Вентилатор

ventilador-de-mesa

На пазара има вентилатори от всякакъв вид - от промишлени вентилатори ventilador-de-mesa, стоящи вентилатори, вентилатори за кули, вентилатори за тавани и дори най-малките вентилатори , които работят с батерии за еднократна употреба, Въпреки това един от най-търсените е най-добрият вентилатор за маса, тъй като това е оборудване, което благодарение на своите размери и мощност е лесно да се разположи там, където е необходимо да се охлажда зоната, и можете да го преместите от едно място на друго без неудобство.

Този тип вентилатор се характеризира със средна височина, твърда основа, обикновено квадратна, с възможност за поставяне върху равна повърхност, която не е задължително да е голяма. Мощността на тези вентилатори може да варира, но за малкия си размер той има достатъчна мощност, за да изпълни основната си функция, а именно да активира циркулацията на въздуха в помещението.

Най-добрите вентилатори за маса

Кой е най-добрият вентилатор за маса?

Вентилаторите за маса се предлагат в различни модели и цени, но не е трудно да намерите парче, което да пасва на стила ви и да е на достъпна цена.

Ако имате съмнения относно най-подходящото устройство за вашето пространство, тук направихме сравнителен между най-изявените модели за тяхното качество, предимства, а също и за това, че са икономични, от които ще научите основните им характеристики и защо е най-удобен за вас:

Ето и най-добрите вентилатори за бюро:

1. настолен вентилатор Klarstein myStream

Най-модерният

41tb4f--OPL

КУПИ СЕГА

Трудно ще повярвате как един настолен вентилатор работи без лопатки, но да, те съществуват и това е един от тях.

В допълнение към футуристичния си дизайн, той е безопасен вентилатор, няма ротор и има дистанционно управление.

Възможно е също така да се регулира циркулацията на въздуха, както и посоката, в която е насочен; от друга страна, той се накланя, има светодиодни светлинни индикатори и не заема много място.

Поради своята новост той не е точно най-евтиният, но неговата иновативност и добра функционалност правят цената му достойна.

2. Brandson A46042x60

Най-здравата

01GmVhVRioL

КУПИ СЕГА

Конструкцията на тази машина е едно от най-големите ѝ предимства и можете да я поставите на пода, на масата или дори да я окачите на стената.

Осцилацията е 80° и има достатъчна мощност, за да гарантира въздушен поток дори от разстояние. Той предлага три скорости, накланяща се основа и също така е енергийно ефективен.

Друга силна страна на изделието е, че решетките са тесни и не позволяват на малките пръстчета да влязат вътре, така че е по-малко рисковано от други подобни модели.

Това е модел, препоръчван от потребителите заради силата на въздуха и равномерното му разпределение, той също така е тих и работи перфектно през лятото.

3. Honeywell HT-900E

Достъпен, малък и мощен

51UP9SpLgEL

КУПИ СЕГА

Ще се радвате да разберете, че такъв компактен и лек уред с тегло само 1,4 кг е един от най-мощните, които можете да намерите със своите 50 W.

Марката е известна с качеството на този тип уреди, а ниската цена го прави примамливо оборудване.

Конструкцията му позволява да бъде поставен вертикално и ще бъде доста стабилен. Устройството има три скорости и дори най-ниската скорост осигурява добър поток от бриз.

Устройството е с отлично съотношение цена-качество, добре изработено, здраво и като се има предвид мощността, която притежава, не издава толкова много шум, колкото други ротационни модели.

4. SkyGenius 7H-GL7J-X0TZ

Перфектният за вашия офис

51pSBzQhI4S

КУПИ СЕГА

Размерът му мини от 19 * 15 * 10 см и само 273 г обем ще бъде идеален, за да го поставите на бюрото си и да ви разхлажда с вертикалното и хоризонталното си въртене на 360°. Захранва се с батерия и USB , така че не е необходимо да се притеснявате дали имате компютър наблизо.

Това, което се откроява най-много в дизайна на устройството, е неговата основа за щракване, която можете да регулирате почти навсякъде, като например в кола, седалка, легло и др.

Корпусът е изработен от здрава пластмаса, има добро покритие, а батерията е лесна за намиране и при пълно зареждане може да издържи до пет часа.

5. Малък настолен вентилатор с преса E-PRANCE

Най-икономичният

51Tw2lBRqKL

КУПИ СЕГА

Няма да ви се наложи да инвестирате твърде много, за да имате ефективен вентилатор. Този модел е изключително малък, стабилен и генерира силен вятър.

Оборудването достига 2200 оборота в минута, консумацията на енергия е ниска, идеално е за лична употреба и има две скорости за избор.

Мощността му е само 3,5 W , така че той ще бъде изключително тих, независимо колко близо сте го доближили. Освен това има 1,2-метров кабел и е най-евтиният , което го отличава от другото оборудване от същия стил.

Можете да го закрепите към маси, рафтове или да го държите в ръка. Това е устройство, което върши работата си, удобно е и има красив дизайн.

 

Предимства на вентилатора за маса

  • Цените на тези вентилатори обикновено са ниски.
  • Размерът е малък.
  • Консумацията на енергия е наистина ниска в сравнение с климатиците.
  • Те генерират широко и равномерно разпределение на вятъра.
  • Оптимизира работата на климатици или отоплителни уреди, като разпределя тока в помещението.

Характеристики, които трябва да вземете предвид, преди да купите вентилатор за маса

На пазара има няколко варианта на вентилатори за маса, но има някои спецификации, които ще ви помогнат да изберете най-подходящия:

Размер на вентилатора

Най-често срещаните диаметри са от 12 до 20 инча и колкото по-голям е той, толкова повече въздух ще издуха.

Шум

По-малко вероятно е уред с ниска температура да издава звук, отколкото уред, работещ в горещи помещения. Въпреки че представлява тройка въртящи се лопатки, звукът, който издава, не е толкова силен.

Материал

Съществуват пластмасови и метални вентилатори, като всеки от тях има своите предимства. Пластмасовите устройства са евтини, леки и не ръждясват. По-качествените метални са изработени от неръждаема стомана, която понякога се използва само като покритие. Освен това те са по-здрави и устойчиви на удари.

Сваляща се кръгла решетка

Вентилаторите са склонни да събират прах поради начина си на работа, а свалящата се решетка улеснява значително процеса на почистване. Някои устройства се закрепват с винтове, а други имат капак на острието, който е напълно запечатан и остава на място.

Движение на вентилатора

Основните вентилатори имат осцилации от едната до другата страна, а по-новите имат въртяща се решетка, чието движение е отговорно за разпръскването на въздуха около зоната, както настрани, така и нагоре и надолу; последните са по-компактни, но недостатъкът им е, че повечето конструкции не могат да издухват въздуха точно пред вентилатора.

Мощност

Зависи от количеството въздух, което привежда в движение за минута, и се изразява в кубични футове. Средната номинална мощност е 50, въпреки че се предлагат мощности до 100 вата.

Дизайн на вентилатора

Вентилатори за прозорци

Те са рядко срещани и са идеални за поставяне в рамките на прозорците, за да се осигури достъп на свеж въздух.

Вентилатори за маса

Това е един от най-популярните модели, тъй като се намират в близост до потребителите, препоръчва се решетката, която покрива лопатките, да има затворени прорези, за да не могат децата да поставят пръстите си вътре и да се наранят.

 

Как да поправите шумен вентилатор

Както вече споменахме, вентилаторите на масата натрупват прах или остатъци, които генерират неприятни шумове, както и намаляват ефективността на устройството. В тази ситуация се препоръчва да проверите и почистите устройството, което е толкова просто, че можете да го направите у дома само с влажна кърпа и като следвате тези лесни стъпки:

1- Преди да започнете работа, е необходимо да изключите уреда от електрическата мрежа.

2- Трябва да поставите уреда на леснодостъпно и добре осветено място.

3- Трябва да демонтирате предната решетка, като премахнете ключалките или отвиете частта и след това я поставите на безопасно място на една страна.

4- Когато имате свободен достъп до остриетата, е време да ги разглобите, което при почти всички части става чрез отвиване на копчето, което ги придържа на място.

5- След като отстраните лопатките, трябва да отстраните и задната решетка, като завъртите другото копче, което я свързва с двигателя.

6- С това вентилаторът е почти разглобен и е време да започнете почистването му.

7- Остриетата никога не трябва да се потапят във вода, тъй като материалът може да се развали, най-добре е да намокрите кърпа и да я прекарате през цялото парче, като се уверите, че е достигнала до всички кътчета и след това да я оставите да изсъхне.

8- За предпазните клетки процесът е подобен на предишния и се използва кърпа, за да се освободят от прах.

9- Роторът също трябва да се почисти с кърпа и малко вода, но за да се ускори процесът на изсъхване, е необходимо бързо да се избърше с напълно суха кърпа.

10- В този момент вентилаторът трябва да е почти нов, остава само да го сглобите отново и това е всичко!

Препоръчва се този процес да се повтаря от време на време, в зависимост от начина на използване, но средно веднъж месечно, за да се поддържа оптимална работа.