Вулканични камъни

las-mejores-piedras-volcánicas

След като години наред прекарвах уикендите си в приготвяне на месо на скара на моето барбекю на дървени въглища, развих досадна алергия към дървото, така че лекарят предложи да оставя грила за специални случаи.

Освен това той ми каза, че прекомерната употреба на скарата може да ми причини някои здравословни проблеми, така че изглеждаше, че съм обречена на ястия на скара, но съседката ми показа своя метод за печене на скара, който включва най-добрите вулканични камъни.

Оказва се, че това хубаво изобретение на простото сглобяване е по-ефективно от дървените въглища и също така по-евтино. Ще ги намерите бели и в различни цветове.

Най-добрите вулканични камъни

Кои са най-добрите вулканични камъни?

Необходимо е да направите добро сравнение между производителите и продуктите, когато mejores-piedras-volcánicas-300x199

избирате добра чанта с вулканични камъни, за да изберете точно това, което ви е необходимо.

В офертата ще намерите всичко по отношение на цената - от най-евтината до добра чанта на достъпна цена, която е и с най-високо качество.

Важното е да купите според очакванията си и в достатъчно количество, за да покриете размера на барбекюто си, без да оставяте непокрити пространства и където камъните могат да покрият източника на топлина от падането на сокове и остатъци, така че да не създават пречки.

Ако имате някакви съмнения, може би ще разгледате този кратък списък, който ще ви помогне да изберете подходящия за вас продукт:

Тук са най-добрите вулканични камъни:

1. Dolcevita BBQ вулканичен камък

Хигиенично и безопасно

51C1bwSKvFL

КУПИ СЕГА

Предлага се в торба от 3 кг, тази кафява и сива торба от вулканичен камък за барбекю е идеална за получаване на хомогенно разпределение на топлината и най-хубавото е, че предотвратява пламъци.

Трябва да ги поставите над източника на топлина и да помните, че порестата повърхност на тези скали е основният предавател на топлина.

2. Вулканичен камък G432 Sochef

Полезен и издръжлив

41kXM1SG6TL

КУПИ СЕГА

Торбата с червен вулканичен камък , която марката Sochef изкара на пазара , ще ви послужи за газовата ротисерия и, върху решетка върху тях можете да приготвяте различни видове храна и дори да изгасите огъня със сигурността, че тези камъни запазват температурата.

Готвенето с вулканичен камък ще бъде по-добро от готвенето с дървени въглища.

3. вулканични камъни Landmann

С малко песъчинки

51bAiDfa4iL

КУПИ СЕГА

Идеални за печене на скара, тези камъни са най-препоръчваните за печене на месо и приготвяне на други храни с помощта на барбекю.

Това са камъни, които не натрупват миризми и аромати и ще ги намерите с много добро качество и много лесни за почистване.

Те са подходящи и за други приложения , като например за генериране на пара в фурната и постигане на по-добро изпичане на хляба.

4. камъни от лава Campingaz

Избягвайте огромни пламъци

51tmtoDjgCL

КУПИ СЕГА

Подходящи за газово барбекю, тези камъни с пореста повърхност са в състояние да поддържат температурата на вашето барбекю за многократна употреба , без да ги подновявате многократно.

Като осигуряват достатъчно топлина, за да можете да готвите с изключено гориво, тези скари се превръщат и в изключително енергийно ефективен продукт, подходящ за любителите на грил.

5. Maurer Papillon вулканични камъни от лава

За домашна употреба

61Cd-0ZskRL

КУПИ СЕГА

Особено подходящи за печене на скара за домашна употреба и за готвене у дома с малко гости и гости, тези камъни се нагряват бързо и са подходящи за здравословно печене на скара.

Те се използват изключително в газови барбекюта и разпределят топлината равномерно.

Те имат енергийни свойства , тъй като изискват по-малко гориво и придават отличен вкус на храната.

Защо се използват вулканични скали?

Вулканичните скали се оказаха чудесен съюзник на барбекютата и скарите, наред с други неща, защото когато са поставени като повърхност, която задържа топлината, върху тях се концентрират соковете на месото и другите храни и те ги връщат обратно в храната, за да й придадат повече вкус и аромат. Производителите на грилове вграждат в своите изделия пръчки от вулканични скали, наричани още пореста лава , за да предотвратят прегряването на повърхностите на оборудването и създаването на пожар, а най-хубавото е, че скалите връщат и засилват опушения вкус на храната.

Предимства на използването на вулканични скали за грил

Използването на вулканични скали във вашия газов грил има безброй предимства. Едно от големите му предимства е, че можете да ги намерите в заведенията, където се продава храна, и те наистина са чудесен вариант за случайна храна, но това не е единственото, тук обясняваме и други предимства:

Съхранява топлината за готвене

Поставянето им на скарата ще ви гарантира по-разширена зона за готвене, тъй като поради порестия си характер тези камъни не само задържат топлината, но и я разпределят равномерно по цялата скара. Процесът на готвене и печене на скара ще бъде по-обширен и равномерен за вашата храна, тъй като топлината ще се разпространи върху всички области, които са покрити от вулканичните камъни, и ще имате по-голяма повърхност за готвене.

Опасения за здравето

Друго голямо предимство на вулканичните камъни е, че е по-малко вероятно те да задържат канцерогени, които могат да навредят на здравето ви, отколкото дървените въглища. От друга страна, излагането на храната на дървени въглища и дим , може да бъде по-опасно, но самата порьозност на вулканичните камъни плюс излишната топлина, която те акумулират, позволяват да се намали излагането на храната на канцерогени от скарата. Колкото по-нагорещени са камъните, толкова по-дълго е времето за готвене и толкова по-малко е излагането на вредни за здравето агенти. Видът на топлината, генерирана от тези камъни, също така позволява да готвите бавно и с покрити съдове, без да се страхувате от прекомерно задимяване.

Използвайте ги за газови скари

Вулканичните камъни се използват специално за газови скари, въпреки че могат да се използват и за скари на дървени въглища, това не е често срещано, главно защото поради източника на топлина, генериран както от дървените въглища, така и от дървата, те не са необходими. Тези камъни задържат и разпределят топлината в грила, като я разпръскват навън, така че са идеални, защото ще я запазят на газовите грилове дори когато горивото е изключено.

Подготвяне на скарата

Подготвянето на скара, в която ще използвате вулканични камъни, не е толкова сложно, но трябва да се обърне внимание на разстоянията между източника на топлина, камъните и храната, която ще се пече на скара. Експертите в тази област препоръчват да се използва решетка, която е на един или два сантиметра от горелките, за да се поставят вулканичните скали отгоре, а друга решетка, която е на три или четири сантиметра от скалите, ще се използва за поставяне на храната.Трябва да има достатъчно пространство за циркулация на въздуха между горелките, които генерират топлината, скалите и скарата, където се поставя храната за готвене.

По-евтино

Едно от най-значимите предимства на използването на вулканични камъни е, че те са за многократна употреба, така че ще спестите много пари, ако сте свикнали от време на време да тичате до магазина за торба дърва за огрев или дървени въглища , които да използвате в традиционното барбекю. Ако пък сте любители на горивото, при вулканичните камъни това не е необходимо, тъй като, поставяйки ги върху скарата, можете да спестите гориво, тъй като те продължават да нагряват и приготвят храната ви и след като огънят е угаснал.

Най-хубавото е, че като си купите торбичка с вулканични камъни, можете да ги използвате много пъти, преди да се наложи да ги замените с други, защото те очевидно се износват, но за десетки торбички с дървени въглища можете да използвате същите камъни още известно време.

Храната е по-вкусна

Друга причина, поради която вулканичните камъни набират популярност, е, че те са не само по-евтини за употреба, но и по-здравословни и по-вкусни. Обикновено, когато приготвяте храна на скара, тя отделя редица сокове, които в комбинация с пушека ще ви дадат по-добър вкус, а с вулканичните камъни ще имате и това, като предимството е, че соковете не се връщат с пушечни елементи, а камъните могат да абсорбират мазнините , така че ще ядете с вкусен вкус, но невероятно здравословно. Това в дългосрочен план води до намаляване на холестерола и до по-малка склонност към сърдечни заболявания или дори рак.

Преминаване от газов грил към лава камъни

Трикът в това е да си купите грил с подходящ размер, за да можете да монтирате камъните в пространството между горелките и решетката за готвене. Тук стъпките са следните, първото нещо е да вземете лава камъни и решетка, след това да премахнете решетката от газовия грил и да поставите новата решетка между горелките и решетката за готвене, тук трябва да оставите пространство между камъните и да ги разпределите равномерно, така че капещите мазни течности да не достигат до горелките, също така е необходимо да оставите достатъчно пространство между камъните, горелките и решетката за готвене, за да може въздухът да циркулира и да се движи нормално между трите.

Как да използвате лава камъни в електрическа скара

Вярвате или не, тези камъни могат да се използват и в електрически барбекюта, като идеята е да се поддържа топлината за по-дълго време и да се избегне замърсяването, причинено от дима и дървените въглища. Ето няколко съвета как да ги използвате:

  • Камъните трябва да се поставят равномерно, а не на купчини, върху решетка, за предпочитане стоманена.
  • Тази решетка трябва да бъде поставена върху, но не и да докосва, фактора на източника на топлина във вашата електрическа скара.
  • Ако са няколко, камъните не бива да се допират един до друг, като се помни, че те се нуждаят от пространство, за да могат да отделят топлината и кислорода, които се получават, без да се допират един до друг. В идеалния случай те трябва да са на разстояние поне един инч една от друга
  • Металната решетка, която се доставя с електрическия уред, трябва да се постави върху камъните
  • Включете на желаната настройка. След като уредът достигне необходимата температура и храната започне да се готви, можете да го изключите, а вулканичните камъни ще свършат останалото
  • След като изстинат, препоръчвам да съхранявате вулканичните камъни в метална кутия, за да бъдат използвани отново следващия път.