Вертикална прахосмукачка

svg%3E

Късните закуски и напитките с кофеин често са най-близките ни спътници, докато пишем на нашия компютър.

Те подхранват идеите и мислите ни, като ни помагат да получим вдъхновението, от което се нуждаем, за да напишем последната глава на романа си или да завършим филмовия сценарий, който един ден ще се превърне в страхотен филм.

Този сценарий обаче често води до клавиатура, покрита с трохи, петна, прах и мазнини. Клавиатурата е жизненоважна част от нашите компютри и заслужава да има дълъг живот, затова трябва да й осигурим почистване и поддръжка, от които се нуждае, за да функционира правилно.

Тъй като е електрическо устройство, не можете просто да го избършете с влажна кърпа. Мръсотията има склонност да се натрупва в малки пространства, които са трудни за достъп, поради тази причина днес посвещаваме статията си на най-добрата прахосмукачка за клавиатура, перфектният инструмент за безопасно и цялостно почистване на оборудването.

Най-добри прахосмукачки за клавиатура

Коя е най-добрата прахосмукачка за клавиатура?

Една добра прахосмукачка може да бъде изключително полезна за най-различни цели, особено ако използвате компютъра си ежедневно, тъй като ще ви помогне да поддържате оборудването си чисто, без да изразходвате много място или електроенергия.

Пазарът предлага десетки различни модели, затова е важно да се оценят предимствата на всяка марка , преди да се купи окончателният модел.

Като следвате прости насоки, можете да гарантирате успешна инвестиция на парите си, винаги вземайте предвид мнението на потребителската общност. Друго важно нещо е да се даде приоритет на качеството пред цената на продукта и да се изберат надеждни производители с дългогодишен опит.

С оглед на това, нашият редакционен екип подготви сравнителен списък с продукти, в който разглеждаме най-добрите налични опции за прахосмукачка с клавиатура, с цел да ви помогнем да намерите качествен продукт.

Какво чакате? Разгледайте нашата селекция и намерете идеалната прахосмукачка!

Ето най-добрите прахосмукачки за клавиатури:

1. прахосмукачка за клавиатури EL-BT13 ECOLA

Компактна и издръжлива

Ето една чудесна универсална прахосмукачка, идеалното оборудване за поддържане на клавиатурата и електронните устройства във вашия офис в отлично състояние.

Това оборудване ви позволява да защитите телефона, таблета и преносимия си компютър от външни фактори, които могат да повредят функционирането им.

Оборудвана е с дълга дюза, идеална за достъп до труднодостъпни пукнатини. Той има и специална четка, която ви помага да отстранявате трохите и остатъците от повърхността.

Предлага се с 3 смукателни накрайника и се захранва от 4 батерии за еднократна употреба.

2. ProsKit MS-C001 ÁpexTech клавиатурна прахосмукачка

Преносим и мощен дизайн

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е преносим и безжичен уред за почистване на клавиатури , широко препоръчван от потребителската общност.

Това устройство се захранва от 3 батерии тип АА и е лесно за работа и издръжливо. Освен това той осигурява на потребителите необходимата мощност за почистване на клавиатури и други компютърни части, както и на фотографско оборудване, принтери и офис оборудване.

При закупуване на уреда получавате 2 различни смукателни накрайника, предназначени за лесно достигане на труднодостъпни места. Той се отличава с мощ и висока производителност.

3. Garyesh XCQ-BT16-BK Прахосмукачка за клавиатура

Включва 2 засмукващи накрайника

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е USB мини прахосмукачка, предназначена за отстраняване на прах, свободно падащи косми, трохи и други малки отпадъци, които се натрупват върху клавиатурата на вашия компютър.

Работи чрез USB връзка, за да осигури захранването и енергията, необходими за вакуумиране и поддръжка на вашето оборудване.

С дизайн с форма на пистолет, който осигурява на потребителите добър захват и е лесен за употреба. Той включва филтърна камера, която трябва да се почиства често, за да може оборудването да работи с пълна мощност.

4. Клавиатурна прахосмукачка Aimego

Многофункционален дизайн

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако търсите достъпен модел със силно засмукване, тази мини прахосмукачка ще ви хареса. Той лесно отстранява прах, трохи, пепел, бактерии и косми. Оборудвана е с 2 филтърни камери и 2 смукателни дюзи.

Той е преносим, лек и изключително издръжлив. Той работи чрез USB връзка, която ви позволява да извършите дълбоко почистване на електронното оборудване.

Предлага се с удължен 1,8-метров захранващ кабел и допълнителна филтърна камера.

5. HJD Store Прахосмукачка с клавиатура

Отлично съотношение качество/цена

Това е най-евтиният прахосмукачка в нашата продуктова селекция и отлична алтернатива, за да сте в крак с почистването на вашите електронни устройства.

Това оборудване ви позволява да почистите в дълбочина и най-малките канали на клавиатури, телефони и табла на автомобили. Той осигурява на потребителите мощна система за засмукване, която ефективно отстранява прах и мръсотия.

Работи чрез USB връзка. Освен това се предлага с 30-дневна гаранция за удовлетворение и приятелско обслужване на клиентите.

Какво е мини USB прахосмукачка и как работи?

С течение на годините прахосмукачките се развиват, за да предложат на потребителите по-добър дизайн и висока ефективност при употреба. Нито една от тези промени обаче не може да се сравни с голямата трансформация, представена от мини USB прахосмукачката.svg%3E

Това е невероятно компактен и лек модел на прахосмукачка, който се използва за поддържане на чистотата на бюрата и работните места както у дома, така и в офиса. Тези малки устройства са полезни за най-различни цели, включително за почистване на клавиатурата на вашия компютър.

Основната разлика между този модел и обикновената прахосмукачка е нивото на мощност. Те работят, като се свързват към USB порт, който им дава необходимата мощност за бързо и удобно почистване на малки пространства.

Обикновено те са изработени от пластмаса, за да предоставят на потребителите лек и издръжлив продукт. Те са оборудвани с малки филтърни камери и се нуждаят от 3 до 5 вата мощност за работа.

Повечето модели използват USB порт за работа, но ще намерите и безжични модели, които работят с батерии за еднократна употреба. Тези модели са по-преносими и лесно могат да се вземат със себе си до всяка дестинация.

Те са лесни за използване и са снабдени с главен превключвател за включване и изключване на оборудването. Други модели позволяват да се регулира силата на засмукване.

Освен че са достъпни, те се превърнаха в идеалния инструмент за поддържане на чиста и приятна работна среда.

Защо да не използвате обикновената прахосмукачка, за да почистите компютъра си?

Обикновените прахосмукачки не са предназначени за поддръжка на електронно оборудване, така че използването им за тази цел може да бъде непродуктивно.

Ако използвате обикновена прахосмукачка за почистване на клавиатурата на компютъра, рискувате да повредите компютъра си, тъй като минималната мощност на прахосмукачката може да е твърде голяма, да размести части от клавиатурата и да повреди работата ѝ.

Друга причина да избягвате този сценарий е електростатичната енергия, която се генерира при използването на обикновена прахосмукачка, натрупва се във въздуха и може да повреди вътрешните компоненти на вашето електрическо оборудване.

Чупят ли се лесно?

Животът на даден продукт зависи от много фактори, но най-вече от грижите и поддръжката, които потребителят полага за оборудването. Този закон се прилага и при оценката на издръжливостта на мини прахосмукачките.

Има някои навици, които можете да практикувате, за да осигурите дълъг живот и работа на устройствата си, като например:

  • Използвайте оборудването само за целите, за които е предназначено, ако сте си купили прахосмукачка за клавиатура, не я използвайте за прахосмукачка на колата или на дивана в хола.
  • Не го използвайте върху мокри повърхности, тъй като това може да повреди вътрешните компоненти на оборудването.
  • Съхранявайте го на сухо, безопасно и чисто място

Видове и мощност

Производителите предлагат стотици модели, толкова много, че намирането на правилния продукт може да се окаже трудна задача. Важно е обаче да знаете основните видове прахосмукачки, които се предлагат на пазара, а именно: Прахосмукачки с USB и безжични прахосмукачки.

Всеки модел има различни нива на мощност, те също така се различават по цена и качество на изработката. USB прахосмукачките обикновено са по-скъпи от акумулаторните модели, но инвестицията си заслужава всяка стотинка, ако възнамерявате да ги използвате често.

От друга страна, ако търсите компактно устройство за периодична употреба, по-добре изберете акумулаторен модел, който работи с акумулаторни батерии.

Аксесоари

Задължително изберете продукт, който се предлага с основни аксесоари, за да подобрите работата на оборудването.

Различните смукателни накрайници, четки и филтърни камери са задължителни, за да може прахосмукачката ви да работи по най-добрия начин при почистването на малки канали и дупки в клавиатурата.

Употреби

Пазарът предлага на потребителите многофункционални прахосмукачки, предназначени за ефективно почистване на офис бюрото , но също така и за подобряване на околната среда в автомобила, почистване на пердета и друго деликатно оборудване като фотоапарати и принтери.

Ако търсите многофункционално оборудване, най-доброто решение, което можете да вземете, е да изберете многофункционална прахосмукачка.

Цена

Знаем, че за много хора е важно да намерят качествено оборудване на пазара , което да отговаря на вашия бюджет.

Много пъти правим грешки и взимаме импулсивни решения, когато правим покупки, затова е необходимо да помислим и да проучим, преди да излезем да харчим парите си.

Препоръчително е да сърфирате в интернет, да посещавате форуми и да се запознавате с мненията на потребителите. Тази информация може да насочи търсенето ви към успешен край.

И накрая, нашата препоръка е да дадете предимство на качеството пред цената на продукта; практикуването на този навик ще ви помогне да спестявате активно и разумно.

Как се използва прахосмукачка USB?

Скромната прахосмукачка е един от най-практичните уреди за почистване , които са на разположение днес. Дизайнът му е прост, но ефективен и завинаги елиминира необходимостта от ръчно почистване на прах и мръсотия от различни повърхности.

Това чудо на съвременния свят превърна почистването в по-ефективна и бърза задача, като използва само силата на засмукването.

Днес ще ви разкажем как да използвате най-компактния модел от семейството на големите прахосмукачки - прахосмукачката USB.

По-голямата част от продуктите, които ще намерите на пазара , имат един и същ механизъм на действие. Така че нашите инструкции трябва да се прилагат за безпроблемното пускане на оборудването в експлоатация.

Първата стъпка е да свържете прахосмукачката към източника на захранване, в този случай източникът на захранване е вашият компютър, поради което той трябва да е включен и да работи.

Настолните компютри предлагат на потребителите различни портове за свързване, затова не забравяйте, че не е проблем, ако компютърът остане включен, когато не го използвате.

Ако пък използвате преносим компютър , ще е по-удобно да изключвате прахосмукачката от електрическата мрежа след всяка употреба и да я съхранявате на сигурно място.

След като го свържете, трябва да го включите, оборудването ще издаде лек звук, когато активирате работата му. Сега сте готови да започнете да прахосмукирате.

Използвайте го, за да предпазите клавиатурата си от прах, косми, трохи и други частици. Можете да го използвате и за почистване на чекмеджетата на бюрото и повърхностите в близост до работното място.

Предимства

Добавянето на малка прахосмукачка към вашия комплект за почистване може да предложи големи предимства, като тук и сега ви казваме кои са те.

  • Компактният им дизайн ви позволява да ги вземете със себе си, където и да отидете.
  • Те са идеални за бързо почистване.
  • Лесен за работа и лесен за поддържане в добро състояние.
  • Достъпно за всички потребители.
  • Предлагат на потребителите гъвкавост и множество цели.
  • Честата употреба ще удължи живота на електронното ви оборудване
  • Те ви позволяват да поддържате чиста, хармонична и приятна работна среда

Прахосмукачки: дизайн и предпазни мерки

Прахосмукачките са се развивали през годините, за да осигурят ефективен отговор на човешките нужди.

Днес има голямо разнообразие от дизайни - от гигантски промишлени прахосмукачки до малки преносими устройства, които ни помагат да прахосмукираме под седалките на автомобила.

Във всяка част на света има предпочитан дизайн за извършване на задачи по почистване в дома и офиса . Северноамериканците предпочитат вертикални модели, докато европейците избират прахосмукачки с колелца и гъвкав маркуч.

Много магазини избират конструкции, подходящи за вакуумиране на течности и твърди вещества, което улеснява почистването при разливи и течове.

За персонала по поддръжката е доста полезно да избере дизайн на раницата, който им позволява да се движат по-свободно през работния ден.

Все повече хора стават почитатели на интелигентните прахосмукачки - роботизирани устройства, които обикалят дома ви и почистват всяко кътче, без да се притеснявате.

Докато ръчните и USB прахосмукачките са предназначени за почистване на малки повърхности, машини и технологични устройства.

Опасно ли е да почиствате клавиатурата си с прахосмукачка?

Препоръчително е тази процедура да се извършва умерено. Това не би трябвало да доведе до проблеми, особено ако клавиатурата ви е в оптимално работно състояние и прахосмукачката има нормално ниво на засмукване.

Как да почиствате и дезинфекцирате клавиатурата и мишката си?

Ето едно ръководство стъпка по стъпка за поддържане на вашия компютър без бактерии, микроби и прах.

Дезинфекция: Изключете клавиатурата от компютъра. Разтрийте повърхността на клавиатурата с дезинфекциращи кърпички, като преди това не забравяте да отстраните излишната влага, а останалата влага избършете от клавиатурата със суха микрофибърна кърпа.

Почистване: Изключете клавиатурата от електрическата мрежа, обърнете я с главата надолу и я разклатете няколко пъти силно. Използвайте кутия със сгъстен въздух, за да отстраните частиците, които се натрупват в процепите и отворите.

Накрая изпразнете компютъра си с прахосмукачка за USB и избършете повърхността на клавиатурата с микрофибърна кърпичка.

Дезинфекция: Изключете мишката от компютъра, ако е безжично оборудване, уверете се, че сте извадили батериите. Използвайте дезинфекциращи кърпички, за да почистите повърхността, но преди това не забравяйте да избършете излишната влага, за да предотвратите проникването на влага в отворите на оборудването. Веднага след това избършете останалата влага със суха микрофибърна кърпичка.

Почистване: Изключете мишката от вашия компютър, ако е безжична, не забравяйте да извадите батериите. Използвайте леко влажна микрофибърна кърпа, за да избършете замърсяването, след което избършете останалата влага със суха микрофибърна кърпа.

Ако под колелцето за превъртане има натрупани частици, обърнете мишката с главата надолу, докато движите колелцето за превъртане, за да помогнете за раздвижването на праха, попаднал в тази област.

Какъв е най-добрият начин за почистване на клавиатура?

Ако не желаете да разглобявате частите, от които е съставена клавиатурата, трябва да съберете малък набор от инструменти, които да ви помогнат да изпълните тази задача ефективно.

Пазарът предлага на потребителите широк избор от четки, малки четки, микрофибърни кърпички, кутии със сгъстен въздух и специални USB прахосмукачки за достигане на труднодостъпни слотове и отвори.

След като сте събрали комплекта инструменти, сте готови за приключението почистване. Следвайте инструкциите, които споделихме в предишния раздел, и се наслаждавайте на чист и свободен от микроби компютър .