Безшумна прахосмукачка

mejor-aspirador-silencioso

Моето малко момиченце се учи да пълзи, така че за нейното здраве е необходимо подът ми да е напълно чист, но използването на прахосмукачката се превърна в кошмар.

Старата прахосмукачка, която имах от години, беше отзивчива, но вдигаше такъв шум, че детето се събуждаше с писъци, кучето бягаше надясно и дори съпругът ми се оплакваше! Беше като да пуснеш бомба.

Опитах се да използвам метла, но тя само вдигна праха, за да го върне на пода минути по-късно, нямаше истинско почистване. Затова реших да потърся най-добрата безшумна прахосмукачка, която се предлага на пазара.

Тази нова изключително тиха технология е много разпространена в наши дни, особено ако имате малки деца и домашни любимци, които са чувствителни към шума, който се образува при почистване.

Когато избирате един от тях, трябва да сте наясно с приоритетите си. Идеален е модел, който отговаря на вашите нужди и същевременно е по-евтин.

Най-добрите безшумни прахосмукачки

Коя е най-добрата безшумна прахосмукачка?

Ако вече сте решили да си купите прахосмукачка, която не вдига толкова много шум

, трябва да съставите списък с необходимите качества.

Например важно е да проверите дали има торбичка или е с един резервоар, ако сте много алергични към необходимостта да изваждате торбичка всеки път, може да ви е неприятно.

Аксесоарите са важни, най-добре е да изберете нещо с няколко четки за различни видове подове и труднодостъпни места.

Децибелите също трябва да се вземат под внимание, някои от тези прахосмукачки не са толкова тихи, колкото производителят казва на кутията, най-добре е да се уверите.

Лесното съхранение и енергийната ефективност са качества, които не бива да пренебрегвате.

Сравнението на цените и характеристиките може да отговори на някои от въпросите ви. За да ви помогнем, предлагаме ви малък наръчник, в който със сигурност ще намерите това, което търсите.

Ето и от най-добрите прахосмукачки за тиха работа:

1. Безшумна прахосмукачка Kärcher VC3

Компактна, лесна за съхранение

41ICtyGFbpL

КУПИ СЕГА

Това е многофункционална и многофункционална прахосмукачка без торбичка, със завидна мощност, която няма нужда да издава шум, за да го докаже, затова съседите ви няма да я забележат, докато къщата ви се освобождава от прах, минимални частици мръсотия или косми. Всичко това е благодарение на филтъра Helpa 12, който е способен да абсорбира до 99,5% от праха и частиците и в същото време да изхвърля чист и здравословен въздух. Резервоарът му е прозрачен, така че лесно можете да видите кога е време да го изпразните. Освен това той е компактен.

2. безшумна прахосмукачка Deluxe Multicyclonic

Мощна и регулируема

41pRJudTicL

КУПИ СЕГА

Хайде, това е звяр за вашия дом. Този красавец има около 15 степени на филтриране и около 10 циклона, както и двоен HEP филтър. Най-хубавото е, че тя поддържа отличната си всмукателна мощност през цялото време, без да се забавя. Енергийната му ефективност A позволява минимално потребление при най-висока производителност. Капацитетът на резервоара без торбичка е 3,5 литра с лесно изпразване и сензор, който показва кога резервоарът е пълен. Освен това включва приставки, които му позволяват да достига до отдалечени места и ъгли.

3. Bosch BGS5SIL66B Relaxx'x ProSilence 66

Практична и ефективна

41jyDDo0tVL

КУПИ СЕГА

Изработена от иновативни звукоизолиращи материали, тази прахосмукачка работи с наистина ниско ниво на шум от само 66 децибела, идеално, ако у дома имате домашни любимци, които са особено чувствителни към дразнещи звуци.

Едно от най-забележителните му качества е, че разполага с ултрамодерна филтрираща система, която лесно улавя и най-едрите частици. Той е снабден с филтър Hepa, който осигурява перфектна чистота, и с друг филтър за по-фини частици.

Той се предлага с резервоар с голям капацитет, който може да побере до 3 литра мръсотия и има система за лесно изпразване.

Освен това има система за лесно почистване с подвижна ролка, радиус на действие 11 метра и е много лесно да се движи из къщата благодарение на въртящите се на 360° колела.

Тези, които вече я притежават, хвалят нейния дизайн, голямата ефективност и гъвкавостта ѝ да почиства адекватно различни видове подове.

4. Electrolux UltraSilencer ZEN

Ниска консумация на енергия

41QtHT0nWvL

КУПИ СЕГА

Ако търсите прахосмукачка, която напълно отговаря на функциите си, но също така не буди половината семейство с шум и суета и работи оптимално, тогава сте попаднали на правилния уред.

Едно от големите предимства на прахосмукачката е, че е оборудвана с филтърна система E12 с отлични характеристики, която задържа до 99,5% от микрочастиците прах, праховите акари и други алергени, което я прави идеална за хора, страдащи от алергии.

Той има енергиен клас А, ниска консумация, екологичен уред, 55% от който е направен от рециклирани материали. Той е наистина безшумен.

Тя е снабдена с универсална технология за отлична маневреност, която ще ви позволи стабилни движения и динамично сцепление във всеки ъгъл, където извършвате прахосмукиране.

Тя е на достъпна цена и се предлага с двупозиционна основна четка и допълнителни четки за тесни пространства, мебели и тапицерия.

5. Siemens VSQ4G332 Q 4.0 SilencePower

Висока производителност

412OjgyxZcL

КУПИ СЕГА

Проектирана с технологията Quattro Power за отлични резултати при почистване, тази прахосмукачка с торба се препоръчва, ако искате уред с висока производителност и дълъг живот.

Благодарение на тази технология прахосмукачката Simens ще ви спести много разходи за поддръжка. Контейнерът за прах е самозатварящ се, което осигурява висока производителност и по-малко смени, дори когато е пълен.

Работи с мощност 650 вата и миеща се Hepa филтрация, подходяща, ако у дома има хора с алергии. Подходящ е и за всички видове подове.

Това е компактен, лек уред с тегло едва 5 килограма, който можете да използвате в радиус на действие до 10 метра, а освен това е разглобяем и лесен за съхранение.

Той има особено чист изхвърлян въздух, ефективен е за всички видове подове и е наистина безшумно устройство с акустична изолация, която намалява вибрациите, свистенето и турбуленцията. (H.Koenig SLS810

С достатъчна мощност

41IXqkGAyfL

КУПИ СЕГА

Едно от най-забележителните предимства на тази прахосмукачка е, че има система, която оптимизира въздушния поток за оптимално събиране на прах. Това е точното решение, ако нямате време да се посветите на почистването. Няколко преминавания и готово!

Предлага се с телескопична алуминиева тръба, автоматично навиване на кабела и е оборудван с регулатор на засмукването на дръжката и регулатор на мощността, които ще улеснят работата ви по почистването и контрола на уреда.

Предлага се с аксесоари за различни видове подове, с четки за килими и други за твърди подове. Той е с добро качество, солиден, устойчив, с умерено ниво на шум.

Тази машина работи в радиус на действие от 8 метра, с дължина на кабела от 4,8 метра и ниво на въртене 360°, което ще ви позволи да я пренасяте от едно място на друго в къщата.

Колко тихо е достатъчно тихо?

aspirador-silencioso-300x225

Знам, че първоначалната идея, която всички имаме, е да изберем модел, който е напълно безшумен, сякаш няма включено устройство. Но в действителност няма прахосмукачка, която да е 100% безшумна.

За наше щастие обаче индустрията се развива и предишната идея, че звукът на двигателя е синоним на силата на засмукване, се променя и сега можете да имате отлични мощни и тихи прахосмукачки.

Но колко тихи могат да бъдат? Или колко тихи трябва да бъдат? За тази цел трябва да помислите малко за стила на почистване, който ще извършвате. Тъй като нивото на мощност и шум, което има в промишлените модели, не е същото като това в дома например.

За да разберете колко шум се произвежда, много от 'тихите' модели, продавани днес, включват дисплей или индикатор с бутон, който показва децибелите, при които работи машината.

Идеалният диапазон, в който моделът се счита за тих, е между 55 и 70 децибела.

Но трябва да имате предвид, че шумът може да се увеличи леко, ако увеличите нивото на засмукване или скоростта, но това увеличение не трябва да нараства твърде много. Това е единственият начин да се уверите, че има истинска технология за намаляване на звука, а не просто ниска сила на звука поради ниска мощност.

Как се класифицира звукът на прахосмукачките?

Както може би вече сте прочели, когато говорим за шум, или по-точно за звук , използваната мерна единица е децибел (dB).

Но ако не знаете как това се отразява на света на домакинските уреди, ще ви обясня сега.

Прахосмукачка с 'нормален' звук, такъв, който е малко дразнещ и събужда дори котката, има между 80 dB и дори повече.

От друга страна, тихите модели не звучат толкова силно, тъй като създават звуков вакуум, който прилича повече на свирка, отколкото на стартиране на двигател на лодка. Обикновено този звук е на или под 70 дебела.

Всяко по-ниско число е от полза за вашата преценка и ще се чува със същото ниво на сила на звука като разговор между двама души. С други думи, съседите ви не трябва да знаят, че почиствате, или поне ако спят, няма да се събудят от шума.

3 причини да си купите дискретна прахосмукачка

За някои хора нивото на шума не е на първо място в списъка им с приоритети при покупката на прахосмукачка. И аз не ги виня, те обикновено се фокусират първо върху отстраняването на праха , а за това е необходима добра всмукателна мощност и значително филтриране на замърсяванията.

Има обаче много елементи, за които е важно да се мисли в децибели и звуци, и ето моите три най-добри:

Продължително чистене без стрес

Не, не говоря за стреса от чувството, че детето ви ще се събуди или че всеки момент на вратата ви ще почука ядосан съсед. Това е нормален физиологичен стрес, предизвикан от продължителния, гръмотевичен звук, който някои домакински уреди могат да издават.

Прахосмукачките, блендерите и сешоарите издават толкова силен шум, че могат да повишат нивата на кортизол - хормона, отговорен за стреса.

Ето защо дългото чистене с шумна прахосмукачка може да бъде синоним не само на по-голяма тревожност, но и на епизоди на главоболие и хипертония. И не само за вас, а за цялото ви семейство или общност.

Облекчаване на домашни любимци

Животните са много по-чувствителни и уязвими към шума, отколкото хората, затова се плашат от фойерверки, но също така мразят, когато почистваме или готвим с уреди, които издават много шум.

Класически пример за това са сесиите с прахосмукачка. Сигурен съм, че неведнъж сте забелязвали, че вашите домашни любимци започват да ви преследват или да се държат странно. Това не е защото са решили да играят, а защото това, което на нас ни се струва мъркане, за тях е досаден и жесток рев.

Използвайте по всяко време

Независимо дали мразите шума или искате да почистите дома си, без да притеснявате никого след работа, безшумната прахосмукачка ще ви позволи да правите това и още много други неща без проблем.

Това е пример за това как тази функция дава невероятна практичност, която иначе нямате и трябва да ограничите времето за използване.

Пазарувайте по вид

Днес на пазара има множество стилове и дизайни на прахосмукачки, не само по цвят и форма, но и по функция и практичност.

Това разнообразие всъщност е предимство за всички потребители, тъй като има продукт за всяка употреба, но също така и проблем, защото когато имате предвид възможно най-голяма гъвкавост, изборът става сложен.

Поради тази причина ще обясня основните модели, които ще видите във всяка електрометрична секция, като винаги имате предвид, че всеки от тях може да се предлага в шумна версия и друга, която издава по-малко звук.

Прахосмукачки за изправяне

Те са едни от най-старите, най-тежките и най-шумните видове, но могат да бъдат най-добрият вариант, ако искате да почистите в дълбочина под с килим от стена до стена , тъй като издърпват мръсотията много силно.

Канални прахосмукачки

Те са по-леки и по-тихи, но могат да бъдат по-трудни за съхранение в шкаф поради външните си части. Този модел с контейнер е идеален за събиране на мръсотия и прах от гладки подове, стълбища, под мебели и плочки.

Освен това те често се предлагат с приставки за накрайници на маркуча, които позволяват по-добро засмукване в трудни ъгли, тапицерии, завеси и тъкани.

Понастоящем те са най-популярни, тъй като методът им за подмяна е много прост, а домашната им употреба е достатъчна за нуждите на едно средностатистическо семейство.

Почистваща машина с пръчка

Те са подобни на вертикалните модели, но тези модели са малко по-леки, тъй като абсорбирането не се извършва в целия удължител, а в долната му част. Тръбата, от друга страна, е предназначена само за удобна работа с устройството в изправено положение.

Тъй като те са прахосмукачка без торбичка по-практични за бързо и навременно почистване.

Идеален за почистване на места. Те са чудесни за почистване на тапицерията и мебелите на автомобила или на козината на домашния ви любимец в леглото му.

Основната им функционалност се състои в малкия им размер, което е голямо предимство, ако нямате много място у дома или ако искате да ги съхранявате в кухненски шкаф, например.

Прахосмукачка-робот

Прахосмукачката-робот е идеална за тези, които нямат време за почистване или искат да се приберат вкъщи и всичко да е готово. С този модел ще спестите кабели, усилия и време.

Единственият недостатък е, че сензорите за пространство на тези стилове могат да се повредят и тъй като те преминават през всяко място само веднъж, ако имате ъгъл в дома си, където мръсотията се натрупва много трудно, възможно е той никога да не бъде напълно чист.

Централна прахосмукачка

Те не изискват много движение, освен маркуча, и имат най-ниското децибелно число, но обикновено са по-скъпи и по-тежки в статичното си тяло.

Техните съединители за маркучи се предлагат в наистина дълги удължители и с тях може да се покрие голяма квадратна повърхност.

Тези стилове обаче са по-рядко срещани в домовете, тъй като са предназначени за широкомащабни методи за почистване на обществени места.

Какво да търсим в добрата прахосмукачка?

Проверка на характеристиките

Има много допълнителни характеристики, на които трябва да се обърне внимание, като например наличието на моторна четка, ръчно управление, възможно регулиране на височината и наличие на кабел или батерии.

Тази характеристика се отнася до вътрешната работа и въпреки че всяка от алтернативите вакуумира наистина добре, изборът е по-скоро за икономия.

Ако изберете модел без торбичка, можете да спестите разходите за подмяна и усилията за изпразване на торбичката, но трябва да обърнете повече внимание на филтъра.

Ехото

В затворени помещения, като например банята, шумът ще се усеща повече и ако не се погрижите за шума, може да се нуждаете от звукоизолация в допълнение към , за да защитите слуха си.

Какъв е ценовият ви диапазон?

Дългосрочната инвестиция в прахосмукачка може да струва повече от 400 евро, докато по-мек мотор и по-малък модел може да ви струва до 40 евро.

Какъв тип вакуум отговаря на вашите нужди?

Трябва да помислите за дома си и за местата, които ще почиствате, за да определите ключовите елементи, като например стил с торбичка или без торбичка, дали има кабел или не и дори формата, дали е контейнерна, вертикална или преносима.

Принадлежности

Най-често срещаните са удължители за маркуч, четки за кърпа, филтри и въртящи се глави. Те могат да увеличат цената на крайния продукт, но ще бъдат по-подходящи за повърхностите, които искате да почистите.

Къде да почистим?

Местата, където имате домашни любимци или където играят децата ви, изискват по-обстойно почистване, което е възможно само с добра прахосмукачка, тъй като метлата не поглъща достатъчно прах и косми.

Освен това повърхностите с тъмен цвят или с текстилна облицовка също трябва да се обработват по-често и по-отговорно. Същото важи и за местата, където се работи с храна или където се консумира храна. Това са пространствата, които редовно изискват използването на качествена прахосмукачка.

Колко често ще се използва прахосмукачката?

Честотата на използване определя колко често се поддържа и колко здрави трябва да бъдат частите. Много модели често включват пластмаса, тъй като тя е лека и издръжлива. Този материал обаче може да бъде много крехък, особено във вътрешните фланци - нещо, което трябва да се вземе предвид, ако има постоянно отваряне.

Трябва да помислите и за употребата, защото тя може да бъде допълнителен разход, ако изберете модел с чанта. В тези случаи най-добрите модели са тези, които се предлагат с включен пакет от повече от 10 торбички.