Вентилатор за лаптоп

svg%3E

Закупуването на най-добрата охлаждаща подложка за вашия лаптоп се превърна в необходимост, когато прекарвате дълги часове в работа с лаптопа си и вероятно рискувате да прегреете оборудването си.

В днешно време лаптопите са проектирани по по-компактен начин и с по-голям капацитет за работа с програми; но това води до достигане на високи температури на оборудването за няколко минути, което води до окончателно износване или влошаване на работния инструмент.

Днес някои хора не знаят за съществуването и полезността на охлаждащите подложки за лаптопи, други омаловажават значението им или се съмняват в способността им да контролират температурата на компютъра.

Други пък са убедени, че този инструмент е необходим, за да се предотврати прегряването на лаптопа, тъй като чрез понижаване на температурата с до 10 градуса те поддържат процесора с 20% по-хладен, като по този начин значително удължават издръжливостта на вашия компютър.

Най-добри охлаждащи подложки за лаптоп

Коя е най-добрата охлаждаща подложка за лаптоп?

Тук са представени 12 докинг станции за охлаждане на компютъра, които се отличават от други подобни устройства благодарение на съотношението цена/качество. Тези аксесоари имат благоприятни характеристики и достъпни цени; освен това те са подкрепени от препоръки и мнения на техните купувачи. (Tacens ANBC2 svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е охладител за лаптоп, чиято основа е с размери 265 mm x 370 mm, представлява панел от устойчив материал и е пригоден за лаптопи с диагонал до 17 инча. Вентилаторът е с диаметър 140 mm и има алуминиеви решетки, които заемат почти целия панел, като по този начин намаляват температурата по-ефективно

Дизайнът му се адаптира към различни ъгли на наклон, което осигурява по-голям комфорт на потребителя. Звукът, който генерира, е почти незабележим, което прави тази охлаждаща основа удобно и безшумно оборудване за работа, с оптимална система за охлаждане, която ще предпази компютъра ви от евентуално прегряване.

Какво ни харесва:

 • Добро съотношение цена-качество.
 • Има 5 позиции на наклон
 • Има добра опора за тежки лаптопи.

Недостатъци:

 • Дизайнът би могъл да бъде стабилен за някои потребители.

 

2. TeckNet

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е охлаждаща основа, съставена от два вентилатора, вентилирана платформа и гумени подложки за поставяне на лаптопа и предотвратяване на плъзгането му. Панелът е ергономичен и може да се адаптира към лаптопи с диагонал от 9 до 17 инча.

Тази основа контролира температурата на компютъра ви благодарение на двата вентилаторни охладителя , които гарантират въздушния поток към лаптопа и са толкова тихи, че не пречат на звука на компютъра ви.

Тънкият и лек дизайн се захранва с USB кабел, което го прави лесен за носене в чантата на компютъра, без да се налага да носите допълнителни захранващи кабели и да заемате повече място.

Какво ни харесва:

 • Тя е стабилна основа както върху меки, така и върху твърди повърхности.
 • Той има ъгъл за регулиране на компютъра в по-удобна позиция за писане.
 • Гаранцията е 18 месеца.

Какво не ни харесва:

 • Когато става въпрос за почистване на вентилаторите, процесът може да е малко тромав

 

3. E-PRANCE

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е мощен охладител за вашия лаптоп с тънък и лек дизайн за лесно пренасяне. Той има четири вентилатора с диаметър 125 мм и скорост 1200 об/мин, които осигуряват постоянна циркулация на хладен въздух, разсейвайки излишната топлина от вашето оборудване.

Панелът е безшумен и има две опции за адаптиране към необходимата височина, като поставя лаптопа в най-удобната позиция и с ниво на наклон, което улеснява използването и писането на компютъра.

Тази стойка превръща компютъра ви в удобен и тих компютър, който няма да ви прекъсва, докато работите, играете игри, слушате музика или гледате видео.

Какво ни харесва:

 • Има два вградени USB входа.
 • Добро качество на материала.
 • Модерен дизайн.
 • Можете да регулирате интензивността на вентилаторите.

Недостатъци:

 • USB кабелът може да е малко къс.

 

4. Conceptronic CNBCOOLPAD2F

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е охлаждаща подложка с два мощни вентилатора с диаметър 12,5 мм. Основата е изработена от висококачествена алуминиева сплав, което я прави здрава.

Охлаждащата подложка има модерен и универсален дизайн, който е съвместим с компютри с размер до 17 инча, безшумен е и се захранва чрез USB кабел, като по този начин отпада необходимостта от захранващи кабели.

Тази основа ще защити компютъра ви и ще допринесе за правилното му функциониране, като избегне повредите, които компютърът ви може да получи, когато е изложен на високи температури, генерирани от процесора.

Какво ни харесва:

 • Има LED светлини, които му придават модерен вид.
 • Дизайнът е елегантен.
 • Основата се издига до 5 см в задната част.

Недостатъци:

 • Когато използвате основата под ъгъл на наклон, тя може да бъде малко хлъзгава за компютъра.
 • Няма бутон за включване/изключване.

 

5. Avantek

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е система за охлаждане, която се адаптира към компютри с диагонал до 16 инча. Повърхността му е твърда и има основен вентилатор с диаметър 140 мм, разположен в центъра на основата, и четири допълнителни 70 мм вентилатора, работещи в ъглите; вентилаторите са с мощност съответно 1200 и 1800 об/мин.

Основата има метална мрежа, която оптимизира охладителната система, като увеличава производителността на вентилаторите. Системата управлява постоянна въздушна струя, която се разпределя под компютъра, за да противодейства на високите температури на компютъра.

Захранването му се осъществява чрез USB порта на компютъра. Той има модерен дизайн с наклон и височина, които могат да се адаптират към вашия комфорт.

Какво ни харесва:

 • Оборудването е с добро качество.
 • Имате LED светлини, които правят дизайна по-привлекателен.
 • Той има бутон за включване/изключване.
 • Той има два USB порта и единият от тях е предназначен за използването, което искате да му дадете.

Какво не ни харесва:

 • Базата може да е малко по-скъпа в сравнение с други от същия стил.
 • Скоростта на вентилатора не може да се регулира.

 

6. Tacens 4ABACUS

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е модерна охлаждаща стойка за лаптопи с диаметър до 17 инча, с мощен и изключително тих вентилатор 180 мм в диаметър, черна е и тежи само 100 грама, което я прави практична и лека.

Основата за плоска повърхност повдига компютъра ви с три сантиметра; има шест степени на наклон за по-голям комфорт и два USB порта, така че няма да загубите нито един от входовете на компютъра си.

Панелът е изработен от алуминий, стомана и висококачествена пластмаса, което го прави здрава и добре поддържаща основа за тежки компютри.

Какво ни харесва:

 • Основата е изработена от здрави материали.
 • Има превключвател за вентилатора.

Недостатъци:

 • Ъглите на наклон са твърде стръмни.
 • Възможно е разделите, които държат компютъра наклонен, да са къси.

 

7. TeckNet LED

svg%3E

КУПИ СЕГА

Панел от шест 80 мм вентилатора с LED светлини, които с мощността си от 1000 оборота в минута ще поддържат контролирана температура на компютъра ви. Базата е безшумна и се захранва от USB конектор.

Стойката има метална мрежа, която заема почти цялата основа и заедно с вентилаторите улеснява охлаждането на компютъра, като по този начин подобрява въздушните течения, необходими за разсейване на топлината, произвеждана от компютъра.

За ваше удобство тази стойка има пет степени на накланяне и може да се адаптира към лаптопи с размери от 12 до 17 инча.

Какво ни харесва:

 • Частта се предлага с 18-месечна гаранция.
 • Той има превключвател за включване и изключване на вентилаторите.
 • Продуктът е с добро съотношение цена-качество.
 • Основата има гумена лента, която предотвратява приплъзване.

Недостатъци:

 • Аксесоарът може да бъде малко по-тежък.

 

8. Trust Xstream Breeze

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това, което прави тази охладителна база най-отличителна, е нейният модерен и ергономичен дизайн, основата е тънка, черна и има два безшумни вентилатора.

Той е идеален за защита на всеки лаптоп, преносим компютър или Macbook с диагонал до 16 инча от прегряване. Освен това има гумени протектори, които предотвратяват подхлъзване и надраскване на компютъра.

Дизайнът е удобен и може да се използва върху плоски или неравни повърхности, като възглавници, мебели или в скута ви.

За разлика от повечето охлаждащи подложки, тази не издухва студен въздух към компютъра ви. Вместо това основата отвежда топлината от компютъра и я издухва отстрани, като по този начин изпълнява целта си за охлаждане.

Какво ни харесва:

 • Основата е малка и лесна за пренасяне.
 • Цената му е добра.

Недостатъци:

 • Основата е малко малка.

 

9. NOX Kaze

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е панел, който осигурява оптимално охлаждане за вашия лаптоп. Аксесоарът е съвместим с компютри с диагонал от 9 до 17 инча, което се дължи на двете вградени скоби, регулируеми според ширината на компютъра.

Системата разполага с голям вентилатор и метална повърхност, която улеснява преминаването на вентилационния поток; двете заедно поддържат правилната температура на компютъра ви.

Панелът има пет позиции за накланяне до 45 градуса и също така има четири гумени ленти, които предпазват компютъра от изплъзване.

Какво ни харесва:

 • Те имат две скоби, които поддържат компютъра, когато той е наклонен.
 • Това е лек елемент.

Какво не ни харесва:

 • Позициите на наклон, дори най-ниската, са твърде стръмни.

 

10. Klim Cool

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е иновативен инструмент за охлаждане, който удължава полезния живот на вашия компютър, като предотвратява прегряването на жизненоважните компоненти на вашия лаптоп. Това устройство се фокусира върху извличането на горещия въздух, генериран във вашия лаптоп.

Това е интелигентно устройство, което постоянно измерва температурата на компютъра и я показва чрез LED дисплей заедно с активната скорост на изпускателния вентилатор.

В зависимост от интензивността на топлината устройството извършва автоматична настройка на вентилатора и по този начин поддържа компютъра по-хладен, като работи по-ефективно; ако обаче предпочитате, можете да използвате и ръчен контрол и да настроите устройството сами.

Какво ни харесва:

 • Имат иновативен и различен дизайн.
 • Тъй като е малък и лек, той е лесен за пренасяне в калъфа на лаптопа.
 • Охладителят е много тих.

Недостатъци:

 • Може да е малко по-скъп в сравнение с устройства, които изпълняват същата функция.

 

11. Lavolta ls-015rd

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е сгъваема маса със здрав дизайн и добро качество, тя има два вентилатора, които се захранват чрез USB кабел, за да охлаждат компютъра ви. Този панел използва тихи методи за разсейване на топлината, така че няма да забележите никакви смущаващи шумове, докато работите с лаптопа си.

Като маса тя е многофункционална, тъй като се адаптира към различни позиции и може да издържи до три килограма тегло, а също така има система за заключване на ставите, за да се предотвратят нежелани движения.

Какво ни харесва:

 • Предлага се в три цвята.
 • Масата може да се използва и за други неща.

Какво не ни харесва:

 • Не е лесно преносим.
 • Продуктът е малко тежък.

 

12. Targus AWE55EU

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е панел, предназначен да предпазва както компютъра, така и работната ви повърхност. Той има два вентилатора, които разсейват топлината от компютъра, и възможност за накланяне за по-голяма ергономичност.

Тази стойка поддържа компютри с диагонал до 17 инча и има удобна платформа, подходяща за държане на компютъра върху краката ви, без да страдате от температурни травми. Вентилацията на охладителя разсейва топлината от компютъра, но работата му може да бъде нарушена, ако е поставен върху възглавница или калъф, който пречи на циркулацията на въздуха.

Охлаждащата подложка се включва автоматично, когато е свързана чрез USB порта, а вентилаторите ѝ не издават силен шум.

Какво ни харесва:

 • Има пластмасови листове, които предотвратяват подхлъзване.
 • Освен компютъра, той предпазва и повърхността, върху която е поставен.
 • Базата е удобна.

Неприятно:

 • В сравнение с подобно оборудване тази стойка е малко скъпа.

 

Защо е необходимо да разполагате с охлаждащ док за лаптоп?

svg%3E

Когато става въпрос за компютърна обработка, не винаги е добре толкова много части, които съставляват компютъра, да се намират в преносими устройства, които стават все по-малки; това е така, защото въздушният поток намалява, което води до повишаване на температурата.
Използването на програми, като например видеоприложения или игри, които изискват повишена производителност от компютъра, също води до прегряване на компютъра.

Охлаждаща подложка за лаптопи решава този проблем. Тези устройства разполагат с мощни вентилатори, които постоянно вкарват хладен въздух в лаптопите, като поддържат оптимални температури за правилна работа и производителност.

Тези охлаждащи панели също помагат за предотвратяване на прегряването на лаптопите, тъй като основната им конструкция включва повдигане на компютъра с около два инча, което позволява на хладните въздушни потоци да преминават под него.

Основи за охлаждане на лаптоп: Какво да търсите

За да изберете охладител за лаптоп, който най-добре отговаря на вашите нужди, трябва да знаете, че характеристиките, които ги различават, се различават по дизайн и размер, някои са тънки и се вписват в калъфа на лаптопа, а други са аеродинамични, за да ги направят по-адаптивни и почти незабележими по време на употреба, като по този начин осигуряват по-голям комфорт на потребителя.svg%3E

Шумът, който издават, е още един момент, който трябва да се вземе предвид, ако искате да не ви разсейва, докато работите или се забавлявате; но това, което наистина отличава тези устройства, е силата на техния вентилатор, тъй като именно той изпълнява основната цел на това оборудване, като циркулира най-голямо количество свеж въздух във вашия лаптоп.

По същия начин, независимо от нуждите ви, има охладител, който да отговаря на вашите изисквания; той е предназначен да удължи максимално живота на вашия компютър.

4 неща, които трябва да вземете предвид

svg%3E

Освен че поддържат лаптопа хладен, тези охладителни докове се произвеждат с други функции, които допълват устройството и го превръщат в задължителен аксесоар за потребителите на лаптопи.

Ето четири фактора, които трябва да вземете предвид, когато избирате най-подходящия за вас охладител.

Капацитет на охлаждане:

Това е най-важната характеристика на устройството и се различава при различните модели. Капацитетът на охлаждане се изразява в мощността на вентилатора, която най-често се измерва в кубични футове в минута. Просто изберете основата с най-голяма мощност, защото тя ще бъде най-ефективна за охлаждане на вашия преносим компютър.

Шумът, който генерира:

В днешно време това е детайл, за който се грижат много производители; повечето охлаждащи подложки са безшумни, тъй като потребителите искат охладителят да не причинява дискомфорт или да не отвлича вниманието ви, докато работите или се забавлявате, но със сигурност ще предпочетете да намерите този, който издава най-малко шум от всички.

Брой вентилатори:

Броят на вентилаторите, известни още като вентилаторни охладители, ще ви даде представа за производителността на охлаждащата подложка, колкото повече, толкова по-добре; от значение обаче е не само броят им, но и местоположението им и мощността, която имат. За да изберете най-подходящия за вас, е необходимо да знаете местоположението на най-горещите точки на компютъра си и същевременно да ги съчетаете, така че да използвате охладителя по-ефективно.

Дизайн на охлаждащата подложка:

Има охлаждащи подложки, които са здрави, ергономични, тънки, повдигат компютъра или се регулират по наклон; като се има предвид това, трябва да прецените местата, където редовно използвате лаптопа си, и да сравните кой дизайн е най-подходящ за това, от което се нуждаете.