Вертикална мишка

ratón-vertical

Най-добрата вертикална мишка е иновация, която дойде, за да оптимизира ергономично работното ви място и да предложи нов начин за управление на популярното устройство.

Тя значително намалява често срещаната болка в китката, редовно причинявана от традиционната мишка с тракбол след продължителна употреба.

Вертикалната мишка има иновативен дизайн, който позволява, докато я използвате, ръката ви да почива в спокойно положение, което предотвратява усукването на предмишницата и целия дискомфорт, свързан с неправилното позициониране.

Има хора, които имат проблеми с китката и само с опитването на вертикалната мишка са показали подобрения, всъщност има и такива, които от любопитство решават да си направят такава и да експериментират с дизайна, за да видят дали вертикалната мишка е подходяща, а след това, когато видят благоприятния резултат от експеримента, решават да инвестират в парче от специализирана марка.

Друг вид от това оборудване е вертикалната геймърска мишка , идеална за любители и професионалисти в областта на игрите, с която просто няма да имате ограничения да изпълнявате движенията, които зависят от тези прецизни кликвания.

Мишката е знак, че когато става въпрос за електронно оборудване, дизайнът непрекъснато се развива и с тази нова част виждаме как фабриките са по-загрижени за удобството и ефективността на потребителя при работа с устройството, така че има марки и модели, които се отличават повече от други и осигуряват на потребителя най-доброто изживяване.

Най-добрите вертикални мишки

Коя е най-добрата вертикална мишка?

Ако сте решили да си купите вертикална мишка, пазарът ви предлага от най-основните до най-усъвършенстваните, а за да улесним избора ви, сме подготвили ръководство, което ще ви помогне да изберете подходящата за вашите нужди.

Следните устройства се отличават със своите функции и гъвкавост, освен че са достъпни и отговарят на нуждите на потребителите, които работят дълги часове с мишката .

Представяме ви шест от най-добрите, в които със сигурност ще откриете подходящата за вас вертикална мишка.

Тук са най-добрите вертикални мишки:

1. ергономична вертикална мишка Zelesouris

41xtsC51FML

КУПИ СЕГА

Това е ергономична, безжична и оптична мишка, специално за десничари, създадена, за да работи по-удобно.

Инсталирането му е лесно, достатъчно е компютърната система да открие устройството и след проста конфигурация то ще бъде готово за използване.

Той има три бутона, десен бутон, ляв бутон и централното колело; от друга страна има горна кръгла повърхност, с която се контролира точността на движение на показалеца, а също и два допълнителни бутона за движение напред или назад в страниците в интернет.

Това е функционална мишка, която няма да натовари китката ви или да причини дългосрочни наранявания. Освен това дизайнът е с добро качество, а бутоните реагират на лек натиск.

2. Оптична вертикална мишка Esynic

41UppvobWAL

КУПИ СЕГА

Шестте включени бутона ще ви осигурят гъвкавостта, която търсите. Това е любимата мишка на геймърите и въпреки че този модел се свързва чрез кабел, фабриката предлага безжична версия.

Това е високопрецизна и лесна за използване мишка, към която бързо ще се адаптирате, въпреки че има толкова много бутони и широка функционалност.

Ако прекарвате часове наред в интернет, проверявайки страница след страница, тази мишка е подходяща за вас, както и ако работите дълго време всеки ден и искате да избегнете всякакви наранявания на китката си.

Инсталирането е plug and play лесно, не са необходими драйвери или допълнителни процедури, просто го включете и той е готов за употреба.

3. безжична вертикална мишка Germax

41HXt9iRfbL

КУПИ СЕГА

Структурата е устойчива и солидна, удобна е за държане и има пет бутона, които осигуряват необходимата оперативност при работа.

Бутоните му са меки, той се адаптира към всеки размер на ръката и благодарение на ергономичния дизайн няма да усещате спазми или натиск, независимо колко дълъг е работният ви ден.

Ще харесате прецизността на показалеца и ще имате усещането, че работите свободно, благодарение на естествената позиция на ръката си.

Лесно ще се адаптирате към натискането на бутоните и ще откриете, че това е идеалното решение за удобна работа без болки в предмишницата или китката.

4. Evoluent VM4R

41bCBYVe7hL

КУПИ СЕГА

Детектирането на движението се основава на оптична технология и ще се изненадате да усетите способността му за преместване на 360° във всяка посока.

Курсорът е точно на мястото си и може да се използва върху почти всяка повърхност, без да е необходима специална подложка.

Комфортът е неговата сила и в допълнение към шестте бутона, които могат да се програмират според вашите нужди.

Мишката се настройва бързо с всяка операционна система, включително Windows, Linux и Mac.

Това е парче с добра чувствителност, леко за движение и с качествена изработка, която го отличава от други дизайни.

5. CSL Оптична мишка TM137U

41dj9G54uyL

КУПИ СЕГА

Силата ѝ е в точността на движенията - характеристика, която я откроява сред подобни модели.

Той предотвратява състояния като синдром на карпалния тунел или тенис лакът, а освен това е гладък и лесен за употреба.

Той е черен, безжичен и със забележително качество, като се има предвид достъпната му цена.

Ще ви хареса неутралното положение на ръката, без да я принуждавате да се отклонява от костите или да заема неестествени позиции, които по-късно причиняват болка.

Този продукт е един от най-добре оценените от потребителите, тъй като със сигурност изпълнява обещанията си и качеството на мишката е гарантирано.

6. Безжична мишка 2.4G Perixx

31tCDC6BYTS

КУПИ СЕГА

Това е функционална мишка, която ще ви позволи да удължите живота на батерията, тъй като има режим за пестене на енергия.

Той е съвместим с всички версии на Windows. А благодарение на безжичната технология можете да го използвате както на таблета, така и на компютъра или лаптопа си.

Тя е една от най-модерните на пазара, ергономичността ѝ е превъзходна и е напълно оборудвана с най-новите функции, които може да има една вертикална мишка.

Качеството е превъзходно, така че потребителите, които вече го имат, са доволни след инвестицията.

Несъмнено представените тук вертикални мишки са с най-добро съотношение цена-качество, имат най-добрите характеристики и са проектирани така, че да ви осигурят най-добър комфорт по време на работа, като същевременно намалят възможността за нараняване и повишат производителността ви; а когато става въпрос за подобряване на условията в офиса, тези мишки са инвестиция, която си заслужава заради значителните ползи, които ще ви донесат.

За какво се използва вертикалната мишка?

В днешно време много от нас прекарват деня пред компютъра, затова е необходимо да разполагаме с най-удобното и ергономично оборудване, което се адаптира към формата на тялото ни и ни позволява да заемем възможно най-естествената позиция.ratón-vertical

Сред това оборудване е компютърната мишка, която често пренебрегваме и използваме всяка мишка, която сме получили, което е грешка, която може да доведе до появата на болка, а за да я предотвратим, най-добрият вариант е да имаме вертикална мишка.

Различни видове вертикални мишки

Когато става въпрос за вертикални или ергономични мишки, трябва да знаете, че ще намерите различни модели, които са проектирани така, че да се адаптират към различни нужди, в зависимост от начина, по който използвате това полезно устройство.

Не става въпрос само за удобство по време на работа, компютърната мишка трябва да осигурява комфорт, където и да сте и за каквото и да я използвате, независимо дали сте у дома, за да проверите пощата си, или дори ако играете игри, те ще осигурят на ръцете ви естествена позиция, за да избегнете спазми и различни състояния.

Видовете вертикални мишки включват:

Мишки за продуктивност:

Както подсказва името, тези мишки се използват в света на работата, така че те не са известни със страхотния си дизайн или броя на причудливите бутони, но изпълняват много добре функцията да осигуряват комфорт при използване, особено през дългите дни пред компютъра.

Живеем в епохата на технологиите и видеоигрите се превърнаха не само в голямо хоби, но вече се считат за професионален спорт, поради което напредъкът в използваното оборудване, включително мишката, не закъсня.

Геймърската мишка позволява на потребителя напълно персонализирано изживяване, защото има много бутони, които можете да конфигурирате според нуждите си, а дизайнът им със светлини е доста готин.

Медицински мишки:

Тези мишки са специално проектирани да предотвратяват и помагат при заболявания на ръцете, причинени от неправилна употреба на мишки и клавиатури, като синдром на карпалния тунел или травми от повтарящо се натоварване.

Цените им обикновено са по-високи, но ако имате някое от тези условия, инвестицията ще си заслужава.

Избор на вертикална мишка според начина на захващане

Когато избирате вертикална мишка, е важно да вземете предвид не само нейния размер, но и формата на захвата и дали е удобна за държане.

За щастие, има различни дизайни, размери и форми, от които можете да избирате, където ще намерите този, който най-добре отговаря на това, което търсите, и сред тях са:

Захват с дланта:

При този тип мишки ще трябва да поставите цялата си длан върху компютъра, което ви осигурява много по-удобен захват, но не е подходящо за геймъри, тъй като когато става въпрос за прецизност, те няма да са първият вариант, който ще изберете, дори и да ви позволяват да движите курсора бързо.

Тези мишки са известни с това, че на гърба си имат изпъкналост, на която дланта на ръката може да почива, което ги прави едни от най-удобните мишки за използване.

Стил на ноктите:

Името на тези мишки се дължи на начина, по който ръката ви лежи върху мишката, където дланта може да лежи на гърба ѝ, но пръстите ви ще придобият форма на нокът и това ще ви позволи да използвате палеца, малкия и безименния си пръст.

Този тип мишка се търси от геймърите, тъй като можете да постигнете по-голяма прецизност, без да правите компромис с комфорта.

Захват с пръсти:

Знаете какви са мишките със захват с длан, а тези са пълна противоположност на тях, тъй като това е мишка, която се управлява изцяло с върховете на пръстите и осигурява много по-прецизно използване.

От друга страна, те могат да бъдат донякъде неудобни за хора със заболявания като синдром на карпалния тунел и поради това не се препоръчват в тези случаи поради вида на захвата, който имат.

Чувствителност:

Без значение кой модел ще изберете, трябва да обърнете внимание на нивото на чувствителност на мишката, което се измерва с броя на точките, излъчвани от лазера на инч, което определя точността на мишката.

В зависимост от модела ще можете да намерите мишки, които ви позволяват да променяте чувствителността на по-висока или по-ниска степен, в зависимост от това какво ви е необходимо.

Предимства и недостатъци на избора на вертикална мишка

Вертикалните мишки са известни със своята ергономичност и способността си да ви осигурят комфорт при работа пред компютъра, те имат редица предимства, на които ще можете да се насладите още от първия път, когато започнете да ги използвате.

Сред най-значимите им предимства са, че са удобни за носене в продължение на няколко часа, придават ви стил, когато ги използвате, и можете да почивате китката си.

Въпреки това ще откриете, че може да отнеме известно време, за да свикнете с формата им, и това може да бъде преживяване, което не всеки ще хареса по един и същи начин.

Вертикалните мишки държат ръката ви в естествено положение

Едно от най-големите предимства при използването на вертикална мишка е, че тя държи ръката ви в естествено положение, което предотвратява болка или нараняване при използването на неергономични мишки, които обикновено поставят ръката ви в изкривено положение, известно като пронация.

Вертикалните мишки пренасочват позицията на ръката, като спомагат за поддържането на ръката отпусната и в естествена поза.

Те намаляват използването на мускулите на ръката

Използването на изправена мишка ще намали натоварването на малките мускули на ръката, като намали пронацията, което от своя страна намалява мускулното напрежение, облекчавайки стреса, причинен от неправилното използване на мишката.

Няколко проучвания са установили, че при използване на изправена мишка активността на мускулите на ръцете намалява.

По-малка вероятност от нараняване

При използването на неправилна мишка сте изложени на различни мускулно-скелетни смущения, които могат да повлияят на ежедневната ви работа, дори и при най-простите задачи, затова е необходимо да инвестирате в качествено оборудване, което да предотврати появата на тези състояния.

Профилактиката е възможна с помощта на вертикални мишки, тъй като те карат ръката да работи в естествена позиция, без да се налага да насилваме малките мускули на ръцете, които при прекалено голямо напрежение могат да доведат до появата на заболявания като артрит или тендинит.

Каква е разликата между обикновена и вертикална мишка?

Конвенционалните мишки се промениха много. В началото те бяха устройства с топче, което се търкаляше в основата им и след известно време на употреба и замърсяване се отразяваше на работата на устройството.

След това се появиха оптичните мишки, които се превърнаха във всякакви стилове и дизайни, включително вертикални или ергономични мишки.

Тези мишки се различават от обикновените мишки по простия факт, че позволяват ръката да се държи в естествено положение, а както може би знаете, това помага да се предотврати появата на различни заболявания на ръцете.

Защо да използвате вертикална мишка и може ли тя да предотврати болката в китката и предмишницата?

Вертикалните мишки се превърнаха в чудесни съюзници, особено за онези от нас, които прекарват много време пред компютъра и от време на време забравят да си почиват.

Използването им е много ефикасно, освен че се препоръчват и вече знаете причините за това, те помагат изключително много за намаляване на болките в китките и ръцете, причинени от непрекъснатата употреба на традиционните мишки, които нямат ергономична повърхност или захват.

Ето защо, ако прекарвате много време с компютъра си, вертикалната мишка е идеална.

Защо използването на вертикална мишка е подобрение?

Вече трябва да сте наясно с различните предимства на използването на вертикална мишка, но защо те се считат за подобрение на комфорта и производителността ви?

Е, качествената работа е възможна, стига да имате подходящите условия, които се изразяват в комфорт, а в това отношение вертикалните мишки са победители, тъй като позволяват на ръката ви да почива в правилна позиция и дават на китката ви необходимата почивка, намалявайки мускулното напрежение.

Какво да вземете предвид

Преди да купите някое от тези устройства, е важно да вземете предвид някои съображения, за да можете да изберете модела, който най-добре отговаря на вашата употреба, сред които са следните:

Размер:

Трябва да си вземете вертикална мишка, която отговаря на размера на ръката ви, тъй като твърде голямата или малката мишка ще ви бъде неудобна и няма да постигнете очакваните резултати.

Подходящ за десничари и левичари:

Когато избирате вертикална мишка, не е необходимо да се притеснявате дали тя ще се използва с доминиращата ви ръка, тъй като тя ще работи както за левичари, така и за десничари.

Те са лесно достъпни:

Тези мишки се отличават с по-голям размер от едната страна, което улеснява достъпа до тях.

Уверете се, че мишката е близо до клавиатурата:

Важно е позицията на мишката да е близо до клавиатурата, тъй като по този начин можете да намалите разстоянието между едната и другата, което прави захвата по-удобен.

Те помагат за намаляване на болката в лакътя:

С тези мишки не само можете да намалите риска от различни болки, като една от най-известните е болката в лакътя, дължаща се на неудобен захват, но и да я облекчите, тъй като можете да използвате мишката в естествена и неутрална позиция.

Не спирайте да си почивате:

Важно е, дори и да имате вертикална мишка, да правите почивки от работата с компютъра, тъй като това е най-добрият начин да предотвратите появата на мускулно напрежение, което може да предизвика редица заболявания в организма ви.

Трябва ли да премина на вертикална мишка?

Отговорът на този въпрос зависи от редица фактори, включително от вашите предпочитания и бюджет, но най-общо казано, използването на вертикална мишка ще ви даде много предимства, така че използването ѝ е силно препоръчително.

Вземете предвид състоянието на мишката, която имате у дома или в офиса, може би е време да я смените, а вертикалната мишка е идеален избор.

Освен това можете да ги получите в голямо разнообразие от цени, дизайни и размери, които ще се адаптират идеално към нуждите ви.

Възможно ли е да играете с вертикална мишка?

Отговорът е 'да', но трябва да имате предвид, че ще ви отнеме известно време да свикнете да използвате този тип мишка за игри, особено ако сте свикнали да използвате обикновена мишка.

Съществуват обаче модели вертикални мишки, които са специално разработени за игри, което ще ви помогне да изберете модел, с който можете да играете най-добрите си игри, докато ръката ви е в удобна позиция.