Волейбол

mejor-balón-de-voleibol

mejor-balón-de-voleibol

Адреналинът, генериран от този спорт, е несравним. В състезателен план това е удовлетворяващо, но изисква много дисциплина и постоянство. Независимо от спортното ви ниво, винаги е добре да разполагате с най-добрата волейболна топка, която да ви помогне да се представите по най-добрия начин.

Тези, които просто търсят развлечение, също трябва да имат подходяща топка, с която да практикуват приемането или изстрела - техники, които са типични за тази дейност.

С нашето сравнение ще можете да избирате между варианти, които отговарят на вашите физически възможности, очаквания и бюджет, като се вземат предвид предимствата на качеството и добрите цени. Като следвате нашите препоръки, ще сте една стъпка по-близо до това да се превърнете в истински волейболист.

 

Най-добрите волейболни топки

Коя е най-добрата волейболна топка за волейбол?

Да уцелите висок удар, да почувствате как той почти докосва мрежата, докато бележите победния си гол, е усещане, което можете да изпитате само ако знаете как да изберете правилния модел за вас.

Независимо дали става въпрос за професионалисти или любители, струва си да разгледате предложенията на производителите на пазара. Ще видите как се играе волейбол в различните му варианти: волейбол за жени, волейбол на закрито, на открито, за деца и за напреднали, се предлагат в някои презентации.

Ще можете да си купите продукт, с който да изпълнявате перфектни отигравания, следвайки основните правила на волейбола.

Тя е:

  • Универсален: подходящ за мъже и жени.
  • Функционален: подходящ за дейностите, които ще се извършват, независимо дали са спортни или развлекателни.
  • Издръжлив: достатъчно издръжлив, за да бъде носен дълго време.

Ето и най-добрите волейболни топки:

1. волейболна топка Molten V5M4000

Идеална за закрити игрища

41EI5Tp9rpL

КУПИ СЕГА

Ще харесате меката ѝ повърхност и красивия трицветен дизайн в червено, бяло и зелено. Изработен е от синтетична кожа с добро качество, което позволява точни удари, без да натоварва ръцете и снагата ви. Препоръчва се да се използва на закрито, като се избягват плажове и асфалт. Той е лек и е в размер 5, регламентирания модел.

 

2. Mikasa VLS300 Beach Volleyball

За тренировки на открито

51+tenfXKZS

КУПИ СЕГА

Ако искате да играете с приятели на плажа, можете да изберете тази топка от термозаварена синтетична кожа, размер 5, която е одобрена от международните волейболни организации. Той издържа на слънце и пясъчни повърхности. Съчетава атрактивно трицветно представяне . Идеален както за начинаещи, така и за спортисти.

 

3. Волейболна топка Spalding Malibu

Атрактивен външен вид

61L9r+AlC5L

КУПИ СЕГА

С гаранцията на тази марка със световно признание, идва тази волейболна топка за плажа. Дизайнът му е модерен и впечатляващ, а като аспект трябва да се подчертае устойчивостта на повърхността му от изкуствена кожа. Прецизните шевове осигуряват издръжливост. Вариант за разглеждане.

 

4. Team Magnus Beach Volleyball

Забавление за всички

Забавлението и неусложненото прекарване на времето с достъпен продукт, който отговаря на предпоставките за семейно забавление, вече е възможно. Тази презентация ни представя модел, който може да се мие и е покрит с мек неопрен в жълто и синьо. Размер 5, идеален за игра на плажа и в басейна.

 

5. Разтопен волейбол

Икономичен вариант

51-b1vnvBuL

КУПИ СЕГА

Най-евтиният продукт също има своите предимства. Децата ще могат да си взаимодействат с възрастните в забавни игри на слънце с помощта на тази машинно ушита топка. Лека и издръжлива, изработена от синтетичен материал и в ярки цветове, тя ще превърне волейболната тренировка в незабравимо преживяване. Размер 5.

 

 

Видове волейболни топки

Един от основните аспекти, по които може да се определи към коя група принадлежи топката, която имате пред себе си, са шевовете.

Закрити волейболни топки

Те имат цялостна повърхност, както визуално, така и при допир. Достатъчно е да прокарате ръка по него, за да заключите, че е безшевен, тъй като лепенките от естествена или синтетична кожа са прикрепени директно към вътрешната сфера.

Това ги прави по-меки и по-лесни за работа. Те са леки в сравнение с външните. Използват се върху кортове и гладки подове. Обикновено те са предимно бели на цвят. Регулираният размер е определен в размер 5.

Открити волейболни топки

Можете да ги разпознаете по шевовете, които са по-видими на повърхността им. Това ги прави изключително устойчиви на атмосферни влияния, както и на водата на плажа и в басейна. Може да се използва върху различни повърхности.

Теглото е по-голямо - благоприятен фактор, когато се вземе предвид влиянието на вятъра върху топката по време на игра. Те могат да бъдат същите или малко по-големи от тези за вътрешна употреба.

Детски топки

Детските волейболни топки обикновено са по-малки от състезателните, за да могат ръцете им да удрят правилно повърхността на топката. Това им позволява да развият естествена кондиция за играта, за разлика от случаите, когато използват топка с официален размер.

Плажни волейболни топки

Те могат да бъдат включени в общата класификация за игри на открито, но се различават по това, че имат по-добра видимост, така че аспекти като околната среда, слънцето и пясъка не пречат на поставянето им по време на мач.

Волейболни топки за тренировки

Обикновено се използват на закрито с цел физическа подготовка. Те са по-тежки от обикновените топки, за да развиват ловкостта и силата на ръката.

Цветове на волейболните топки

Белият цвят преобладава при топките за официална употреба, за разлика от тези за употреба на открито. Както беше обяснено по-горе, това е оправдано от цветовете на околната среда. Не е същото да се играе на корт с неутрални тонове, както в среда, където слънцето, водата и пейзажът могат да отвлекат вниманието. Никога не откъсвайте поглед от топката!

Материали

Международната федерация по волейбол одобрява само тези топки, които отговарят на стандартите за качество при производството им. Частите и материалите, от които се състои една стандартизирана топка, са:

Външна обвивка

В повечето случаи се използва изкуствена кожа. Тези, които са предназначени за употреба на закрито, се състоят от различни панели, залепени директно към облицовката. Това прави шевовете по-деликатни и сякаш невидими. Основната цел е, че това качество благоприятства по-точния удар и избягва отклоненията. Външните шевове са по-рустикални и по-видими, тъй като преобладава нуждата от твърдост и здравина.

Сърцевина

Центърът на топката се нарича още 'мехур'. Той е изработен от гума, която е по-лека от другите материали. Тази лекота е благоприятна за играча, тъй като свежда до минимум внезапните удари. Тежестта променя посоката на топката при подаване или защита, без значение колко опитен е играчът.

Панели

Панелите са парчетата материал, които свързват повърхността на топката. Понастоящем може да има 8 панела за професионалните и олимпийските топки в сравнение с 18 в миналото.

Размери

Топката е сферична и гъвкава; обиколка 65-67 cm , тегло 260- 280 g и вътрешно налягане 0,3-0,325 kg/cm². Регламентираните са тези, класифицирани като размер 5, които имат регламентираните размери и тегло . Диаметърът на варира в зависимост от употребата му, така че имаме това:

Използване на закрито: от 64,77 до 66,04 см обиколка.

Младежка топка: 63,5 до 66,04 см обиколка.

Използване на открито: обиколка от 66,04 до 68,58 сантиметра.

За децата, които започват да се занимават с тази дисциплина, има специални размери, които са по-малки по мащаб и тегло.

По-добри ли са синтетичните топки от кожените?

Качеството на кожата е от значение. Кожените топки се смятат за по-добри, но също така и за по-скъпи. Благодарение на новите технологии обаче топките от синтетичен композит са напреднали и се търсят. Всички те ще работят зад волейболната мрежа . Не се колебайте да изберете този, който ви кара да работите по-добре.

Колко струва една добра волейболна топка?

Една официална топка може да струва между 16 и 85 евро, в зависимост от качеството на материалите. Можете да намерите няколко обикновени модела от естествена кожа за по-малко от 40 евро. Един реномиран и търсен модел от синтетична кожа може да струва между 25 и 35 евро.

Грижи за топката:

  • Не забравяйте да я пазите от вода при употреба на закрито.
  • Опитайте се да не го оставяте на слънце за дълъг период от време.
  • Не сядайте върху него.
  • Проверете дали клапанът е в добро състояние.
  • Използвайте само подходящи устройства за пълнене с въздух.