Готварска печка за ориз

mejor-arrocera

Наличието на най-добрата тенджера за ориз в кухнята ще ви позволи да координирате перфектния обяд и/или вечеря.

Електрическата оризоварка е уредът, от който се нуждае всяка кухня, независимо дали готвите редовно или от време на време, тя ще ви позволи да получавате перфектния ориз всеки път, без повече да изхвърляте изгорял ориз или да го консумирате сух или кашав.

Повечето оризоварки са снабдени с незалепващо покритие и подвижна тава, което улеснява сервирането директно на масата или почистването.

Можем да се сдобием с готварски печки с 2 или 3 порции, идеални за хора, които живеят сами или в двойка, и дори с такива с капацитет от 10 или повече порции. Въпреки капацитета им, с тези уреди можем лесно да изберем колко да приготвяме на пара благодарение на мерителните чаши.

Най-добрите оризоварки

Коя е най-добрата оризоварка?

На пазара могат да се намерят множество марки и видове оризоварки. Сред тях са котлони за готвене, контейнери за микровълнова печка и електрически котлони.

Последните включват сред опциите си предупреждение, когато оризът е готов, и/или поддържане на съдържанието топло, за да се запази, докато другите съставки на ястието са готови. Други позволяват дори приготвянето на всякакви зърнени храни, зеленчуци или изискани рецепти, като например специален ориз за суши.

След като проучихме и прегледахме цените и характеристиките, представяме нашата селекция от 6 най-добри оризоварки, които се надяваме да отговорят на вашите изисквания.

Ето и най-добрите оризовари :

1. оризоварка Tristar RK-6126

41kKipOAoFL

КУПИ СЕГА

С външна част от неръждаема стомана, тази евтина електрическа оризоварка в сребрист цвят е с вместимост 1 литър и размери 24x28x20cm. В нея можете да приготвите 5 чаши ориз, а мощността ѝ е само 400 W.

Функциите му включват поддържане на температурата за запазване на ориза в продължение на часове, незалепващото му покритие предотвратява залепването му, а когато е готов, се изключва автоматично.

Вътрешната му купа със защита от изсъхване на маслото може да се изважда, за да се измие или запази, а крачетата му са неплъзгащи се. В комплекта има и мерителна чаша.

2. Електрическа тенджера за ориз Russell Hobbs 19750-56

41gyOoQE1IL

КУПИ СЕГА

С тегло 998 грама и размери 28,5×28,5×23 см, тази електрическа тенджера за ориз Russell Hobbs е изработена от матирана неръждаема стомана, стъклен капак и е с ненадминато съотношение цена-качество.

След приключване на приготвянето на пара той се изключва автоматично и има сребристо-черен дизайн. Тя включва също шпатула, мерителна чаша и тава за приготвяне на риба и зеленчуци на пара.

Други специални функции на този уред с вместимост 1,8 л (10 чаши) и мощност 700 W е, че както тавата с незалепващо покритие, така и кабелът му са подвижни, което улеснява сервирането директно на масата.

3. Готварска печка за ориз Oster CKSTRC4723-050

41ruaXQsbBS

КУПИ СЕГА

С капацитет до 6 чаши ориз, тази готварска печка е с тегло 1,8 кг и размери 25x23x23 см. Червено-сребристият дизайн с подвижна тава е незалепващ и много лесен за миене.

Стъкленият му капак предотвратява преваряването на храната, а когато процесът на готвене приключи, той се изключва автоматично.

Светлинното табло включва две функции: включване и поддържане на топлина, така че можете да поддържате ориза и зеленчуците на една и съща температура.

4. оризоварка Adler AD-6406

Тази оризоварка е с мощност 1000 W, а дизайнът ѝ от неръждаема стомана е черен. Той е с вместимост 1,5 л и е снабден с функция cool-touch, т.е. външната част не променя вътрешната температура, когато е включен.

С тегло от 2,4 кг и размери 27,6 × 27,2 × 27 см, на борда му можем да открием 2 функции за готвене и поддържане на съдържанието му топло.

Купата му е подвижна и има незалепваща повърхност, което я прави лесна за почистване и предотвратява залепването на ориза. В комплекта има и мерителна чаша и пластмасова лъжица.

5. Оризоварка за микровълнова печка Lékué

41H98OcDtrL

КУПИ СЕГА

За тези, които не харесват електрическите печки, този зелено-бял съд, изработен от платинен силикон и PBT, е отличен вариант за готвене на ориз в микровълнова печка.

Капацитетът му е 1 л и може да се мие в съдомиялна машина. Теглото му е само 454 г, а размерите му са 17,8 × 17,8 × 12,7 см.

Не е необходимо първо да се кипва водата и тя ви позволява да готвите различни видове ориз и други зърнени храни, като ги оставяте в точния им вид. Дизайнът му позволява да сервирате директно на масата, приготвя се бързо и се почиства много лесно. Включва някои рецепти.

Оризът, основна храна, която се консумира от половината население на света, се счита за супер зърно поради многобройните си хранителни ползи. Приготвянето му може да бъде предизвикателство за мнозина, особено ако търсите перфектната точка, която да ви позволи да се насладите на приятна текстура.

Няма специален трик или техника за приготвянето му, освен да се следват някои основни стъпки, като се използва точното количество вода, слаба топлина, плътно затворен капак на тенджерата и период на почивка след готвенето. Звучи просто, нали?

В действителност всички знаем, че в един или друг момент всички сме се сблъсквали с не толкова задоволителни резултати, като при неуспешните опити се е получавало кашаво тесто, хрупкави зърна, недопечено или смес от двете. Не всичко е загубено! Е, може би последната партида беше такава, но ви уверяваме, че следващите ще бъдат по-добри.

Идеалният вкус на ориза е възможен благодарение на оризоварката - електрическо устройство, което ви помага да приготвяте ориз по автоматичен начин. Независимо дали кулинарните ви познания са ограничени или напреднали, сигурни сме, че в този малък уред ще откриете най-ценния си съюзник.

Видове оризоварки

mejor-cocedor-de-arroz

Оризоварката е създадена, за да опрости процеса на приготвяне на ориз. Те се захранват с електричество и нагряват водата в тях, за да приготвят храната на пара или да я сварят. Когато се достигне определена температура, те започват да намаляват интензивността си, като я поддържат на балансирана стойност.

Гореизложеното описва повечето от тези печки. Съществуват обаче и усъвършенствани презентации с допълнителни функции, вариращи от персонализирано регулиране на температурата до издаване на звуци и светлини в края на процеса.

Използването на тези помощни средства за готвене е лесно: просто поставете ориза във вътрешния съд с малко олио, посоченото пропорционално количество вода и натиснете бутона, за да го стартирате. Накрая можете да изпразните съдържанието или да го оставите за по-късно, като знаете, че то ще поддържа идеалната си температура.

Различните видове ориз се нуждаят от различни количества вода и различни начини на обработка, за да се получи желаният резултат. Основният ориз, разбира се, е най-лесен за приготвяне, но рохкото или пухкаво зърно изисква определени техники. Във всяка тенджера може да се използва определена мярка вода и затова трябва да се внимава с точните порции, за да се получи съвършен ориз.

Съществуват различни видове оризоварки, сред които се открояват следните:

Това е най-известната и най-широко използваната версия в домакинствата по света. Конвенционалните електрически оризоварки, изобретени през 1955 г., са сравнително евтини и са идеални за начинаещи готвачи.

Смисълът на съществуването им е приготвянето на бял ориз, но те се справят отлично и с приготвянето на кафяв ориз и други продукти, когато потребителят придобие опит с техните възможности. Те могат да се нагряват, кипват и изключват сами в рамките на определен интервал от време.

Те отчитат и промяната в теглото на ориза, като определят разликата между времето, когато водата е налице, и времето, когато тя се изпарява, за да се премине в стабилен режим на нагряване. Те улесняват готвенето, поддържат ориза топъл до 12 часа и са много икономични.

Стъпка отвъд стандартната оризоварка. Включва термични сензори за изчисляване на продължителността на процеса на готвене, както и на температурните колебания.

Много от тези електрически оризоварки са с модерен дизайн, с бутони за управление и LED дисплеи за предоставяне на информация. Те не се ограничават само до белия ориз, но и до кафявия ориз, ориза за суши и кашите, например овесената.

За разлика от обикновените оризоварки, времето за накисване и приготвяне на пара преди и след приготвянето се програмира автоматично.

  • Многофункционална оризоварка

41m392MC9ZL

Това са многофункционални електрически устройства, които са проектирани да извършват всички операции, извършвани от другите видове оризоварки. Това е скорошна иновация, създадена в стремежа да задоволи всички нужди на своите потребители, като използва известните качества на традиционните готварски печки.

Те имат уплътнения под налягане в структурата си и могат да се използват като всяка обикновена тенджера под налягане. В ненапорен вид можете да повишите функциите на бавната готварска печка за най-добри резултати.

В тях можете да задушавате зеленчуци, парчета месо или пилешко, които след това ще комбинирате с ориз, за да създадете уникални рецепти. Достатъчно е да поставите капака без точно прилягане, за да изпускате повече или по-малко пара - фактор, който влияе на времето за приготвяне.

Те са любими на любителите на готвенето, които искат различни ястия и добро съотношение цена-качество. Разбира се, тези предимства имат своята цена, която се изразява във високите им цени.

  • Готварски печки за ориз с индукционно нагряване

Те представляват максимално използване на технологиите за нагряване. Те заменят традиционния начин на нагряване на дъното с индукционно пренасяне на температурата върху целия съд. Тази функция позволява пропорционално разпределение на топлината в съда, което се отразява благоприятно на ориза и другите съставки.

Вътрешно те функционират чрез метални намотки, които генерират магнитно поле, когато през тях преминава електрическа енергия. Контейнерът може да бъде изработен от магнитни материали, за да може този процес да се извършва директно от тях.

Магнитното поле индуцира топлина чрез генериране на електрически ток, като нагрява съда без пряк физически контакт. Това позволява на уреда за готвене на ориз да регулира по-точно температурата. Получава се добре сготвен ориз, без загорели или сурови петна.

Как работи готварската печка за ориз

Тези електронни устройства работят основно с електричество за готвене на ориз. Основните познания за количеството вода, вида на ориза и времето за готвене, което е необходимо, за да се сготви до съвършенство, са предимство, което ще ви позволи да се възползвате от пълните възможности на вашата оризоварка.

Дори и да сте закупили най-новата технология за готвене на ориз, трябва да прочетете внимателно инструкциите. Използването на измервателните уреди, включени в комплекта на всеки продукт, гарантира точни пропорции по отношение на количествата, посочени от всеки производител.

Ако пък решите да използвате чаша или мярка за вода, различна от препоръчаната, ще видите, че резултатът няма да отговаря на очаквания. Когато става дума за ориз, не си струва да се рискува, да не говорим за експериментите.

Има големи разлики в количествата вода за пенест и хрупкав ориз. Всеки ориз или рецепта може да има специални изисквания за приготвянето им. Някои оризоварки могат да се адаптират към персонализирано програмиране според нуждите.

Добавянето на смес от подправки и други овкусители с цел подобряване или засилване на вкуса на ориза е друга възможност, която се цени от тези, които желаят да получат пълноценно ястие. Можете също така да добавите зеленчуци върху партида ориз по време на готвене, за да получите здравословна алтернатива на пържения ориз.

Рецептите и възможностите са безкрайни и вървят ръка за ръка с вашата креативност. Има алтернативни приложения, например:

Можете да варите по няколко яйца наведнъж в продължение на 20 до 25 минути, в зависимост от предпочитания от вас срок.

Много електрически оризоварки се предлагат с кошница за готвене на пара, която е лесен начин за постоянно постигане на съвършенство при готвене на зеленчуци на пара. Ако печката ви разполага с този аксесоар, поставете в нея няколко обелени картофа, докато достигнат най-меката си точка. Можете да смесите с масло, мляко и малко сол, за да се насладите на богата каша.

Приготвянето на вкусно шоколадово фондю е възможно с тези оризовари. Просто добавете няколко порции от този десерт с малко масло, разтопете и дръжте на умерена температура. Ще получите смес, която можете да ползвате с плодове или блатове.

Можете да сготвите макароните, да отстраните част от водата и да добавите малко американско сирене. Полученото ястие ще стане любимо на децата ви.

Благодарение на незалепващите свойства на повечето от тези тигани можете дори да се осмелите да приготвите палачинки, като просто излеете тестото вътре. Тя ще бъде пухкава и консистентна, с възможност за включване на плодове, шоколадови стърготини и много други варианти.

Основни характеристики на уреда за готвене на ориз

41U-ExZWLiL

Не всички уреди за готвене на ориз работят еднакво. Всеки от тях зависи от това, какво производителят му смята за необходимо за най-добрата му работа. Фактори като количеството вода, мерната единица (милилитри или унции), оризът и вътрешният капацитет за съхранение влияят на резултатите.

Това е в допълнение към личните очаквания на потребителя по отношение на качеството и практичността на използване. Някои от основните характеристики, за които трябва да внимавате при покупка, са:

  • Размер на уреда за готвене на ориз

За всеки модел има разлики в максималния допустим обем. Можем да намерим подаръци с вместимост от 3 до 7 чаши ориз. Това се отнася за неварения, а не за варения ориз.

Особено препоръчително е да знаете дневните нужди, за да определите коя оризоварка е подходяща за вашето домакинство. Минималните и максималните стойности вървят ръка за ръка с броя на членовете или посетителите, които могат да се насладят на всяко приготвяне, така че тенджера с 3 чаши ще бъде идеална за двама души, а тенджера със 7 чаши ще бъде идеална за цялото семейство.

Закупуването на малка тенджера означава, че ще трябва да я използвате няколко пъти, ако пристигнат неочаквани гости, докато голямата тенджера, с всичките си усъвършенствани функции, не би била ефективна за готвене на малки порции.

Превишаването на определените граници може да доведе до разлив, който да засегне повърхността и механизма на тези изделия. Обратно, обработката на порции под минималната стойност ще доведе до несъответствие на ориза.

Ето защо е препоръчително да прочетете внимателно етикета преди покупката, за да сте сигурни, че избраната готварска печка се използва с максималния си капацитет.

  • Размер на японската чаша в сравнение с местния размер

Чашата е стандартизирана мярка, прилагана в различни региони на света, която се използва за определяне на насипни количества в кулинарни изделия. Тази форма на изчисляване на обема се различава в различните страни, което значително влияе на резултатите в точните рецепти. Например в Латинска Америка, Австралия, Нова Зеландия и Канада се използва чаша с обем около 250 мл; в САЩ една чаша се равнява на около 236,5 мл; а в бившите британски колонии, с изключение на вече споменатите, се използва чаша, която се нарича 'имперска' и представлява около 284,1 мл.

Не бива да забравяме, че повечето оризоварки на пазара идват от Япония или САЩ - подробност, която трябва да се спазва внимателно в зависимост от това къде се намираме.

Ако знаете със сигурност пропорцията, която се взема предвид от производителите, ще направите разликата между вкусен ориз и такъв, който със сигурност ще отиде в кофата за боклук.

Други функции на оризовите печки

Приготвянето на рохкав или пухкав ориз е целта, която трябва да се постигне при използването на тези електрически оризови печки, но те включват и полезни функции, които откриват свят от възможности за пълноценно използване на този ресурс. Някои от тези функции включват:

Запържването на ориз, зеленчуци и месо е предимство на някои модели. Това се постига благодарение на материала от неръждаема стомана с незалепващо покритие на повърхността. Просто загрейте предварително тигана и добавете малко количество олио, за да запържите каквото желаете, без риск от залепване.

Антикорозионният материал не абсорбира миризми и аромати, като запазва хранителната стойност на всяка храна. За да запазите това качество за дълго време, трябва да почиствате вътрешността при всяка употреба.

Оризовите котлони включват пластмасово гребло за сервиране и разбъркване, което се прави, за да се избегнат драскотини, които намаляват силата на залепване. Избягвайте да използвате метални лъжици, вилици или ножове, които застрашават доброто му състояние.

Стъклен или прозрачен пластмасов капак улеснява проверката на приготвянето на ориза. Обичайната практика беше да се вдига капакът, за да се провери дали липсва вода или да се провери степента на готовност - действие, което влияеше на процеса и увеличаваше риска от изгаряне от водните пари. Такъв е случаят с металните капаци, които са често срещани сред по-евтините модели.

Тези капаци имат малък отвор, който функционира като изпускателен клапан за парата, която освобождава точното количество от момента на кипване на водата до края на цикъла.

Използвайте само подходящия капак за вашата оризоварка, за да не изтече натрупаната вода и да не се стигне до бедствие, за което със сигурност ще съжалявате.

Една от най-полезните функции, в допълнение към основната задача за приготвяне на ориз, е включването на кошници или отделения за пара. Този аксесоар е вграден в оризоварката, за да се използва отделяната топлина за приготвяне на други храни, например зеленчуци.

Силно зелено броколи, каквото се предлага в някои ориенталски магазини, се получава само за няколко минути под парата на оризовата печка.

Използвайки тази алтернатива, ще се насладите на богати и питателни ястия с минимална употреба на мазнини и масла. С тази функция и малко изобретателност можете да приготвяте и месо за раздробяване и дори някои десерти.

Това е само един от примерите за многото прекрасни възможности, които ни предлагат тези парни тави и които допринасят за нашето здраве и благополучие.

Електронни функции

31TYBagyMUL

Непрекъснатото развитие на технологиите означава, че електрическите оризоварки непрекъснато се променят и внедряват нови и разнообразни функции. Всеки производител обмисля възможността да преработи моделите си, за да предложи функции, които да улеснят приготвянето на ориз. Тази тенденция кара все повече хора да се интересуват от това да станат част от кулинарния свят, като рецептите са достъпни за всички.

По-долу са събрани някои от най-новите иновации, свързани с тези уреди:

  • Система за размита селекция

Подобно на много микровълнови и електрически фурни, някои оризоварки имат предварително програмирана функция за готвене от поредица менюта, приложими за различни видове ориз. По този начин се изразходва точното време в зависимост от изискванията на всеки препарат, за да се постигнат оптимални резултати.

Трябва само да натиснете бутон за избор, който ще покаже опцията, която трябва да се разработи в този момент, около желания термин в ориза. За да постигнете това, трябва да следвате инструкциите в ръководствата за употреба за препоръчителните порции и количества вода.

Може да се получи основен бял ориз, смесен ориз, лепкав ориз, кафяв ориз, насипен ориз и др.

Това популярно ястие е придобило известност, тъй като е навлязло във вкусовете и предпочитанията на много хора. Той е съюзник на закуските и вечерите поради своята простота и ефикасен принос към храненето, което помага да се справим с деня.

Японците знаят добре това и затова са включили този бутон в съвременната оризоварка, който допринася за бавното готвене на ориза или овесените ядки, от които е направен. Можете да сварите съставките във вода или мляко.

В края на процеса ще се получи каша с консистенция на бучки.

Когато има останала храна, можем да я затоплим отново с помощта на оризовата печка. Това се прави от доста време, но днес е официална част от функциите, които се намират сред бутоните.

Като просто поставите тези храни вътре, замразени или на стайна температура, можете да ги поставите на идеалната температура, за да се насладите на оригиналния им вкус. Моля, имайте предвид, че промените в подаваната топлина трябва да са умерени, за да се избегне изгаряне.

Препоръчва се тази функция да се използва в комбинация с опцията 'поддържане на топло' за постигане на най-добри резултати.

  • Функция 'Бързо готвене'

Ако искате да увеличите потенциала на вашата оризоварка, като същевременно намалите времето за готвене, можете да използвате тази функция за бързо готвене. Потърсете бутона 'Бързо готвене' в опциите, за да съкратите етапите на готвене, като увеличите генерираната топлина и степента на изпаряване. Готварските печки за ориз с индукционно нагряване са отлични в тази работа.

Резултатите няма да са като ориз, приготвен в обичайното време, но поне ще можете да хапнете нещо прилично, преди да излезете.

Когато готвите ястия с ориз, трябва да помислите за текстурата. Това състояние зависи от количеството на нишестето, което се съдържа в един и същ вид ориз, като крайният продукт е пухкаво, сухо или лепкаво зърно.

Изберете функцията за текстура в опцията за лепкав ориз на вашата електрическа оризоварка, когато искате да приготвите десерт, например оризов пудинг или кокосов ориз, който изисква по-компактен или печен вид.

При тази настройка за твърд ориз готвенето е по-слабо и по-кратко, тъй като естеството на зърното не изисква допълнителна обработка. При готвене тя остава отделна и лека. Често се използва с варен ориз.

Изборът на желаната текстура ще има по-добър ефект в зависимост от наличния в момента ориз. Ако се съмнявате, прочетете опаковката, за да разберете нормалните приложения в зависимост от източника и начина на третиране.

Характеристики на безопасност на оризоварките

Оризоварките са стъпка напред в приготвянето на най-предпочитаното ястие в домакинствата. Въпреки това, поради факта, че тези изделия са електрически и загряват водата до висока температура, те представляват риск за безопасността, когато се използват неправилно.

Поведението на тази готварска печка не се различава от това на другите уреди в дома, затова следвайте логичните указания за работа с нея, без да застрашавате доброто ѝ състояние.

Трябва да се опитате да използвате този уред в среда, недостъпна за деца, които могат да бъдат привлечени от привлекателния му дизайн. Избягвайте да пълните контейнера докрай, за да намалите разпиляването.

Дръжте захранващите кабели сухи и на мястото им. Изключете готварската печка от електрическата мрежа в края на употребата й. Функцията 'поддържане на топлина' показва, че тя е включена, затова не я оставяйте в това състояние за по-дълго от разумното време.

Уверете се, че уредът не е активен, когато го почиствате, и че вътрешността му вече е със стайна температура. Това, наред с други действия, ще ви помогне да бъдете в безопасност и да използвате оризовата си печка много по-дълго време.

По същия начин вашите механизми трябва да бъдат снабдени с алтернативи, които предлагат минимум от алтернативни стратегии в случай на неблагоприятни ситуации. Най-често срещаните от тях са:

Уредите за готвене на ориз имат вътрешни предпазители, които прекъсват преминаването на ток, недопустим от механизма. Те предпазват електрическите компоненти в случай на претоварване, което може да наруши целостта на нормалната работа и да доведе до изключване на оризоварката.

Предпазителите се състоят от проводник с ниско съпротивление, който образува малка верига. Когато през предпазителя протича по-голям от нормалния ток, той прекъсва проводника си, като предотвратява прекъсването на връзката с останалата част от оборудването. За тази цел се предлагат прекъсвачи и защитни релета, които могат да се монтират на различни модели готварски печки.

В случай на повреда просто сменете предпазителя, за да продължите да работите с парахода. Това е най-добрият начин да се погрижите за тази ценна инвестиция.

  • Автоматична кабелна макара

Необичайна, но полезна опция. Това е система за навиване на кабела, която намалява заплитането и вероятността вие или член на семейството да издърпате свързаното устройство.

Работи чрез натискане на бутон, който активира вътрешен механизъм, който автоматично прибира кабела и открива щепсела му.

Те не се срещат толкова често, тъй като е необичайно оризоварките да имат по-дълъг кабел от необходимото. Въпреки това тя е удобна функция, особено когато съхраняваме нашата оризоварка.

Кой модел оризоварка да изберете?

Трябва да се отбележи, че има много модели с усъвършенствани свойства, които се отличават и с модерен дизайн в различни цветове и могат да се съчетаят с всяка стая в дома. Изглежда почти невъзможно да не бъдеш привлечен от някой от тях, а изгодните цени ги правят още по-привлекателни за покупка.

Едно от основните съображения обаче е обемът, с който трябва да се справи оризоварката според реалните ни нужди. Няма смисъл да купувате голяма оризоварка, ако тя ще се използва за двама души. Или малък за голямо семейство.

Количествата сух ориз, които тези електрически оризоварки могат да поберат, са най-добрият ориентир при покупка. Представените стойности показват средната вътрешна вместимост, като се има предвид увеличаването на обема на зърното при поглъщането на водата, така че ще трябва да се оцени крайният резултат.

Например продукт, който съдържа 3 чаши ориз, ще генерира 6 чаши готов продукт, като се спазват указанията. Обърнете специално внимание на това съотношение, за да изберете параход, който отговаря на реалното ви потребление.

Друго съображение е свързано с вида на обработвания ориз и неговата честота; дали обикновено използвате само обикновения бял ориз, или ще разширите кръгозора си с други варианти.

Какъвто и да е случаят, ще трябва да закупите устройство за реализиране на конкретната цел, но не забравяйте, че разширените функции увеличават разходите. Имайки предвид всичко това, със сигурност ще изберете идеалната алтернатива.

  • Искам ли много функции или просто евтин, готов модел?

Това е ключовият въпрос, който трябва да си зададете. Развитието на знанието не бива да се отрича, особено в кухнята. Но нека си признаем, че ако животът ви е натоварен и не ви позволява да отидете по-далеч от обикновените приготовления, е разумно да не избирате предложения с разширени функции.

Ако пък имате предишни познания или желаете да експериментирате с нови рецепти, не бива да се замисляте. Новите технологии са на ваша страна, за да ви помогнат да създадете уникални ястия с ориз като основна съставка.

Няма място за преувеличение, освен ако не планирате да отворите ориенталски ресторант. Изберете малък модел, който е подходящ за повечето домакинства.

Готварската печка за ориз може да бъде много полезна, но може да бъде и разточителна, тъй като произвежда повече сварен ориз, отколкото ви е необходим. Избягвайте разхищението и се съсредоточете върху алтернатива според това, което ще се консумира ежедневно.

Ако искате да включите зеленчуци или месо, може да се нуждаете от по-голям размер, така че целият комплект да се побере удобно в уреда

В допълнение към вътрешния му капацитет, трябва да знаем дали е подходящ за кухненското пространство. Съществуват оризоварки с обемиста външна структура, които са трудни за съхранение.

Търсете модели, които разделят частите си по подходящ начин, за да можете да решите дали да ги съхранявате сглобени или поотделно.

Почистването може да е сложно, когато избирате най-големия съд за готвене на ориз. Предимството на удобния продукт е, че може да се пренася директно в съдомиялната машина, за да се намали времето за миене.

Поради тези и много други причини си струва да бъдете предпазливи, преди да се спрете на първото нещо, което видите на рафта.

  • В какъв материал искам да бъде приготвена храната ми?

Въпреки че по-горе отбелязахме предимствата на неръждаемата стомана в комбинация с незалепващо покритие при по-голямата част от вътрешните тигани за готвене на ориз, трябва да отбележим, че това не е единствената алтернатива.

За любителите на естествената и екологичната вълна се предлагат тигани, изработени от материали без тежки метали или други токсични материали.

Това е в отговор на употребата на тефлон, който се свързва с различни нарушения и заболявания, тъй като съдържа перфлуороктанова киселина (PFOA), която също е вредна за околната среда.

Как да приготвя суши ориз в оризоварка

Къде да купя оризоварка?

Има много места, където можете да си купите уред за готвене на пара, за да приготвите няколко рецепти за няколко минути, като El Corte Inglés, Media Markt или Milar.

Ако наистина искате да разполагате с богат каталог от марки и модели в интернет, можете да намерите тези ексклузивни модели от международни марки в Amazon, PCComponents или eBay.

Често задавани въпроси

Наистина ли си заслужава да се използват оризоварки?

Ако обикновено приготвяте не само ориз няколко пъти седмично, но и варени яйца и много други неща, и го правите бързо и ефективно, без да изразходвате много енергия.

Какви са предимствата на оризоварките?

С тях готвите по по-здравословен начин, тъй като зеленчуците, рибата или пилето на малки парчета, и особено оризът, съдържат по-малко нишесте поради начина на приготвяне, но не забравяйте да го измиете, преди да го поставите в тези малки уреди.