волейболна мрежа

Mejor-red-de-voleibol

Mejor-red-de-voleibol

Не е нужно да сте майстор на спорта, за да искате най-добрата мрежа за волейбол. Истината е, че като спортен фен това е една от най-добрите покупки, които някога съм правил.

С моите приятели обичам да създаваме отбори и да излизаме да играем през уикендите, но резервирането на място не е нито достъпно , нито лесно. Така че купуването на мрежата беше като да имам преносим съд в раницата си.

Опитах няколко, някои се счупиха от употреба или много груби мачове. Но с правилен сравнителен това няма да ви се случи.

 

Най-добрите мрежи за волейбол

Коя е най-добрата мрежа за волейбол?

Ако вече имате топка, с която винаги играете, трябва да отидете и да си купите мрежа, за да допълните спортния си комплект. С приятелите ми го взимаме навсякъде и играем игри без проблем.
Една качествена мрежа е толкова професионална или начинаеща , колкото искате да я използвате. Просто го поставете и започнете забавен следобед на плажа, в общинския парк или в училище.

За да си купите отлична мрежа, трябва да търсите добра материя, плътност и система от странични въжета, които помагат за стягането на мрежата и я оставят добре монтирана. Всичко това можете да получите на ниска цена , защото тези продукти са инвестиция, която се вписва в много бюджети.

Тук са най-добрите мрежи за волейбол:

1. аматьорска мрежа от On Line Sports Nets

3 мм плетена

51gRDgc1-pL

КУПИ СЕГА

Купих я, за да имам версия за плувни басейни , тъй като тези игри във водата са супер стимулиращи за тялото и много забавни през лятото. Затова беше важно да имам безцветен продукт, който да не оставя петна, и мога да ви кажа, че мрежата се оказа невероятно дебела и не беше разядена от хлора.

3. VORCOOL мрежа за волейбол на открито

Отлично съотношение цена-качество

Това е мрежата, която с приятелите ми обичаме да взимаме със себе си за игри на плажа. Той е лек, но все пак издръжлив. И тъй като е предназначен за работа на открито, той може да издържа на силни ветрове и дъжд. Размерите му са около 975 x 91 cm. Монтажът е подходящ за жени и момчета, така че не се притеснявайте, защото свалянето и поставянето му е изключително лесно.

4. сгъваема волейболна мрежа Hogar Amo

Включва чанта за носене

61z7bWrYMhL

КУПИ СЕГА

Препоръчвам го за детска категория , тъй като е по-мек. Купих го за група деца, които тренират близо до дома ми, и те много го харесват. Контактът с мрежата не причинява драскотини по ръцете и е безопасен за деца. Това е преносима мрежа за волейбол , така че можете да я пренасяте, без да е прекалено тежка. (Стандартна мрежа за волейбол от TOOGOO (R)

Тегло по-малко от 1 кг

51Y-OIuPm8L

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният и най-мекият вариант от всички. Така че, ако търсите нещо много по-просто, което да играете от време на време, това е за вас. Струните са от смес от найлон и памук, така че няма да имате проблеми с отварянето им. Дори е толкова лека, че можете да завържете краищата ѝ към огради или основи , различни от стълбове , за да си направите импровизирано игрище навсякъде.

 

Употреби на мрежата за волейбол

За дома и двора

Волейболната мрежа не трябва да бъде само техническо средство. Една от най-често срещаните употреби на волейболните мрежи е в домашните дейности.

Ако разполагате с голям заден двор, наличието на мрежа ще ви позволи да се възползвате от забавлението и физическите упражнения, които спортът предоставя. Освен това ще помогне за създаването на връзки между семейството и приятелите, което ще направи партитата по-забавни.

Домашно приготвено оборудване

Ако имате волейболната топка и мрежата, може би ви липсват някои добри постове. Тя обаче може да бъде изградена в домашни условия с помощта на подпорни греди, камъни и тръби.

Това ще ви позволи дори да регулирате височината според други стандарти, например ако играете с деца или ако я използвате за тенис на гребло.

Мрежа за басейн

Волейболът в басейн придоби популярност във ваканционните хотели, но същата идея може да се приложи и у дома. Наличието на мрежа вече значително улеснява нещата, тъй като базите в тези игри са по-ниски и дори надуваеми , тъй като мрежата трябва да е малко над водата.

Тези практики са много добри и за подобряване на волейбола, тъй като съпротивлението е полезно за ставите и предотвратява болезнените падания при скокове.

Мрежа за състезателна употреба

За професионалисти мрежите обикновено имат други спецификации. Например те трябва да бъдат прикрепени към опори извън линиите за игра, а въжетата за закрепване трябва да бъдат много по-дълги и по-здрави.

За тези правила мрежата трябва да бъде дълга 9,5 и 10 метра и широка един метър. Освен че е изключително силен.

Как да си купя мрежа за волейбол?

Само мрежа или пълен комплект

Когато купувате мрежа, вероятно се чудите от какво друго се нуждаете, за да създадете пълен комплект. Но истината е, че с една топка и волейболна мрежа е достатъчно.

Въпреки това винаги ви препоръчвам да знаете малко повече за мястото, където ще го използвате, защото поставянето му на самотен плаж може да е трудно, ако няма стълбове. Така че, ако искате пълния комплект, уверете се, че сте избрали този, който идва с гранична система , за да имате пълния корт.

Наземен или преносим комплект

Ако ще избирате пълен комплект, трябва да знаете, че има такива, чиито конструкции са направени така, че да бъдат фиксирани. Затова ще трябва да изкопаете дупки в двора си и няма да можете да преместите базите оттам. От друга страна, има мрежи, които могат да бъдат заровени, и преносими мрежи за използване на закрито.

Размер

Уверете се, че те са големи и имат регулаторен размер ширина и дължина. Така ще знаете, че ще пасне на повечето кортове. За децата е препоръчително да изберат ниска височина.

Тегло

Това е нещо, което трябва да имате предвид, ако ще го транспортирате. Най-меките от тях могат да тежат по-малко от 700 грама. Въпреки това, колкото по-твърда е оплетката и по-тежка е мрежата, което е синоним на качество, толкова по-тежка ще бъде мрежата. Затова не се увличайте по лекотата.

Лесно използване

Сглобяването и разглобяването на мрежа не е лесно, особено ако имате модел с конопена оплетка. Така че, ако не сте опитен изследовател на възли и колчета , по-добре е да си вземете мрежа с по-проста система за използване.

Други качества

Мрежите за волейбол също могат да бъдат с много различни елементи. Например цветове в зависимост от държавата или система за точкуване в долната част на мрежата, за да можете сами да точкувате.

Подходящо ниво на уменията

Не се ориентирайте само по размера или дебелината, защото ако купите твърде тънка мрежа за ежедневно обучение , тя ще се скъса след няколко месеца. А ако търсите мрежа за почивка и изберете много тежка, вероятно няма да я изнасяте често от къщи.

Марка

Можете да изберете добре позната спортна марка или по-специализирана марка за технически инструменти, която не е толкова популярна. Това е въпрос на вкус.

Разходи

Противно на мнението на много хора, мрежите не са твърде скъпи. Но ако търсите добро качество, трябва да увеличите бюджета си. Въпреки това, ако ги купите преди лятото, можете да спестите няколко лева и да сключите добра сделка.

Аксесоари

Има няколко аксесоара, които бихте искали да бъдат включени в комплекта за волейбол. Сред тях са надувател за топката, резервни конци и хронометър.