Геймърски мишки

svg%3E

Предлагаме ви актуална селекция от най-добрите евтини мишки за игри на пазара. В зависимост от предпочитанията ви за игри, нуждите ви за игри или просто естетическите ви предпочитания, тук можете да намерите подробна информация за различни мишки за игри.

Ако сте мултиплейър, ако обичате шутър игри или ако харесвате масови мултиплейър игри, с нашия списък можете да получите интересна информация, за да изберете качествена мишка на най-добрата цена.

Много действия в игрите - от скачане до прицелване - зависят от идеалната конфигурация на мишката. Можете да изберете най-добрата мишка за всяка нужда от игра въз основа на обективни критерии.

Предлагаме ви списък с актуални мишки - от мишки с висока разделителна способност, мишки на известни марки или просто мишки, изработени от добър материал на добра цена.

Най-добрите мишки за игри

Коя е най-добрата мишка за игри?

Независимо от собствените ви нужди като геймър, независимо дали сте професионалист или не, левичар или десничар.

Геймърската мишка е подходяща и за техници, като архитекти например, които трябва да превъртат и избират прецизно между многобройни опции в програмите си за проектиране без никаква възможност за грешка.

Освен това на пазара се предлага широка гама мишки на достъпни цени с повече или по-малко функции.

Специфичните функции на всяка мишка са съобразени с нуждите на любимите ви игри, независимо дали се занимавате с престрелка или водите напреднала орда.

Мишките за стрелба от първо лице разчитат в голяма степен на опцията за тресчотка на колелцето на мишката, като отзивчивата тресчотка означава бързо и непрекъснато превъртане на арсенала от оръжия.

Също така в случай на летене пикселите на инч DPI се коригират много. Избирате между ниска и бавна единица, която е положителна за моменти на интензивна стрелба, или висок DPI, необходим за прецизните стрелци.

Намирането на най-добрата мишка за игри изисква да опознаете стила си на игра, да определите дали се нуждаете от по-сложни функции и накрая да съобразите избраната мишка с личните си вкусове.

Ето и най-добрите мишки за игри

1. TeckNet Raptor M268

svg%3E

КУПИ СЕГА

Високопрецизна мишка за игри на TeckNet. Модел M268 с три регулируеми настройки за dpi. Ергономична, с шест бутона, тя има превключвател за dpi точно под колелцето на мишката. Оптичният сензор за игри с разделителна способност dpi може да се регулира до 1000/1600/2000 и има лесно плъзгаща се повърхност.

Най-доброто от всичко е теглото от само 40 грама и абсолютно ергономичният дизайн, който е идеален за многочасова употреба. Той е проектиран така, че да пасва удобно в дланта на ръката. Разположението на бутоните е интуитивно.

Повърхността на плъзгане е с много ниско триене. Перфектен за бързи и прецизни движения, като се плъзга безпроблемно по всяка повърхност. Чувствителното на допир колелце на мишката гарантира запазване на контрола, както и удобните страни на захвата.

Плюсове:

 • Лека
 • Лесно плъзгане
 • Качествен материал

Това е печеливша комбинация, предназначена за геймъри. Всеки компонент на мишката - от фино оплетените кабели и сензорните повърхности до позлатения USB конектор - е прецизно изработен от качествени материали.

2. Topelek USB Gaming Mouse

С пет настройки на dpi, тя е оптична и не изисква инсталационен диск с драйвери. Съвместим е с различни операционни системи - от Windows до Mac. Качественият материал има функции за изключване, включване и мигащи светлини.

Той има седем бутона и е голям. Теглото му е 222 грама, а размерите му са 16,8 x 12 x 5,8 cm. Недостатъкът е, че двата бутона за преместване на страницата напред и назад не регистрират продължително натискане. Това означава, че при натискане те регистрират само бързо докосване. Разделителната способност на пиксела на инч се конфигурира, като максималната е 5500.

Светлините могат да се конфигурират с множество цветове. Те могат да бъдат конфигурирани по подразбиране или според предпочитанията ви. С помощта на бутона за навигация 'назад' може да се избере конкретен цвят или да се възстановят фабричните настройки. Натиснете и задръжте бутона dpi, за да ги деактивирате.

Голямото предимство на тази геймърска мишка на Topelek е, че тя е plug & play. Той не изисква инсталационен софтуер, а само трябва да се включи и можете да започнете да го използвате. Това е така наречената висококачествена интелигентна мишка.

Плюсове:

 • Конфигуриране на Dpi
 • Атрактивен лек дизайн
 • Plug & Play

3. Mars Gaming MM0

svg%3E

КУПИ СЕГА

Mars Gaming MMO е мишка, която съчетава максимална прецизност с перфектен комфорт. С възможност за регулиране на dpi, той се характеризира с промяна на нивото по време на работа. Високоскоростното превъртане позволява ненадмината прецизност при запазване на концентрацията.
Животът му е 5 милиона натискания на клавиши с оптичен сензор 600/1600 и 2000 dpi. Функцията за работа в движение ви позволява да променяте нивото на dpi само с натискането на един бутон.

Мишката е черна с червени светлини. Той тежи само 135 грама, абсолютно ергономичен е и има гумирано покритие. Тя гарантира висока производителност и най-добър комфорт. Въпреки това твърдостта на бутоните е критикувана.

Най-доброто от всичко е ненадминатата цена, която е идеална за ограничени бюджети. Всеки геймър, който харесва шутъри или стратегически игри, трябва да има Mars Gaming MMO.

Връзката с USB порта с 1,5-метров кабел е много по-плавна от тази на други мишки с подобни връзки и дори на безжичните мишки.

4. Patuoxun 500Hz

Програмируема чрез функция за памет, когато е изключена. Той има 8 бутона с 13 вида светлина. Той се включва и пуска без нужда от контролери. Възможността за безжична връзка с честота 500 Hz гарантира бързина.

Перфектна мишка за MMO игри. С резолюция до 9200 dpi той е идеален за високоскоростни онлайн дейности с висока разделителна способност. Програмирането на dpi дава възможност да се запомнят навиците ви за игра, така че да можете да продължите играта от същата материална начална точка, от която сте я прекратили.

Плюсове:

 • До 9200 dpi
 • Съвместим с много операционни системи
 • 13 светлинни режима

Минуси:

Има качествено покритие от екологично чисти материали. Съвместим е с всички системи от Windows 7 нататък, както и с MAC.

Той има 13 режима на светене. Когато се използва, той консумира повече батерия, но има режим за пестене на енергия.

Не е включена батерия, а ръководството за употреба е на английски език.

5. VicTsing 8000 DPI

Той има 6 нива на dpi с 13 режима на осветяване и 8 бутона за персонализиране. Той има широк спектър от точки на индексиране със светлинна асоциация на цветовете за всяко ниво. Добър дизайн от екологични материали. Свързва се чрез кабел. Той е plug & play.

Тази мишка на VicTsing е идеална за геймъри. Шестте му нива на dpi 1000-1600-2400-3200-5500-9200 са обозначени с цветове. Червено за 1000 dpi, синьо за 9200 dpi. Той може да бъде програмиран да мига.

Високата прецизност благодарение на 500 Hz с 6666 кадъра в секунда гарантира плавно и непрекъснато предаване на данни. Той е съвместим с всички операционни системи Windows от 7 нататък, както и с MAC и други операционни системи.

Плюсове:

 • Шест нива на dpi
 • Висока прецизност до 6666 fps

Минуси:

 • Подходящ за големи ръце

Добър дизайн с висока производителност на оптичния сензор. Теглото на мишката може да се увеличи от 150 грама с комплект от 8 тежести до 170 грама.

Тази мишка е по-подходяща за по-големи ръце. Малките ръце няма да могат да се възползват напълно от ергономичността на мишката. Пет от бутоните могат да бъдат програмирани и конфигурирани по желание на потребителя.

6. DLAND T80-NEW-UK

svg%3E

КУПИ СЕГА

Голяма мишка на добра цена. Настройки на DPI до 5500 dpi. Различни цветове, налични в черно и синьо. Това е универсална геймърска мишка, която се свързва с компютъра чрез USB кабел. Теглото му е 181 грама.

Удобна мишка, подходяща за големи длани. Благодарение на високото си тегло той е подходящ за игри със стрелба и др. Той е идеален за възрастни, тъй като е достатъчно ергономичен, за да пасне на големи ръце. Критиката към него е, че се изплъзва.

Той има пет нива на dpi с бутон за настройка под колелцето за превъртане. В зависимост от избраното ниво тя свети в един или друг цвят.

DLAND T80 е геймърска мишка на достъпна цена. Само за 9,99 EUR получавате забавен, цветен продукт, чиито светлини могат да се изключват. Това спестява енергия. Ръководствата са на английски и немски език.

Той има седем бутона. Не съществува функция за запаметяване на dpi, т.е. при изключване и повторно включване на компютъра dpi трябва да се нулира.

7. KingTop

svg%3E

КУПИ СЕГА

Оптична мишка за игри с висока конфигурация. Ако разполагате с монитор с висока разделителна способност, е по-добре да играете с високо ниво на dpi. 13 вида светлина, които могат да се конфигурират. Може да се настрои на мигаща, постоянна или изключена. 8 бутона.

Оплетеният кабел е по-устойчив на разплитане. Той има тежести за регулиране на теглото на същия. Общото тегло е 299 грама.

Подходящ за големи ръце с добра ергономичност. Изработен от качествени материали, критиката е към устойчивостта на материалите. При интензивна употреба бутоните започват да проявяват признаци на износване.

За посочената цена получавате перфектната оптична геймърска мишка KingTop за шутър игри. При интензивно снимане е добре да изберете високо ниво на dpi, което в този случай може да бъде настроено до 9200.

Светлинната игра е забавна и в зависимост от нивото на dpi светва в един или друг цвят.

Плюсове:

 • Високо ниво на dpi
 • Възможност за конфигуриране с една или друга светлина в зависимост от dpi
 • Добро качество на материалите

Недостатъци:

 • Тегло 299 грама
 • Само за големи ръце

8. Sharkoon Drakonia

svg%3E

КУПИ СЕГА

Страхотна мишка с много положителни коментари. Много добро качество, похвално за качеството, текстурата и ергономичността. Той е лазерен и има 11 бутона. Здрави покрития и материали с позлатен кабел. Зелен на цвят, с резолюция до 5000 dpi.

Тази геймърска мишка Sharkoon Drakonia е подходяща за всички видове ръце, дори за левичари. Той обаче е най-подходящ за десничари. Подходящ е както за малки, така и за големи ръце. Теглото от 349 грама и ергономичността са много добри. Текстурата е фина и се предлага с шест тежести.

Недостатъкът е, че не е подходящ за Linux, а ръководството е на английски език. Но професионалният геймър знае как да се адаптира. За тази цена получавате мишка с добро съотношение цена/производителност.

Материалите са добри, а мишката има 11 бутона с четири позиции за превъртане. Това означава, че колелцето за превъртане може да се натиска напред, назад и настрани. Функциите на бутоните могат да се програмират и дори има функция за запомняне на настройките.

Дизайнът на зелените люспи привлича вниманието. Тази лазерна мишка с печат Drakonia се предлага и в червено, синьо и черно. Но змийското зелено е едно от най-популярните.

9. Безжична мишка Generic

Със скорост на предаване 2,4 Ghz. Завършена с гума, тя е изработена от твърда пластмаса. По подразбиране 1200 dpi може да се конфигурира до 2000 dpi. Той има 1400 mAh акумулаторна батерия с вграден микрофон. Тя е синя на цвят и се включва към електрическата мрежа.

Тази безжична мишка предлага качество на Patuoxun на добра цена. Той разполага с технология за чипсет за по-добро предаване на данни на разстояние до 10 метра. Освен това консумацията на енергия е увеличена с EDR за по-добро предаване.

Той е ергономичен и приляга удобно в ръката с гумираното си покритие. Твърдата пластмаса покрива цялата мишка с изключение на горната част. Предлага се в два цвята - червен и син.

Ръководствата са на английски и немски език. Съвместим е с всички операционни системи, включително MAC, като се започне от Windows 7.

Просто го включете и системата го открива. Той има регулируемо тегло от 200 грама с помощта на комплект от шест тежести. (CSL-Computer svg%3E

КУПИ СЕГА

Геймърска мишка с 18 бутона и 16400 dpi. Всички бутони могат да бъдат програмирани с 5 профилни паметта. Лесен за инсталиране. Предлага се в два цвята: черно и червено. Разделителната способност dpi може да се зададе чрез софтуер от 50 до максимум.

Плюсове:

 • Невероятно ниво на dpi
 • Памет за профили
 • Функция Fire key

Тази геймърска мишка CSL предлага много за разумна цена. Той е plug & play, но dpi може да се конфигурира чрез софтуер. По подразбиране се предлага с пет нива на dpi. Идеален за масови мултиплейър онлайн игри. Той има функция 'пожарен ключ', т.е. натиснете и отпуснете бутон x пъти в рамките на 0,1 секунди.

Абсолютно всичко може да бъде персонализирано. Всеки от 18-те бутона може да бъде конфигуриран по желание на потребителя. Дори с цветове за всеки тип конфигурация. Менюто за управление е много интуитивно.

Десният и левият бутон имат идеална твърдост, но не и страничните бутони. Ефектният дизайн е с гумирано покритие. Тя се плъзга идеално по всяка повърхност. Червеният кабел е със златно покритие.

Връзката USB 2.0 има 6 бутона отгоре и 12 бутона отстрани. Долният бутон е за избор на съхранен профил. В зависимост от предпочитанията си и с помощта на доставения софтуер можете да избирате между специални функции на прозорците, като заключване на екрана, управление на програми или обичайните функции за навигация и dpi.

11. Mad Catz R.A.T. 3

svg%3E

КУПИ СЕГА

Геймърска мишка от престижната компания Mad Catz. R.A.T. 3 е леко устройство с dpi до 3500. Това е висококачествена оптична мишка с малък, но ергономичен размер.

Тази мишка тежи само 150 грама и приляга добре в ръката благодарение на своята ергономичност. Материалите са с високо качество и са произведени от Mad Catz. Тя е геймърска мишка за FPS игри, но не е подходяща за онлайн мултиплейър игри. Той има три конфигурируеми профила с функция за запаметяване.

Плюсове:

 • Маркова мишка
 • Подходяща за малки ръце
 • Лека

Минуси:

 • Цена
 • За непрофесионални геймъри

Кабелът е дълъг и здрав. Съединителите са позлатени, за да се гарантира качеството на предаване. Макар че лесното настройване и лекотата на кабела са похвални, изглежда, че бутоните и превъртането скоро започват да скърцат.

Като цяло Mad Catz R.A.T. 3 е идеална оптична мишка за деца или малки ръце и особено за непрофесионални стрелци или стрелци от първо лице.

Какво е геймърска мишка? Всичко, което трябва да знаете

Наричана още геймърска мишка, тя е един от основните геймърски аксесоари , тъй като от нея зависи предимството на потребителя пред опонентите му.svg%3E

геймърска мишка - в сравнение със стандартната мишка за настолен компютър - има значителни допълнителни функции и характеристики, които могат да се използват дори в различни области, като програмиране с висока плътност, графичен дизайн, счетоводство и редактиране на видео и др.

Говоря за ергономичен и удобен дизайн, по-бързо време за реакция, програмируеми бутони и по-висока чувствителност, наред с други функции.

Като илюстрация, когато играете видеоигри на компютъра си, геймърската мишка ви предлага по-високи нива на прецизност и превъзходно потребителско изживяване, като по-бързи и по-гъвкави реакции, както и по-удобни движения.

Каква е добрата мишка за игри?

Въз основа на анализа на текстове в интернет, мненията на професионални геймъри и описанията на продуктите можем да определим характеристиките на добра мишка за компютърни игри.

Независимо от причините за удобство и личното мнение за дадена мишка, от съществено значение е да се знаят подробности като разположението на бутоните, реакцията при натискане, теглото, грапавостта на материала и устойчивостта на пот, възможностите на софтуера за инсталиране и самия сензор на мишката.

За да направим това, ще се спрем на описанието на функционалностите, които има всяка мишка. От една страна, трябва да определим точките на инч, които ни интересуват. Става дума за метрична единица, която определя броя на точките, които сензорът дефинира на инч. Колкото по-голямо е числото, толкова по-голяма е скоростта на движение на курсора спрямо всеки инч, с който се движи мишката.

Друга интересна функционалност е реакцията на клик. Това е времето за реакция между кликванията на мишката и натискането на бутон. Обикновено за десния и левия бутон е по-добре да има по-ниско време за реакция. В играта това може да бъде разликата между това дали ще дадете или ще получите удара.

Зависим и от разстоянието на отчитане на сензора върху повърхността. Това е разстоянието, на което сензорът на мишката трябва да спре да отчита движещата се повърхност. Това е изключително важно за шутъри от първо лице като Counter Strike. Тук играчите, които работят с нисък брой точки на инч, ще трябва да движат мишката повече, за да преместят курсора.

По този начин те ще играят на големи подложки за мишки и ще вдигат мишката от подложката и ще я преместват, за да я поставят на друго място. Ако разстоянието за четене е твърде голямо, мишката ще продължи да чете повърхността под нея, което може да доведе до погрешни движения на курсора.

Личните предпочитания по отношение на захвата и формата, наред с други характеристики, оказват съществено влияние върху обсъждането на най-добрата мишка за игри. Реалността е, че няма истински консенсус за определянето на 'най-добрата' мишка за игри.

Предимствата на мишката имат различни отправни точки. Това не са само технически съображения, а по-скоро се фокусират върху усещанията, които всяка мишка предизвиква. Подчертаваме най-вече тактилните усещания, грапавостта на мишката, разположението на бутоните, теглото и плъзгането (колко лесно и плавно мишката се движи по повърхността)

Характеристики, които трябва да притежава една геймърска мишка

Сега, в допълнение към горното, трябва да сте наясно със специфичните аспекти, които трябва да притежава всяка геймърска мишка , за да гарантирате производителност, която никога не разочарова.

high DPI

Това се отнася за точки на инч ( DPI ) и задава чувствителността на мишката; т.е. когато мишката се движи, тя разпознава колко се е преместила и съответства на курсора.

Което означава, че колкото по-висок е DPI, толкова по-добре мишката скролира и с по-малко движения на ръката.

При геймърската мишка обхватът на настройките варира от 100 DPI до 8000 DPI, докато стандартната оптична мишка обикновено работи с 800 DPI.

Повечето модели мишки за игри предоставят възможност за промяна на настройката DPI по време на игра - с натискане на бутон - за да се отговори на специфичните нужди.

Говоря например за ниски настройки на DPI за прецизен контрол при снимане в близък план и за високи настройки на DPI за бързи движения.

Програмируеми бутони

Обикновено геймърските мишки от висок клас са снабдени с програмируеми бутони , които дават възможност за бърз достъп до определени функции и/или действия за по-плавна и лесна игра.

Освен това, благодарение на анти-призрачния профил е възможно да се натиснат няколко от тези бутони едновременно - без да се блокират един друг - за да се постигнат други функционалности и/или измами в рамките на видеоиграта.

Тези бутони са разположени от едната страна на устройството, например в случай на мишка за игри за левичари, или от двете страни, в случай на амбидекстриални модели.

Тези програмируеми бутони, разбира се, са в допълнение към традиционните: за ляв и десен бутон и колелцето за превъртане.

Ускорение

Тази характеристика се изразява в сили G; един G е равен на 9,8 метра в секунда.

Сега ускорението определя способността на мишката да се движи по-бързо в зависимост от скоростта, която се прилага към нея.

Говоря за това, че например курсорът може да се движи с 1000 пиксела, ако преместите мишката с един инч за половин секунда; или курсорът с 500 пиксела, ако мишката се премести с един инч за една секунда.

Жични или безжични

Както и при стандартната гама мишки за настолни компютри, сред вариантите на геймърските мишки има избор между жични и безжични модели, като вторите са по-разпространени днес.

Това се дължи на най-иновативните характеристики по отношение на автономността, както и на безжичната технология, наред с други.

Разбира се, всичко зависи от вкуса на геймърите.

По-висока честота на анкетиране

Първо, важно е да знаете, че честотата на анкетиране се измерва в херцове (Hz); при стандартните настолни мишки тя обикновено е 125 Hz, а геймърите обикновено изискват 250 Hz, 500 Hz или дори 1000 Hz.

Причината за това е, че колкото по-висока е скоростта, толкова по-отзивчива е мишката, която предлага по-голяма прецизност на геймърския монитор , както и по-плавно усещане.

Лазерен сензор

Повечето мишки са оборудвани с лазерни сензори, тъй като за разлика от оптичните сензори, те предлагат по-бързо време за реакция и са по-точни.

Регулируемо тегло

Някои модели геймърски мишки дават възможност на потребителя да адаптира теглото на устройството към своите предпочитания чрез избор на малки тежести; на пазара обаче се предлагат и мишки , които са тежки като традиционна мишка или много леки.

Дизайн и удобство

Мишките за игри често се разработват с ергономичен дизайн , за да осигурят по-голямо удобство на геймъра; тази характеристика обаче може да варира значително в зависимост от формата, размера на устройството и самия потребител.

Ето защо е най-добре препоръчително да опитате различни форми и марки мишки за игри, докато намерите модела, който наистина осигурява най-доброто прилягане и комфорт за много, много часове игра.

Това са видовете дръжки за игри - каква е вашата?

Ако сте геймър, очевидно сте забелязали, че начинът, по който държите стандартната мишка, не е същият, както когато стартирате видеоигра на вашия геймърски настолен компютър или геймърски лаптоп.

Забележка: Това далеч не са универсални закони. Всичко е свързано с вида на играта, както и с това, което ви кара да се чувствате добре.

И очевидно това не означава, че трябва умишлено да променяте захвата си, тъй като дизайнът и размерът на самата мишка могат да повлияят на движението.

Например големите мишки за игри и широките мишки, например, водят до общ захват с длан; докато късите мишки и по-леките мишки, за удобство при маневри с върхови захвати; и тесните мишки с тънки и удължени основни бутони, за захват с нокти.

Но тъй като всеки играч е различен, струва си да разгледаме тези три стила на захващане: длан, връх и нокът.

Захват с длан

Това е стандартният захват, използван от повечето геймъри; той се основава на поставянето на пръстите върху бутоните на мишката, докато цялата длан лежи върху тялото на мишката.

Захват с върха на пръста

Този тип захват се осъществява, когато палецът държи страничната част на мишката, а върховете на показалеца, средния и безименния пръст се опират на левия и десния бутон, както и на колелцето за превъртане.

Захват с нокът

Вид захват, при който действат първите два захвата и който се проявява, когато дланта се опира само на задния ръб на мишката, а върховете на пръстите са под ъгъл към бутоните.

Различни видове мишки за игри

С оглед на нарастващата сложност на видеоигрите за персонални компютри, производителите на аксесоари за игри не са оставили мишките настрана, за което свидетелства разработването на модели, предназначени за специфични видове игри.

Говоря за подразделенията на геймърски мишки, мишки за стрелба, MOBA или MMO, амбидекстриални, мобилни и хибридни мишки.

Всички те се различават не по тялото си или по това, че са по-добри за този или онзи стил на захващане, а по дизайна и разположението на бутоните.

Геймърски мишки за стрелба

Те са известни още като 'мишки за стрелба' и се считат за най-бързите и най-основните мишки за игри, тъй като работят в конвенционална конфигурация, отразяваща повечето традиционни настолни мишки, но с добавени два или три бутона за палеца.

Такива бутони в повечето видеоигри със стрелба от първо и трето лице съответстват на основния или вторичния огън, както и на избора на действия с граната или за близък бой, оръжия, режими на мащабиране и прицелване.

Съществуват обаче някои модели мишки за стрелба , които са снабдени с бутон за прецизност - или така наречения бутон 'снайпер' - който при натискане временно намалява DPI за много чувствителни изстрели.

Мишки MOBA или MMO

Това са идеалните мишки за масови онлайн игри за много играчи и стратегически игри, например, тъй като те разполагат с 12 бутона само за палеца , които съставят набор от умения, които не е необходимо да се използват постоянно, но трябва да се активират бързо.

Двустранни мишки за игри

Това са мишки за игри, разработени както за левичари , така и за десничари, и имат напълно симетрични корпуси, подходящи и за двете ръце.

Друга особеност на тези мишки е, че те обикновено се предлагат с дизайн с бутони за издърпване и бутони за палеца от двете страни.

Мобилни геймърски мишки

Това са идеалните мишки за геймърски лаптопи, тъй като освен че обикновено са по-леки от стандартните мишки, производителите предлагат редица по-малки размери и преносимост, като последното е очевидно при безжичните модели.

Хибридни мишки за игри

Както подсказва името им, те са мишки, които се адаптират към всяка среда за игри и обикновено включват повече от два бутона за задействане, но без да се прекалява като мишките за MMO.

Говоря например за модели, които включват колелце за превключване между задачите за стрелба и MOBA, или за мишки с възможност за регулиране.

Това е цената на геймърска мишка

Както и при всичко останало, цените на геймърските мишки варират в зависимост от търговеца на дребно, както и в зависимост от процента на продажбите и новостта на модела.

Въпреки това е възможно да се купи добре оборудвана и обещаваща геймърска мишка евтино , но също така е важно да се има предвид, че и трите категории разходи са решаващи.

Говоря за геймърски мишки за по-малко от 45 евро, между 45 и 85 евро, и за повече от 85 евро.

Що се отнася до първите, те са най-евтините геймърски мишки, с ограничени DPI и софтуерни опции, както и с не много привлекателна естетика и ниска издръжливост.

На върха на геймърските мишки между 45 и 85 евро, които, въпреки че са разработени от известни марки и обикновено се предлагат с отлични сензори, ергономичен дизайн и надежден софтуер, регулируем за множество жанрове, не предлагат хардкор опции за персонализиране.

И накрая, геймърските мишки над 85 евро са тези, които предлагат луксозни опции за персонализиране, както и тела, в които да се влюбите.

Други аспекти, които трябва да обмислите, преди да си купите геймърска мишка

В допълнение към стила на игра, захвата и цената, има три особености, които си струва да обмислите, преди да решите да купите определена марка или модел геймърска мишка.

Говоря за опциите за осветление, вида на сензора и свързаността, които, макар и чисто естетически и дори универсални, могат да бъдат черешката на тортата за всеки геймър, който иска да получи превъзходно потребителско изживяване.

Опции за осветлението

Очевидно е, че тези опции, които вече присъстват в повечето модели, не подобряват ничия стратегия, но помагат за синхронизирането и управлението на профилите и зоната за игра.

Тип на сензора

Що се отнася до геймърите в ежедневието, както лазерните, така и оптичните сензори работят добре, особено ако мишката предоставя възможност за настройка на повърхността; с други думи, чрез калибриране на периферното устройство устройството може да работи върху подложки за мишки, бюра и листове хартия, както и върху други повърхности.

Разбира се, в случай на играчи на турнири изискването би било по-строго; например за мишка с 8000 DPI или повече и дори с диапазон между 200 DPI и 2600 DPI.

Свързаност

Няколко от водещите марки на пазара, днес предлагат унифицирани софтуерни платформи, които дават възможност на потребителя да синхронизира мишката с геймърски слушалки, клавиатури, мобилни приложения и дори с геймърския си стол, наред с други устройства и аксесоари.

Всичко това, за да се осигурят още по-реалистични сесии и да се разширят възможностите за функционалност.

6-те предимства на геймърската мишка, за които не сте подозирали

Стана ясно, че една геймърска мишка е снабдена с чудесни характеристики, които я отличават - изключително много - от обикновената мишка; дотолкова, че дори в областта на работата, мишката, представена в този брой, може да се отличи значително.

Производителност и издръжливост

По принцип геймърските мишки са изработени от висококачествени материали ; не само за по-добра производителност, но и за издръжливост.

Комфорт и ергономичност

Геймърските мишки са проектирани така, че да пасват на ръката ви и да са удобни при продължителна употреба.

Повече продуктивност

Освен за конкретни действия по време на игра, персонализираните бутони на мишките за игри могат да се използват и за изпълнение на други задачи, като копиране, поставяне, изтриване и много други.

Това е най-добрата мишка за геймъри

Името ѝ го подсказва, а характеристиките ѝ го потвърждават. Геймърската мишка е най-подходящото устройство от този вид за всеки потребител, който иска да извлече максимума от него и да се усъвършенства в областта на видеоигрите.

Винаги включено

За разлика от обикновените мишки, мишките за игри никога не се изключват, дори ако останат неактивни за определен период от време.

Прецизност и персонализация

Една геймърска мишка не само се отличава с високи стойности на CPI (брой точки на инч) и DPI (точки на инч), но и предоставя възможност за регулиране на тези стойности в зависимост от изискванията на потребителя за игра.

В случай на съмнение: Разлики между геймърска и стандартна мишка

Освен по цената, геймърската мишка се различава от стандартната по това, че е толкова качествена, че може да работи както в геймърска среда - каквато е нейната същност - така и в работна среда.

Една качествена геймърска мишка винаги ще има повече от четири бутона с възможност за персонализиране и регулиране за различни видове игри, както и за обикновени задачи. Освен че са разработени с най-добрите материали и компоненти, те гарантират издръжливост.

Що се отнася до естетиката, колкото и 'елегантни' да се стремят да бъдат различните модели конвенционални мишки, геймърските мишки обикновено се отличават с най-'съблазнителни корпуси', които допълват аспектите на ергономичност и комфорт.

Всичко това, в допълнение към други плюсове, като осветление, свързаност и различни други конфигурации, които имат за цел да предложат най-доброто и най-удобно потребителско изживяване.

Ключове за това защо в геймърските мишки има процесор

Да, точно както в компютъра, в геймърските мишки от няколко години има вграден процесор. И това, освен че повишава малко цената на устройството - казвам 'малко', защото в днешно време микропроцесорите са евтини - е маркетингов плюс.

Въпреки това - и въпреки скептицизма на мнозина - централният процесор дава възможност за разширяване на възможностите за включване и използване на различни технологии в мишката, като освен това прави CPI настройките по-прецизни.

Това е причината за високия CPI в геймърска мишка

Въпреки че невинаги е необходимо, това число служи като стръв за привличане на няколко купувачи.

И аз го казвам така, защото много професионални стрелци например, дори ако трябва да преместят ръката си на около половин метър, обикновено играят с много нисък CPI, за да осигурят висока точност на изстрелите си.

Има обаче играчи, които избират висок коефициент на CPI, защото дори и да означава значително намаляване на точността, това прави чудеса за тях по отношение на ударите.

Моралът на историята обаче несъмнено е в предпочитанията на всеки играч.

Започнете и свикнете да играете с екстравагантната чувствителност на 8000 CPI, например, или с 1200 CPI. А ако в допълнение са налични функции като ExactAim / ExactAccel, потребителят ще има висока чувствителност, когато е необходимо.