Видеорекордери

mejor-capturadora-de-video

Любителите на видеоигри обичат да споделят своите mejor-capturadora-de-video

умения или да помагат на другите да победят най-лошите злодеи и да преодолеят най-трудните светове. За тази цел най-доброто устройство за заснемане на видео ще ви позволи да записвате и споделяте видео и аудио на живо с високо качество на изображението по всяко време.

Тези устройства могат да бъдат свързани към конзоли като PS3, PS4 и Xbox, както и към компютър или смартфони и таблети. По този начин можете да записвате приключенията си в желаната от вас дефиниция, да ги редактирате, да ги споделяте с приятелите и последователите си в реално време и да продължите да играете, сякаш нищо не се е случило.

Същевременно с тези устройства можете да записвате и предавате поточно съдържание от телевизора, цифровата камера и други устройства.

 

Най-добри устройства за заснемане на видео

Кое е най-доброто устройство за заснемане на видео?

Понякога е трудно да се разбере как да се избере най-добрият продукт, когато става въпрос за технологии. Особено заради техническите спецификации и данни, които понякога не разбираме добре.

Но не се притеснявайте, подготвили сме полезен и пълен сравнителен списък с 5-те най-добри видеорекордери на пазара , за да можете лесно да изберете и да започнете да записвате и споделяте съдържанието си още сега.

На свой ред по-късно ще обясним всичко за тях, как да ги изберем, най-важните им характеристики и др.

Ето от най-добрите видеорекордери:

1. Заснемане на видео с Full HD 1080p AVerMedia Live Gamer Portable 2

Потребителите го харесват

41nZH-K4DgL

КУПИ СЕГА

Този модел може да заснема видео с качество Full HD 1080p без нужда от компютър, тъй като може да записва директно на SD карта. Същевременно разполага с инструменти за редактиране на видеоклипове.

Записването е много лесно, тъй като просто го включвате и използвате един бутон, за да започнете да записвате от своя PS4, Xbox или Nintendo Switch. И въпреки че можете да го използвате без компютър или лаптоп, той работи и за персонални компютри.

В същото време това е устройство с ниска латентност, хардуерно кодиране H.264 и вграден микрофон, което ви позволява да добавяте глас и звук към вашите видеоигри, така че да можете да коментирате, докато играете.

Може да бъде свързан чрез HDMI и се захранва от USB 2.0. Освен това има вход за улавяне на гласовете в реално време на другите играчи в игрите ви и предаване на живо. (StarTech USB3HDCAP HD видеорекордер

Все пак го включете

31z8dlBdIlL

КУПИ СЕГА

Въпреки че е най-евтиният видеорекордер в нашия списък, този модел включва високоскоростна USB 3.0 връзка за запис на Full HD видео при 60 кадъра в секунда.

Същевременно, благодарение на кодирането H.264, той може да записва от VGA, DVI, HDMI и композитни източници. С други думи, можете да заснемате видео от компютри, телевизори, записващи устройства, екрани за сигурност, сървъри и др.

Това също така означава, че устройството създава видео, съвместимо с Mac, Windows, iOS и Android устройства и почти всяко съвременно електронно устройство без преобразуване.

Той има малък, компактен и лек дизайн, който можете да носите в джоба си и да записвате каквото пожелаете.

3. Hauppauge HD PVR Rocket портативен видеорекордер

Висока разделителна способност и гъвкавост

41p2CKHN+OL

КУПИ СЕГА

За да осигури съвместимост с почти всяко съвременно устройство, този рекордер има вграден микрофон за запис на висококачествено видео и аудио и ги кодира във формат H.264, за да можете да ги възпроизвеждате на всяко устройство без конвертиране.

Захранва се от USB и има скорост на трансфер на данни 18 MB/s, като може да записва и във формат MP4 в самостоятелен режим и TS в режим на свързване с компютър.

Той е подходящ и за YouTube, тъй като включва функция за качване на видеоклипове в YouTube. В същото време записва в HD 1080p 30 кадъра в секунда и трябва само да го свържете към компютъра или конзолата си с помощта на HDMI кабел.

Това е малко, компактно, лесно за използване устройство, което излъчва в реално време и което можете да вземете навсякъде, защото е много портативно.

4. Elgato Game Capture HD

Компактен фаворит

41rKjeJGb3L

КУПИ СЕГА

Това е любимо устройство на потребителите, които го препоръчват заради удобството, гъвкавостта и високото качество на изображението , което предлага.

Този модел ви позволява да записвате вашите Xbox или PlayStation

игри директно на вашия Windows или Mac компютър и също така да предавате на живо във Facebook, YouTube, Twitch и дори Twitter.

Качеството на видеото е 1080p до 60 кадъра в секунда с компресия H.264, има режим за заснемане със задна дата и дори включва кабел за безпроблемно записване от PS3 и адаптер за компоненти.

Освен това разполага с функция за бързо стартиране и лесно използване, която ви позволява да записвате бързо, без да губите фокус, USB кабел за захранване и HDMI кабел за свързване към любимите ви конзоли.

5. Game Capture AGPtek HDMI

Ненадмината цена

41VpOXXmq2L

КУПИ СЕГА

Най-евтиният модел в списъка включва запис с висока разделителна способност във Full HD 1080p или 720p, за да отговаря на вашите нужди, и дори е съвместим с дистанционно управление, за да можете да го управлявате с конзолите си.

Можете да се свържете чрез компонентен, композитен или HDMI и той автоматично го разпознава, така че да не се разсейвате по време на възпроизвеждане. Можете също така да свържете няколко източника едновременно и да изберете желания с помощта на дистанционното управление.

Той има USB 2.0 връзка, микрофон за аудиозапис и един бутон за бърз запис, за да се избегне разсейване по време на игра. В него има и софтуер Arcsoft Showbiz за редактиране на файловете.

Важно е, че записва с хардуерния кодек MPEG4 и е съвместим с iPad, iPhone, Xbox, PSP, Apple TV и Windows Vista и по-нови версии.

 

Какво представляват устройствата за заснемане на видео?

Устройствата за заснемане на видео са устройства, които се свързват към вашите електронни устройства, за да записват кадри от вашите видеоигри, да създават филми и да ги качват в мрежата, без да пречат на играта ви, с цел да забавлявате себе си или други хора, да докладвате или да показвате уменията си.

С тези устройства можете лесно да стартирате и спирате запис, да редактирате файловете си и да ги споделяте с приятелите си в YouTube, Facebook, Instagram и други социални мрежи. Някои устройства дори ви позволяват да предавате на живо.

Не забравяйте, че по-новите конзоли, като PS4 и Xbox One, разполагат с вътрешен софтуер за запис на висококачествено видео и изображение, но единственият надежден начин да направите това на по-стари конзоли, като PS3 , или на компютри е с устройства за заснемане на видео. Друг аргумент в полза на тези устройства е, че те не използват ценните ресурси на конзолата ви.

От какво се нуждаете, за да заснемате видео

Когато отивате да купите устройство за заснемане на видео, независимо дали за компютър, специализирани конзоли, устройства за iOS или дори за Android, трябва да търсите някои ключови елементи, които ще ви позволят да записвате видео и аудио от всяка игра в реално време с възможно най-голяма свобода и творчество:

Инструменти за редактиране:

Добре е да разполагате с инструменти, които ви позволяват да изрязвате, редактирате и насочвате зрителя да се фокусира върху това, което искате да види. Потърсете инструмент за заснемане, който ви позволява да добавяте текст, мащабиране, ефекти на движение, да добавяте коментари или дори да се присъединявате към други аудио и видеоклипове, за да направите съдържанието си по-забавно.

Дизайн:

E тези устройства обикновено са много малки, с компактен дизайн от максимум около 500 грама. Всъщност някои модели са дори джобни и могат да се носят навсякъде. В същото време е важно дизайнът на бутоните и опциите да е добър, да можете да го включите и да започнете да записвате с няколко бутона, без да губите концентрация върху видеоиграта си , и дори да включва дистанционно управление.

Процесор:

Това е компонентът, който гарантира, че компютърът записва всичко със скорост и с най-добрата възможна резолюция. Ако искате да споделяте на живо за YouTube, Twitch или Ustream, ви е необходим добър процесор, който може да предава сигнал с добро качество незабавно.

Полезност:

Търсете модел, който ви позволява да работите с различни формати, като AVI, MPEG2, MPEG4 и други, който има добри инструменти за редактиране и връзка с различни устройства, като телевизори, конзоли, компютри, смарт устройства и дори фотоапарати.

Помощ и поддръжка:

Важно е да има ръководства, сайтове с въпроси и отговори, често задавани въпроси, уроци и техническа служба, които могат да разрешат вашите съмнения и трудности при използването на едно от тези външни устройства.

Лесно използване:

Независимо дали ще я използвате за вашия лаптоп, компютър, конзола или мобилен, закупената от вас машина за заснемане трябва да има много полезни функции, но да е лесна за използване. Той трябва да има добър дизайн и разпознаваеми, добре организирани опции, които ви позволяват да записвате от всяко устройство и лесно да конвертирате видеоклиповете в HD.

 

Подобряване на качеството на записите

Когато записваме кадри и ги споделяме в интернет, на живо или като последващ видеоклип, винаги искаме те да са с възможно най-доброто качество на видеото и звука . Това обаче не е толкова лесно да се постигне и за целта трябва да вземете предвид някои аспекти, за да подобрите качеството, без да създавате прекалено големи файлове:

Размер на файла спрямо качеството на записа:

Качеството на видеото е пряко свързано с размера на файла. Ако искате да заснемате висококачествени кадри, ще ви трябват гигабайти капацитет и добра високоскоростна интернет връзка. Потърсете подходящ баланс между висококачествено изображение и не толкова тежки файлове.

Кадри в секунда (fps):

Тази характеристика на видеоклиповете оказва голямо влияние върху качеството и размера на файла. Обикновено настройка от 30 кадъра в секунда е подходяща за повечето хора, но някои предпочитат 60 кадъра в секунда. Това обаче ще удвои размера на видеоклипа ви.

Скорост на предаване:

Това е количеството информация, което устройството може да предаде директно и на живо. Устройството с висока скорост на предаване ще може да има много високо качество на видеото.
Това е така, защото устройството ви може да има много висока разделителна способност, но след като започне да предава в реално време, то трябва да компресира видеото, за да може да го споделя на живо, което намалява качеството. Ако вашето устройство за заснемане може да предава с висока скорост на предаване, компресията ще бъде по-ниска и крайният резултат ще бъде с по-добро качество.

Всичко за HDPC

HDCP е съкращение от High-bandwidth Digital Content Protection (Защита на цифровото съдържание с висока пропускателна способност), която не позволява на хората да споделят незаконно съдържание от телевизионни предавания, видеоигри, филми и др. Не забравяйте, че тя е вградена в технологията HDMI и е трудно да се заобиколи тази защита.

При новите конзоли можете да го деактивирате, но при по-старото оборудване като PS3 това е по-трудно и трябва да използвате компонентни кабели, а не HD кабели, за да можете да записвате. Така че, ако искате да записвате от тази конзола, потърсете устройство за заснемане, което работи с този тип кабел.

Подобни продукти

Въпреки че външните устройства за запис на видео са най-удобни и универсални, има и други начини за запис на видео и аудио от вашите устройства. За сведение те са следните:

  • Карти за заснемане на игри: те са подобни на картите за заснемане, но са свързани вътрешно към компютъра, по-конкретно към картата Те могат да бъдат по-мощни от картите за заснемане, тъй като са директно свързани към компютъра с Windows или Mac, но не можете да ги премествате и те консумират ресурси от видеоиграта.
  • Софтуер за запис на игри: Софтуерът за запис на видео е доста удобен и евтин, а освен това може да предава в реално време. Предлагат се и за персонални компютри и конзоли. Недостатъкът е, че те изразходват много от ресурсите на компютъра ви и могат да попречат на качеството на играта ви.