Водоустойчиви Bluetooth високоговорители

allereli

Високотехнологичните високоговорители, като например преносимите Bluetooth високоговорители, са сигурен продавач на пазара, тъй като ви позволяват да пренасяте музиката си на различни места, без да се налага да се притеснявате за множество кабели и възможни издърпвания, които рано или късно се отразяват на високоговорителя.

Ето защо наличието на преносим високоговорител може да осигури много възможности, тъй като те имат дълъг живот в сравнение с каската или слушалките и поради големите промени, които те са имали през годините, те имат дълъг живот на батерията и са идеални за моментите, в които искате да се наслаждавате на музика с приятели или семейство, без да се налага да преминавате от страна на страна слушалки или каски, следователно и поради високото си търсене на пазара е един от източниците, които генерират повече пари в музикалната индустрия.

Най-добрият водоустойчив Bluetooth високоговорител

Кой е най-добрият преносим Bluetooth високоговорител?

Всеки, който има смартфон или смартфон, може да избере да закупи преносим високоговорител и това е, че той може да се свърже и с компютри и таблети, но функцията му е предназначена само за мобилни телефони от висок клас, които в зависимост от модела или стила ще имат най-оптимизираните опции.

Така че, когато направите покупката на този продукт, трябва да вземете предвид марката на Android, тъй като тези високоговорители са най-добрите за слушане от дома , тъй като има звукова антена на най-добрите на пазара , като това звучи Surround до 5.1 , оптимизирани за всички видове място в рамките на затворен , тъй като успява да възпроизведе звука на най-високата възможна мощност, без да променяте музиката, която слушате.

Но също така с течение на времето тя е била усъвършенствана, така че тя е в компютри и дава по-добро впечатление на каквото и да слушате на него, компютърни високоговорители позволяват чрез съраунд звук сте в друго измерение, което можете да живеете книга в ритъма на четене, което ви кара да разгърнете ума си.

Тук са най-добрите преносими bluetooth високоговорители :

1. Bluetooth говорител AUKEY

Високоговорителят на марката Aukey говорител има висока ясна и кратка създаване на продукта, който позволява това да се играе в съраунд звук и поради оптимизирания си звук да 4. 0 , което прави звука на високите честоти по-реалистичен, а басите могат да бъдат разграничени между различните тонове.

Той може да се използва на различни видове платформи, включително всички видове мобилни телефони, включително таблети.

Този високоговорител е снабден с вграден микрофон , който ви позволява да правите разлика между височината на гласа и музиката, той е проектиран така, че да можете да търсите в различни стилове музика, докато слушате песен

Той има дълъг живот, който ви позволява да слушате до 16 часа музика и този се зарежда за по-малко от 2 часа напълно, и въпреки че животът на батерията е доста дълъг, тази промоция също има специална оферта с външна батерия, приложима за различни видове електронни елементи

При закупуването на този елемент можете да видите, че това е пълно, както е посочено в съдържанието на опаковката, защото компанията, която продава този елемент, всички резервни елементи са съвместими за всички модели на технологии.

Той има система, която може да бъде потопена във вода до 20 метра , без да се засяга електронното съдържание на звука, тъй като има силно покритие, което е проектирано така, че да може да се възпроизвежда със същия тон на гласа по едно и също време, за да се използва на различни места.

Какво ни харесва

 • Има много добри бактерии
 • Може да се потопи на няколко метра над водата
 • Има висока съвместимост с всички видове компютри и телефони

Какво не ни харесва

 • Тежи половин килограм и това затруднява достъпа до него

2. Водоустойчив високоговорител Mpow

410yRhJX2KL

КУПИ СЕГА

Дизайнът на този високоговорител е тестван срещу различни среди, една от които е срещу падане , тъй като дизайнът му може да се види, че това прилича на безопасен и не е само това, но е покрит с устойчив материал, докато изолира .

Той може да бъде напълно потопен във вода и е тестван да бъде измит във вода и дори да бъде заровен в няколко слоя прах и мръсотия, в резултат на което може да издържи тежести до 200 кг върху високоговорителя , без да повреди звука.

Той има способността да възпроизвежда в 5.1 Dolby Surround и като променя нивото на децибелите на звука, не променя качеството на звука , което ви позволява да чуете песента на колибри ясно над променената музика.

Не се заблуждавайте от малкия високоговорител, въпреки външния си вид той възпроизвежда всички видове формати и дори може да възпроизвежда няколко аудиофайла едновременно , без да променя усещането за ритъм

Батерията на този може да издържи 8 часа при максимална сила на звука и се зарежда за малко повече от 1 час напълно, използването на устройството в режим на употреба и едновременно с това на зареждане не влияе ни най-малко на възпроизвеждането на звук.

Какво ни харесва

 • Дизайнът е много хубав и има всички видове функции за безопасност
 • Той е водоустойчив
 • Той има един от най-добрите басови радиатори
 • Той има много мощност технология и може да даде голям обем вълна

Какво не ни харесва

 • Няма вход за SD карта

3. Водоустойчив високоговорител aLLreLi

51dORhizovL

КУПИ СЕГА

Преносимият високоговорител на aLLreLi е един от най-достъпните в момента и затова, че е толкова малък, едва достига половин 5 инча , може да възпроизвежда музика, която без да е с максимална сила на звука, може да се чуе на 10 метра.

Той е лесен за използване и свързване и с уента с два 5W високоговорителя от всяка страна, като по този начин се създава усещането за съраунд 5.1 , което ви позволява да създавате ехо вълни, потопени във вода,

Въпреки че не е добре позната марка, тя успя да докаже, че може да разконцентрира големите компании, тъй като има сложна система за сигурност, когато се опитва да се използва от друго лице, което не е упълномощено.

Той е тестван така, че да може да бъде изнесен на всякаква повърхност, независимо дали е пясък или планина , тъй като компонентите му са изработени от изолационен материал, който покрива целия софтуер и хардуер.

Животът на батерията му е 8 часа без прекъсване, но този може да бъде удължен дори до цели дни, тъй като има функцията, че когато е с подходяща сила , не използва толкова много електроенергия.

Какво ни харесва

 • Много добра отстъпка
 • Много мощен двоен високоговорител

Какво не ни харесва

 • Зареждането отнема много време
 • Няма фонов звук

4. Polaris V8 - 9W (4. 5WX 2) Преносим Bluetooth високоговорител

51QYFi0CeYL

КУПИ СЕГА

Polaris е марка, която по отношение на технологиите е пробив и го доказва днес с този страхотен елемент на смешна цена , който има селски стил , докато модерен, който е перфектен, защото дава усещането, че е официален човек в същото време модерен .

Той има 8 часа батерия , която подлежи на икономичен в зависимост от децибелите на музиката слушате и идва с ръководство за това как да използвате това най-добре сред различни други функции на този високоговорител.

Той има 56-милиметров драйвер, който прави звука, записан между пространството и пространството, незабележим , така че можете да приемате песни от всяка точка, без да губите звука от пространствата.

Той се предлага с фиксирана гаранция от компанията Polaris , която предоставя точни данни за този продукт, един от които е животът на батерията, който е 5 години , но поради простото сглобяване на високоговорителя този може да бъде заменен от себе си без никакви проблеми.

Той също така има функцията радио , която може да бъде достъпна без никакво отделно устройство и само с високоговорителя можете да контролирате звука на няколко други неща , стига да са свързани с Bluetooth.

Какво ни харесва

 • Това е много добра оферта за марков продукт
 • Можете лесно да възпроизвеждате всякакъв вид аудио
 • Селският вид е доста добър с модела

Какво не ни харесва

 • Тежи много
 • На маса басът

5. 0 VicTsing

Показаният артикул прилича на часовник j и е толкова прост и лесен за носене , че си е спечелил чудесна позиция сред няколко хиляди магазина, има между 9 и 10 бутона , но е толкова добре проектиран , че могат да бъдат различени дори без светлина.

Той има функция, която позволява бутоните да се виждат на тъмно с обикновен зелен светодиод , който прилича на фосфоресциращия на всяка част от бутоните, който може да се активира с помощта на бутон.

Той може да бъде поставен във вода и дори потопен на няколко метра без проблем , но се препоръчва да не се навлиза на дълбочина по-голяма от 10 метра , тъй като това може да повлияе на софтуера вътре.

На гърба му има вендуза , която позволява да се залепи навсякъде, което улеснява процеса, тъй като можете да го използвате в колата без проблем или да го залепите някъде другаде в къщата и да го слушате от няколко метра

Какво ни харесва

 • Преносим е, Тежи много малко и е много лесен за използване
 • Много добър високоговорител

Какво не ни харесва

 • Не открива добре радиостанции
 • Много прецизен светодиод

6. Високоговорител Archeer

51CZi2o0PaL

КУПИ СЕГА

Archeer е изгодна компания в звукозаписната индустрия, така че ни предлага този високоговорител с технологичен аспект, наподобяващ компютър, има голямо разнообразие от опции на незначителна цена.

е тестван срещу сняг, прах и потапяне във вода и е получил одобрение за използване на всяко място, може да бъде потопен на повече от 20 метра над водата и може да издържа на силен сняг и прах , стига хардуерът да не бъде повреден

Този артикул се продава и със слушалки, адаптирани към високоговорителя , които изпълняват функцията да чувате както през слушалките, така и през високоговорителя , като тази функция може да се променя с бутон.

Батерията издържа 12 часа при максимална сила на звука, като се използват всички налични портове, това е един от високоговорителите с най-добър живот на батерията на пазара и също така има допълнителна функция, която ако не се използва за нищо, се изключва след 10 минути , но това може да се конфигурира в настройките.

Той има микрофон , който позволява записването на звук от повече от 3 метра и литиева батерия от 8 часа интегрирана, която ви позволява да се насладите на този голям многофункционален високоговорител евтин и достъпен.

Какво ни харесва

 • Технологичен дизайн, който придава по-професионален вид
 • Висококачествени звукови драйвери за по-добро усещане за звук
 • Синхронизация с мобилния телефон винаги активна и без

Какво не ни харесва

 • Зареждането отнема от 5 до 6 часа
 • Дълъг е 20 сантиметра, което го прави труден за пренасяне

7. 5 W Strong Driver Mpow

Високоговорителят на тази известна марка се различава от другите, защото може да бъде потопен на няколко метра повече над водата, е тестван на височина 40 метра и може да достигне до 50 , но влошаването на звука на 50 метра е доста, въпреки че може да остане няколко метра потопен във водата без повреда.

Цената на този високоговорител е една от основните му атракции за обществеността, но това не е обикновен високоговорител, а този има зависима функция, че като е под вода, батерията му издържа много по-дълго, отколкото на сушата.

При свързване на различни видове аксесоари към този фотоапарат се използва една и съща батерия , тъй като тя има сложен механизъм, който не променя нищо във фотоапарата.

Той има вграден микрофон и функция за свободни ръце , която ви позволява да говорите под вода и да възпроизвеждате всички звуци, които са в него, тъй като този микрофон събира цялата информация от водата до радиус от 10 метра и в зависимост от звука може да достигне до 20 метра.

Какво ни харесва

 • Има добра функция за свободни ръце, която заедно с микрофона, който се намира в нея, улеснява говоренето, без да насилвате гласа си
 • Батерията се зарежда за 2 часа

Какво не ни харесва

 • Някои от материалите, от които е направен високоговорителят, са много крехки

8. Monstercube Bullet

41ZOqO-2p2L

КУПИ СЕГА

Този високоговорител привлича много внимание, защото външният му вид изглежда като на фенер и поради това може да бъде потопен в няколко метра вода и дори да издържи на силен натиск от вода и сняг, наред с други неща.

Той има 12-часова батерия във и извън водата издържа еднакво и благодарение на малката дръжка може да се носи навсякъде без усложнения, тъй като е дълъг само 15 сантиметра.

Той има комплект за ремонт и монтаж за различни места, в ръководството можете да разберете как да го инсталирате на велосипеда по прост начин и без да получавате силни удари.

Той има мощност от 6W , което прави звукът може да се възпроизвежда с междинно качество, но благодарение на водоустойчивия си сензор може да възпроизвежда музиката, както и на други повърхности като пясък, почва или чакъл.

Звуковият изход е 3,5 мм и може да се възпроизвежда на живо, стига да се използва подходящата приставка.

Какво ни харесва

 • Доста силен дизайн с добър аспект
 • Високоговорители с много добър звук
 • Много е лек

Какво не ни харесва

 • Няма вградено радио
 • Стойката за носене не е изработена от здрав материал

9. Bluetooth високоговорител Patuoxun

Този високоговорител има функция, която измерва температурата и влажността и ви казва как небето е от тези фактори, е предназначен за използване в колата, но може да се носи и за други превозни средства и функцията, с която това отнема използването на влажността и температурата, е чрез данните, които получава в същото време, че прогнозира времето.

Той има сензорен панел , който позволява лесно използване, въпреки че има и бутони от всяка страна, които са предназначени за използване в случай, че сензорният панел не работи.

Животът на батерията е дълъг и може да продължи 12 часа или 6 часа при максимална сила на звука.

Той има вграден микрофон , за да улесни навигацията, и може да се управлява от устройства, различни от мобилния телефон.

Може да се потапя на дълбочина до 10 метра във вода, а благодарение на вендузата може да се прикрепя към всякакви повърхности.

Какво ни харесва

 • Много лесен за пренасяне
 • Доста практичен и полезен
 • Много добри аксесоари
 • Бърз и с добри бактерии

Какво не ни харесва

 • Радиото не работи добре

10. Високоговорител 1byone

41He3BD18MS

КУПИ СЕГА

Като високоговорител той наподобява на външен вид колело на автомобил и е създаден така, че да издържа на силни удари в земята, както и да издържа на дълбочина 10 метра

Има силно акустично въздействие , което съчетава високите и ниските честоти, така че да придаде по-реалистично усещане на музиката.

Работи на батерии с 1А батерии и Батерията му може да издържи между 4-6 часа с максимална сила на звука, работи и с кабел, който винаги трябва да е свързан, тъй като няма собствена батерия.

Въпреки малкия си външен вид той може да достигне до 7 метра звукова вълна в открити пространства и не само това, но говорителят му може да издържи между 5 и 10 години при пълна сила на звука.

На този тя зарежда SD карти много бързо и така тя открива всичко с.mp3 и.mp4, но това може да се регулира от менюто.

Какво ни харесва

 • Сензорен контролен панел и течност
 • Доста водоустойчив

Какво не ни харесва

 • Свързването на кабелите е малко трудно, тъй като щепселът не е добре поставен

11. TaoTronics Водоустойчив Bluetooth високоговорител за душ

TaoTronics е високоговорител, който се побира в дланта на ръката ви и може да бъде пренасян на различни места, има вендуза, която улеснява мобилността на този високоговорител и му позволява да остане в стабилна позиция за дълго време.

Също така е тестван за удар и падане до 2 метра , което издържа без драскотини, също така може да издържи на дълбочина 15 метра , което означава, че можете да го вземете под душа и да вземете душ с високоговорителя под душа, без да се притеснявате, че няма да се счупи.

Животът на батерията му е между 5 и 6 часа при максимална сила на звука , а този може да бъде зареден за малко повече от 1 час.

Тежи само 100 грама , което го прави лесен за носене, и тъй като е толкова малък, не заема място, така че може лесно да се носи в джоба.

L измерванията на този продукт едва надхвърлят 10 сантиметра и въпреки че е високоговорител с дължина няколко сантиметра, той може да свири без проблем дълго време, без да изкривява музиката.

Какво ни харесва

 • Детайлите на светодиода са доста добри
 • Работи доста гладко дори с малко бактерии

Какво не ни харесва

 • Не е много устойчив на падания

12. Водоустойчива Bluetooth колонка VTIN IP67

Гласовата вълна на тази колонка VTIN има квадратна структура, наподобяваща колонка от 90-те години , но с технологията на 21-ви век , а бутоните са в по-ретро стил.

Животът на батерията му може да продължи до 12 часа при активен режим с половин сила на звука и е профилиран да издържа по-дълго поради дизайна на софтуера, който използва баса, за да даде най-много ефекти на басовия тон и в същото време спестява живота на батерията.

Той има Bluetooth 4.0 , който ви позволява да се свържете едновременно с това, че сте свързали слушалките към 3,5-милиметровия жак

Той има 44000Hz микрофон , който ви позволява да говорите едновременно със слушането на музика, без приемникът да слуша музиката, въпреки че това може да бъде коригирано по-късно, тъй като консумира повече батерия.

Какво ни харесва

 • Лесно остава незабелязан
 • Кабелът minijack до високоговорителя прави перфектна корекция на звука
 • Добре държи бактериите

Какво не ни харесва

 • Дръжката не държи много и лесно се чупи

13. Mpow Portable Bluetooth Stereo Speaker

Външният вид на този високоговорител прилича на radar miiltar и може би затова компанията Mpow е искала да постави SOS бутона , който много малко високоговорители имат и който е много необходим в някои случаи

Той има каишка около него, която има мотива да се използва за ключодържатели или други неща.

Той има ниска мощност, но компенсира с голям капацитет на звука под вода и на сушата.

Пластмасовото покритие има функцията на удари срещу земята и не само това, но може да падне с лице към екрана и да не се счупи, тъй като е проектирано само за използване, че силата се разпределя по целия високоговорител

Той е много лек и по този начин може да плава на водата е повече има водна камера, която изхвърля малко по малко, така че това може да бъде за няколко часа във водата, без да се случи нищо.

Какво ни харесва

 • Много добър интегриран SOS бутон
 • Лек
 • Функцията за автоматично изключване е много добра и може да се регулира
 • Добре изглеждащ софтуер и хардуер

Какво не ни харесва

 • Високоговорителят понякога звучи доста зле, ако го оставите включен твърде дълго

14. Trendwoo Rockman S

51cQUK4ngCL

КУПИ СЕГА

Тази тонколона има малка камера с микрофон , която е проектирана така, че когато приемете повикване, то автоматично се приема с камерата на тази тонколона, Това може да бъде променено в настройките, но камерата има толкова добра резолюция , че ще се убедите

Нейният двоен слой позволява да падне от 2 метра върху здрав под и да не се счупи, тъй като има сензор за баланс, който предпазва високоговорителя от счупване. Високоговорителят е много твърд и в случай на счупване може лесно да бъде заменен

Той има много добра батерия, която може да издържи между 8 и 10 часа в зависимост от батерията, която имате или не, музиката ще бъде заглушена до определена точка.

Функцията LED на този фотоапарат работи с бутоните '+' и '-' и ви предлага големи възможности, тъй като светодиодите са много силни и могат да осветяват до 3 метра дължина.

Какво ни харесва

 • Много добро качество на звука
 • Устойчив

Какво не ни харесва

 • Липсва MicorSd вход

15. Memteq

41Xlu8VUY+L

КУПИ СЕГА

Този прост високоговорител е най-евтиният от този списък и не е най-лошият, защото това има проста система от 5 бутона , в която можем да различим силата на звука, '+' и '-' пауза и възобновяване в един и същ бутон, хендсфри и бутона за изключване.

Е, този високоговорител ви продава много добър високоговорител на доста смешна цена освен че може да издържи до 10 метра под вода, той има софтуер, който отменя всички честоти и позволява само препредаване на звука на това.

Той може да издържи на сила до 30-40 килограма и пада от 2 метра освен голяма вендуза, която позволява да се придържа на различни места и живот на батерията до 4-5 часа не можете да получите никакъв недостатък на това.

Той идва изцяло оригинален в опаковката си и има гаранция от 1 до 2 години в Amazon и досега е този, който е имал повече продажби, единственият проблем е, че това някои продукти са дефектни, но за повече от 1 година не е имало проблем и всички проблеми с дефектни модели са били отстранени.

Какво ни харесва

 • Батерията издържа дълго време в сравнение с цената
 • Зарежда се за кратко време

Какво не ни харесва

 • Силата на звука при пълна сила на звука започва да се разваля
 • Свободните ръце често се развалят във вода

Какво е Bluetooth спийкърфон?

При нормални обстоятелства високоговорителите се нуждаят от кабел, за да се свържат с източника на звук (обикновено кабел с 3,5-милиметров жак, с който свързвате iPod или телефона си към стерео уредба или високоговорител)altavoz-bluetooth-300x134

Тези високоговорители премахват това ограничение за физическо свързване чрез използване на протокол Bluetooth и аудиосистема, която се поддържа чрез безжична връзка от мобилното устройство, или чрез използване на връзката на автомобилни високоговорители.

Това е елементарният и основен компонент на всеки Bluetooth високоговорител, наличен в момента на покупката. Освен това има десетки малки и големи променливи, които правят тези продукти различни в зависимост от марката.

По какво се различават от високоговорителите WiFi?

Тези Bluetooth високоговорители се различават от тези, които използват интернет връзка, по много начини. Като начало, решенията с Bluetooth обикновено са предназначени да бъдат лесно преносими, докато решенията с интернет свързаност обикновено се инсталират постоянно или полупостоянно някъде.

Освен това Bluetooth устройствата се свързват директно с източника (обикновено телефон) и не се нуждаят от никакъв вид посредник, докато техният аналог изисква Wifi мрежа, която да създаде мост между източника и устройствата.

Това също така позволява на високоговорителите с Wi-Fi да възпроизвеждат музика на различни разстояния, което е много по-практично от високоговорителите с Bluetooth, които обикновено имат обхват от около 9 метра.

И накрая, качеството на звука е малко по-добро в системите с протокол Bluetooth, отколкото в системите с WiFi (както и при други производни продукти), поради естеството на предаването.

Защо трябва да си купите такъв?

Тези продукти - с огромна наситеност на пазара, като например преносимата Bluetooth колонка с микрофон - не са за всеки, но може би са идеални за вас.

Ако търсите удобен начин за слушане на музика далеч от компютъра, домашната стереосистема или радиото в колата и искате да слушате музика в цифров вид (чрез стрийминг или чрез файлове, съхранени в паметта), тогава, разбира се, Bluetooth високоговорителят е идеалният избор за вас. Те са преносими и безжични.

Те са чудесни, когато искате да вземете любимата си лятна музика на плажа, седейки на кея и наблюдавайки пейзажа, извън обхвата на традиционната стереоуредба или навсякъде, където традиционно бихте взели преносима стереоуредба.

Всъщност съществуват домашни аудио решения, свързани чрез Bluetooth, които са предназначени да заменят традиционните стереосистеми. Имайте предвид, че тази статия е посветена на преносимите устройства, които можете лесно да пренасяте в дома си, в градината или на други места.

Запознайте се с моделите

Налични са множество модели и можете да ги разгледате в нашия списък за сравнение с продукти, които сме тествали лично и които предлагат висока производителност и функционалност.

Разбиване на високоговорител, детайл по детайл

Сега е време да се задълбочим малко повече в основните характеристики на тези продукти и как те отговарят на вашите музикални нужди.

Фактор на формата

Знам, че е лесно да бъдете привлечени от други функции, но първото нещо, което трябва да погледнете при закупуването на едно от тези устройства, са физическите размери на устройството.

Няма по-бърз начин да бъдете разочаровани при закупуването на едно от тези устройства от това да похарчите много пари за закупуването на нов плейър, само за да откриете, че той е твърде голям и не можете да го поставите там, където се намирате, или че е толкова малък, че не осигурява желания звук.

Тези продукти обикновено се разделят на две основни категории. От една страна, има ултрапреносими устройства, които не са точно с размерите на джоба ви, но могат лесно да се съхраняват в джоба на палтото, в малка чанта или портмоне.

След това има полупреносими устройства, които не са толкова малки, за да се носят в джоба на палтото, да не говорим за подходящи за малка чанта или портмоне. Те са с размерите на кутия за хляб, достатъчно дълги, за да включват държач за ръце в горната част, и тежат около 3 kg.

Размер, разположение и напрежение

Двата основни компромиса при избора на форм-фактор са размерът и разположението на високоговорителите.

Нискокачествените модели често имат един скрит високоговорител, който осигурява звук с ниска мощност и слаба яснота. Повечето високоговорители имат стерео високоговорители с два канала. По-качествените модели имат 2.1-канален звук, интегриращ субуфер, скрит в корпуса им.

Високотехнологичното оборудване обикновено има звукова система със субуфер, разположен в долната част. Някои варианти се различават от този дизайн, като интегрират високоговорители с отворен връх, за да създадат илюзията за многопосочен ефект.

Ключовият момент в този раздел е да се има предвид, че колкото по-голям е продуктът и колкото по-високо е напрежението, на което е преведен, толкова по-голям обем ще получите. Ако търсите модел, който да осигурява чист звук дори на шумни места, ще ви трябва много по-голям високоговорител с по-голяма мощност.

Размер и отделение на батерията

Тези продукти са преносими и като всяко преносимо устройство се нуждаят от захранване. Когато сравнявате размера на батерията на Bluetooth високоговорител, не става въпрос само за това колко mAh има тя.

При разглеждането на това измерване трябва да се вземат предвид два фактора. Първата е, че този размер е относителен спрямо мощността, която изисква самото устройство. Някои устройства се нуждаят от значително по-малко енергия за работа поради малкия си и компактен дизайн, като издържат до 12 часа с едно зареждане.

Когато искате да сравните времето за работа, най-добре е да знаете каква е прогнозата на марката за възпроизвеждане, вместо да се опитвате да използвате капацитета на батерията като приблизителна стойност, тъй като всяко устройство ще използва заряда с по-голяма или по-малка ефективност.

Капацитетът на батерията е наистина важен, когато я споделяте с високоговорителя си.

Да, тази функция липсва в моделите от по-нисък клас. Но оборудването от по-висок клас разполага с нея. Това ви позволява да включите USB кабел към високоговорителя, точно както бихте включили USB кабел към акумулаторна батерия, и с натискането на един бутон ще заредите мобилните си устройства, като телефони и таблети.

Здрава конструкция

Ако търсите тонколона за задния двор, здравата конструкция може да не е толкова важен приоритет. От друга страна, ако търсите високоговорител за плажа, е необходимо устройство, което може да издържи на плискане с вода или дори на две.

Няма определение за 'здрав' като такъв, така че трябва да прочетете техническите спецификации на компанията и да проверите дали отговаря на нуждите ви за здравина и издръжливост.

Има устройства, които са изключително водоустойчиви и могат да издържат дори на потапяне до 30 минути в един метър вода.

Високоговорители за телефон и допълнителен достъп

Въпреки че не всички високоговорители се предлагат с тези спецификации, те са добре дошли и не биха били излишни. По-разпространеният от двата вида е допълнителен достъп с кабел с 3,5-милиметров жак.

Bluetooth очевидно е централният акцент в дизайна на тези високоговорители, тъй като ни избавя от досадните кабели, но има моменти, когато трябва да използвате високоговорителя, но нямате източник на звук с Bluetooth или протоколът не работи правилно. В този случай обаче не е лоша идея да имате преносима Bluetooth колонка с радио .

В такъв случай е изключително полезно да използвате кабел 3.5 и да свържете телефона, преносимото устройство или друг стерео източник към високоговорителите.

Второто съображение е достъпът до високоговорителите на телефона. Това ви позволява да сдвоите високоговорителя на телефона си и да подобрите музикалното изживяване, като обогатите звука на Bluetooth високоговорителя, който притежавате.

Водоустойчивост срещу хидроизолация

Първото нещо, което трябва да се вземе предвид, е колко вода може да издържи продуктът. Не всички тези продукти са проектирани еднакво и някои са по-устойчиви и издръжливи от други. Един от начините да разберете колко издръжлива е дадена тонколона е като погледнете нейния IP рейтинг.

Този рейтинг представлява набор от стандарти, на които трябва да отговаря даден продукт, за да оцелее и да получи сертификат. Водонепроницаемите устройства са обозначени като IPX4, IPX5 и IPX6. Водоустойчивите или потопяемите продукти се категоризират като: IP67, IPX7 и IPX8.

В зависимост от това къде ще използвате устройството си, някои въпроси са по-важни от други. Ако го взимате на реката или на плажа, може да не се притеснявате толкова за повреда от вода (освен ако не планирате да го изгубите в океана), но пясъкът и мръсотията вероятно са проблем, който трябва да вземете предвид.

Също така, ако ще го използвате в басейн, около него вероятно няма да има пясък, но той може случайно да падне, затова е важно да знаете доколко е потопяем.

Предимства на потопяемия високоговорител

Освен очевидното предимство да не се притеснявате за повреда от вода, те са много издръжливи. Знаем, че е добре да не се изпуска електронно устройство, но тези устройства са създадени със съзнанието, че потребителите ще ги изнасят извън дома, така че са малко по-здрави.

Друго много ясно предимство е преносимостта. В повечето случаи тези високоговорители са направени така, че да могат лесно да се преместват навсякъде, където се намирате. Без съмнение има и други продукти за тези, които предпочитат по-добър звук пред преносимостта, но повечето от тях са лесни за пренасяне и съхранение в пътна чанта.

Недостатъци на потопяемия високоговорител

Винаги има жертви, които трябва да бъдат направени, когато искате външният вид на дадено устройство да бъде страхотен, а когато става въпрос за потопяеми високоговорители, този въпрос е качеството на звука. Драйверите трябва да бъдат защитени от вода и мръсотия, което води до намаляване на музикалната чистота.

Но не мислете, че това важи за всички потопяеми модели; има висококачествени, водоустойчиви модели, които имат наистина завладяващо музикално възпроизвеждане.

Друг голям недостатък е цената. Въпреки че това не винаги е така, голяма част от тези потопяеми устройства струват малко повече поради допълнителната им функция за защита. Но, разбира се, това е доста сигурна инвестиция.

Ценова променливост

Да, можете да намерите прилично звучащо малко устройство за по-малко от 20 евро, но ще трябва да платите повече от 40 евро, ако търсите нещо с по-високо качество и резонанс. По-високият клас оборудване може да достигне до над 100 евро в зависимост от производителя и спецификациите.