Бягащи пътеки

cinta-de-correr

С най-добрата бягаща пътека вече няма да имате оправдания да посветите няколко минути на здравето си, като получите добра тренировка, без да се налага да излизате от дома си.

Ако сте имали опит с бягането, сигурно вече знаете колко е хубаво да усещате прилив на ендорфини в мозъка си, което създава чувство на благополучие и ви кара да се чувствате прекрасно след тренировка.

Ако говорим за ползите от бягането, ще продължим твърде дълго, но е достатъчно да знаем, че тази практика укрепва сърдечносъдовата система, мускулите, имунната система, издръжливостта и дори самочувствието, така че тази дейност е полезна както физически, така и психически.

Нещо, което би могло да ви насърчи и да подобри условията за практикуване, е, че можете да го правите от уюта на дома си с бягаща пътека, така че наличието на това спортно оборудване е предимство, което променя живота ви, освобождавайки ви от извинения, за да упражнявате по време, когато искате, без да ходите в зала, независимо от метеорологичните условия и дори докато гледате телевизия.

Инвестирането в бягаща пътека е инвестиране в ползи за здравето; днес най-добрите бягащи пътеки предлагат същите предимства като най-добрите уреди във фитнес залите, а с допълнителното удобство да имате такава у дома си, имате условията да постигнете най-амбициозните цели за здраве и отслабване от собствения си дом.

Най-добрите бягащи пътеки за бягане

Коя е най-добрата бягаща пътека?

За да изберете подходящата за вас бягаща пътека, трябва да вземете предвид някои фактори, които ще ви осигурят комфорт по време на тренировка.

Ако сте висок човек с дълги крачки, трябва да помислите за бягаща пътека с по-голяма стабилност и по-дълга повърхност; от друга страна, ако предпочитате по-интензивна тренировка, повечето бягащи пътеки предлагат възможност за регулиране на наклона; ако сте любител на технологиите, има бягащи пътеки, които имат зададени програми за тренировка и бягащата пътека автоматично се настройва към избраната от вас сесия.

Каквито и да са предпочитанията ви, на пазара има бягаща пътека, която ще отговори както на нуждите ви, така и на бюджета ви, така че тук са седемте евтини бягащи пътеки, устойчиви и най-качествени бягащи пътеки, които в момента са на пазара. (Treo T101 41X4+Z2R0EL

КУПИ СЕГА

Той разполага с голям екран, за да ни информира по всяко време за скоростта, времето, разстоянието и дори изразходваните калории - числа, които ще бъдат най-голямото ни насърчение по време на тренировката.

Той разполага с предварително инсталирани програми за упражнения, готови да отговорят на нуждите ви за отслабване, повишаване на издръжливостта, изграждане на мускули и др.

Мощният двигател на бягащата пътека ви предлага ефективни скорости и три позиции на наклона, които ще увеличат тренировката ви, докато измерват пулса ви чрез ръчните сензори, включени в комплекта на бягащата пътека.

Това е бягаща пътека, която работи добре, отговаря на целите и е издръжлива.

2. Diadora Walker 550

41L+BVP65iL

КУПИ СЕГА

Това е сгъваема бягаща пътека, която не е необходимо да бъде включена в електрически контакт и е перфектна, защото използването на кабела не ви ограничава да поставите оборудването в близост до електрически контакт.

Контролът на интензивността е ръчен и чрез простото му завъртане можете да преминете през осемте нива на съпротивление и да го регулирате според нуждите си без сложни настройки.

Изработен е от качествен метал, който запазва покритието си дълго време, а освен това има здрава структура.

3. Cecotec Runfit Sprint

41jI0MeKCOL

КУПИ СЕГА

Той има 12 предварително разработени програми за обучение с различни нива на интензивност, които ще ви накарат да дадете най-доброто от себе си.

Най-хубавото на този модел е, че той е напълно сгъваем, което го прави толкова малък, че дори се побира под леглото ви.

Ръцете на ръкохватката са покрити с гумена пяна за по-голяма безопасност, дори при потни ръце.

А дизайнът ѝ предлага удобни места за поставяне на телефона, кърпата или бутилката с вода, така че всичко да е под ръка и да не се налага да прекъсвате тренировката си.

Бягащата пътека е издръжлива, добре завършена, с подходяща повърхност и издържа до 120 кг.

4. Fitness Eco 2580

31YFvKJRc6L

КУПИ СЕГА

Той е един от най-евтините, но предлага отлично качество.

Той е ултра сгъваем, компактният му дизайн е идеален за всяко пространство в дома ви. С него ще можете да практикувате различни техники за маршируване в зависимост от целта си.

Можете да отслабвате, да тонизирате краката си, да се борите с целулита, да поддържате теглото си и дори да правите рехабилитация от уюта на дома си.

Това е оборудване, което, въпреки че е елементарно, има LED екран, който ви дава точна информация за вашите упражнения.

Ако искате бягаща пътека за дома си, без да се налага да харчите твърде много, това е тази за вас.

5. Airis

41tmGn7U+EL

КУПИ СЕГА

Той е малък, така че няма да имате проблеми с пространството.

Той върши работата си и можете да се разхождате или бягате със скорост до 9 км/ч в пълна безопасност.

Това е продукт с добро качество и достъпна цена. Той е сгъваем, безопасен и лек.

С тази машина ще получите по-здравословен живот, без да инвестирате толкова много пари.

6. GS - 2200W бягаща пътека

415TY+ZdJiL

КУПИ СЕГА

Тъй като е полупрофесионална, тя е предназначена за продължителна употреба у дома. LED дисплеят показва информацията с големи цифри и можете да избирате от 12 програми за обучение.

С този уред ще се движите със скорост от 1 до 12 км/ч, а той ще ви информира за изминатото разстояние, времето, изгорените калории, скоростта на ходене и сърдечния ритъм.

С мощност от 2200 W това е една от най-комплексните домакински машини, които можете да имате в дома си.

Той е устойчив, лесен за инсталиране и с отлично съотношение цена-качество.

7. Сгъваема бягаща пътека Cecotec 1000w

415NNCSUHML

КУПИ СЕГА

Най-доброто нещо за тази бягаща пътека е, че има адаптер за свързване на вашия mp3 плейър и да направи дните ви по-забавни.

Мощността му е 1000 W, а скоростта му е 10 км/ч.

Той има няколко степени на интензивност, безопасно спиране и ръце, покрити с пяна за по-голям комфорт.

Площта за бягане е с размери 98 x 36 cm, което я прави удобна за всеки, а също така има система за сигурност с магнитен ключ , която в случай на инцидент, когато ключът е изключен, бягащата пътека спира незабавно.

Дизайнът се отличава с модерен и червен цвят, с пространства за предмети и възможност за сгъване, за да го поставите навсякъде.

Как да си купя бягаща пътека?

Cinta-de-andar-300x225

Независимо дали искате да подобрите сърдечносъдовата си форма, да отслабнете или просто да се движите, закупуването на домашна бягаща пътека може да бъде чудесна инвестиция. За да си заслужава всяка инвестирана стотинка, е важно да вземете предвид някои детайли при покупката:

Изберете мястото за упражнения и размера на бягащата пътека

Добре е предварително да си представите какво ще бъде идеалното място за поставяне на бягащата пътека и да намерите машина, която ще се побере в него. Въпреки че има сгъваеми бягащи пътеки , с които можете да оптимизирате пространството, някои потребители предпочитат да се придържат към здрава, статична рамка.

Друг детайл, който ще определи размера на машината, ще бъде височината и теглото на човека, който ще я използва, тъй като всеки размер има и ограничение на теглото, което трябва да се вземе предвид.

Представете си тренировките с бягаща пътека

Не става въпрос само за ходене или бягане, бягащата пътека може да направи повече за вас, ако искате, и един трик, за да извлечете максимума от този многостранен приятел, е да интегрирате редовните си тренировки с бягаща пътека. Като цяло упражнения като клекове вървят много добре с тази машина, защото тя увеличава трудността на движението, което засилва рутинната ви работа.

Изберете кои функции ще използвате

Както се предлагат в различни размери, така се предлагат и с различни функции, а те са много. Говоря за всичко - от физическите характеристики на самата бягаща пътека до проблеми със софтуера. Например, някои от тях включват дисплеи, на които можете да видите часа, датата, изминатите километри, изгорените калории и друга свързана информация, докато други включват бутони, които ви позволяват да въведете информация за теглото си или да промените детайли като наклона на бягащата пътека или скоростта.

В днешно време има дори модели, които издигат всичко на ново ниво и ви позволяват да се забавлявате, докато тренирате, като например приложения като Netflix, за да не пропуснете нито един епизод от любимия си сериал или да се забавлявате с добър филм, или Spotify, за да пуснете любимия си плейлист, и това са само някои от тях.

Да се запознаем с елементите на бягащата пътека

Без съмнение има много неща, които трябва да знаем за вашата бягаща пътека , които ще ни позволят да имаме много по-информирана позиция, за да видим цялостната картина, когато правим окончателния си избор, и затова ви показвам няколко характеристики, които не можете да пренебрегнете, за да сте сигурни, че правите най-добрата инвестиция:

Мотор

Идеалният мотор на машината ще зависи от начина, по който я използвате. Двигател с мощност 1,2 конски сили би бил доста незадоволителен, докато двигател с мощност от 1,75 до 2,0 конски сили би бил достатъчен за ходене или лек джогинг. От друга страна, за средностатистическия водач е добре да избере двигатели с мощност 2,50 конски сили и повече, за да се възползва максимално от тях. Потребителите с тегло над 102 кг трябва да изберат директно двигателите с мощност 3,0 конски сили.

Размер на колана

Размерът на магнитния колан зависи, наред с други неща, от нивото на комфорт, което очаквате, и от височината на потребителя. Повечето от тях са широки между 40 и 55 см, като 40 см са идеални само за ходене. Широчината от 55 см обаче дава много по-голяма свобода на движенията при бягане и дори при някои тренировки на бягащата пътека.

Що се отнася до дължината, повечето модели са с дължина между 1 и 1,6 м. Ако сте доста висок бегач, е добре да не се спирате на по-малко от 1,3 м.

Скорост на бягащата пътека

Много модели достигат скорост от 19 км в час, която е доста добра за повечето бегачи. Разбира се, ако тренирате за състезание или маратон, по-добре е да изберете модел, който достига 20 км в час.

Омекотяване

Това може значително да помогне за намаляване на въздействието върху тялото ви с 15-40%, в зависимост от модела, и е едно от основните предимства на тези машини пред бягането или ходенето по паваж или други повърхности.

Пространство и преносимост

Нуждаете се от нещо, което пести място? Ще бъдете спокойни, че повечето сгъваеми модели, които ще намерите на пазара, са с отлично качество. Но моделите със здрави и солидни рамки несъмнено ще работят по-добре и ще издържат по-дълго.

Безопасност

Бягането вкъщи също трябва да бъде безопасно и затова има някои неща, които трябва да търсите в машината си за тази цел.Едно от тях е да видите, че коланът е широк, за да намалите вероятността да се отдръпнете от него и да паднете. Съществуват и модели, които имат прикрепена към машината каишка, която поставяте около китката си, така че при падане каишката се издърпва и бягащата пътека се изключва автоматично. Тази система се предлага и под формата на авариен бутон.

Различни видове бягащи пътеки

Едва в средата на 1952 г. бягащата пътека навлиза триумфално на пазара, но за медицински цели. Оттогава досега е изминат дълъг път, като пример за това е, че те вече не се използват само за диагностициране на медицински състояния, а са от съществено значение и за физическата кондиция, като има няколко вида от тях.

Ръчни

Те не се захранват от електричество, а от вашето движение, докато ходите или тичате по техните ролкови протектори. Обикновено те са по-леки и по-евтини, затова имат и по-малко функции. Като цяло те са по-подходящи за ходене, отколкото за бягане.

Моторизирани

Използват въртящ се ремък, задвижван от електрически двигател. Те имат различни функции и характеристики, които правят бягането или ходенето по тях по-гладко. Те изискват повече пространство и са по-скъпи и по-издръжливи от ръчните си предшественици.

Хибриди

Някои бягащи пътеки комбинират обичайната си конструкция с двигател с тази на елиптична или степер машина, така че включват и структура, подобна на педалите. За разлика от педалите, които се движат нагоре и надолу, хибридите имитират полукръговите движения на елиптичния уред върху подвижна повърхност на стъпалото.

Сгъваеми бягащи пътеки

При тях има възможност за сгъване на стъпалото към конзолата или обратно. Това ги прави лесни за съхранение във вертикално или хоризонтално положение. Обикновено те са преносими. Те са добър избор за домашна употреба.

Настолни бягащи пътеки

Това са комбинации от бягащи пътеки и офис бюра, които ви позволяват да пишете статии и документи от компютъра си, да подписвате документи и да извършвате прости офис дейности, докато се упражнявате.

Ръчни и моторни бягащи пътеки

Освен операционната система, има още няколко неща, които ги правят различни и поради които някои предпочитат едната пред другата. В общи линии ръчните бягащи пътеки са по-леки и по-икономични от моторните бягащи пътеки.

За тези, които не разполагат с достатъчно място, ще бъде добра новина да знаят, че когато са сгънати, те се съхраняват много по-лесно от електрическите бягащи пътеки. От друга страна, те спестяват много от сметките ви за електроенергия, тъй като не изискват захранване от електрическата мрежа и обикновено са доста издръжливи. Те обаче не са подходящи за бегачи.

Моторизираните, въпреки че изискват електрическо захранване за работа, са много по-гъвкави и не е задължително потребителят да държи ръцете си върху дръжките по време на обучението, както е при ръчните.

Наклонът на бягащата пътека: ръчен или автоматичен

Това, което някои хора не знаят, е, че наклонът е от ключово значение за отслабването или поддържането на добра физическа форма, тъй като симулира ходене или бягане нагоре по хълм.

Ако изберете евтини модели бягащи пътеки, трябва да знаете, че те обикновено ви позволяват да променяте наклона само ръчно, трябва да слезете от бягащата пътека и да направите настройките, преди да продължите. Това не е така при повечето моторизирани модели; обикновено тази промяна може да се извърши автоматично, като се използват само няколко бутона.

Много от тях дори са настроени така, че да променят наклона и скоростта автоматично в съответствие с програмата за обучение по бягане или ходене. Пример за това са програмите за сърдечен ритъм, които променят тези променливи, за да постигнат желания сърдечен ритъм и натоварване на потребителя.

Бягащи пътеки срещу бягащи пътеки

Ако тези два уреда се различават изобщо, то е по скоростта, която могат да достигнат. Когато бягащата пътека е проектирана за ниски скорости, например под 8 км/ч, това означава, че тя е предназначена изключително за ходене или много бавно бягане. Този модел е много по-здрав и издръжлив, като по този начин издържа по-голямо тегло. Изходната мощност на електродвигателя обикновено е малко по-ниска и при добро охлаждане двигателите обикновено са гарантирани почти за цял живот.

От друга страна, бягащите пътеки са по-универсални, защото на тях можете да ходите, да тичате бавно, да включвате други упражнения и дори да тренирате за състезание. Поради тази причина те се нуждаят от по-мощни двигатели, които им позволяват да развиват по-висока скорост - около 10 или 15 км/ч, поради което обикновено са по-скъпи.

Бягащи пътеки срещу стълбища

На пръв поглед те имат своите значителни разлики, можем да започнем с това, че бягащите пътеки или бягащите пътеки имат една бягаща пътека, която се използва за двете им основни функции. От друга страна, стълбищните катерачи имат две стъпала, които могат да се използват като обикновена бягаща пътека или като стълбищен катерач с два независими педала, които се движат нагоре и надолу, но могат да се използват и като елиптичен тренажор. Последните обаче са твърде скъпи.

Заслужава ли си да изберете търговски бягащи пътеки?

Отговорът на този въпрос зависи от степента на използване и износване, на които ще бъде изложена машината. Ако сте собственик на търговска фитнес зала, трябва да имате бягащи пътеки, които са проектирани да издържат на ежедневното и продължително износване, на което ще бъдат изложени потребители с различни размери и тегло, и също така искате да имат търговска гаранция и техническа поддръжка.

Когато става въпрос за домашна фитнес зала, често не си заслужава да се прави такава голяма инвестиция, тъй като износването, на което е изложена машината у дома, никога не е толкова голямо, колкото в търговска фитнес зала, така че е достатъчно да имате модел, който работи добре, но е прост и по-добре съобразен с вашия бюджет.

Ползи

Поддържането на тялото в движение чрез ходене или бягане ще донесе много ползи за здравето ви, като поддържа по-добро сърдечносъдово здраве и по-здрави кости и мускули. Освен това ще се радвате на добро настроение благодарение на освобождаването на ендорфини.

Но защо на бягаща пътека, а не на открито? Е, ще се спасите от дъжда или прекомерната лятна жега, а тези бягащи пътеки са проектирани така, че да омекотяват всяка ваша стъпка. Нещо повече, можете да го направите по всяко време и да изберете компанията на телевизора или каквото пожелаете.

Изгорени калории

Дейности като бягането са изключително полезни за изгаряне на калории с бърз темп и по този начин за намаляване на мазнините. Количеството калории, които изгаряте, зависи от теглото ви и от продължителността и скоростта на упражненията.

Няколко съвета

Бягането на движеща се бягаща пътека е съвсем различно от бягането на неподвижна повърхност. Ключът е да свикнете с усещането, затова е най-добре да застанете на страничните релси и да започнете с бавна скорост, след което да стъпите на колана и да започнете да ходите. Увеличете скоростта, докато се почувствате напълно комфортно.