Водоустойчиви чанти

svg%3E

Никой не иска да отиде на каяк, катерене или къмпинг и да се окаже с мокри вещи заради дъжда или защото чантата е паднала във водата. За да избегнете тези проблеми, има най-добрата водоустойчива чанта, която има най-добрата устойчивост и непропускливост, така че винаги да имате защитени вещи и да се наслаждавате повече на приключенията си.

Няма значение дали отивате да карате сърф, да се гмуркате или просто да карате колело в лек дъжд. Факт е, че има различни чанти, които се различават по размер и вместимост, но също така и по вида на материала, от който са изработени, и нивото на водоустойчивост, което предлагат. Има такива, които са устойчиви и до 100% водоустойчиви.

Хубавото е, че те са снабдени и с хидрофобна обработка, която добавя още една линия на защита, както и устойчивост на елементите като прах или мръсотия, така че независимо къде отивате или каква дейност извършвате, тези чанти имат достатъчно литри капацитет за всичките ви вещи и ги предпазват от всичко, което може да ги повреди.

Ако търсите забавни и удобни приключения, без да се притеснявате от пръски или дъжд, този артикул е за вас.

Най-добрите водоустойчиви чанти

Коя е най-добрата водоустойчива чанта?

Както беше споменато, водоустойчивите чанти се различават по спецификации и капацитет. Ето защо може да не е толкова лесно да изберете правилната, тъй като всеки тип чанта е предназначен за специфични дейности.

Някои от тях са идеални за сърф или каяк, тъй като освен водоустойчиви са и потопяеми, докато други могат да издържат само на пръски и лек дъжд, което ги прави по-подходящи за кратки разходки или каране на колело.

Ето защо ви представихме този сравнителен списък на 5-те най-добри водоустойчиви чанти на пазара въз основа на техните характеристики и отлично ниво на устойчивост на вода и природни стихии.

Ето от най-добрите водоустойчиви чанти:

1. непромокаема чанта SYCEES

Идеално място

svg%3E

КУПИ СЕГА

С капацитет от 15 литра тази непромокаема чанта е точно това, от което се нуждаете, за да съхранявате най-деликатните си вещи като мобилния си телефон, цифровия си фотоапарат, парите си, документите и картите си за самоличност, дори дрехите си, когато сте на плаж или на риболов.

Ципът на чантата е водоустойчив, така че няма никаква вероятност нещо да попадне в нея. Вътрешността му също е просторна, със страничен джоб и регулируеми презрамки.

2. непромокаема чанта TOMSHOO

Включва кутия за защита на телефона

svg%3E

КУПИ СЕГА

Тук защитата не се ограничава само до вода, но също така предпазва вещите ви от прах и други фактори на околната среда.

Използвани са първокласни материали, за да се гарантира неговата издръжливост, като например PVC в катарамите.

Когато не се използва, тази чанта може да се сгъне прилежно, тя е много компактна, но след като се надуе, има капацитет от 10 литра и може да побере обемисти предмети като дрехи или по-малки предмети като ключове без никакви проблеми.

3. AcTopp Водоустойчива суха чанта

Отлично качество

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е водоустойчива чанта с отличен капацитет от 35 литра за пренасяне на всичките ви вещи. Предлага се в жълто или синьо с красива рисунка от Пекинската опера.

Изработен е от плътно нехлъзгащо се PVC с устойчивост на износване и висока издръжливост. Може да се използва като контейнер за течност при къмпинг и риболов.

Чудесно е, че може да се използва като спасителна жилетка, тъй като може да запази въздуха вътре за дълго време, за да плава и да предотврати потапянето на чантата. Това може да спаси не само вещите ви, но и живота ви.

В същото време има удобни презрамки, лесен е за носене и лек, тежи само 890 грама, има няколко джоба и вентилационна мрежа на гърба.

4. Водоустойчива чанта OPUL Outdoor 25 L

Потребителите я харесват

svg%3E

КУПИ СЕГА

Любимата водоустойчива чанта в нашия списък е от марката OPUL и потребителите я харесват заради компактния ѝ и семпъл дизайн, колко лека е и колко практична и удобна може да бъде.

Тя е удобна, тъй като има две подплатени предпазни ленти, но също така е водоустойчива и устойчива на разкъсване раница, която не позволява на течности да проникнат и да повредят вещите ви.

Капацитетът му е 25 литра, което е идеално за каране на каяк, плуване, колоездене или спортове на открито. Възможно е обаче капацитетът му да не е толкова голям за походи и дълги приключения.

Включва с вентил, еластичен материал и яркожълт цвят, за да се гарантира вашата видимост в природата и да се избегнат инциденти.

5. GrandBeing Водоустойчива чанта за открито

Невероятен капацитет

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако планирате да лагерувате за няколко дни, да плавате с кану през уикенда или да се впуснете в дълги преходи, при които се нуждаете от много багаж, тази водоустойчива раница с капацитет 40 L е най-добрият вариант.

Той е водоустойчив, има материал, устойчив на износване, и е идеален за плуване и спасителни операции, тъй като запазва достатъчно въздух, за да плува дълго време.

Това е чанта за съхранение и защита на фотоапарати, телефони и всякакви електронни устройства, които искате да вземете със себе си.

Предлага се в няколко цвята: синьо, червено, жълто или черно; има много ниско тегло от само 633 грама, удобен е благодарение на двете си каишки и много икономичен.

6. OUTAD водоустойчива чанта за рамо

Отлично съотношение цена-качество

svg%3E

КУПИ СЕГА

Тази раница може да изглежда малко обикновена или недостатъчно здрава отвън, но е точно обратното. Всъщност това е водонепроницаема чанта с отлична водоустойчивост и много достъпна цена.

Той е идеален за дейности на открито и водни спортове по реки и езера, като каране на каяк, риболов, плуване и дори отиване на плаж и къмпингуване за няколко дни.

Предлага се също така в няколко цвята: зелен, оранжев или син и в две вместимости: 20 или 30 литра. Ето защо това е чанта, която можете да изберете според вкуса си и количеството багаж, което трябва да носите.

Той е устойчив на атмосферни влияния, като сняг, мръсотия, прах и пясък; има хидрофобна обработка с винил и водонепропускливи, запечатани шевове. Той е устойчив на разкъсване, лек и удобен.

7. Mountaintop 10L / 25L водоустойчива суха чанта

Най-добра цена

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако не искате да харчите толкова много за голяма чанта и искате нещо с най-добрата защита срещу дъжд или пръски, но с леко тегло, тази чанта е идеална за вас.

Това е и най-евтиният скъп в списъка, но запазва отлична водоустойчивост за използване на плажа и за дейности в реки и езера като кану, плуване и др. Той обаче не плува и не може да бъде потопен.

Той е покрит с водоотблъскващо покритие, което добавя още един слой устойчивост на елементите и водата, и се предлага в два размера съответно от 10 и 25 литра.

Отвътре има прозрачна пластмасова торбичка и е изработена от меки, гъвкави и удобни материали. Предлага се и в различни цветове: синьо, жълто, сиво и черно.

История на непромокаемите тъкани

svg%3E

Комфортът, който алпинисти и любители на активния живот на открито изпитват с екипировката си, е един от най-важните фактори, за да се забавляват и наслаждават. За щастие, има голям технологичен напредък в начина, по който пренасяме оборудването си.

Всичко започна с мембранните тъкани GORE-TEX, които имат 9 милиона пори на квадратен инч за водоустойчивост, ветроустойчивост и добра дишаемост. Предимството на тази мембрана е, че предотвратява намокрянето на тъканта, което може да бъде вредно, тъй като мократа тъкан бързо абсорбира топлината на тялото ви.

Макар че първоначално тази материя се използва само за облекло, скоро тя преминава към раници и други продукти. По-късно е установено, че флуорополимерните покрития ефективно отблъскват жизненоважната течност, така че няколко продукта имат такива покрития.

Днес се използват дишащи материали, изработени от найлон или полиестер и ламинирани с тефлонови или полиуретанови мембрани. Силата на въглеродните и флуорните връзки на тефлона го прави хидрофобен .

Степента на непропускливост се измерва чрез поставяне на квадратна тръба върху тъканта или мембраната и напълването ѝ с вода. Точката, в която започва да изтича, е прагът на съпротивление на тъканта. Тя се измерва в милиметри и колкото по-голямо е числото, толкова по-устойчив е материалът.

Водоустойчивостта на фотоапарати, телефони и други електронни устройства също е значително подобрена, за да ви осигури повече спокойствие. Също така водоустойчиви чанти, така че днес можете да ги вземете на плажа, на каяк или дори за гмуркане.

Какво означава да си водоустойчив?

Съществуват различни нива на съпротива и всяко от тях защитава по различен начин и в различни пропорции. Така някои чанти могат да издържат само на кратки превалявания, но други са потопяеми и могат да издържат на големи количества, така че всеки вид е идеален за определена дейност.

Преди да отидете да купите чанта за себе си, е важно да знаете какво означава всяко ниво:

  • Издръжлив: защитете вещите си от пръски или лек дъжд. Въпреки това, ако остане в контакт с течност за продължителен период от време, тя ще капе.Тази оценка за водоустойчивост означава само, че тъканта, обикновено найлон, е обработена с елемент за трайно водоотблъскване (DWR), който сближава молекулите, така че капките да се плъзгат и да не проникват в материала.Не забравяйте, че тъкан, обозначена само като водоустойчива, няма да предотврати проникването на силен дъжд.
  • Водоустойчив: този тип материал не пропуска течности, така че е идеален за катерене и пътуване. Артикулите с това ниво на устойчивост имат мембрана в материала на тъканта, която може да издържи до 7000 милиметра цилиндрично налягане на водата или повече, както и че шевовете са запечатани с лента или ламинат, а циповете имат някаква защита. Те не са наистина водоустойчиви, но са идеални за дълги разходки в дъжда.
  • 100% водоустойчиви: това са най-добрите чанти по отношение на водоустойчивостта. Те са идеални за приключения по реки и езера, за каране на кану или сърф или за запазване на спалния чувал сух по време на къмпинг.Освен това отблъскват пясъка, мръсотията и праха и са 100% потопяеми.
  • Устойчивост на атмосферни влияния: тези видове материали са изработени така, че да не позволяват на елементите, като мръсотия и прах, да проникнат в чантата и да повредят вашите вещи. Това е сравнително нова терминология, но тя добавя още една линия на защита за вашите вещи. В същото време е добре да знаете, че тези материали имат по-тънки мембрани от водоустойчивите и обикновено нямат запечатани шевове. Интересно е, че те са по-устойчиви от тези с надпис 'водоустойчив'.

Съвети за избор на най-добрата непромокаема чанта

След като вече знаете видовете непромокаеми чанти, е време да ви помогнем да изберете такава според дейността, за която ви е необходима. Не забравяйте, че всеки тип чанта предлага различни нива на защита за различни дейности:

Катерене:

Ако ви предстоят походи и катерене, ще имате нужда от 100% водоустойчива чанта, която да предпазва вещите ви от всички елементи.
Потърсете модел с водонепроницаемо уплътнение, което също така предпазва от прах, мръсотия и пясък.
Потърсете модел, който плува и има няколко джоба с лесен достъп, които също са запечатани и 100% устойчиви.

Каяк:

Ако планирате да се впуснете в речни приключения, сърфиране или кану, ще ви е необходима водоустойчива раница. Те са проектирани така, че да запазят всичко сухо по време на целодневните приключения.
Препоръчва се и 100% водоустойчива раница с устойчиви на елементи ципове и различни системи за заключване за допълнителна сигурност.

Колоездене:

За колоездене най-често се използват чанти, които са устойчиви на пръски и лек дъжд, но също така и на по-продължителни периоди на по-силен дъжд. Никой не иска да пътува с велосипед до университета в дъжда и да пристигне с повредени учебни пособия и личен компютър.
Като мярка за безопасност се препоръчва да имате чанта с маркери или някакъв вид осветление, за да избегнете инциденти по тъмни или нощни маршрути.

Риболов:

За риболов е най-добре да имате водоустойчива чанта. Ще бъдете в постоянен контакт с жизненоважната течност и ще трябва всяка част от оборудването ви да бъде суха и непокътната.
Те трябва да са достатъчно големи, за да поберат около 30 литра , но достатъчно малки, за да се поберат в багажника на колата ви или в кануто ви.

Къмпинг:

Никой не иска вещите му да се намокрят по време на къмпинг и спалният чувал да се окаже мокър. За тази цел е най-добре да имате чанта, която е водоустойчива и за предпочитане с вместимост около 35 литра , за да можете да пренасяте безпроблемно цялото си оборудване.
Добре е да има уплътнени шевове, вътрешни джобове с цип, плавателност и дори светлоотразителна лента, за да я виждате в тъмното.