Външни оптични дискови устройства

mejor-unidad-de-disco-optico-externa

Старият ми лаптоп имаше вграден четец на дискове, но той беше пълен кошмар, работеше много бавно и машината ми зависваше от време на време.

Неведнъж се е рестартирал само заради невъзможността да чете надраскани дискове и е невъзможно да разпознае някои видове файлове, да не говорим за филми във видеоформати, беше ми трудно да се справя с всички тези глупости!

С новия компютър, който купих, реших да се отърва от проблемите и избрах такъв без диск. За мен е по-добре да имам преносим, който се свързва само когато го използвам и не влияе на машината през останалото време.

Сега, когато наистина имам нужда от него, реших да потърся най-доброто външно оптично дисково устройство на пазара.

Наличието на един от тях просто ще улесни работните ми процеси, а като потърся най-добрия, ще мога да чета и записвам различни файлове и видеоформати.

Най-добри външни оптични дискови устройства

Кое е най-доброто външно оптично дисково устройство?

За да намерите външно оптично дисково устройство, което да отговаря на нуждите ви, трябва да сте наясно какви точно са тези нужди.

С течение на годините тези устройства са станали по-модерни и разнообразни както по отношение на дизайна, така и по отношение на възможностите и просто има по нещо за всеки вкус и нужда.

За да си купите такъв компютър, трябва да разгледате най-съществените му характеристики и да прецените кои от тях са ви необходими за работата и развлеченията ви.

Ако ще го използвате за възпроизвеждане или запис на видео или носители на данни, може да е необходимо DVD и Blu-ray устройство. Трябва да обърнете внимание и на скоростта на запис.

Размерът на диска, паметта за съхранение и капацитетът на буфера са други характеристики, на които трябва да обърнете внимание.

Поддръжката на BDXL също е от съществено значение, ако ще използвате устройството за съхранение на голямо количество данни, поддържат се 100 и 128 GB дискове, което ще ви спести много пари и време.

Когато правите своя избор, сравнението между различни модели на различни производители може да хвърли известна светлина и да изясни някои съмнения.

Ето и най-добрите външни оптични дискови устройства:

1. Pioneer bdr-xs06 Blu-ray 6 x Slim USB 3. 0

Мощен и ефективен

31fUrb-RIgL

КУПИ СЕГА

Това преносимо устройство е един от моделите от последно поколение на Pioneer, идва с мек механизъм за зареждане на слота и се предлага в сребрист цвят, съвместим с типични Mac машини и други операционни системи.

Той поддържа BDXL, Blu Ray, Digital Versatile Disc и CD носители, така че ако използвате тези носители в работата си или в свободното време пред компютъра, можете да ги записвате и възпроизвеждате без проблеми с това устройство.

USB 3.0 дискът е и безшумно устройство, което е едно от най-забележителните му качества, тъй като можете да работите с нисък шум, да четете дискове, BD-ROM или да четете и пишете на BD-R дискове с единичен, двоен, троен и дори четворен слой.

Той има по-голям капацитет за съхранение и може да записва на дискове с по-висока скорост в сравнение с други подобни устройства.

Той възпроизвежда безпроблемно тези дискове с драскотини и драскотини и най-хубавото от всичко е, че не се нуждаете от адаптер, за да го прикрепите.

2. Външно дисково записващо устройство Asus BW-12D1S-U

Бързо и сигурно

41wRfJwltaL

КУПИ СЕГА

Изработено от издръжлив черен материал, това устройство може да поддържа BD-R, BD-ROM, CD-R, CD-ROM, DVD+R, DVD-RAM и други, включително видео носители и 3D файлове.

Устройството е леко и тежи само 1,16 кг, което е идеално, ако го вземате със себе си на път. Благодарение на своя размер тя е много преносима и можете да я поставите, където ви е удобно.

Той използва интерфейс със скорост 3.0, има дълбочина 24,3 сантиметра и може да чете дискове със скорост от 8X до 24X в зависимост от формата, който сте поставили в слота за четене.

Това е устройство, съвместимо с операционната система Windows, изработено от здрави и много солидни материали.

Тези, които го притежават, изтъкват неговата бързина и сигурност като предимство, което трябва да се вземе предвид. За оптималната му работа не са необходими допълнителни изтегляния на устройства.

3. LG BE16NU50 Blu-Ray RW оптично дисково устройство

Елегантно и устойчиво

41KAP+EXJpL

КУПИ СЕГА

Марката LG ви предлага този модел, който може да чете и записва без проблеми във формати като Digital Versatile Disc, CD и BD, със скорости от 48X до 16X.

Той е съвместим и с Blu Ray дискове с интерфейс 3.0. Той работи с 4 MB буфер и е съвместим за използване на настолни компютри и преносими компютри.

Това е лек продукт с тегло малко над един килограм, който работи в температурен диапазон от 5°C до 40°C.

Той е изработен в елегантен сребрист цвят, а семплият му дизайн е съвместим с всеки компютър от гамата.

Тези, които вече са го закупили, посочват скоростта му като голямо предимство. Особено когато четете филмови файлове, възпроизвеждани на носители Digital Versatile Disc и Bly Ray, последните изискват специален софтуер.

Той е достъпен и ефективен.

4. VicTsing VTGEPC072AS-ESAE1

Възможност за корекция на грешки

С лек и изключително тънък дизайн производителят VicTising предлага за продажба този четец, подходящ както за лаптопи, така и за настолни компютри.

Това е устойчив на надраскване продукт, изработен по най-съвременна технология, който ви осигурява производителност и добро качество, можете да го вземете навсякъде, където искате, и да го съхранявате на малки места без никакви проблеми. Той е много преносим.

Работи с интерфейс 3.0, но е съвместим и с 2.0 и 1.0 със стабилна скорост на предаване на данни 5 Gbps. Той е ефективен и изключително бърз. Той е с професионално качество.

Работи безупречно при четене на различни носители, включително Blu Ray и CD, и е съвместим с различни операционни системи, включително така наречения безплатен софтуер, различни версии на Apple и операционни системи.

Подходящ както за настолни, така и за преносими компютри. Има 12-месечна гаранция и 45 дни, за да го изпробвате, ако ви харесва, в противен случай ще получите парите си обратно.

5. Lite-On eBAU108 DVD Super Multi DL

Лесно и безшумно

41v5Zhl-dYL

КУПИ СЕГА

Моделът на оптичния четец от производителя LiteOn е най-евтиният от селекцията, която сме направили за вас, работи с интерфейс USB 2.0 и е подходящ както за лаптопи, така и за персонални компютри.

Работи със съвместимост за различни операционни системи, включително Apple и т.нар. свободен софтуер, който също работи и работи перфектно, така че ако компютърът ви е един от тях, това е устройството за вас.

Той работи със скорост на запис за CD на 48X и 8X за DVD + R, това е лек, малък, много преносимо устройство, тя е направена с твърди и устойчиви материали, много адекватни на това, което този производител е свикнал да.

Това е устройство с малки размери, леко, преносимо, лесно за съхранение и можете да го вземете навсякъде. Работи с USB връзка, няма hdmi изход.

Тези, които разполагат с него, хвалят скоростта, ниското ниво на шум и производителността му.