Безжични телефони

mejor-teléfono-inalámbrico

Спомняте ли си времето на телефоните с кабел? Беше готино да имаш дълги кабели и да се разхождаш по целия под по време на повикване. По-късно всички започнаха да преследват най-добрия безжичен телефон и той заживя свой живот в повечето домове и офиси.

Въпреки че според някои мобилните телефони са ги изместили, много други смятат, че качеството на разговорите при безжичните модели е много по-добро. Предимството е, че можете да избирате без натиск. Ако харесвате фиксирана безжична връзка и искате да подновите тази, която имате у дома, или да си купите нова, защото сте се преместили, добрата новина е, че на пазара има стотици възможности.

Цената може да варира в зависимост от марката и характеристиките. Но ако искате да си купите достъпен или икономичен, ще го намерите без проблеми. Важното е да проверите дали е с добро качество и да прегледате неговите характеристики и функционалности, за да го адаптирате точно към това, което търсите.

Най-добри безжични телефони

Кой е най-добрият безжичен телефон?

За да изберете най-подходящия, трябва да вземете предвид например размера на дома или офиса си. Казвам това, защото ако става дума за много голямо пространство, обикновено е необходим дует или дори трио. В такава ситуация едно устройство не е достатъчно (въпреки че, разбира се, е по-евтино), защото ще закъснеете да отговорите на повикването или просто няма да чуете звъненето.

В тези случаи очевидно трябва да помислите за модел, който е снабден със секретар, защото това ще ви даде време да отговорите на обаждащия се или просто ще можете да го активирате, когато не сте на разположение.

Размерът на слушалките също е важен, за да можете да чувате ясно и удобно този, който говори от другата страна, а в зависимост от състоянието на зрението ви или просто защото са симпатични, може да търсите телефони с големи клавиши.

Едно от нещата, които може да ви допаднат, е дисплей с подсветка. Понякога важно обаждане късно вечер може да ви накара да паднете от леглото (случвало ми се е), опитвайки се да намерите телефон, който няма екран с подсветка.

И като говорим за захранване, литиевата батерия винаги е нещо, което трябва да се вземе предвид, или ако са необходими акумулаторни батерии. Идеята е, че можете да говорите много по-дълго, без да е необходимо постоянно презареждане.

Не по-малко важно е да се провери обхватът от основата. Ако обичате да се разхождате много, докато говорите, не искате да прекъснете комуникацията си, защото сте отишли твърде далеч или твърде близо, ако телефонът не е добър.

Следното сравнение може да ви помогне да направите своя избор, тъй като включва 5-те най-добри безжични телефона, които се предлагат днес.

Ето от най-добрите безжични телефони:

1. Безжичен телефон AEG Prism 15

Изключителен дизайн и производителност

31b5fN+k0rL

КУПИ СЕГА

Това е безжичен телефон с изискан дизайн, който привлича погледа от пръв поглед. Освен това е снабден с полезни функции, като например функцията за свободни ръце на слушалката, блокиране на повиквания за определени номера или дори създаване на бели списъци, в които са разрешени само тези повиквания.

Освен това има 15-минутен телефонен секретар, телефонен указател със 100 контакта, син LCD дисплей и бутони и клавиши на безжичната слушалка. В същото време има обхват на дълги разстояния до 300 метра, а батерията издържа общо 100 часа в режим на готовност.

2. Безжичен телефон Panasonic KX-TGK210SPW

Той има всичко

31HKXRZcMwL

КУПИ СЕГА

С минималистичен дизайн в бяло този безжичен телефон е чудесно допълнение към модерния интериор на дома ви. Що се отнася до функциите, той има режим на готовност, режим 'Не безпокойте', за да можете да спите спокойно през нощта, както и блокер на повиквания, за да избегнете нежелани обаждания.

Освен това има контрол на силата на звука на високо, средно или ниско ниво, както и часовник и будилник за сутринта. Освен това той включва икономичен режим, който намалява консумацията на енергия. (Gigaset A116 безжичен DECT телефон

С много мелодии за избор

31U-l9To6WL

КУПИ СЕГА

Ако сте от тези, които намират обичайното звънене за досадно, този телефон е за вас, защото се предлага с 10 различни мелодии за избор. Той има 5 удобни нива на сила на звука, за да увеличите силата на звука, ако ви се струва, че тонът на звънене е твърде слаб, или обратното. Телефонната книга може да съдържа до 50 контакта.

Той има идентификатор на повикващия и лесен за четене дисплей с подсветка. Клавишите са доста чувствителни на натиск, което улеснява набирането на номера. Инсталацията е много бърза, затова се нарича 'plug & play', т.е. просто го включвате и започвате да го използвате.

Той има икономичен режим Plus за разговори без радиация.

4. Philips D1301B

С обхват от 300 метра

31xP1-5BunL

КУПИ СЕГА

Ако обичате да излизате в градината, за да се обаждате, този модел може да ви е подходящ, защото има обхват на открито от 300 метра и обхват на закрито от 50 метра. Той има автоматичен контрол на силата на звука и 1,6-инчов дисплей с кехлибарена подсветка.

Езикът на използване може да бъде променен в менюто и има няколко опции. Животът на батерията по време на непрекъснат разговор е 10 часа, така че можете да говорите като бъбривци.

Той включва и идентификатор на повикващия, а радиацията и консумацията на енергия са ниски, за да се щади околната среда и здравето на потребителя.

5. Panasonic KX-TG1611

С възможност за телеконферентна връзка

41M64q+hx9L

КУПИ СЕГА

Това е идеалната версия за фирми и офиси, където са необходими телеконферентни разговори с клиенти и доставчици. Това устройство е много практично, защото можете да отговорите на повикване, като натиснете всеки клавиш. Той има 1,25-инчов LCD дисплей и удобен идентификатор на повикващия.

Телефонът побира до 50 контакта в адресния си списък и има време за презареждане от 7 часа, но може да издържи до 15 часа в режим на разговор. Слушалката допълнително използва две батерии ААА. Обажданията са ясни и звъненето е силно. Всъщност има 6 мелодии, от които можете да избирате, за да промените мелодията на звънене. (Siemens Gigaset A120 Trio

За просторни места

41QF67C-f8L

КУПИ СЕГА

Това е фантастична тройка безжични телефони, които работят много добре на места, където има различни зони и много пространство. С тях няма да се налага да бягате, за да отговаряте на всяко обаждане. Техните клавиши са лесни за използване и имат чувствителни на натиск точки.

В телефонния указател се съхраняват 50 записа, които изглеждат чудесно на графичния дисплей с подсветка. Инсталацията е plug & play, за да ги свържете и да започнете да ги използвате.

Те разполагат с функцията Eco Mode Plus за пестене на енергия, докато телефоните са в покой. Батерията издържа до 18 часа в режим на разговори и 200 часа, когато устройствата не се използват.

7. Spc Telecom 7290r

Свободни ръце

41QLhgvF2DL

КУПИ СЕГА

Тази слушалка е снабдена с удобна функция за свободни ръце и високоговорител, за да можете да вършите други неща, докато говорите. Удобен за домакините, докато са в кухнята, или за внуците, които искат да се обадят на баба.

Той има телефонен указател с капацитет за 50 имена и номера, както и списък с 20 позиции за входящи повиквания. Той има идентификатор на обаждащия се и 5 нива на силата на звука.

Включва конфигурируема функция за заключване на клавиатурата и автоматично изключване на куката и звуков сигнал. Менюто му може да се настройва на 6 различни езика и е съвместимо с испанските аналогови телефонни мрежи.

Друга функция, която може да ви хареса и да ви бъде удобна при търсенето на различни модели, е опцията за свободни ръце, която може да бъде с високоговорител или с безжични слушалки. Това зависи от устройството и неговата съвместимост, както и от това дали то приема Bluetooth връзка.

Блокирането на повиквания и клавиатури може да се наложи в случай на непознати в къщата или непослушни деца и тийнейджъри, които набират номера без разрешение.

Преди да купите, проверете дали най-добрият безжичен телефон показва ниско ниво на радиация. Много от тях са адаптирали технологиите си по този начин, за да намалят вредните вълни, които могат да навредят на здравето на хората.

Ръководство за покупка: най-добрите безжични телефони

Ключове за закупуване на безжичен телефон

Блокиране на повиквания

Добре е да разполагате с тази технология, която ви позволява да блокирате номера. Това е функция за блокиране на повиквания , която все повече безжични телефони включват, защото е много полезна. Разбира се, всеки модел се различава малко в начина си на работа, но основният принцип е един и същ. Някои модели позволяват блокирането на до 50 различни номера.

Обхват

Безжичен телефон с голям обхват ще ви предпази от загуба на звука или от неправилно чуване на повикването, когато се отдалечите от базата. Въпреки това повечето модели на пазара имат обхват от около 50 метра на закрито, който винаги се намалява от смущения от стени и други предмети.

Автомат

Почти всеки безжичен телефон има автомат , но всеки от тях се различава в зависимост от начина на управление и конфигуриране или от дължината на съобщенията. Някои записват само 10 минути, а други - повече от 1 час.

Един безжичен телефон или два

Някои телефони се предлагат в пакети от няколко устройства. Голямото предимство е, че към една и съща база могат да се свържат няколко слушалки. Така че можете да имате два или тройка от безжични телефони в дома или офиса си.

Идентификатор на обаждащия се

Почти всеки съвременен безжичен телефон има Идентификатор на обаждащия се, функция с възможност да ви съобщи номера на обаждащия се. Това обаче е услуга, която зависи и от вашия доставчик на стационарни телефони. Някои модели позволяват и поставяне на снимка върху всеки номер за по-лесно идентифициране.

Пренасочване на повиквания и интерком

Когато използвате дуо безжични телефони или в конфигурация с няколко слушалки, е важно да проверите дали те могат да се използват като интерком или дали позволяват пренасочване на повиквания между всеки безжичен телефон. Струва си също така да разгледате дали начинът на използване е лесен и удобен.

Марка на безжичния телефон

Както при всеки друг продукт, при закупуването на нов безжичен телефон е важно да обърнете внимание на марката, тъй като тя може да бъде гаранция за качество. добре е също така да знаете какви гаранции и политики имат.

Цена

При ценообразуването е важно да се обърне внимание на качеството на звука, обхвата и лекотата на използване на устройството. Най-евтините модели струват между 14 и 20 евро и са много базови, идеални за хора, които ще ги използват за кратко време или които просто не се нуждаят от толкова много разширени функции. Въпреки това те трябва да предлагат добро качество на звука.

Устройствата от среден клас са около 30 евро и имат повече функции, като блокиране на повиквания, Bluetooth и др; а по-скъпите достигат до 50 GBP и предлагат още повече функционалност и по-добър дизайн и привлекателност.

Механични характеристики

Тук е добре да вземете предвид размера на бутоните на безжичния телефон. Винаги е добре да разполагате с големи клавиши , които позволяват по-лесно използване, особено когато става дума за възрастни хора , които може да имат проблеми с виждането и използването на бутоните.

Всички съвети за закупуване на безжичен телефон

Изберете броя на разширенията

С покупката на безжичен телефон можете да изберете модели с няколко разширения, за да създадете свои собствени телефонни мрежи у дома. По този начин разполагате със зарядни станции на различни места в дома си, за да можете да говорите удобно, където пожелаете.

Изберете функциите на вашия безжичен телефон

Някои модели включват както входящ идентификатор на повикващия , така и жакове за слушалки или високоговорител на слушалката и на базата. Не забравяйте, че теглото се увеличава с броя на функциите.

Помислете за действителното качество на безжичния телефон

Разгледайте въпроси като качеството на звука, като някои безжични телефони достигат качеството на мобилен телефон , живота на батерията (някои могат да достигнат 8 часа употреба ) и др.

Търсене на подобрения в използваемостта

За възрастните хора или за хората с проблеми със зрението или слуха винаги има удобни функции, като например визуални индикатори за предупреждение, усилвател на звука при повикване, автоматичен контрол на силата на звука, или дори големи и удобни за четене цифри .

Резервна батерия

Някои модели, освен вградената батерия, имат и отделение за добавяне на алкални, акумулаторни и други подобни батерии. Безжичен телефон с резервна батерия е добра гаранция.

Не изхвърляйте телефоните с кабел

Винаги е важно да имате телефон с кабел вкъщи, а не само безжичен телефон. Това е в случай на спешна нужда, при липса на захранване или ако безжичният ви телефон просто не работи правилно.

Каква е политиката за връщане?

Когато купувате безжичен телефон, обърнете внимание на гаранцията и политиката за връщане на производителя. Заслужава си, в случай че се сблъскате с фабрични проблеми, като например безжични смущения, проблеми с LCD екрана и др.

Други функции и характеристики на безжичния телефон

LCD дисплей

Той може да бъде разположен на основата или на самата слушалка и е изключително полезен за преглед на номера на повикващия, оставащия заряд на батерията, силата на сигнала, както и за конфигуриране на безжичния телефон и преглед на всички негови различни опции и настройки. Не забравяйте, че много модели се предлагат с различни звуци, от които можете да избирате, докато навигирате из менютата.

Поддръжка на две линии

Когато имате голямо домакинство или просто се нуждаете от повече от един безжичен телефон, тъй като често говорите по телефона у дома, е добре да имате 2 линии , за да може всеки да говори спокойно.

Освен това, ако имате малък бизнес, винаги е добре да разполагате с двете слушалки, за да не пропускате входящи повиквания или за да можете да провеждате други вътрешни разговори със служителите и колегите си, без да заемате фирмените линии.

Високоговорител и автоматичен служител

С високоговорителя можете да поканите и други хора да говорят с вас чрез безжичната слушалка. Докато някои други безжични слушалки имат функцията да приемат повикването веднага след като вдигнете слушалката от базата.

Клавиатура на основата

Много телефони, особено офис телефоните, имат клавиатури и бутони на основата. Обикновено обаче това са телефонни апарати с кабел или монтирани на стена , а не безжични телефони.

Гласова поща

Винаги е добре безжичният ви телефон да разполага с гласова поща, за да можете да съхранявате съобщенията, оставени за вас, когато линията е заета, не сте вкъщи или просто избягвате нежелани обаждания.

Разширени контроли за възпроизвеждане на съобщения

Много модели имат бутони и опции за възпроизвеждане и превключване между съобщения. Въпреки това някои модели имат разширени функции за управление, като например по-бавно или по-бързо възпроизвеждане, а други имат възможност за уведомяване за съобщения като при мобилен телефон.

Други полезни функции на вашия безжичен телефон

Сила на звука

Струва си да търсите безжичен телефон, който има контрол на силата на звука, за да можете да я настроите според нуждите си.

Изчакване на повикване

Когато говорите по безжичния си телефон, линията е заета и искате да знаете дали ви се обаждат, си струва да имате функция за изчакване на повикване. Също така проверете при телефонния си оператор дали това не е свързано с допълнителни такси.

Bluetooth

По-скъпите и усъвършенствани модели разполагат с Bluetooth връзка, така че можете да свържете мобилния си телефон или дори безжични слушалки към безжичния телефон. По този начин можете да провеждате разговори от мобилен телефон на стационарен.

Преобразуване на текст в реч

Ако имате зрителни увреждания, преобразуването на текст в реч означава, че всеки път, когато въвеждате номер, телефонът го произнася на глас. Или дори да ви каже номера или името на обаждащия се.

Нощен режим

Много от тях имат опция за изключване на звука, когато е време да заспите.

Блокиране на повиквания

Добрият безжичен телефон има функция за блокиране на входящи и изходящи търговски повиквания. Полезно в домове с деца.

Търсач на безжични телефони

Ако не можете да намерите безжичния си телефон, някои бази имат бутон, който кара телефона да звъни, за да можете лесно да го намерите.

Директория за контакти на безжичната слушалка

Позволява ви да съхранявате контакти, както при мобилен телефон.