Безжични IP камери за наблюдение

cámaras-inalambricas-de-seguridad

Най-добрите цифрови фотоапарати за зло са продукт на дългогодишна технологична еволюция през последните няколко години.

Фундаменталната основа на този дизайн е да бъде междинно звено между компактен фотоапарат и SLR, като така наречените безогледални фотоапарати, представляват баланс между малкото и простото на основните фотоапарати и фотографското качество на професионален фотоапарат.

Първите модели можеха да заснемат изображения с добро качество; те обаче имаха слабости в скоростта на автофокуса, в количеството заснемания в режим на серия и в контрола на потребителя върху самото оборудване.

Днес се срещат зли фотоапарати , които подобряват скоростта на фокусиране до такова ниво, че са сравними с мощните SLR модели, и същевременно могат да бъдат оборудвани с професионални обективи с помощта на прост адаптер.

Най-добрите камери за зло

Коя е най-добрата камера за зло?

Вече ви разказахме за предимствата на това да имате камера от този тип, но сега споменаваме петте камери с най-добра репутация на пазара, спечелена позиция, за неговите функции, цена, практичност и ползи като цяло, които ще ви помогнат да решите коя е злата камера трябва да купите.

Тук са най-добрите зли камери:

1. Sony A5000

213wqFkLWTL

КУПИ СЕГА

Със своите 20,1 MP можете да заснемате изображения, които ще бъдат третирани с процесор с голям капацитет, който има сензори за стабилизиране на изображението, което след като е направено, можете да споделите незабавно чрез своята Wi-Fi връзка.

Ще харесате изскачащата светкавица, с която ще можете да правите изключителни нощни снимки, при които основният обект и фонът ще бъдат напълно отразени.

За този фотоапарат фабриката предлага допълнително широка гама от ексклузивни аксесоари, които ще допълнят функциите на фотоапарата.

2. Olympus PEN E-PL6

514496PTuAL

КУПИ СЕГА

16,1 MP, 14-42 mm обектив и електронен стабилизатор на образа ще ви позволят да правите безупречни снимки и да записвате видеоклипове в 1080p Full HD.

Ако освен с капацитета искате да се различавате, този модел се предлага и в бяло. След като се запознаете с него, ще искате да го имате заради атрактивния му, оригинален и компактен дизайн; той се побира навсякъде, лесен е за използване и ще бъде ваш съюзник, докато започвате да се занимавате с творческа фотография.

3. Nikon 1 J5

41uOMGJkFlL

КУПИ СЕГА

Когато става въпрос за фотоапарати, трябва да се доверите на тази марка. Моделът Evil има 20,8 MP и дизайнът му позволява използването на сменяеми обективи, което го прави по-универсално оборудване.

Скоростта на затвора е бърза, така че ще заснемате невероятни изображения и HD видеоклипове с едно натискане на бутона.

При този фотоапарат лошото осветление няма да е проблем, когато става въпрос за заснемане на страхотна снимка, а освен това можете да заснемате видеоклипове на забавен каданс и да споделяте създадените файлове със смартфона си.

4. Sony ILCE - 5000L

41qx+F6SriL

КУПИ СЕГА

Това е мощен, преносим фотоапарат със сменяем обектив, който можете да вземете навсякъде и да заснемате страхотни снимки. Ако се нуждаете от устройство, което не създава проблеми с размерите или теглото, това е подходящото за вас.

Освен че има изключителни възможности, компактните му размери го правят любим за много хора.

Качеството на изображенията, направени от обектива му, лесно се сравнява със снимките, направени от SLR фотоапарат; а когато става въпрос за правене на селфита , LCD екранът се настройва в позиция, която улеснява кадрирането на изображението, което искате да получите.

Фотоапаратът разполага с режими, които автоматично добавят ефекти към изображението, и можете да контролирате размазването на фона, яркостта, експозицията, филтъра и др. С този модел креативността ви няма да има граници, когато става въпрос за снимане.

5. Fujifilm X - A2

cámaras-inalambricas-de-seguridad-300x205

КУПИ СЕГА

Пълнофункционален, универсален фотоапарат с възможности, сравними с тези на DLSR, но достатъчно компактен, за да се побере удобно в портфейла ви.

Преглеждането на изображението преди заснемането е лесно благодарение на триинчовия екран, който също така може да се регулира и накланя, за да се получат най-сложните ъгли.

Качеството на снимките или видеоклиповете е гарантирано, така че няма да се притеснявате как ще се получи селфито, тъй като този фотоапарат ще бъде ваш съюзник за правене на оригинални снимки, на които трябва само да се усмихнете.

Какво е зъл фотоапарат? Всичко, което трябва да знаете

Не напразно го наричат ' безогледален фотоапарат ', тъй като злият фотоапарат е устройство, което - за разлика от DSLR фотоапарата - не се нуждае от огледало , за да върши работата си.Equipar-Magazine

И неизбежно ви насочих към DSLR фотоапарат, тъй като огледалото в DSLR фотоапарата е съществен компонент, защото отразява светлината към оптичния визьор , така че 'магията' да започне да се случва.

Злокачественият фотоапарат няма оптичен визьор; вместо това той е оборудван със сензор за изображения, който винаги е изложен на светлина, като по този начин осигурява цифров преглед на изображението чрез LCD екран или електронен визьор (EVF).

От друга страна - и като обща култура - за вас е важно да знаете, че от известно време на пазара има различни модели безогледални фотоапарати.

Новата категория обаче възникна с пускането на пазара на безогледални цифрови фотоапарати с сменяеми обективи ( MILC ) -Mirrorless Interchangeable Lens Camera- и чийто размер е значително по-малък в сравнение с DSRL фотоапаратите.

Evil vs DSLR Кой фотоапарат е по-добър?

За да отговорим на този въпрос, трябва да споменем, че фотоапаратите Evil вече се радват на много положителен прием от професионалисти, след като първоначално са били използвани само от любители и начинаещи фотографи, както и от блогъри и други подобни.

И всичко това благодарение на допълнителните бонуси, които предлага.

Например, въпреки че злите фотоапарати предоставят на потребителя много от същите предимства като DSLR фотоапаратите, като например възможността за смяна на обективите и различни фотографски настройки , злите фотоапарати са много по-малки.

Когато говорим за DSLR фотоапарати обаче, става дума за устройства, които са разработвани в продължение на няколко години и са оборудвани с усъвършенствани системи за автофокус , дотолкова, че могат да се справят дори с много трудни проекти.

Следователно и двете камери са добри. Потребителят сам решава кой от двата фотоапарата отговаря на неговите изисквания: иновативният зъл или опитният DSLR.

Как работят злите камери?

Независимо дали имате някакви познания за работата на DSLR фотоапаратите, знанието за работата на злите фотоапарати няма да ви обърка изобщо.

Разгледайте основните аспекти на снимането и автофокусирането, за да разберете какво представлява движението.

Снимане

Тъй като злите фотоапарати нямат механичен огледален механизъм, светлината влиза през обектива и отива директно към сензора, откъдето се предава на цифровата информация, уловена от електронния визьор или на LCD екрана.

Докато при DSLR фотоапаратите въпросът е по-сложен. Светлината влиза в обектива, преминава през блендата и попада върху отразяващото огледало пред сензора, след което се отразява от пентапризмата и се предава към оптичния визьор.

Автофокус

Като се има предвид, че трите вида съществуващи системи за автофокус (AF) са: фазово откриване, контрастно откриване и хибриден автофокус, си струва да се започне с DSLR фотоапарати и фазово откриване.

Освен че такъв автофокус е често срещан в цифровите SLR фотоапарати, той работи, като използва огледалото за разделяне на постъпващата светлина на двойки изображения за сравнение. Освен това сплитер насочва светлината към сензора за автофокус, където данните се анализират.

От друга страна, много зли фотоапарати използват откриване на контраст за постигане на фокус чрез измерване на контраста между пикселите на сензора.

Това означава, че системата намира правилния фокус, като открива максималния контраст между пикселите.

Сега и двете системи за автофокус - както всичко останало - имат своите плюсове и минуси; в днешно време обаче повечето от двата вида фотоапарати са оборудвани с хибридна система за автофокус , която съчетава фазово откриване и контрастно откриване.

Въпреки това и двата фотоапарата разполагат със значителен брой точки за автофокус , които позволяват автоматичен или ръчен избор на точка за автофокус.

Това са трите причини, поради които злите камери крадат сърцата

Не става въпрос за цветя, серенади или шоколад.

Злокачествените фотоапарати станаха повсеместно разпространени на пазара благодарение на три важни предимства: те са леки и компактни, често работят безшумно и предлагат по-добро качество на видеото и автофокус.

Леки и компактни

Както споменах в предишните параграфи, предимството на злите фотоапарати пред DSLR е, че са компактни по размер и по-леки по тегло; две характеристики, които са още по-забележими при злите фотоапарати Micro Four Thirds , отколкото при злите APS-C фотоапарати.

Тиха работа

Като цяло злите фотоапарати са много по-тихи от DSLR фотоапаратите, тъй като са разработени с по-малко движещи се части и механизми.

Тази функция е високо ценена от фотографите, които изискват оборудване, което е не само ненатрапчиво, но и тихо.

По-добро качество на видеото и автофокус

При повечето зли фотоапарати - от нисък или от висок клас - високата разделителна способност на видеото е от съществено значение.

Говоря за 4K и 1080p в общи линии.

Това не е така при DSRL фотоапаратите, които предлагат 4K или Ultra HD видеозапис само в моделите от висок клас.

А що се отнася до фокусирането, злите фотоапарати заемат позицията на най-добрите за запис на видео, тъй като само няколко DSRL фотоапарата поддържат автофокус.

Да си купите зъл фотоапарат? Вижте двете причини да го направите

В допълнение към различните предимства, които вече бяха описани, има два фактора - също решаващи - поради които може да решите да купите зъл фотоапарат; и двата са много специфични и са свързани с начина ви на живот: за пътуване и за ежедневието.

Говоря за обичайни ситуации, в които не е необходимо да носите обемисто и тежко фотографско оборудване , за да получите снимки с професионално качество.

Пътуване

Благодарение на лекия си корпус фотоапаратите Evil са подходящи за носене навсякъде, а разнообразието от налични обективи ги прави чудесни за заснемане на изображения в различни ситуации, без да се прави компромис с качеството.

Всеки ден

Същата добрина като по-горе, но пренесена в по-личен контекст, включително заснемане на движещи се изображения с по-високо качество.

Това са видовете зли фотоапарати

Няма нужда да ви занимавам с технически подробности, пазарът ви предлага два вида зли фотоапарати: със сменяеми обективи и с постоянен обектив.

Зли фотоапарати със сменяеми обективи

Този тип фотоапарати са идеални, ако сте опитен фотограф или сте в процес на ставане такъв, тъй като насърчават експериментите и по този начин творчеството.

Интересен факт е, че лещите на един зъл фотоапарат са леки, качествени и достъпни (от 125 до 255 евро всяка).

Фотоапарати за зло с постоянен обектив

Тези фотоапарати се предлагат с широкоъгълен обектив и са чудесни за блогъри и фотографи ентусиасти, които се нуждаят от бързина и не искат да се занимават с подмяна на обективи.

Окончателно! 8-те фактора, които трябва да вземете предвид, когато избирате между злонамерен и DSLR фотоапарат

В случай че все още сте зациклили и не знаете дали да купите злонамерен фотоапарат или DSLR, не се притеснявайте, не ви обвинявам, защото и аз съм бил там.

И факт е, че въпросът не е само за конкретна марка или дали това е най-евтиният зъл или DSLR фотоапарат или най-евтиният сред скъпите , а за осем ключови фактора, които могат да разсеят всички съмнения.

Говоря за наличност на обективи; качество на изображението; размер на сензора; характеристики и функционалност; размер и тегло; надеждност; издръжливост и обхват; и спестяване на разходи.

Наличност на обективи

Макар да е вярно, че DSLR фотоапаратите предлагат голямо разнообразие от обективи, не е градски мит, че това превъзходство може да доведе до отрицателни ефекти върху изображенията, било то поради незнание или безперспективни обективи.

При DSLR не е възможно просто да монтирате обектива на тялото на фотоапарата и това да е всичко.

Необходимо е да сте сигурни, че чрез съгласуване на обектива със сензора можете да използвате максимално всеки пиксел, за да постигнете остри като бръснач изображения; и че скоростта на блендата е идеална за постигане на желания фокус.

В противовес на този сценарий повечето зли фотоапарати ви предоставят пълен набор от професионални стъкла , еквивалентни на тези на DSLR фотоапаратите.

Качество на изображението

В тази част е важно винаги да имате предвид, че колкото повече знаете как да използвате максимално потенциала на фотоапарата си, толкова по-добри ще бъдат резултатите.

Сега. Повечето DSLR и Evil фотоапарати се предлагат с разделителна способност, подходяща за широк спектър от професионални задачи, като например изображения на рекламни пана и списания.

Разликата в начина на постигане на тази цел е, че при DSLR фотоапарата ще трябва да се справите с няколко настройки преди снимане, докато при злото действието е значително по-малко сложно.

Размер на сензора

Този фактор - в съчетание с ефективната бленда и същия фокусен диапазон - е от изключителна важност, тъй като от него зависи действителната дълбочина на рязкост .

Функции и функционалност

Технологичните възможности на всеки зъл фотоапарат, дори на най-базовия, са в основата на заснемането на моменти - дори в екстремни условия - без необходимост от допълнителна обработка.

Говоря например за това как при DSLR фотоапарата е неизбежно да се търси сянка, за да се покажат изображенията на LCD екрана, докато при фотоапарата Evil е възможно да се извърши действието при всякакви условия на осветеност благодарение на качеството на електронния визьор.

Освен това качеството на електронния визьор гарантира, че това, което гледате, ще бъде заснето от фотоапарата.

За разлика от функцията DOF preview (преглед на DOF) на някои DSLR фотоапарати, която осигурява преглед на изображението, екранът става много тъмен и трябва да се вгледате много внимателно, за да определите остротата.

От друга страна, няма как да не споменем, че в зависимост от модела на златния фотоапарат можете да получите някои много полезни функции, като например сензорен екран, безшумен електронен затвор, time-lapse и вграден WiFi, наред с много други плюсове.

Размер и тегло

Поради вградените механизми DSLR фотоапаратът е по-тежък от фотоапарат Evil. В това число не влизат някои от телеобективите с увеличение , които са не само обемисти, но и съвсем не леки.

Много експерти и любители твърдят, че DSLR фотоапаратите са почти два пъти по-тежки от злите фотоапарати и с около 40% по-обемисти.

Надеждност

Въпреки че DSLR фотоапаратите се радват на няколкогодишни подобрения - както е описано в предходните параграфи - злите фотоапарати имат всичко необходимо, за да предоставят изображения, които вероятно няма да ви разочароват.

Всичко това, заедно с предимствата на преносимостта и лекотата на използване, които предлагат.

В тази част обаче всичко зависи от възможностите, които ви предлага този или онзи фотоапарат.

Издръжливост и автономност

Ако искате здрав фотоапарат, който да издържа на екстремни условия, както злите, така и DSLR фотоапаратите разполагат с няколко обещаващи модела.

Въпреки това, за да се осигури цялостна издръжливост, обективът трябва да бъде оборудван със същите характеристики, като например добре уплътнени структури, изработени от висококачествени материали.

Това е в допълнение към сертификатите за защита от пръски и прах, и дори до устойчивост на замръзване.

Такива пакети от функции обикновено се предлагат в професионални модели SLR фотоапарати, разработени от известни марки .

Що се отнася до живота на батерията, цифровите SLR фотоапарати отново заемат почетното място, тъй като автономността на това оборудване може да продължи цял ден с повече от хиляда снимки.

Докато един зъл фотоапарат за този подвиг би имал нужда от около 3 батерии.

Спестяване на разходи

Този аспект е неразривно свързан с вашата фотографска рутина и стойността, която отдавате на стабилизацията на изображението.

При модел DSLR фотоапарат, който не е стабилизиран, ще трябва да инвестирате няколкостотин евро в обективи със стабилизация на изображението, които ще ви позволят да работите безпроблемно при много слаба светлина и без статив, например.

От друга страна, фотоапаратът с вградена 5-осова стабилизация може да бъде оборудван с какъвто и да е обектив и това е всичко. Гарантирани са ви резки изображения при сравнително ниски скорости на затвора.

Кой трябва да разполага с този тип фотоапарат?

[#Z]

Фотоапаратът 'Зло' е идеален за първите стъпки в професионалната фотография. С този тип оборудване ще получите изображения с добро качество, без да се налага да се съобразявате с размера и теглото на професионален фотоапарат.

Тези модели позволяват смяна на обективите, заснемане на добри изображения при различни нива на осветеност, а едно от най-големите им предимства е, че са лесни за използване.

Те са идеални за любителите фотографи, които не се задоволяват с основен фотоапарат, но не се нуждаят и от здравината на професионален фотоапарат.

Ако вече притежавате зъл фотоапарат, трябва да прочетете това

Този тип фотоапарати са на пазара от 2009 г., но както споменахме преди, тези фотоапарати са се развили много в дизайна и възможностите си.

Ако вече имате такова оборудване, вероятно ще се заинтересувате да преминете към модел с конкретни нови подобрения, било то електронен визьор, по-бързо фокусиране, по-добри изображения на тъмно и др.

Така че, ако фотоапаратът ви е бил с вас повече от три години и искате да направите нова инвестиция, това ще представлява значителен напредък в качеството на заснетите изображения.

Защо не SLR фотоапарат?

[#Z]

За да се правят добри снимки, вече не е необходим цифров SLR фотоапарат; затова практичността и качеството на безогледалните фотоапарати, са по-добра алтернатива за повечето хора, тъй като те, както и професионалните фотоапарати, могат да се използват на евтин статив за по-професионални снимки или да се прикрепят с ремъци за фотоапарати за по-голяма сигурност.

Високият стандарт на изображенията, заснемани от зли фотоапарати , се дължи на качеството на сензорите, с които те разполагат и които варират в зависимост от модела, но с които преди разполагаха само професионалните цифрови фотоапарати.

Недостатъците, които може да откриете при тези фотоапарати, като например животът на батерията или възможността за адаптиране на по-малко обективи, се компенсират напълно от това, че са по-преносими, практични и удобни; това означава, че ще ги използвате повече и че няма да се налага да пренасяте огромно професионално фотографско оборудване със съответната камера раница , за да правите превъзходни снимки.