на клавишите, ако предпочитате осветена безжична клавиатура или просто това, че е икономично оборудване.

Можем да ви уверим, че по-долу са представени петте модела, които имат най-много предимства на най-достъпни цени, клавиатури, които са готови за използване и отговарят на всички очаквания, които имате по отношение на използването на безжична клавиатура.

Ето от най-добрите безжични клавиатури:

1. Logitech MK270

41B54aFFMOL

КУПИ СЕГА

Най-хубавото на този дизайн е, че е 'две в едно', ще получите безжична мишка и клавиатура, които ще бъдат перфектният комплект, за да се отървете от два кабела наведнъж.

Те предлагат стабилна и бърза връзка, която работи дори ако устройствата са на 10 метра от компютъра.

Клавиатурата е на испански език, има осем бутона за бърз достъп, а батерията и на двете части е толкова издръжлива, че ще ви осигури спокойствие за повече от година в случая на мишката и две години в случая на клавиатурата.

Те са съвместими с Windows, лесно се настройват и са удобни за работа благодарение на плавността на клавишите.

2. Trust DS - 3400D

41E3OU7Vs-L

КУПИ СЕГА

Ще харесате незабавната и непрекъсната реакция на частта и нейната безжична връзка, която се осъществява автоматично чрез технологията за управление Smart Link.

Универсалността на устройството го прави идеално както за десничари, така и за левичари и е идеалният модел за хора, които са свикнали с по-класически клавиатури.

Устройството се отличава с качество и здравина, а цената му е една от най-конкурентните на пазара.

3. HP LV290AA

41Fs5i88TPL

КУПИ СЕГА

Ще имате възможност за достъп до пет мултимедийни бутона за управление плюс пет допълнителни за манипулиране на плейъра на компютъра.

Благодарение на трите позиции на наклон ще ги адаптирате според нуждите си, ще ги намерите за удобни и ще харесате семплия им дизайн, който не ви разсейва и ви помага да се концентрирате върху наистина важните неща.

Нано USB приемникът е толкова малък, че когато го включите, ще забравите за него и клавиатурата ви ще бъде готова за използване.

4. Безжична клавиатура Apple

41kp0SifniL

КУПИ СЕГА

Това е изключителна клавиатура за потребителите на Mac Os, дизайнът е един от най-елегантните и модерни в бяло и сребристо, клавишите са плоски, гладки и безшумни при използване.

Устройството работи на разстояние до девет метра, свързано с компютъра чрез Bluetooth интерфейс, и се захранва от 2 батерии АА, включени в комплекта.

Това е оригинален продукт на Apple, идеален за любителите на прочутата марка, които са привързани към добрите продукти на Apple.

Цената е малко по-скъпа от средната безжична клавиатура, но определено си заслужава инвестицията за устройство с качеството, което предлага.

5. JETech Wireless Bluetooth Keyboard Case

51MdEbUZ2VL

КУПИ СЕГА

Ако имате таблет с екран от 9 до 10 инча, това е клавиатурата, която трябва да купите.

Това е дуплекс, който ще защити устройството ви и също така включва клавиатура, която ще го направи по-лесен за използване.

Това е качествено парче издръжлива кожа, предназначено за практично и напълно защитено носене на двете устройства.

В допълнение към клавиатурата с тъчпад и калъфа, покупката включва кабел за зареждане, ръководство за употреба и шестмесечна гаранция, която ще ви осигури спокойствие за инвестицията ви.

Проверката на положението на кабелите или разплитането им от време на време ще остане в миналото с покупката на някой от показаните тук модели, но ако искате повече предложения, посетете следната връзка.

Какво представлява безжичната клавиатура?

Не се притеснявайте, науката за безжичните клавиатури не се различава много от обикновените модели с панел. По принцип това е клавиатура, която се свързва с компютъра не чрез кабел, а чрез безжичен адаптер, който обикновено се поставя в USB порт. mejor-teclado-inalambrico

За да получи натискането на клавишите при писане, отделното устройство изпраща сигнали към конектора чрез радиовълни или инфрачервена технология. По този начин всяко натискане на клавиш се приема незабавно.

Предимството на този модел е, че разполагате с по-голяма гъвкавост при използването на пространството, така че не е задължително да използвате голямо бюро и да имате място пред монитора. С безжичния стил можете да използвате клавиатурата отстрани, на леглото, в скута си или да работите с прожектиран екран от заседателната маса.

Те са много търсени и защото осигуряват мобилност и преносимост. Това означава, че те могат да се съхраняват за пътуване или да се пренасят в друго помещение.

Най-хубавото е, че тази гъвкавост е универсална, тъй като те обикновено използват USB портове за връзка, които са съвместими с лаптопи, настолни компютри, таблети или други устройства от същия стил.

Предимства на безжичната клавиатура

Преносимост

Възможността да се справите без кабел означава, че можете да преместите устройството на по-голямо разстояние, без да се заплита. Това е нещо, което ни позволява да се преместим от работното място на по-удобно място или пространство.

Възможността да се регулира оформлението на по-персонализирано оформление предотвратява болките в китките при писане за работници или геймъри, които прекарват много време в писане със сила и еуфория.

Повечето съвременни клавиатури са безжични поради това улеснение, така че един от начините да надградим панела си с допълнителни бутони и подредби е да закупим безжичен модел.

В допълнение към тази лека възможност можете да добавите компактен модел с по-малко клавиши или без цифрова клавиатура, за да го направите по-мобилен, или по-здрав модел с макроклавиши, ако предпочитате това.

Друг начин, по който геймърите могат да се възползват от предимствата на преносимостта, са състезанията за игри. Там можете да вземете под мишница своята геймърска клавиатура , програмирана под мишница, и да проведете битка в своя полза.

Проблемът е, че мобилността е ограничена. Клавиатурите имат обхват от няколко метра, което би трябвало да е достатъчно за работа на разстояние от голям монитор.

Но ако имаме формат, който използва инфрачервен четец, клавиатурата трябва да е в пряка линия с безжичния дисплей.

По-малко безпорядък

Всички знаем, че заплетените кабели са кошмар във всеки офис, домашно бюро или игрална зала. Обикновените клавиатури обикновено включват дълъг кабел, който се заплита.

За геймърите това е разочароваща реалност, защото ако към захранващите кабели на компютъра се добавят и кабелите за маймуната, мишката, клавиатурата, високоговорителите и допълнителните контролери, може да се получи невъзможна плетеница.

Безжичните устройства заменят кабелите с USB връзки, така че в най-лошия случай ще трябва да закупите разширяем адаптер за портовете.

Липсата на този проблем освобождава пространство над и под бюрото, което ще улесни оптимизирането на помещението и подреждането на офиса. А кой не иска да впечатли шефа или да остави място за вдъхновяващо растение?

Как работи безжичната клавиатура?

За да разберете предаването и работата на тези панели за персонални компютри или Smart телевизори, първо трябва да знаете как работи обикновената клавиатура.

Чрез кабела клавиатурата се свързва с компютъра, като това може да бъде както по-обикновена USB връзка, така и сериен порт с пет извода. Това му позволява да получава захранване и да изпраща команди за натискане на клавиши към главния процесор.

За да се премахне тази връзка напред-назад, трябва да се замени както захранването, така и начинът, по който се изпраща информацията за натискане на клавишите.

Как се получава енергия? Отговорът на първия въпрос е най-лесен. За да функционират, клавиатурите се нуждаят от собствени батерии.

Тези батерии трябва да се подменят от време на време, тъй като се изтощават и това е фактор, който трябва да се вземе предвид, но за щастие това не се случва толкова често.

Има и други източници на енергия, като например слънчевата енергия. Тези формати използват панели, които се зареждат от слънцето. Хубавото е, че една добра сесия на открито може да бъде достатъчна за нощни, облачни дни и може да продължи дори месеци.

Сега, по отношение на изпращането на сигнали към приемащия компютър, можем да използваме поне три различни технологии.

Първият е инфрачервен. По същия начин, както при дистанционните управления на телевизорите, сензорната област на клавиатурата трябва винаги да сочи към мястото, където се намира четецът на компютъра, което значително ограничава движението.

Другите два начина работят със сигнали или вълни, които се разпространяват във въздуха от клавиатурата до приемник, който е свързан към компютъра чрез USB порт. Това устройство може да бъде радиочестотен приемник или Bluetooth антена.

Тези технологии като цяло са доста ефективни, но губят мощност и скорост при приемане на по-големи разстояния. По същия начин моделите, които използват радиочестоти, могат да пречат на други устройства, използващи същата методология.

Видове безжични клавиатури

Tipos-de-teclados-inalámbricos

Клавиатурите се класифицират в зависимост от вида на свързаността или технологията, която използват за изпращане на информация. При наличието на толкова много формати е важно да се запознаем подробно с всеки от тях, за да направим добра покупка, която да е не само функционална, но и да отговаря на бюджета ни.

Bluetooth връзка

Това е един от най-разпространените механизми за свързване сред безжичните устройства. Този формат използва цифрова комуникация на къси разстояния чрез защитена радиочестотна връзка в ISM диапазона (около 2,4 Ghz).

Тази система осигурява сравнително стабилен и бърз обмен на информация, така че да няма смущения, забавяния при писане или забавени движения на героите в бойна игра.

Друго положително нещо е, че те са съвместими с много процесори, така че няма значение дали имате компютър с Windows, Linux или Mac у дома, всеки от тях ще свърши работа.

Недостатъкът е, че обхватът на действие е между 1 и 10 метра. Така че, ако си купите евтин модел с по-малък обхват, вероятно няма да можете да се движите извън бюрото си. Въпреки това ще си спестите неприятностите, свързани с дългия кабел.

Тези модели понякога се предлагат и с WiFi връзка, което означава, че клавиатурата е свързана в мрежа и се чете като мобилно устройство с интернет. Това улеснява значително работата, ако искате да се отдалечите малко от традиционната работна зона.

Радиочестота

За да се създаде физическо разстояние без конфликти и да се запази работата или забавлението, вторият стил безжични клавиатури е радиочестотната технология.

Това позволява по-голяма продължителност на сигнала и по-голямо разстояние. Тя работи подобно на безжичните интернет мрежи, които свързват две или повече устройства.

Чрез вълни, преминаващи през въздуха, радиочестотата работи, като използва област от електромагнитния спектър, която е с ниска енергия и е по-чувствителна към пренасянето на сигнали.

Тази възможност води до по-голям толеранс на разстоянието на активиране до 30 метра.

Недостатъкът е, че толкова много технологии могат да бъдат много скъпи. Така че, освен ако не трябва да изнасяте майсторски клас, лекция или мащабна битка във видеоигра, е по-добре да изберете нещо по-икономично и по-просто от гледна точка на клавиатурата.

Хубавото е, че като тип от висок клас можете да получите по-специализирани дизайни с макроклавиши, подвижни панели, програмируеми контролери и механични или мембранни клавиши със средна чувствителност.

Инфрачервени клавиатури

Това е технология, която е трудна за постигане при клавиатурите, но е полезна в някои специфични случаи.

За да функционира, вече не говорим за радиочестотни вълни, а за дълги светлинни вълни като излъчватели на сигнали.

Сигналът трябва да е пряко видим за приемника, въпреки че окото ни не може да го улови, трябва да мислим за него като за лазер, който, ако не е насочен към целта, няма да я уцели.

Тъй като не допуска препятствия или движения, той може да не е много функционален модел за мнозина, но е идеален за работа в офис или стационарни инсталации, които изискват премахване на окабеляването по отношение на комфорта в пространството.

Плюсът е, че те са доста бързи по отношение на времето за реакция.

Прожекционни

Това са най-новите и футуристични клавиатури на пазара и тяхното предимство е в преносимостта и технологичния опит.

Както и в предишния случай с инфрачервените клавиатури, тези модели използват светлинна проекция, но по съвсем различен начин.

Тук липсват клавишите, превключвателите и физическите и механичните компоненти, които обикновено натискаме с пръсти, а вместо това върху плоска повърхност се наслагва изкуствено създаден образ на светлина.

Това представяне прилича на физическа клавиатура, но напълно абсорбира всякакви материални компоненти. Така че вместо ключове ще докосваме повърхността на масата под всяка светлина, която показва ключа или буквата.

За да получава информацията, лазерното устройство има сензор, който отчита прекъсванията на светлинните лъчи, например докосването на ръката ни, за да разбере, че пишем.

Те са изключително удобни при пътуване или ако сме постоянно в движение, тъй като не заемат много място и позволяват показването на възможно най-много панели.

Недостатъкът е, че много хора ги намират за неудобни, тъй като не са свикнали да пишат без физическо съпротивление. Въпреки това бих казал, че ако сте свикнали със сензорните екрани на мобилните телефони, изживяването е много подобно.

Безжична клавиатура срещу кабелна клавиатура

teclado-inalámbrico

Коя е по-добра? Сигурен съм, че вече си задавате този въпрос в главата си. Ако все още се съмнявате дали наистина е необходимо или полезно да използвате безжична клавиатура, по-добре прочетете нататък.

Като начало, ако все още имате модела, който се доставя с вашия компютър, е възможно той да е износен и при дълъг ден пред компютъра вече да ви е докарал няколко болки в китките. Това е нормално, обикновено това са основни дизайни, които са предназначени за допълване. Затова е време да си купите нов.

За да разберете какво да купите, вземете предвид броя на клавишите, вида на превключвателя им, чувствителността на натискане на клавишите, оформлението QWERTY или AZERTY, бързите клавиши и, разбира се, вида на връзката.

Не е маловажно да се съсредоточим върху последния, защото той е най-важното нещо в целия контролен панел, така че нека разгледаме някои от неговите разлики:

Мобилност срещу безпорядък

teclado-con-cable

Знам, че мнозина използват кабелните модели, защото те са в комплекта на всеки настолен компютър, не се замислят много за това и се възползват от това, което им е под ръка. Но често срещана грешка на тази небрежност или лекота е претрупаното пространство.

Така че, ако си мислите, че няма да имате проблеми с придвижването, защото имате дълъг кабел, грешите. Обикновено това се превръща в обратното.

След известно време на гърба на компютъра ви ще се появи неразбираема мрежа, а едно просто движение може да натовари всички кабели и да доведе до счупване или преобръщане на някои от свързаните компоненти.

Именно за да се избегне това, са разработени акумулаторни модели с реална практическа мобилност.

USB портове

Повечето модели с кабел изискват директна връзка с USB порт, а всички знаем, че това са най-ценните места за връзка за зареждане на мобилните ни телефони и поставяне на външни устройства за съхранение.

Наличието на двойка периферни устройства, като клавиатура и мишка, които заемат тези пространства, намалява използваемостта и енергийната ефективност на компютъра.

За разлика от това, стилът Wifi, RF или Bluetooth може да се откаже от това и да изпраща сигнали директно към сигналния процесор на компютъра.

Забавяне и латентност

Тези аспекти се отнасят до забавянето на реакцията и прекъсването на приемането. И двата елемента са от изключителна важност за геймърите, тъй като бъдещето на даден герой в играта може да зависи от бързата реакция и да реши часовете на отдаденост в един свят.

При това жичните и безжичните модели са на сходно ниво. Преди това кабелната връзка беше важно предимство, тъй като пряката връзка осигурява по-голяма непосредственост.

Добрата новина е, че напредъкът позволи на проектите, които работят самостоятелно, да дадат толкова увереност и бързина в комуникацията си.

Интерференция

Разбира се, това е проблем, който се среща само при безжичните клавиатури, тъй като произтича от техния мобилен характер.

Както при радиочестотните, така и при Bluetooth периферните устройства може да настъпи прекъсване или прекъсване на предаването на сигнала.

Това може да е много спорадично и незначително за обикновените потребители, но по време на игра с битки може да е на живот и смърт (в играта, разбира се). Така че в зависимост от начина на използване тя може да стане повече или по-малко подходяща.

Захранване срещу батерия

Казвам ви, че това е най-трудното нещо за мен, не защото ми е трудно да зареждам батерии или слънчеви панели, а защото винаги забравям. Това е много неприятно и ако сте като мен, знаете, че това може да бъде постоянна досада.

От друга страна, директните връзки се зареждат сами и захранването е постоянно.

Цена

Жичните клавиатури са изключително евтини, дотолкова, че някои компании ги включват в продажбата на компютри.

Но както при много други продукти, получавате това, за което плащате, така че малко по-високата инвестиция може да означава по-високо качество и мобилност.

Как да инсталирате безжична клавиатура?

Разопаковане

Това е първата стъпка при всяка покупка, но когато става въпрос за електронни устройства, трябва да внимавате дали всеки пакет включва всички компоненти.

Минимумът, който трябва да съдържа, е периферно оборудване, батерии, приемник и инструкции.

Настройване на клавиатурата

За да можете да използвате устройството, е необходима подготовка, но не се притеснявайте, това е лесен процес. В този случай става дума за нещо толкова просто, като обръщане на клавиатурата и поставяне на батериите.

След като подравним страните на всяка батерия, затваряме отделението и преминаваме към поставянето им на масата. Това е особено важно, тъй като сега е моментът да промените дизайна и да подредите бюрото.

Някои марки може да са малко по-големи, отколкото са посочени, и да се наложи да преосмислим местоположението и подредбата им.

Поставяне на безжичния приемник

При някои формати може да се наложи освен самия панел да се инсталира и приемник, който се включва директно към компютъра и приема сигнала.

При позиционирането е важно да се вземат предвид разстоянието, смущенията и мобилността.

Инсталиране на софтуер

Други модели, които са по-нови или са направени с макроклавиши, които позволяват програмиране на преки пътища и схеми, изискват от нас да инсталираме програма за работа и управление.

Това става с помощта на компактдиск, който се поставя в устройството и се конфигурира според спецификациите.

Но преди да се объркате, най-добре е да прочетете ръководството за употреба на производителя. Обикновено се посочват всички възможни опции за програмиране и се спестява време и догадки при стартирането на програмата.

Неправилно монтирано устройство може да направи оборудването напълно безполезно.

Проверете портовете

За стиловете, които изискват мини USB приемник, е добре предварително да проверите наличността на място за връзка, защото ако натоварим компютъра, няма да имаме възможност да поставим външна памет например.

Това е много често срещано при компютрите, които са снабдени само с две връзки. Когато поставяме клавиатурата и мишката, сме склонни да претоварим техния комуникационен капацитет и ще трябва да закупим разширяем адаптер.

Окончателен тест на клавиатурата

Не оставяйте нито един ден да мине, без да проверите дали всичко работи както трябва. Важно е да отделите време възможно най-бързо, тъй като всяка повреда може да попадне в обхвата на гаранцията за възстановяване на средства, замяна или техническа помощ от компанията производител и превозвач.