Вертикални прахосмукачки

Кой не би искал да има най-добрата прахосмукачка с метла вкъщи? Продукт, който просто направи революция в почистването на домовете, тъй като улеснява премахването на праха от подове или килими благодарение на електрически процес, който ви спестява време за тези дейности, които със сигурност не са ви любими.

Да имаш мръсни подове е неприятно, а да виждаш как мръсотията и бактериите се натрупват върху килимите с течение на времето е още по-лошо.Дори дървените подове, балатумът и плочките не са спасени от тази реалност, особено между дъските, в местата, където се съединяват парчетата, и дори по ръбовете до стените.

Един от най-добрите начини за дълбоко почистване на подове е с прахосмукачка с метла, която върши чудесна работа и е толкова полезна, че когато я опитате, тя ще се превърне във ваш основен съюзник за почистване на повърхности и ще се чудите защо сте издържали толкова дълго без нея.

Тези иновативни устройства могат да отстранят всякаква мръсотия, без значение дали става въпрос за разлят пясък, натрупан прах на труднодостъпни места или досадни косми от домашни любимци, тази модерна прахосмукачка ще събере всичко по пътя си бързо и лесно.

По същия начин, универсалността на същите им позволява да изпълняват функциите си на всякакъв вид подове, което е важно, тъй като в повечето домове има няколко вида подове, и именно тук метлата с прахосмукачка се адаптира към повърхността, която трябва да се почисти, като се изключат ролките, за да се избегне надраскване, регулира се височината на главата, за да се избегне триене, прахосмукира се само при работа с килими или се превръща в ръчна прахосмукачка за почистване на тапицерията на мебелите .

Дизайнът на повечето от тези машини позволява да се управляват от краката ви, както и да вмъкнете тялото им и да плъзнете машината под дивани, легла или скрити места в дома ви, за да съберете всякакъв вид прах, алергени или прахови акари, което ви улеснява да поддържате дома си чист всеки ден.

Коя е най-добрата прахосмукачка с метла?

Ако търсите най-лесния и бърз начин за поддържане на чисти подове, попаднали сте на мястото, където ще намерите най-добрите предложения и модели, които могат да ви допаднат.

Струва си да се отбележи, че убедителна причина да инвестирате повече пари в прахосмукачка от висок клас е просто защото нейното качество ще я направи много по-дълготрайна от евтината, независимо колко добра е тя.

По същия начин по-скъпите прахосмукачки са проектирани да вършат по-ефективна работа за по-малко време, да събират повече прах и да изискват по-малко поддръжка от по-обикновеното оборудване.

От друга страна, някои от тях могат дори да подобрят качеството на въздуха в дома ви, така че ако имате алергии или сте чувствителни към други преносими във въздуха фактори, прахосмукачка като тази ще бъде отлична инвестиция.

Като се имат предвид тези значителни предимства, ние сме подготвили сравнително описание на най-добрите модели прахосмукачки с метла, които могат да работят за вас, включително най-мощните, най-тихите и най-добре оценените от потребителите, идеални за вашия паркет, порцелан или рустикален под и които също така имат цени, които могат да бъдат адаптирани към всеки бюджет.

Ето най-добрите прахосмукачки с метла:

1. Rowenta Air Force RH8871 25V

 

КУПИ СЕГА

Това е мощна прахосмукачка с напрежение 25 V и дюза Delta Ultra Slim за достъп до най-трудните места.

Машината се адаптира в 3 позиции в зависимост от вида на пода, който искате да почистите, ефективна е и само едно преминаване е достатъчно за постигане на пълно засмукване.

Литиевата батерия се зарежда за 6 часа и осигурява автономия от 55 минути, за да върши работата си, без да е свързана с електричество, а когато се разреди, индикаторът за батерията ще ви уведоми кога трябва да заредите устройството.

Той има модерен тюркоазен цвят и тежи 4,7 кг, което ще бъде много лесно за преместване благодарение на колелцата, които ви позволяват да се движите съвсем гладко.

2. Bosch Athlet BBH625W60

svg%3E

КУПИ СЕГА

Едно от предимствата му е размерът на резервоара, който достига до 0,9 литра, както и това, че е с отлично качество, добра производителност и лесен за почистване.

Батерията е дълготрайна и има постоянна сила, която не намалява по време на употреба.

Той има електронна система за защита, която предотвратява повреди от презареждане или прегряване, което ви осигурява спокойствие и защитава инвестицията ви.

Въртящата се четка е една от най-иновативните четки, с която ще постигнете ефективни резултати при почистване на всякакъв вид подове.

Освен това е лесен за използване, с променлива мощност на засмукване и не е толкова шумен, колкото други подобни устройства.

3. Dyson V6 Total Clean

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е прахосмукачка от висок клас с три пъти по-голяма мощност от обикновения мотор.

Тя има две скорости, два режима на засмукване и четка от въглеродни нишки, която почиства в дълбочина всяка повърхност, по която преминава.

Тя е лесна за използване, можете да изпразните кофата за събиране с едно натискане на бутон, а центърът на тежестта ѝ позволява лесно боравене от височина, за да влезете под мебели, легла и труднодостъпни места.

Покупката съдържа аксесоари, които увеличават гъвкавостта на уреда, включително: моторна четка, HEPA филтър, пухкава мека четка, мини моторна четка, ъглова приставка и режим на ръчна прахосмукачка, идеална за използване върху мебели, завеси и като прахосмукачка за кола.

4. Electrolux ZB3211 ergorapido

svg%3E

КУПИ СЕГА

Неслучайно тази марка е на пазара от почти 100 години и има отлична репутация в областта на електроуредите.

Техните уреди традиционно се отличават с добро качество и тази прахосмукачка с метла не прави изключение, тя има дълъг живот на батерията, дълъг експлоатационен живот и е по-лека.

Това е прахосмукачка 'две в едно', която лесно се трансформира от метла в ръчна прахосмукачка, което я прави многофункционална и полезна за почистване на различни повърхности в дома ви.

Тя се сглобява лесно, имате избор от пет забележителни цвята, освен това е по-компактна от обикновените прахосмукачки и следователно по-удобна за управление.

5. Philips FC6162 Power Pro Duo

svg%3E

КУПИ СЕГА

Рустикални подове, килими, дървени или керамични подове, без значение какво имате, тази машина ще ги почисти по най-практичния и лесен начин.

Нейната четка е снабдена с технология за улавяне на повече прах, власинки и дори косми от домашни любимци с едно преминаване.

Предлага се в две версии - 12V и 18V, които можете да изберете според нуждите си.

Резултатите от почистването са оптимални благодарение на силата на засмукване и отличната производителност, а цената е наистина икономична, като се има предвид, че ще получите качествен продукт, функционален и силно препоръчан от потребителите, които вече го имат.

6. Hoover Globe GL84

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ще ви хареса, че това е машина с максимална икономия на енергия и постоянна всмукателна мощност, която ви осигурява ефективно почистване, докато извършвате процеса.

Той има тръба с дължина 4,5 м за почистване на стълби и различни многофункционални аксесоари, които допълват прахосмукачката.

Мощността му е 750 W, за да гарантира най-добрата производителност при ефективно потребление, което ще ви спести пари за енергия.

Ще бъдете изумени от пъргавите движения, които уредът прави с плавното управление, упражнявано върху дръжката му с ръце, за да го преместите между мебелите.

Това е продукт, който определено изпълнява функциите си и отговаря на очакванията на купувачите.

7. Dirt Devil DD1400 Dusty 360

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е машина 2 в 1, която в режим на ръчна прахосмукачка върти четката до 180° и се адаптира към посоката, в която я движите - хоризонтално или вертикално.

Когато работи като прахосмукачка с метла, се инсталира моп от микрофибър за прахосмукиране на най-деликатните подове, като се прилага система, подобна на тази на мопа за почистване с пара , за да се отнесете към пода с грижата, която заслужава, избягвайки драскотините, които обикновено се причиняват от четките.

Няма да имате проблеми при почистването на всякакви повърхности, като мебели, пукнатини на дивани или седалки на автомобили, благодарение на включените в комплекта аксесоари, специално предназначени за тези видове тоалетни.

Това е мощна машина с достъпна цена и превъзходно качество, готова да отговори на вашите нужди и да се превърне във ваш съюзник в почистването.

Прахосмукачки метли за по-малко от 100 евро

Когато разполагате с ограничен бюджет, най-добре е да потърсите най-икономичните продукти, които поддържат добро качество.

Ето защо тук изброяваме пет от най-добрите прахосмукачки на достъпни цени, които са също толкова практични и функционални, колкото и най-скъпите.

Тези модели имат отлично съотношение между цена и качество и купувачите им са доволни от тях, така че със сигурност ще бъдат добър избор за вас:

8. Polti Forzaspir SE110

svg%3E

КУПИ СЕГА

Резервоарът, в който се събира мръсотията, е подвижен, така че е много лесно да се изхвърли натрупаната мръсотия и да се монтира отново.

Нещо специално за тази машина е, че тя работи с кабел, свързан към електрическата мрежа, така че няма да се притеснявате за изчерпване на батерията или за дългото време за зареждане на други подобни модели.

С този лесен за използване уред ще поддържате дома си чист и здравословен, точно както вие и вашето семейство заслужавате.

Четката е с косъмчета, идеални за паркет, което гарантира максимална грижа за този и други видове деликатни подове.

Нейният филтър може да улавя замърсявания като косми, прахови акари и полени по време на прахосмукирането, а в края на процеса се почиства бързо.

9. Taurus Unlimited Lithium

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е една от най-модерните прахосмукачки, които можете да имате, с футуристичен дизайн и тегло само 3,5 кг. А литиевата батерия осигурява по-голяма автономия при по-малко време за зареждане.

Едно от предимствата ѝ е дължината на конструкцията, така че няма да ви се налага да се навеждате, докато почиствате, което ви спестява често срещаните болки в гърба, причинени от поддържането на неподходяща позиция.

Най-отличителната характеристика на този уред е неговата специална система за засмукване Cyclone, която циркулира засмукания въздух, създавайки водовъртеж в резервоара, отделяйки чистия въздух от по-тежките частици и отвеждайки ги до края на контейнера.

Това е уред с добро съотношение цена-качество, със силна мощност както като метла, така и като ръчна прахосмукачка и е готов да задоволи изискванията и на най-взискателните домакини.

10. Ariete Evolution

svg%3E

КУПИ СЕГА

Деликатно третира килими или тапицерии на мебели.

Дизайнът е компактен и лек, с високоустойчива пластмасова структура, както и лъскав и много красив.

Тя има достатъчно дълга дръжка за удобно прахосмукиране и педал на главата, който трябва само леко да натиснете, за да наклоните дръжката и да прахосмукирате в най-трудните места в дома си.

Той е лесен за управление, изпълнява обещанията си и е на добра цена за качеството на оборудването, което получавате.

11. Ufesa AE4418 Practika

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е супер компактна прахосмукачка, с 18V батерия и светлинен индикатор за зареждане, който ви предупреждава, когато батерията е изтощена.

Основата ви позволява да я зареждате, когато оборудването е неподвижно и без да заема много място.

От своя страна гумените колела се движат плавно, а размерът им позволява да стигнат и до най-недостъпните места в дома ви.

Филтърът на прахосмукачката улавя всякакъв вид замърсявания, но разглобяването и измиването ѝ е лесен процес, което прави прахосмукачката ефективна част от оборудването, представляваща решение за дълбоко почистване на дома.

12. Conga Duo Stick Pro 2×1 акумулаторна прахосмукачка с метла

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е мощна прахосмукачка с метла с 18,8 V мощност и никелова батерия с капацитет 1800 MaH.

Това е най-добрият вариант, когато търсите евтино, ефективно и лесно за използване устройство.

Дизайнът му е един от най-ергономичните и придвижването му из дома ви ще бъде лесно дори за дете.

Той има превключвател за включване/изключване и самозареждаща се основа, която зарежда батерията за осем часа.

Най-хубавото е, че инвестицията ви е гарантирана за две години, а също така, че покупката включва серия от аксесоари, които го превръщат в многофункционално устройство.

Това е универсално оборудване 'две в едно', което спокойно изпълнява обещанието на производителя и няма да ви разочарова.

В крайна сметка това, което искате, е чист под възможно най-бързо и с възможно най-малко усилия, така че се надяваме, че с тази статия сме ви помогнали да направите добър избор на уреда, който ще бъде ваш верен съюзник в почистването на подове и който ще работи перфектно във вашия дом.

Какво представлява прахосмукачката с метла?

Прахосмукачката не е нищо повече от домакински уред, с който чрез силата на засмукване можете да почиствате течности и прах от определени повърхности, включително от пода, завесите и мебелите.svg%3E

Този тип уреди използват смукателна сила, генерирана от въздушна помпа, за да изсмукват малки частици прах и мръсотия от средата, в която живеете всеки ден.

Въпреки че прахосмукачката се счита за домакински уред, не по-малко вярно е, че поради огромните си почистващи качества този инструмент има и по-големи промишлени версии, специално проектирани за по-висока производителност при почистването на по-сложни и обширни зони, като например в промишлеността.

Но нека не се отклоняваме, вече обясних какво е прахосмукачка, но прахосмукачката с метла е разновидност на това устройство, снабдена с дълга дръжка, подобна на дръжка на метла, която се използва, за да може да се прахосмукира в местата, които са по-трудно достъпни, като например под мебелите, зад гардероба или под леглото. Заради дългата си дръжка тя е известна и като прахосмукачка с пръчка.

Какво трябва да има най-добрата прахосмукачка с метла?

На пръв поглед изглежда, че всички прахосмукачки са еднакви, но всяка от тях се различава по своите качества и, разбира се, най-добрата за вас ще зависи от вашите нужди.

Същевременно има няколко общи качества, които правят прахосмукачките много добър избор за почистване, а именно:

Добра всмукателна мощност

Простичко казано, няма смисъл да купувате прахосмукачка, която 'не засмуква' или която, накратко казано, го прави много лошо, така че първото качество, което трябва да притежава една добра прахосмукачка, несъмнено е добрата всмукателна мощност, т.е. добър капацитет или мощност да засмуква толкова прах и частици, колкото намерите по пътя на почистването.

Дори и по-евтините, по-нискокачествени разновидности на прахосмукачките с метла имат добра всмукателна мощност, не можете да се задоволите с нещо по-малко от това. Прахосмукачката с добро засмукване ще може да събира прах, частици, косми от домашни любимци и дори трохи.

Добри характеристики на ръбовете

Друго главоболие за собствениците на прахосмукачки е, че устройството трябва да може да почиства ефективно в ъглите и ръбовете. Част от характеристиките на прахосмукачката трябва да включват това качество, но предвид вида на дюзите, с които се предлага, тази задача понякога е по-трудна, отколкото си мислите.

Поради тази причина е добре да се използва прахосмукачка с пръчка, която може да отстранява мръсотията и замърсяванията в ъглите без сериозни проблеми и без да се налага да изпълнява акробатични номера.

Освен това с прахосмукачка, която може да прави такива неща, няма да се налага да прибягвате до многото други аксесоари, с които се предлагат прахосмукачките, като например специални дюзи за ъгли и други.

Превръщане в ръчен прахосмукачка

Ако има нещо, което ще улесни живота ви, това е прахосмукачка, която чрез сваляне на почистващата глава или дръжките се превръща в ръчна прахосмукачка. Това е плюс, който ще улесни почистването на определени места, например стълбища. Очевидно е, че добрата прахосмукачка с пръчка трябва да е оборудвана с тази приятна функция.

Дълъг кабел

Случвало ли ви се е да почиствате с прахосмукачката, може би да слушате музика или да сте се замислили, когато изведнъж уредът се изключва, защото кабелът е твърде къс? Сигурен съм, че знаете какво имам предвид, това ми се случва постоянно и най-лошото е, че дори съм повреждал удължителите, като съм ги дърпал прекалено силно, така че да, прахосмукачка с наистина дълъг кабел определено е плюс.

Не можете да си представите колко много главоболия може да ви причини прахосмукачка с достатъчно дълъг кабел, за да почистите по-голямата част, да речем, от хола ви, без да се налага да сменяте контактите всеки втори ден.

Прахосмукачките с наистина дълги кабели могат да имат дори такива, които са малко по-дълги от 6 метра, което е по-подходящо за по-големи помещения.

Достатъчно време за работа

Това качество се отнася особено за акумулаторните прахосмукачки, защото макар идеята да не разчитате на кабел, който да ви ограничава, да е много примамлива, тя вече не е примамлива, когато разберете, че прахосмукачката ви се зарежда само за 20 минути, така че за този тип прахосмукачки е от съществено значение да имат добро време за работа.

Мисля, че всички сте съгласни с мен, че почистването не е най-приятната работа в къщата, особено ако като мен сте алергични към прах, така че, честно казано, най-добре е да се измъкнете от нея възможно най-скоро, така че прахосмукачка, която се изключва след половин час поради липса на батерия и за която трябва да изчакате поне още един час, за да се зареди и да продължи почистването, просто няма да ви свърши работа.

Според таблиците за ефективност тези прахосмукачки обикновено работят максимум 40 минути в зависимост от модела, като това време намалява с остаряването на батерията. Добър вариант за заобикаляне на това препятствие е да си вземете фотоапарат със сменяеми батерии, за да избегнете този капан.

Правилният размер на дюзата

Прахосмукачките обикновено се доставят с няколко приставки, включително поне две или три дюзи, всяка от които е подходяща за определени видове зони и почистване.

Например широката дюза означава по-бързо почистване за по-малко време в определена зона, но по-тясната дюза със сигурност ще бъде от голяма полза на труднодостъпни места и особено в затворени пространства. Те са идеални например за ъгли, мебели за трапезария и ръбове на дивани.

Лесен за изпразване контейнер

Прахосмукачките със стик не са снабдени с торбичка, което се дължи на тяхната структура, така че те имат различен стил на събиране на мръсотията. Когато купувате такъв контейнер, препоръчвам ви да обърнете внимание на тази подробност, защото това ще улесни живота ви, ако разполагате с контейнер, който не ви създава проблеми при изпразването му. Някои от тях са наистина лесни за използване, но други са истински кошмар, така че направете си услуга и изберете нещо, което не затруднява живота ви. Можете да проверите отзивите на клиентите във форумите и дори в ръководствата, за да се уверите.

Какво трябва да знаете, преди да се насочите към него?

В допълнение към качествата, които правят прахосмукачката добър модел, има още една серия от фактори, които трябва да знаете, преди да я купите. В идеалния случай трябва да го анализирате според нуждите и целите си и да направите съответния избор.

Така че е полезно да си зададете редица въпроси, преди да вземете един у дома, което също ще гарантира, че купувате точно това, което ви е необходимо за решаване на проблемите с почистването, така че преди да купите, трябва да се запитате:

С кабел или без кабел?

Вече казах нещо по този въпрос, както вече знаете, на пазара можете да намерите както акумулаторни прахосмукачки, така и прахосмукачки с кабел или кабел, всичко зависи от вашите нужди и предпочитания.

Има хора, които не могат да понасят плетеницата от кабели и избират безжични модели.Недостатъкът им е, че се разреждат, понякога много бързо, но хубавото е, че можете да се движите неограничено из къщата. По-взискателните потребители обаче твърдят, че те наистина не са толкова мощни, колкото захранваните от мрежата.

Предимството на прахосмукачките с кабел е, че можете да ги използвате неограничено, като просто ги включите в електрическия контакт и можете да започнете да почиствате. Недостатъкът е, че понякога кабелът е много къс и работното пространство е ограничено, ще трябва да се движите от стая в стая в търсене на контакт, за да продължите да работите, а това може да бъде наистина скучно или изнервящо. Като се имат предвид предимствата и недостатъците на всеки модел, последната дума зависи от вас. Успех при избора ви!

Колко голяма е вашата зона за почистване?

Това може да ви помогне да определите кой от моделите е най-подходящ за вас. Например, ако площта, която трябва да се почисти, е малка, всеки избор между акумулаторна и кабелна е добър, защото от една страна ще издържи на натоварването, а от друга ще работите с малко ограничения на ключа.

Ако е въпрос на бюджет и двете ще работят за вас, тогава очевидно е най-добре да изберете най-достъпното, но ако парите не са проблем, тогава може би това, което трябва да погледнете, е производителността.

За малка площ може би кабелна опция ще ви осигури необходимата мощност, но ако сте от тези, които не понасят бъркотията от кабели, тогава безжична опция с акумулаторна батерия може да е добро решение.

Къде ще съхранявате прахосмукачката си?

Мястото за съхранение също е важно качество. Ако разполагате с добре оборудвано място с достатъчно пространство за съхранение, това може да не е от значение за вас, но ако разполагате с ограничено пространство, ще оцените устройство, което не ви създава проблеми при съхранението му.

Например, ако пространството ви е ограничено, може би модел със сгъваема дръжка може да ви улесни, но ако случаят не е такъв, трябва да сте сигурни, че ще вземете у дома такъв, който не ви създава проблеми.

Ако наистина разполагате с ограничено пространство, има някои модели с батерии, които имат вградена схема за съхранение, като например докинг станции или указатели, така че да можете да ги окачите на стената, но ако това са акумулаторни модели, трябва да се уверите, че мястото за съхранение е оборудвано със захранващ контакт, за да зареждате батерията, когато не я използвате.

Какъв тип апартамент имате?

Според експертите прахосмукачката с метла върши чудеса върху твърди подове и наистина ниски килими. Всъщност моделите с метла са много търсени за някои видове килими, тъй като някои от тях са оборудвани с ролки, които подпомагат още повече процеса на почистване, като се вкопават във влакната и нишките в търсене на мръсотия.

Трябва ли да почиствате нещо друго освен подове?

Понякога прахосмукачката не е толкова търсена от някои потребители за почистване на килими, а по-скоро за места, които са по-труднодостъпни: первази, ъгли, ръбове, кътчета, пукнатини и други малки пространства. В тези случаи, освен обикновената прахосмукачка, трябва да изберете устройство с много аксесоари, които са по-подходящи за този вид работа.

Имате ли нужда от по-тежък инструмент за почистване?

Въпреки че прахосмукачките с пръчка са много добри, те не са най-добрият избор, ако живеете в къща, пълна с пухкави килими и с домашни любимци, които пускат косми навсякъде, по-добре е да помислите за по-мощен и по-тежък вариант.

Честно казано, трябва да ви кажа, че дори при тежки килими прахосмукачките с метла обикновено са добри, но ако ги натоварвате постоянно в такава среда, това е твърде голямо натоварване за тяхната работа.

Малка площ с килими, които не са толкова плътни, може да е идеална за прахосмукачка с пръчка, но излишният килим и прах са по-скоро идеална работа за тежки модели, които се справят добре с този стил на дома.

Функции, които трябва да се търсят

В допълнение към подробностите, които трябва да се вземат предвид, има и редица функции, на които е добре да обърнете внимание, ако искате да закупите качествен продукт, но преди всичко такъв, който е подходящ за вашите нужди. Преди да направите своя избор, трябва да обърнете внимание на:

Време за зареждане и работа

По този въпрос съм ви съветвал и друг път, необходимо е да се обърне внимание на тази подробност по една проста причина: време. Почти всички разполагаме с ограничено време, което да посветим на правилното почистване, така че много от нас в крайна сметка прахосмукират на пълни обороти, където и да отиде кралицата, но без дълбоко почистване, между работата, съпруга и децата, времето е наистина малко.

Въпреки това, ако например сте се спрели на акумулаторен модел, трябва да сте наясно, че това е модел, чиято батерия има тенденция да се изтощава, така че преди да го купите, е добре да анализирате дали бюджетът ви е достатъчен за закупуване на резервна батерия или дали можете да почистите цялата площ с максималното време за зареждане, което предлага моделът.

Винаги е добра препоръка да търсите модели, които не се зареждат толкова дълго, тъй като това ще ви позволи да оползотворите по-добре времето си, а някои дори се зареждат цяла нощ и дори по-дълго. Моделите, които удължават живота на зареждане, определено са най-добрият вариант.

Лек, тих и лесен за маневриране

Тези три детайла са от решаващо значение за прахосмукачката и, честно казано, също така е много трудно да се съберат заедно, ако намерите устройство, което притежава всички тях, трябва да се подготвите, защото ще похарчите много пари.

Трудно е да се намери безшумна прахосмукачка например, най-многото, което може да се получи, е нещо, което издава възможно най-малко шум, но няма голяма гаранция за това, това, което несъмнено е много важно, е уред, който не тежи толкова много, защото ще бъде неудобен, и който освен това е лесен за управление, особено в случая с прахосмукачките с метла, трябва да се гарантира, че се движи еднакво лесно по килими и твърди повърхности.

Филтри

Ако има нещо, което е от съществено значение за прахосмукачката, то това е познаването на системата за филтриране, особено ако, подобно на мен, сте склонни към алергии. В този случай най-желателно е да изберете някой от моделите с HEPA филтри, които са специализирани за хора с алергии или страдащи от респираторни заболявания като астма например.

В други случаи, които не са толкова сериозни, може би е добре да изберете модел с филтри, които се почистват лесно, или такива, които могат да се мият и сменят, така че да можете да поддържате уреда, без това да ви създава твърде много проблеми или затруднения.

Инструменти

Освен с аксесоарите, които са от съществено значение, някои прахосмукачки се предлагат и с инструменти, които са много полезни за проверка на механизмите на уреда.Обикновено те се намират в чанта за съхранение, в поставката за зареждане или просто са част от конструкцията на прахосмукачката. Най-популярните и често срещани са удължители, четки за косми от домашни любимци или инструменти за изстискване.

Модели '2 в 1'

Тези модели са особено полезни, тъй като ви дават възможност да работите в различни зони и да достигате до различни места. Основната характеристика на тези модели е, че могат да се трансформират, т.е. да променят стила си с няколко промени в оборудването.

Най-често срещаните се превръщат в ръчни прахосмукачки, ако премахнете сгъваемите части. Причината за това не е просто прищявка, а възможността за достъп до други форми на почистване с тази промяна. Моделите, които се превръщат в ръчни прахосмукачки, са от съществено значение за почистването на ниски площи, стълбища и други труднодостъпни места.

Променлива мощност/засмукване

Повечето модели прахосмукачки дават възможност за регулиране на интензивността на засмукването, което си струва да се вземе предвид, тъй като е полезно за общото почистване на дома ви.

Като регулирате интензивността, ще можете да почиствате килими, твърди подове, завеси, мебели и всички предмети в дома, които са податливи на прахосмукиране.

Батерия

Стилът и изработката на батерията представляват интересен детайл. Някои акумулаторни модели се предлагат с литиево-йонни батерии, а други - с никелхидридни батерии, които са най-популярните стилове акумулаторни прахосмукачки. Ще намерите и модели с никелови или оловно-киселинни батерии. Моделите с напрежение над 189 волта обикновено се представят по-добре.

Превключване

Тук съветвам най-простото. За да спрете да използвате уреда, бутонът за включване/изключване е най-доброто нещо, което можете да направите, а спусъците, които трябва да се задържат, за да работи уредът, са истинско неудобство, ако планирате да почистите дълбоко голяма площ.

Клапи за прах

Тази функция предотвратява оставянето на следи от прах, излизащи от дюзата, ако тя виси надолу. Това е раздел, който ви предпазва от повторно замърсяване на това, което вече сте почистили - наистина много полезно.

Стенна основа за зареждане

Ако моделът е акумулаторен, това е най-добрият вариант, тъй като лесно ще решите проблема със съхранението, а освен това ще имате прахосмукачка с лесен достъп и на място, където лесно може да се зарежда.

Мокро и сухо

Това се отнася до възможностите на прахосмукачката по отношение на това, което може и не може да изсмуква. Някои модели са създадени дори да изсмукват течности и прах, а други - само прах. Във всеки случай внимавайте да не напълните резервоара за течност над посочената граница, а повечето от тези устройства се предлагат с доста малък резервоар в това отношение.