Водонагревател

mejor-calentador-de-agua

През зимата, а дори и в нормални дни сутрин, водата от душа обикновено излиза студена и точно в този момент ни се иска да имаме най-добрия бойлер , за да се насладим на релаксираща вана, без да скачаме отчаяно, опитвайки се по някакъв странен начин да се отървем от предизвиканото треперене.

Тези продукти могат да бъдат закупени на наистина достъпна и икономична цена на днешния пазар , характеризиращ се с висока конкуренция и голямо разнообразие от съществуващи марки . Тази машина обаче не е само система за повишаване на температурата на жизненоважната течност, а трябва да включва и високи стандарти за качество , за да се избегнат течове на газ, които биха могли да доведат до големи неудобства.

За да осигурим по-голяма сигурност и по-голяма гаранция за комфорт и добро функциониране, проведохме интересно проучване, което се занимава с най-важните моменти в момента на извършване на такава покупка; освен това направихме компилация от модели за различни бюджети и по този начин ви позволяваме да вземете вкъщи този отоплителен уред, за който копнеете в студените испански сутрини. Прочетете и вижте какво решихме да ви предложим днес.

 

Най-добрите бойлери

Кой е най-добрият бойлер?

Продукт от такава величина може да бъде главоболие, ако не е закупен от реномирани компании с дълга история в областта. Но ако нямате опит в сферата на подобни продукти, ние направихме сравнителен списък , който обхваща петте най-добри модела, които в момента могат да бъдат закупени, без да представляват загуба на пари, и които също така осигуряват издръжливост и безопасност за вас и вашето семейство.

Освен това сме включили информативно ръководство, което ще допълни нашия добре направен преглед на тези устройства, за да ви даде представа за това как работят и какви стандарти трябва да притежават, за да постигнат правилното, оптимално и желано удовлетворение.

Тук са най-добрите бойлери:

1. Junkers MiniMaxx бутан газов вътрешен бойлер

Добра цена и висок капацитет

31theoSYLKL

КУПИ СЕГА

Няма да се уморим да го повтаряме, предпазливост, на първо място. Поради тази причина тази производствена компания, която се ангажира с разработването на висококачествени продукти, реши да включи регулатор на изхода за газ, за да предотврати всякакъв теч, който може да доведе до пожар.

Освен това, за да ви помогне да намалите разходите си за комунални услуги, тази машина има интелигентна система, която контролира и измерва нивото на водата и дебита, за да оптимизира използването ѝ. В него е вграден и светодиоден дисплей, на който можете да видите как работи продуктът.

 

2. Автоматичен газов нагревател на бутан Ariston 11lt Fast Evo B

Просто се отпуснете в банята

31M4F8OkEgL

КУПИ СЕГА

Най-новата термоелектрическа технология е интегрирана в тази машина, за да осигури автоматична услуга, която ви позволява да поддържате регулирани и безопасни нива по всяко време.

По същия начин тези мечтани функции могат да бъдат изцяло ваши на цена, която не бихте повярвали. Той работи с минимално налягане на водата от 0,1 бара и има сензори за пламък, дим и пожар, за да се грижи за хората в дома ви и около него.

 

3. ACB 10 литров газов нагревател на втечнен газ (бутан/пропан)

Не се притеснявайте за нищо

31AqAq7TDPL

КУПИ СЕГА

Обикновено очакваме да получим това, за което плащаме, и че неговата устойчивост и издръжливост са възможно най-адекватни и оптимални.

Тази марка знае това и ви гарантира монтаж с квалифициран персонал, за да се избегнат всякакви непредвидени събития, той ще знае как да извърши съответния монтаж на газовите тръби, а също и най-подходящото място за тази цел. Всичко това ще получите на наистина достъпна и ниска цена, с няколко пункта по-ниска от тази на конкуренцията.

 

4. Teka - Termo Eléctrico Ewh80

От какво се притеснявате?

21G2kIW1RjL

КУПИ СЕГА

С този интересен уред ще можете да постигнете дебит от 10 литра в минута, наистина подходящо и оптимално количество за релаксираща и вкусна вана. Покупната му стойност е с няколко пункта по-ниска от текущите индекси на фондовия пазар.

Той има атмосферно горене и е необходимо монтажът му да се извърши от професионални техници в областта. Приложената технология включва цифров дисплей, за да се знае текущата производителност на продукта.

 

5. Вътрешен отоплител Cointra Godesia 2331

Качеството му е несравнимо

31KLNhahjmL

КУПИ СЕГА

Запалването на това устройство се извършва електронно чрез батерии, има ръчен регулатор на мощността, който се движи от 50% до 100%. За да направи регулирането на пламъка по-оптимално, тази компания е интегрирала йонизационен контрол.

Освен това има устройство за контрол на изпарението на газ, идеален е и за апартаменти или малки домове поради подходящия си размер. Деликатният бял цвят ще внесе изтънченост и малко лукс в дома ви, и то на цена, която ще ви изненада.

 

 

Защо да купувате бойлер?

mejor-calentador-de-agua

Ако забелязвате, че топлата вода свършва бързо, докато се къпете, или че отнема известно време да достигне подходящата температура, мисля, че е време да помислите за закупуване на нов бойлер. Освен това много от тези продукти ръждясват или корозират с течение на времето, което може да доведе до скъпи за отстраняване течове, да не говорим за всички щети върху околността.

Когато избирате един от тези продукти, трябва да вземете такъв, който е достатъчно голям, за да се справи с няколко източника на вода, които се консумират едновременно.

Като се има предвид, че хората вземат душ, като същевременно използват перална машина, съдомиялна машина и мивки, може лесно да се намали бързо капацитетът на потока на вашия бойлер, а никой, особено човекът, който взема душ, не иска внезапен изблик на ледена вода.

Как работи вътре?

В електрическите резервоари на тези устройства се използват едно или две нагревателни устройства, едно в края или две на различни нива, които се прикрепят към вътрешните страни на резервоара и се простират в течността. Най-добрият продукт предлага т.нар. защита от сух огън, което означава, че горният нагревателен елемент може да определи дали е заобиколен от вода и ако не е, изключва топлината, за да предотврати изгарянето на уреда.

Газовият уред е оборудван с горелка и пилотен пламък в долната част и с комин, който се простира през течността в резервоара. Някои от тези уреди имат спирала, която поддържа горенето на газовете в целия резервоар, което осигурява висока ефективност на отоплението.

Те включват и анодна пръчка, а понякога дори две. Тези метални пръти се подлагат на химически процес и започват да ръждясват и да се разрушават, за да спрат корозията в резервоара.

Резервоарът е с дълга вътрешна тръба, която минава от върха до почти дъното и циркулира студената течност, влизаща в устройството, към нагревателния апарат. Ако всичко върви по план, при включване на нагревателя ще излиза само гореща вода. Ако обаче тази тръба се счупи, студената вода, която влиза в машината, бързо ще изтече от резервоара, без да се затопли.

Какви съображения трябва да се вземат предвид преди покупката?

Водоснабдяването, което трябва да покрива вашият бойлер, се определя от броя на хората, живеещи в домакинството, както и от средната консумация на вода в домакинството. При приблизителен брой от четирима души в домакинство резервоарът трябва да е с вместимост 50 галона.

Но ако имате по-голямо семейство или домакинство, в което редовно е необходимо голямо количество топла вода, вероятно ще трябва да помислите за резервоар с по-голям капацитет от 50 галона. На пазара се предлагат дори 100-галонни модели, произведени от популярни компании. За по-малките семейства или за местата, където живее само една двойка, има модели с вместимост само 10 галона.

Обикновено тези продукти издържат от 8 до 12 години, въпреки че според някои доставчици максималният срок е 10 години. Други настояват, че отоплителните уреди на природен газ имат по-кратък живот - от шест до осем години. По този въпрос няма единно мнение, тъй като в него участват много фактори, включително качеството на закупения нагревател, проблемите с поддръжката и качеството на водата във вашия район.

Тези продукти се предлагат с ограничена гаранция от три или повече години за частите, но най-добрият вариант за покупка ще предлага дълга гаранция от 9 до 12 години, тъй като тази машина е значителна инвестиция за вашия дом и хората в него.

Монтаж: Вие или професионалист трябва да го направите?

Всички ръководства за потребителя, които се доставят с тези продукти, съдържат подробни инструкции за монтаж. Ако сте изключително сръчни в работата 'Направи си сам', може да успеете да го инсталирате сами. Въпреки това, тъй като ще работите с природен газ или електрически връзки, винаги съществува възможност за опасности и грешки.

Професионалните монтажници знаят какво точно да правят и как да го правят правилно, защото са обучени и лицензирани за тази работа и знаят как да работят с устройството безопасно.

Обмислете капацитета

Повечето от тези продукти се продават на базата на това колко галона могат да поберат. Едно четиричленно семейство например може да вземе няколко душа, да измие чиниите и да изпере веднъж или два пъти за един ден, като общо изразходва до 100 галона гореща вода или повече. Но това не означава, че те се нуждаят от резервоар от такава величина.

По-важно е да се вземе предвид първата скорост за резервоара за съхранение на тези уреди и количеството галони в минута, защото това ще ви покаже колко гореща вода може да достави продуктът за определен период от време, например за първия час.

След това, в зависимост от това колко бързо използвате горещата вода, тя може да стане по-малко гореща или студена. Възстановяването на пълния капацитет може да отнеме определено време (в зависимост от модела и капацитета). Техническият специалист може да ви помогне да изчислите какъв капацитет ще ви е необходим.

Важно е да знаете, че новопроизведените продукти няма да паснат там, където е бил старият ви продукт. Поради повишената топлоизолация и други подобрения на ефективността някои нови устройства може да са по-големи или по-високи от предишните.

Видове бойлери

В зависимост от това колко вода използвате и как загрявате жизненоважната течност (газ, масло или електричество), има различни варианти. Някои модели твърдят, че намаляват разходите за енергия повече от два пъти в сравнение с обикновените модели. Но допълнителните им функции и разходи могат да означават, че инвестицията ви ще се отрази след известно време.

Нагреватели за резервоари за съхранение

Това са най-често срещаните видове на тези продукти. Както подсказва името, те се състоят от изолиран резервоар, в който жизненоважната течност се нагрява и съхранява до момента на нуждата от нея, след което се изпуска от кран в горната част на уреда.

Има също така настройки за освобождаване на температурата и налягането, които се отварят, ако има превишено ниво. Отоплителните уреди на природен газ обикновено използват по-малко енергия и струват по-малко от електрическите отоплителни уреди, въпреки че трябва да сте наясно, че електрическите отоплителни уреди струват по-скъпо в момента на покупката.

Безводни бойлери

Вместо да съхраняват вода, тези безводни продукти използват нагревателни серпентини, за да затоплят водата според нуждите. Те са по-ефективни от резервоарите за съхранение, но осигуряват само ограничен поток гореща вода в минута, около 3,5 галона.

Те са идеални за тези, които обикновено не използват водата за две неща едновременно, като например да си вземат душ и да мият чинии едновременно. Тези модели са най-подходящи за домове, които използват природен газ за загряване на жизненоважната течност; електрическите модели могат да изискват по-голям електрически капацитет на домакинството.

Хибридни

Те улавят топлината от въздуха и я предават на водата. Те използват 60% по-малко енергия от електрическите нагреватели (приблизително). И въпреки че струват повече от моделите само на електричество, монтажът им е сходен, а възвръщаемостта на инвестицията е кратка. Те обаче не работят много добре на много студени места и трябва да се поставят в зона, в която се поддържа температура от 4,4 до 32 градуса по Целзий.

И тъй като топлината е в горната част, хибридният продукт се нуждае от височина от седем фута от пода до тавана. Необходими са ви също така 1000 кубически фута неохлаждано пространство, за да уловите достатъчно топлина от въздуха.

Соларен нагревател

Покрив със соларни панели абсорбира слънчевата топлина и я пренася заедно с охлаждащата течност в затворена система към резервоара. Звездна доставка за спестяване на средства през лятото, което ги прави привлекателни за горещи региони. Но тези спестявания се отразяват неблагоприятно в студените и облачни дни. Повечето от тези модели използват система за памет, когато е необходимо.

Кондензиращи

Те са опция, ако се отоплявате на газ и се нуждаете от уред с вместимост над 55 галона. Тези модели имат система, подобна на тази на конвенционалните отоплителни уреди, но улавят отработените газове, които обикновено се изхвърлят навън, което води до загуба на енергия. Тези газове се изпускат през спирала в основата на устройството, където входящият студ може да абсорбира по-голямата част от топлината.

 

Източник на гориво

С какъв вид източник на гориво разполагате у дома? По-долу ще посочим разликите между електрическите, газовите и хибридните горива.

Електрически

 • Използва един или два сменяеми нагревателни елемента за отопление.
 • По-евтини от другите видове.
 • Предлагат се разнообразни опции за висока ефективност.
 • Размерът варира от 28 до 100 галона.

Газ или пропан

 • Използва нагревател за процеса на нагряване.
 • Нуждае се от циркулация на въздуха около него.
 • Не може да се съхраняват горивни материали.
 • По-скъпи от електрическите.
 • По-енергийно ефективни от електрическите.
 • Размерът варира от 30 до 100 галона.

Хибрид

 • Използва енергия от въздуха за затопляне на вода.
 • Може да използва външен въздух или въздуха в помещението, където се съхранява.
 • Предлагат се с вградени резервоари или се добавят към съществуващите резервоари.
 • По-голямо от стандартното.
 • По-скъпо при първото плащане.
 • По-ефективно използване на енергията, което води до много по-ниски сметки.
 • Размерът варира от 50 до 80 галона.

Пространство

Ако пространството ви не позволява поставянето на стандартен продукт, има алтернативи. Те осигуряват същото ниво на производителност и работят с електричество или газ (пропан или природен)

Удобни или малки

Тези устройства са по-малки и по-широки от стандартните, което им позволява да съхраняват същото количество вода като по-големите си аналози, като същевременно се побират в ограничени помещения, например под шкафове. Те варират от 30 до 40 инча и могат да поберат до 50 галона вода.

Те варират от 50 до 76 инча и могат да поберат до 100 галона вода. Те са идеални за гаражи, при които размерът не е проблем.

Аксесоари

Има много аксесоари за подобряване на безопасността и ефективността на вашата машина.

Разширителни резервоари

Те се добавят към устройството. Те са проектирани да съхраняват допълнителен обем течност, който може да се получи при нагряване на студеното вещество в резервоара.

Таймери

Те се свързват към добавката на електрическия блок и могат да се настроят така, че продуктът да консумира електроенергия само в определени часове. Можете да намалите консумацията на електроенергия и да спестите пари, за да използвате нагревателя, когато е необходимо.

Те се поставят на пода или отстрани на продукта. Ако в отоплителния уред има течове или повишено количество течности, алармата ще издаде звуков сигнал, за да предупреди собственика на жилището, че има проблем.

Рогозки

Те са специално изработени, за да се поставят върху устройството и да увеличат топлоизолационната способност на продукта. Тези изтривалки са най-подходящи за продукти, които се намират на паркинги или на други места с ниска температура.

Паница

Те се поставят под нагревателя, за да събират вода от течове или преливане от свръхналягане в резервоара. Отстрани на тавата има отвор за източване.

Държачи

Те повдигат газовите агрегати над земята и намаляват риска от пожар, ако в близост се разпръсне запалителна течност.

Характеристики, които трябва да вземете предвид

Гаранция

Покритието за повечето от тези нагреватели обикновено варира от 3 до 12 години. Въпреки че обикновено плащате малко повече за моделите с по-дълга гаранция, установихме, че те обикновено имат по-големи елементи или нагреватели, които могат да увеличат скоростта на загряване на водата и да удебелят топлоизолацията, за да намалят топлинните загуби. Изберете модел с най-дългата налична гаранция.

Устройства против котлен камък

Някои марки имат функции, които трябва да намалят образуването на минерален камък на дъното на резервоара чрез завъртане на водата. Макар че люспите могат да съкратят живота на нагревателните елементи, не е необходимо да инвестирате в ексцентрични функции, за да удължите живота на продукта си. Опитайте се да вземете такъв с 12-годишна гаранция, която обикновено включва по-дебели или по-дълги елементи.

Месингови и пластмасови дренажни клапани

Те се намират в близост до основата на отоплителния уред, за да се източи отоплителният уред с градински маркуч. Изберете месингови дренажни клапани, които са по-издръжливи от пластмасовите

Цифрови дисплеи

Помогнете за наблюдение на нивата и персонализиране на работата. Някои електрически или хибридни продукти ви позволяват да зададете режим за почивка, който оптимизира ефективността на машината, когато отсъствате.

Знаете кой да изберете и защо да го изберете; нашите продукти са екологични и ултраефективни, което ви позволява да имате незабавен горещ душ на наистина ниски цени.