Велосипедна каска

svg%3E

Голям фен съм на колоезденето, но доскоро не обръщах особено внимание на защитата.

Две събития ме накараха да променя решението си, едно от тях беше глоба за каране без каска, но най-сериозното беше, когато паднах и получих синини по ръцете.

От този ден нататък купуването на най-добрата каска за колоездене изглеждаше чудесна идея. Сега мога да карам и да се движа без страх от нараняване при падане, независимо дали в града или по други пътища.

 

Най-добрите каски за колоездене

Коя е най-добрата каска за колоездене?

Изборът на добра каска за колоездене зависи от дисциплината, която карате, туристическата каска не е същата като каската за крос или състезателна каска за спускане.

Във всеки случай трябва да сте наясно, че изборът не е игра за бебета , а сериозен въпрос, към който трябва да подходите отговорно, защото е въпрос на вашата безопасност и може би дори на живота ви.

Ако се нуждаете от пълна защита, можете да изберете от моделите с множество черупки или тези, които включват двойна технология , за да ви осигурят по-голяма безопасност.

Гаранцията също е важна, една от точките, които винаги ви съветвам да не разглеждате нищо, чийто производител не предлага минимална гаранция. Някои модели предлагат гаранция до 2 години.

Важно е да изберете модел на достъпна цена, който да отговаря на очакванията ви и да обслужва нуждите ви. Ако все още имате някакви съмнения, може би този списък за сравнение ще ви помогне да изберете правилния.

Ето най-добрите каски за колоездене:

1. Speedairo RS cycling helmet by Casco

Привлекателна за окото и висококачествена

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако искате нещо, което осигурява безопасност, комфорт и пълна защита по всяко време, може би искате нещо подобно.

Това е каска с цяло лице от професионален тип, подходяща за мъже, а също и за жени, независимо дали са триатлонисти или любители.

Той е аеродинамичен, с фотохромен екран и здрава структура, идеален за състезания по триатлон, ендуро или туристически велосипед .

Тези, които вече я имат, изтъкват, че тя наистина е многофункционална аеро каска и подчертават нейната здравина и отлични характеристики. Тя е светла и проветрива.

2. IXS Trail каска за велосипед

Безопасна и удобна

svg%3E

КУПИ СЕГА

Произведена по технология In Mold, тази каска ще ви осигури отлична защита при всеки случай, това е така главно защото черупката ѝ е свързана с полистирол абсорбиращ, който служи като амортисьор за ударите.

Той има ъглов дизайн с много отвори, които позволяват насочване на въздух за по-добра външна вентилация, освен това има ултратънка система за регулиране, която ви дава възможност да регулирате опората , за да направите хоризонтално и вертикално регулиране.

Той е най-препоръчителният за планинско колоездене, много удобен и доста цветен.

3. Каска за колоездене Kask Mojito

Добра система за закрепване

svg%3E

КУПИ СЕГА

Проектирана от поликарбонат с пяна, с 26 вентилационни канала и подплатена вътрешна част , за да издържа на удари, тази каска е най-подходяща за професионални велосипедисти, особено за тези, които тренират крос или правят шосейни тренировки.

Едно от големите му предимства е, че изпотяването няма да причини заболявания на кожата или скалпа, тъй като е антибактериален и неалергичен, изработен от екологична кожа.

Този продукт на марката Kask е много добър съюзник на шосейни велосипеди и можете да го използвате дори с очила.

4. Boss Race Uvex унисекс каска

Ергономична и лека

svg%3E

КУПИ СЕГА

Производителят Uvex пусна на пазара тази каска с множество вентилационни канали, която ще бъде чудесна за велокрос, MTB или дори за спускане по шосе.

Въпреки че можете да го използвате за туристически пътувания, реалността е, че средният и високият му диапазон е твърде висок за обикновена градска употреба.

Той е лек, има мрежа против насекоми и вътрешна обвивка от поликарбонат. Нейната двойна конструкция ще издържи на много удари и сътресения.

Тези, които го притежават, подчертават неговата лекота. Ергономичният му дизайн е подходящ за всяка глава.

5. Gen3 Street Sport Nutcase каска за колоездене

Цветна и привличаща вниманието

svg%3E

КУПИ СЕГА

Подходяща за градска употреба, тази каска е чудесна, ако искате комфорт, безопасност и стил.

Това е затворена каска, която разполага с ABS черупка, 11 вентилационни отвора и здрава конструкция с подложки от вътрешната страна и подобна на брадичката за допълнителен комфорт.

Друго важно качество е, че логото и шарките на тази каска имат 360-градусова отразяваща способност , което я прави видима през нощта.

Това е продукт с добро качество, както за деца, така и за възрастни, одобрен и отговарящ на всички стандарти за безопасност.

 

Различни каски за различни дисциплини

Както вече знаете и както подсказва името, каските очевидно ще ви предпазят от удари, но в зависимост от дисциплината, която практикувате, те могат да бъдат различни.Тук обясняваме кои са по-добри и какво представлява всяка от тях в зависимост от дисциплината:

Планинско колоездене

Тъй като планинското колоездене е доста груба дисциплина, каските, използвани за планинско колоездене, трябва да ви защитават добре. Обикновено те имат защита във всички посоки, особено в тилната и слепоочната област. По-опитните ползватели предпочитат каски с т.нар. козирки или върхове, които освен че ви предпазват от слънцето, ви помагат да държите листата настрана. Все по-популярни в тази дисциплина стават моделите със светлина , които обикновено са много проветриви и поради броя на отворите са доста шумни.

Целолицеви каски

Те са предпочитани за други дисциплини, като trail или enduro. Те се наричат още 'конвертируеми каски' и имат предимството да имат подвижни предпазители на брадичката , без които можете да се справите в моменти на по-малка опасност.

Път

Обикновено те са аеродинамични и много леки, което се обяснява с факта, че освен защитата, основната им функция е да се противопоставят на вятъра, поради което дизайнът с малко дихателни отвори, но със специфична форма, е много полезен. Колкото по-леко, толкова по-добре за пистата, но трябва да ви предупредя, че няма да е евтино . Те защитават основно предната част и страните.

Триатлон

Те имат малко вентилационни отвори и при затварянето имат дизайн на опашката, който подобрява баланса и устойчивостта на вятър. Най-голямото предизвикателство при каските за триатлон е, че триатлонът е състезание с много дисциплини и често е непредсказуем, така че най-популярни са късите, аеродинамични каски.

Изместване

Те са съвсем елементарни и фини, тъй като основната им функция е да ви предпазват по време на пътуване. Те не са толкова спортни, колкото дисциплинираните модели, но се грижат за главата ви.

Деца

Когато търсите детска каска , първото нещо, което трябва да имате предвид, е, че детето ви расте и няма да носи една и съща каска завинаги, но не е необходимо да я сменяте всяка година, за това решение може да бъде модел с регулиране и магнитни закопчалки. Второ, детската каска е същата като каската за възрастни, но е по-малка. Тук са важни забавните форми и цветните дизайни.

BMX

Обикновено това е най-евтиният модел сред всички дисциплини, той е доста прост в структурата, но обикновено предлага защита за лицето и главата, те не са много проветриви и имат различни дебелини на подложка, която ще ви предпази.

Прилягане

Тъй като не всички глави са еднакви, това е необходимо качество, на което трябва да обърнете внимание, тъй като от него зависи вашата безопасност, тук обясняваме как трябва да бъде и какво да вземете предвид:

Размери

Винаги препоръчвам да не се увличате по размерите, защото, въпреки че те са маркирани с традиционното разграничение 'малък', 'среден' и 'голям', реалността е, че производителите не са стандартизирали тази маркировка, така че малка каска от една марка може да бъде средна в друга. По-добро измерване може да се получи, като се измери обиколката на главата.

Форма

В зависимост от производителя каската може да бъде по-плоска, по-дълга или заоблена. Ако познавате марката и тя ви подхожда, добре е да изберете тази, ако ви харесва, в противен случай трябва първо да я изпробвате, за да избегнете проблеми и връщане.

Система за придържане

Това е гаранция, че ремъците прилягат плътно, без да ви задушават. Безопасността е много важна. Каишките трябва да прилягат V-образно под ушите ви, а между каишката и брадичката ви трябва да има разстояние от един пръст.

Механизъм за регулиране

Някои имат двоен механизъм в допълнение към каишката за брадичката. Тя се състои от скоба около главата и тилната кост. По този начин ще постигнете перфектно прилягане и по-голяма стабилност.

Точки на натиск

Ако каската притиска някоя точка на главата ви, това означава, че тя не е подходяща за вас и трябва да опитате други каски.

Приставка за коса

Идеална за момичета или мъже с дълга коса, тази функция ви позволява да регулирате опашката, без това да се отрази на прилягането.

Слънчеви очила

За някои дисциплини използването на слънчеви очила е задължително, трябва да се уверите, че те не се сблъскват в нито един момент с каската.

Безопасност

Дисциплините се отнасят сериозно към безопасността на своите участници и затова изискват каски, които са одобрени или имат международни сертификати, гарантиращи, че устройството е било тествано в определени аспекти, като здравина, опора, абсорбиране на удари и зрителни полета. За да сте сигурни, уверете се, че има етикет 1078, който е международен сертификат.

Велосипедни каски и MIPS: какво е MIPS, имам ли нужда от него?

MIPS е производител, който е внедрил системата за защита от многопосочен удар - съкращение, което дава името на продукта му и което е от голяма полза за избягване на наранявания при определени видове катастрофи. Те са по-скъпи, но инвестицията си заслужава

Комфорт и подложка

Именно подложката ще ви осигури комфорт, а в днешно време те дори са проектирани така, че да могат да се свалят за пране при излишна пот.

Вентилация

Именно дупките и вентилационните отвори са отговорни за осигуряването на малко въздух за главата ви по време на пътеката, а също така намаляват теглото на оборудването.Ако сте от тези, които бягат на слънце, ще оцените това качество много.

Тегло

Както казах, тенденцията е към по-леки каски, но те са скъпи, а и намаляват натиска върху врата и главата. По-леките каски също така увеличават съотношението мощност/тегло.

Грижи

Въпреки че всички знаете, че те не са вечни, ако искате да ги запазите, трябва да се грижите за тях по възможно най-добрия начин. Обичайният съвет е да не ги оставяте на топло, когато не ги използвате. Нищо на таблото на колата или на тавана, най-добре е да ги държите на хладно и тъмно място. Винаги ги мийте с меки сапуни и избягвайте разтворители и химически препарати.