Брояч на монети

mejores-contadores-de-monedas

Mejor-contador-de-monedas-300x300

Отворих малка пекарна на няколко пресечки от дома си и потокът от клиенти продължава да се увеличава, но ми е все по-трудно да затварям бързо касата вечер по време на работа. Реших да потърся най-добрия наличен брояч на монети.

Препоръчваме ви един от тях , ако като мен трябва да броите стотици монети всеки ден - истинско неудобство! Особено ако от време на време се разсейвате и трябва да започнете всичко отначало.

Преди да купите обаче, е необходимо да сте наясно от какво се нуждаете, за да направите правилния избор. Решението може да бъде достъпно и качествено устройство .

 

Най-добрите броячи на монети

Кой е най-добрият брояч на монети?

Ясната представа ще ви помогне, ако искате да получите добър брояч. Например, ако се нуждаете от устройство с механично или електрическо управление, това ще повлияе на цената. Може би по-евтиният е този с по-малко функции.

Трябва също така да погледнете какво ще броите, ако ви трябва нещо , за да броите долари, например, трябва да погледнете дали то има тази функция.

Ако планът ви е да ускорите затварянето на касите в магазините, трябва да помислите и за брояч на банкноти, опаковъчна машина и дори за един от онези детектори за фалшификати.

Трябва да направите диаграма на наличните продукти, разходите и качествата им. Като направите сравнение на тези аспекти, ще разберете кое е най-подходящо за вас.

Тук са най-добрите броячи на монети:

1. Acropaq Coin Counter

Бърз и лесен за работа

41YNiBgMTuL

КУПИ СЕГА

Идеален за използване в банки, магазини и супермаркети, този прост уред за броене на монети може да брои до 220 монети в минута.

Това устройство има бункер, в който могат да се съхраняват между 200 и 500 броя с различна номинална стойност, брои и разделя , за да ги класифицира в различни подвижни контейнери, общо 8, където парите ще попадат според размера си.

Предлага се с дисплей, показващ общата сума на преброените банкноти или на всяка номинална стойност, както и сумата на всички.

2. Брояч и сортировач на монети Detectalia M5

Бързо и без грешки

Специално проектирана за работа с всички евро бройки, тази машина за броене се предлага със сортировач за разделяне на всеки вид монети.

Марката detectalia ви предлага това автоматично устройство, което може да брои 250 монети в минута.

Работи лесно, просто хвърляйте монетите в бункера и машината ги сортира и брои сама. Това е здраво устройство, изработено от качествени материали. Идеален за касиера на деня.

3. Машина за броене на монети Cablematic

Полезна и ефективна

41D27SWK7oS

КУПИ СЕГА

Ако имате малък магазин с умерен поток от монети и банкноти, най-добрият съюзник за вашия касов апарат е това устройство, което брои до 216 монети в минута.

Това е електронно устройство , което сортира монетите според тяхната стойност и ги разделя, за да изчисли сумата във всеки номинал, брои до 500, а бункерът приема до 150 монети.

Той има цифров дисплей , който ви показва отчетените стойности. Предлага се с ръководство и кабел за свързване.

4. Брояч на монети Euroline

Висока производителност

41bDz722sxL

КУПИ СЕГА

С лек, малък и компактен дизайн тази машина може да брои до 320 монети в минута.

Това е добра сортираща машина, хвърляте монетите в нея, сякаш е касичка , а машината действа като сепаратор за монети , като ги брои и групира според стойността им.

Това е едно от най-ефективните съоръжения на пазара, идеално за ежедневната каса. Той има голям бункер , в който можете да поставите до 400 монети. Той е ефективен, но не отчита чуждестранни монети.

5. автоматичен брояч на монети

Универсален и полезен

41sG4UfoZ0S

КУПИ СЕГА

Да бъдеш в крак с големите магазини и казина е лесна работа за тази професионална машина , която брои до 300 монети в минута.

Той има три режима на броене: партида, свободно броене и фиксиран режим на броене. Поставяте парите в бункера и машината работи като своеобразен автомат за монети, който подрежда монетите по стойност.

Той има своеобразен детектор , който ги разделя по стойност и ги хвърля, без да се заклещват, в чекмеджето за монети за броене.

 

Какво представляват броячите на монети?

Както подсказва името, това са устройства за броене на монети. Те ще ви спестят време и ще осигурят точност, като елиминират грешките, причинени от ръчното броене на монета по монета. Някои от тях са съобразени с дебелината на различни валути, за да могат да се броят парите, валидни в различни държави.

Как работят броячите на монети?

Няма единен метод; всяка машина използва различен начин за сортиране и разпознаване на монетите за броене, но размерът и дебелината играят решаваща роля за разпознаването им от машината. Други машини разполагат и с прецизно калибрирани везни, които могат да разпознаят номинала на монетата по нейното тегло, а други имат дори оптични цензори, които сортират монетите. При един, няколко или всички тези методи монетите просто се хвърлят в бункера, а той ги разделя и сортира, като ги плъзга по улей, където те се групират по размер.

Какво означава, когато се казва, че една машина е 'ръчна'?

По принцип това означава, че трябва да използвате ръцете си, за да го управлявате, т.е. не е автоматичен. За да го обясним по-добре, при ръчните броячи операторът трябва да завърти манивела, за да зареди монетите в процепа за броене и да започне сортирането.

Планирате ли да броите евро или също чуждестранна валута?

Както вече ви казахме, трикът на тези машини е теглото, дебелината и размерът на монетата, така че според тези параметри можете да ги идентифицирате. Както вероятно вече знаете, валутите на различните държави се различават по тези елементи. Четвърт долар например не е толкова голям или тежък, колкото еврото, същото важи и за паунда и други валути по света, така че ако искате да имате калкулатор, който да отчита различни валути, валидни в различни държави, трябва да се уверите, че той има тази функция.

Какви са нуждите ви от сигурност?

Технологията на тези устройства е зашеметяваща, дори и тези с най-остаряла конструкция. Повечето от тях са проектирани така, че да откриват подозрителни монети, независимо дали са фалшиви, или са от друг номинал и държава, така че не е нужно да се притеснявате, че ще бъдете измамени с фалшиви пари, защото тези машини ще ги открият за секунда, дори ако ги поставите сред много монети, които са много сходни помежду си.

Ръководство за закупуване на брояч за монети

Преди да изберете своя брояч, има редица детайли, на които трябва да обърнете специално внимание, като например:

Капацитет на бункера

Тези машини ви показват колко монети можете да поставите в машината по всяко време, като това, разбира се, зависи от машината, която сте закупили. За броене на големи суми пари ви е необходим голям бункер. В зависимост от стандартния размер някои броячи позволяват да се поставят между 800 и 900 монети едновременно, а някои са дори по-малки.

Бързина на броене

Част от причините, поради които хората решават да си купят брояч, е бързината. Въпреки че и най-бавната машина ще бъде по-бърза от ръчното броене на монети, доброто устройство за броене трябва да е бързо. Това е така, защото тези машини са създадени именно за да задоволят нуждата от броене на големи суми пари за кратко време, така че това е качество, което трябва да се вземе предвид. При тези машини броенето обикновено се задава в количество за минута. Бързата скорост ще ви осигури по-добро и по-удобно изживяване.

Тръбни поставки

Въпреки че вкъщи може да имате намерение да броите монетите, за да знаете колко са, в бизнеса, където постоянно трябва да раздавате дребни пари в големи количества, става важно да вземете вече преброените монети и да ги поставите бързо и лесно в удобна ролка за монети с определени суми, които ще направят живота ви по-лесен, а транзакциите - по-бързи и по-удобни. Ако имате нужда от машина с тези качества във вашия бизнес, е необходимо при избора да се уверите, че избраната от вас машина има тези тръбни тави, които групират сумите в пакети и ролки, готови за размяна, когато дойде време за размяна.

Защита от засядане

С тази технология е много по-малко вероятно машината ви да се повреди поради излишък от преброени пари, които се заклещват в брояча. Когато се открие задръстване, то автоматично се отстранява, преди да се продължи. Той също така спира да брои, когато една от колоните е запълнена докрай. Трябва да се признае, че тази технология не е безпогрешна и че някои машини могат дори да се задръстят, особено в случай на силно замърсени монети. Въпреки че първоначално може да мине, мръсотията постепенно се натрупва в механизмите за сортиране на машината и предизвиква задръствания, така че ако попаднете на особено мръсна монета, може би е добре да я отделите от партидата, докато не я групирате в набор от мръсни монети, които можете да измиете или почистите с някакъв продукт, преди да ги преброите.

Как да почистите брояч

Първата препоръка е машината ви да има капак за прах, за да се предотврати попадането на допълнителни замърсявания в механизма, когато не се използва. Друг вариант е редовно да пускате маркуч за въздух по таблата за монети и отделните слотове. Влажното избърсване и почистването с прахосмукачка също ще помогнат. И накрая, трябва да се уверите, че при хвърлянето на монетите не се получават стружки или стърготини, които ще замърсят механизма и ще причинят запушване.