Брикети от дървени въглища

mejores-briquetas-de-carbón-vegetal

mejores-briquetas-de-carbón-vegetal

За любителите на грила едно от най-важните неща е да запалят добър огън, той да трае достатъчно дълго и да отделя малко дим, така че като добър любител на барбекюто се заех да намеря най-добрите брикети от дървени въглища за приготвяне на любимите ми ястия.

Защо предпочитам брикети от дървени въглища? Е, ако не знаете, те са напълно екологични и възобновяеми, което е много по-здравословно за храната ни, тъй като не са пропити с лоши миризми и почти няма пепел , когато приключите.

 

Най-добрите брикети за дървени въглища

Кои са най-добрите брикети за дървени въглища?

На пазара има голямо разнообразие от брикети и за да изберете най-добрите, трябва да вземете предвид някои неща, като например колко дълго горят , колко време отнема запалването им, колко ви е необходимо за едно барбекю и нещо много важно - да разгледате състава на брикетите.

Брикетите имат по-висока калоричност от обикновените дървени въглища, поради което са предпочитани за печене на храна на скара , но употребата им не се ограничава само до скара, тъй като могат да се използват в камини, готварски печки и фурни.

Ако търсите брикети за дървени въглища с добро качество, прочетете, защото съм направил сравнение, за да ви помогна да изберете най-доброто.

Ето най-добрите брикети за дървени въглища:

1. Брикети за дървени въглища Big K

20 килограма продукт

515lPf2Wt8L

КУПИ СЕГА

Какво може да бъде по-добро от това да имате брикети, които запалват огъня на барбекюто за нула време и го поддържат дълго време? С тези от марката Big K това ще бъде възможно.

Това е смес от дървени въглища, дървени стърготини и дървесина, която ще ви осигури повече време за разпалване на огъня за перфектно барбекю.

2. Брикети от дървени въглища Bruzzzler Premium

Готови за печене на грил за 35 минути

516fvqEffVL

КУПИ СЕГА

Хомогенната топлина е едно от най-добрите предимства, които брикетите предлагат, тъй като те ни осигуряват перфектно приготвяне на храната и с тях лесно ще го постигнете. В него има 10 кг от най-качествения продукт, който ще ви помогне да приготвите всяка рецепта на барбекюто - от големи парчета месо до шишчета.

3. Брикети за дървени въглища Weber 17591

Препоръчано от експертите по барбекю

41aNEEnSn+L

КУПИ СЕГА

Ако искате да запалите барбекюто си по естествен и екологичен начин, тези брикети ще бъдат отлични за целта, тъй като са напълно натурално гориво.

Те имат време за запалване от 20 минути и след това дълъг живот до 3 часа, като осигуряват топлина, без да намаляват нейната интензивност

4. Брикети за дървени въглища 01037 от Carcoa

Дълготрайни въглени

41rFHKbaG2L

КУПИ СЕГА

Ако търсите достъпен вариант за запалване на вашето барбекю, с тези брикети ще го постигнете с лесни стъпки, тъй като те са едни от най-евтините в списъка и осигуряват огън, който ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо за приготвянето на всички ваши любими ястия. Те са с голям обем, лесно се запалват и осигуряват чудесна равномерна топлина.

5. Брикети от дървени въглища Coco Blaze

Без цвят и без допълнителна миризма

517xdPvBJjL

КУПИ СЕГА

И ако говорим за евтини , тези брикети трябва да са сред най-добрите варианти за купуване , тъй като са икономични, но имат страхотно качество.

Те са напълно естествени, направени от комбинация от дървени въглища и кокосови люспи, те ще бъдат много безопасни за използване, тъй като нямат никакви химикали, които да замърсяват храната.

 

Дефиниране на брикети

Ако не сте наясно какво представляват брикетите, нека ви обясня, че те са смес или съединение на различни уплътнени материали, които са известни като биомаса и обикновено са под формата на цилиндри или тухли и се използват в различни източници на топлина за запалване на огън, като барбекюта, фурни и готварски печки.

Брикетите се категоризират като естествен, възобновяем и екологичен продукт, тъй като се произвеждат от естествена биомаса като дървени стърготини и други отпадъци от дъскорезници, изкуствена биомаса от промишлеността, дървени въглища, въглищна пепел и др.

Колко време горят брикетите?

Всичко зависи от марката , която купувате, но приблизителното време за изгаряне на брикета е от един до два часа, а без затруднения може да достигне до три часа, така че ще имате достатъчно време , за да изпечете всичките си приготовления.

Това зависи и от фактори като количеството кислород, което влиза в барбекюто ви, и температурата , при която те горят.

Методи за готвене с брикети

Друго предимство на брикетите е, че те позволяват да се използват различни методи за готвене в зависимост от вида на ястието, което ще приготвяте, като три от тях са най-често използваните:

Грил по зони:

При този метод трябва да поставите всички брикети от едната страна на грила , като едната страна ще бъде гореща, а другата - студена, което е идеално за приготвяне на месо от по-горещата страна, а от по-студената страна можете да приготвяте храни, които са склонни да изгарят по-бързо, като картофи или царевица на кочан.

Метод на змията:

Този метод се нарича 'Змията', тъй като брикетите са разположени във формата на това животно, от по-малко към по-голямо количество вътре в барбекюто , което прави топлината да се движи бавно, което е идеално за бавни приготовления.

Метод на слугите:

Този метод се състои в това да имате купчина незапалени брикети и след това в горната част на купчината да добавите други запалени брикети, което ще накара тези под тях да започнат да се нагряват бавно, което ще създаде по-дълготрайни въглени.

Горивото

Когато избирате брикети за барбекюта , трябва да търсите такива, които съдържат най-горимия материал, тъй като те ще бъдат с най-добро качество.

Горивото е това, което ги запазва по-дълго време, затова изберете брикети, които са направени от дървени въглища, минерални въглища като антрацит, дърва или биомаса.

Ускорители

Ускорител е този, който ще помогне на брикетите да горят много по-бързо, тъй като поради компактната си структура те не абсорбират кислород по същия начин, както парче въглища.

За тази цел нитратът е силно препоръчителен, тъй като той е окислител, който спомага за отделянето на кислород, благодарение на който брикетът се запалва по-добре и по-бързо.

Бяла пепел

Когато става въпрос за брикети, най-качествените обикновено имат в състава си вар, варовик или калциев карбонат, което помага да се разбере кога са в идеалния момент на нагряване, защото на повърхността им се образува бяла пепел .

Тези видове съединения не са горими, така че запалването на брикетите ще отнеме повече време, но те забавят скоростта, с която се консумират, така че въглените ще горят по-дълго.

Свързващи вещества за брикети

Вече знаете, че брикетите са обединение на различни природни, изкуствени и горими съединения, но те не могат да бъдат интегрирани сами по себе си и тогава се появява свързващото вещество , което изпълнява функцията да придаде форма на брикета и всичко да остане заедно.

Като свързващи вещества се използват различни материали, но най-търсеното е нишестето, което може да бъде царевично или нишесте от маниока.

За да се използва нишестето, е необходимо то да премине през процес на желатинизация, който се състои в разграждане на молекулите му в гореща вода, в резултат на което се получава паста, която се свързва с другите съединения в брикета.

Брикети срещу бучки

Ако сте почитатели на барбекютата, ще знаете каква е разликата между брикет и бучка, която не е нищо повече от парче въглен, получено от изгоряло дърво, но кое е по-добро?

И двете имат своите предимства, дървените въглища от дървесина могат да предават повече топлина, но не са толкова хомогенни, колкото брикетите, и животът им е много по-кратък.

От друга страна, има хора, които предпочитат тези бучки, които са много търсени от тези, които смятат, че брикетите са крехки и запалването им отнема много повече време.