Велосипеди

mejor-bicicleta-elíptica

Упражненията у дома са значително по-евтини и отнемат по-малко време, отколкото ежедневното посещение на фитнес зала - това е факт. Но се притеснявах, че нямам треньор, който да ми каже какви упражнения да правя, и че няма да видя резултати. Въпреки това, откакто се сдобих с най-добрия елиптичен тренажор, се чувствам така, сякаш имам треньор у дома, когато пожелая.

И, освен тези посредствени и шумни модели, които изобилстват там, програмите, които вече са заредени в тяхната система, както и тяхната ефективност и функционалност ми позволиха да видя резултати за кратко време. Аз се преобърнах!

Най-добрите елиптични велосипеди

Кой е най-добрият елиптичен велосипед?

Разликата между елиптичните велосипеди и други подобни машини е, че те не само стимулират загубата на тегло, но също така ви позволяват да тонизирате различни зони на тялото си, които се обработват чрез промяна на вида на съпротивлението или наклона.

Никой купувач не би искал да провали инвестицията си, независимо колко евтина е тя. С оглед на това се съсредоточих върху документирано, изпълнено с информация търсене на най-доброто и не само споделям с вас съветите си точно сега, но ви показвам пет невероятни модела, които преминаха теста на моя изчерпателен преглед и са много достъпни.

Ето най-добрите елиптични велосипеди :

1. Елиптичен велосипед Sportstech Premium

51Io7MspY+L

КУПИ СЕГА

Ако търсите елиптичен велосипед, който е компактен, преносим и лесно се побира в малки пространства, ще трябва да разгледате модела Sportstech Premium.

Конструкцията е оборудвана с 24-килограмов маховик и система за магнитно съпротивление, която може да се регулира ръчно от потребителя. Велосипедът има солидна и стабилна конструкция, която може да издържи до 120 кг тегло.

Предната част на основата е снабдена с две многопосочни колела, които улесняват монтажа и преместването на машината. Сглобяването на машината ще бъде бърза и лесна задача, която ще можете да извършите, като се запознаете с ръководството за потребителя, включено в опаковката.

Той има удобно подплатено седло, което може да се регулира на 4 различни височини, а най-добрата му характеристика е 7-инчовият многофункционален екран, който показва точна информация за сесията с тренировъчни програми, калории, разстояние, време и скорост.

2. Horizon Fitness Andes 3 елиптичен тренажор

41aqGHt4TvL

КУПИ СЕГА

Колоезденето носи големи ползи за здравето, но ако въртенето на педалите под жаркото слънце не е вашето нещо, днес можете да получите всички предимства, като инсталирате елиптичен тренажор у дома.

Andes 3 е идеалният модел за трениране на цялото тяло и повишаване на издръжливостта.

Конструкцията е оборудвана с ветроупорно колело, което работи чрез система с непрекъснато регулиране, т.е. колкото по-бързо вървите, толкова по-трудно е да натискате педалите. Това се оказва чудесна характеристика, тъй като позволява на всеки спортист да намери своето собствено темпо при тренировките, а също така отговаря на нуждите както на начинаещи, така и на опитни колоездачи.

Моделът разполага с неплъзгащи се педали, подплатено седло, регулируемо на 7 различни нива на височина, високотехнологичен LCD екран, анатомични ръкохватки и колела в предната част на основата за лесно монтиране и преместване на машината.

3. Елиптичен велосипед BH Fitness Athlon

41nMMaYydfL

КУПИ СЕГА

Елиптичният велосипед bh има 10 кг маховик за стабилна тренировка, идеален за тези, които тепърва навлизат в цялата фитнес ролка. Освен това има магнитна спирачка за плавно и тихо въртене на педалите. Това е двоен модел с технология i.Concept Ready, изключително съвместим с вашия мобилен телефон или таблет. По този начин ще се насладите на персонализирани тренировки със специфични за спорта приложения. BH ви предлага изключително добро съотношение цена-качество, както и контактен пулсомер на кормилото.

4. Sportstech CX625 елиптичен тренажор

516B+a9XLaL

КУПИ СЕГА

Силно препоръчителен за тези, които трябва да поддържат активност, благодарение на своите 12 програми, които няма да ви отегчат нито за секунда и ще направят тази машина многофункционална . Тази машина прави всичко това забавно, докато отслабвате проблемните зони на тялото си. Той има регулируема граница на импулса, която можете да настроите според нуждите си. Размерите му са 120 x 62 x 162 cm, теглото му е около 37 kg, затова има колела, които улесняват транспортирането му. Тя може да издържи максимално тегло от 120 кг на потребител.

5. елиптичен тренажор Sportstech CX608

51GmTU57JOL

КУПИ СЕГА

Чудесен избор сред наличните на пазара опции, този тренажор има 8 ръчно регулируеми нива с магнитна спирачна система и 3-частен манивела. Ще се насладите на безшумна тренировка, чиито резултати ще бъдат отразени на мултифункционалния екран или на смарт устройството ви чрез приложението му. Съвместим с колан за следене на сърдечния ритъм, той показва всички стойности на елиптичния тренажор, като разстояние, калории, сърдечен ритъм, скорост и време.

6. елиптичен тренажор Klarfit Myon Cross

31KWovdDQHL

КУПИ СЕГА

Идеален за корема , защото не само ще отслабнете, но и ще го тонизирате. Както виждате, можете да се насладите на тренировка 2 в 1 . Той е доста мощен, но в същото време компактен. Тя разполага с 16 нива на интензивност, 19 програми, 7 функции и маховик с тегло 12 кг. За ваше удобство той предлага и управление на педалирането. Той има LCD екран , магнитна спирачка и нехлъзгащи се педали. Колелата му го правят лесен за транспортиране.

7. Елиптичен тренажор BPlus 10

41jB7+NvVZL

КУПИ СЕГА

Трябва да приключим този сравнителен списък с размах и затова този модел е снабден с интегриран монитор за сърдечен ритъм и поддържа телесно тегло до 100 кг. Той позволява движение напред и назад, както и магнитно спиране. С 12-килограмов маховик, кормило с височина 158 см и LCD монитор за тренировки, който показва времето, скоростта и разстоянието, разхода на калории и пулса - важна информация за тренировките, той може би е един от най-популярните модели сред потребителите.

Ръководство за закупуване на елиптичен тренажор

За какво служи елиптичният тренажор?

bicicleta-eliptica

Идеята за създаване на домашна фитнес зала с професионален резултат е отлична. Можете да го намерите и като крос-тренажор или X-тренажор, но не бива да се бърка с бягаща пътека, велотренажор или въртящ се велосипед. Нека видим за какво служи елиптичният тренажор.

Това е особено известен стационарен уред за упражнения, който симулира катерене, ходене или бягане, без да причинява прекомерно натоварване на ставите. Това води до значително намаляване на риска от наранявания при удар, като е полезно и безопасно да се използва дори от хора, които вече имат някои леки наранявания, докато помага за отслабване и изгаря мазнините. Обикновено се предлага със седло и степени на наклон. Обикновено 1 час на ден на непрекъсната употреба е достатъчен.

Видове елиптични велосипеди

Добре е да знаете разликите между тях, за да можете да направите избор, който да отговаря много повече на вашата реалност и нужди, защото разликата между тях е доста съществена и се отразява на резултатите.

  • С програми за сърдечен ритъм

Този модел ще увеличи интензивността на упражненията, ако сърдечният ви ритъм е под зададената цел, и ще я намали, когато сърдечният ви ритъм надвиши целта. Затова това устройство следи сърдечния ритъм, за да могат тези програми да работят. Най-добре е да разчитате на сензор за сърдечен ритъм с гръден колан, тъй като контактните сензори в ръкохватката може да са по-малко точни.

  • Няма програми за сърдечен ритъм

Те не са оборудвани за автоматично регулиране на интензивността на упражненията въз основа на желания сърдечен ритъм. Въпреки това те все още осигуряват контактни сензори за сърдечен ритъм и понякога могат да бъдат наблюдавани и показвани. Ето защо той се препоръчва за тези, които могат сами да решат от каква сърдечна честота се нуждаят, за да постигнат целите си за обучение.

Елиптични настройки

Да, трябва да знаете, че тези машини имат три основни възможни настройки.

В зависимост от качеството на ролките тази настройка може да допринесе за шума и вибрациите. В този случай задвижващото колело се намира отпред и обикновено е в голям корпус.

Като цяло елипсовидният път е по-заоблен, а преходите са по-плавни. Задвижващото колело се намира в центъра на елиптичната машина и има педали, които се движат по цилиндрични ролки и колянов вал. Това е най-компактната от трите конфигурации.

Тя е много дълга и задвижващото колело е разположено в задната част на машината в по-малък корпус. Той може да има атлетична конфигурация, при която пистата или рампата обикновено е наклонена. От друга страна, ако конфигурацията е с окачени педали, тренировката може да бъде много плавна и тиха.

Може би ще се заинтересувате и от : Най-добър хибриден велосипед

Съображения за закупуване на качествен елиптичен тренажор

51uD0TZf-OL

Освен марката , замисляли ли сте се какво е важно при избора на такава машина? Например, може да искате модел, който се предлага с и регулатор на съпротивлението , но може да е добра идея да разгледате и дължината на крачката или съотношението качество/цена . Заслужава си да разгледате и други важни характеристики.

Преди да закупи, е необходимо да се измери пространството за обучение. Някои елиптични машини са с дължина до 1,5 м и височина над 1,2 м.

Ако ще съхранявате машината на едно място и ще трябва да я преместите на друго, за да я използвате, най-добре е да си купите лек, преносим елиптичен тренажор с транспортни колела под основата. Може да си купите и сгъваем елиптичен тренажор.

Ако обичате да слушате музика, докато тренирате, идеално е да изберете тиха машина . Ако е тиха, няма да има никакви разсейващи фактори или дискомфорт, които да пречат на тренировката ви.

Преди да закупите, най-добре е да проверите максималното тегло , с което може да се справи вашият елиптичен тренажор за безопасна работа, и в същото време да помислите кой ще ползва машината и какви са неговите килограми.

При по-малка основна рамка елиптичният модел е намален и сгъстен за по-високи хора, които не могат да се възползват от пълния диапазон на елиптичния модел или от цялостната тренировка на тялото. За хора с ръст над метър и половина е най-добре да изберат машина с голяма основна рамка, която ще ви осигури по-голяма дължина на крачката. Въпреки че има модели, които се предлагат с регулируеми педали.

Един размер може да не е подходящ за всички потребители, особено ако машината ще се използва от няколко потребители. Решението е да се регулират педалите. Това обаче позволява и разнообразяване на тренировката. Има обаче и друго нещо, което трябва да се търси при педалите, а именно те да са ергономични и да не са хлъзгави, за да не рискувате да се ударите, ако тренировката стане по-енергична от обикновено.

Това се нарича също обхват на движение на елиптичния тренажор и се определя от орбитата или дъгата на машината. Колкото по-дълга е крачката на елиптичния тренажор, толкова по-добре. Колкото по-кратък е моделът, толкова по-непостоянна става крачката. Трябва да мислите, че ако моделът не е обширен, тренировката не е толкова ефективна.

  • Настройки на рампата и капацитет на наклона

При капацитета на наклона работят едновременно много мускулни групи . Например, позицията с голям наклон ще натовари гърба и долната част на краката. Ниският наклон ще натовари горната част на тялото. Настройката на рампата ви позволява да контролирате интензивността на тренировката.

  • Дисплей и контролен панел

Съществуват модели от висок клас с дисплей , показващ калориите, разхода на калории в минута, нива на съпротивление, стайна температура, време и много информация, свързана с вашата тренировка. Това, в съчетание с табло за управление, което осигурява допълнителна мотивация, може да има решаващо значение.

  • Предварително програмирани тренировки

За да сте активни по време на тренировката, предварително програмираните модели ще ви помогнат да се съсредоточите и мотивирате, като същевременно ще ви помогнат да се придържате към това, което искате да постигнете, независимо дали става дума за тренировка на краката или за седалищните мускули.

Безопасност и поддръжка на елиптични тренажори

Много от трениращите не знаят, че дълготрайността на машината, освен от производителя, качеството на частите и други външни фактори, зависи до голяма степен от правилната употреба и поддръжка на елиптичния тренажор. Също така, че безопасността е свързана с разумното и добросъвестно използване на системата.

Може би ще се заинтересувате и от : Най-добър планински велосипед

  • Характеристики за безопасност

Трябва да знаете, че при някои модели има характеристики за безопасност, които предпазват оборудването, дори когато не се използва. Сред тях са функции като блокиране, които предотвратяват движението на педалите или самовключването на машината, и магнитна спирачна система.

В идеалния случай изберете устройство, което не изисква поддръжка или поне изисква минимална поддръжка, за да не сте роб на тези устройства. Добре проектираното устройство с много малко поддръжка ще издържи дълго време, но във всеки случай избърсването на малко пот след тренировка или прилагането на лек почистващ препарат веднъж седмично ще е достатъчно.

Това е сериозна инвестиция, която ще направите, така че тя трябва да си заслужава и да бъде обгрижвана по някакъв начин, а тази подкрепа може да бъде осигурена от добра и изчерпателна гаранция. Едно устройство с добро съотношение цена-качество представлява също така дългосрочна инвестиция, която при редовна употреба ще изисква повече от една поддръжка или механична намеса в бъдеще.

Трябва да сте много внимателни по отношение на предлаганата гаранция. Има модели с доживотна гаранция специално в рамките на рамката. Когато става въпрос за други компоненти, идеална е гаранция от поне 1 година и минимум 1-3 години за частите. Важно е обаче всичко да е ясно, затова трябва да попитате или да проверите кои компоненти са покрити. И накрая, добре е и е важно електронните компоненти да бъдат включени в гаранцията.

Кой е по-добър велосипед за упражнения или елиптичен тренажор

Къде да купя елиптичен тренажор?

В близост до дома ви има много спортни магазини, в които можете да закупите например Decathlon, Sprinter или други елиптични велосипеди.

В интернет винаги можете да намерите повече възможности за избор, например в Amazon, Aliexpress или eBay.

Често задавани въпроси

С кростренажор ли изгаряте повече калории или с нормален шосеен велосипед?

На елиптичен тренажор изгаряме повече калории, тъй като упражняваме и горната част на тялото. За да ви дам представа, средностатистически човек с тегло 70 кг изгаря почти 700 калории на елиптичен тренажор за 45 минути, докато на шосеен велосипед за същото време - 450-500 калории.

Подходяща ли е елиптичната машина за велосипедисти?

Да, така е, тъй като това е много пълноценен фитнес уред, който помага както за укрепване на горните и долните мускули, така и за увеличаване на сърдечно-белодробния капацитет на всеки, който го използва.

Кое е по-подходящо за коленете - велоергометърът или елиптичният тренажор?

Няма съмнение, че коленете страдат от по-малко увреждания или болки с елиптичния тренажор, тъй като начинът, по който е проектиран, ви придружава в движението на ръцете и краката, като по този начин се избягват наранявания и всъщност това е най-препоръчваната машина за рехабилитация на мускулите и костите.