Градински гребла

mejor-rastrillo-de-jardín

Настъпва есента и много от нас мислят за предстоящите вещици и дни. Факт е, че ако не разполагате с най-доброто градинско гребло, задачата за отстраняване на листата, които падат на тревата или на входа на къщата ви, може да се превърне в постоянно главоболие.

Колкото и да го мразиш, трябва да го направиш и няма друг начин. Откакто научих няколко начина да променям дейността си и откакто се сбогувах със старите ръждясали грабливи дървета в гаража си, грабенето стана много забавно.

Закупуването на нова граблива машина е малко лично. Например има хора, които са имали ужасни проблеми с двукомпонентните гребла, тъй като четката често се откача от дръжката. Въпреки това има хора, които обичат този модел, защото могат да заменят някоя от частите, когато пожелаят.

Всичко е въпрос на вкус и нужда. Всички сме съгласни, че си струва да изберете по-евтиния . Тъй като не се отказвам от качеството, оставих ви сравнителен списък с пет достъпни модела и с отлично качество, които са резултат от изчерпателния тест и преглед, който направих на няколко грапавини.

Най-добри градински грабла

Ето най-добрите градински грабла:

1. Градинско изгребване 235803 Silverline Tools

Здрава конструкция

31078ekK7ML

КУПИ СЕГА

Изгребването на мъртвите листа от двора не само ще запази градината ви чиста, но и ще помогне за подобряване на здравето на отглежданите от вас билки и растения. За целта трябва да разполагате с подходящия инструмент, а в този случай греблото Silverline Tools е чудесен избор.

Добрата му цена, издръжливост и изпълнение му спечелиха палци нагоре от много потребители, дизайнът се отличава с вълшебник от ясенова дървесина, който издържа добре на износване и атмосферни влияния.

Главата на инструмента е изработена от въглеродна стомана и е подложена на термична обработка, за да стане по-устойчива на ръжда, влага и минерали, съдържащи се в органичните почви.

Дължината му е 1,50 cm, а теглото му е само 1,2 kg, което го прави лесен за работа при метене на листа и градински отпадъци.

2. 2718 Градинска градинска градинка Theo Klein

Лека и безопасна играчка

31epeuKmKfL

КУПИ СЕГА

Вашите деца ще се забавляват много и ще научат основите на градинарството с тази играчка градинска градинка.

Това може да бъде идеалният подарък, с който да ги насърчите да прекарват повече време на открито, а също и да ги научите на стойността на отглеждането и грижите, необходими за поддържането на градина, парцел или овощна градина у дома.

Тази играчка е подходяща за деца над тригодишна възраст и се препоръчва малките деца да играят с нея под надзора на отговорен възрастен.

Дизайнът е изключително лек и е с подходящ размер, за да могат децата да се справят с него с лекота.

3. Light Fiskars leaf rake

Професионално качество

219oJLTL4cL

КУПИ СЕГА

Отървете се от главоболието на падналите листа на тревата без много усилия с този градински инструмент , изработен от качествени материали и много лесен за използване. Това гребло за листа е съставено от 25 здрави зъба , които изтеглят листата от градината, и сравнително дълга алуминиева дръжка , която го прави леко и удобно за използване.

4. Градинско гребло 3042 CM Bellota

С телескопична дръжка

31zAb5987ML

КУПИ СЕГА

Идеално за събиране на листа и за почистване на тревата, както на окосената трева, така и на отпадъците, защото благодарение на плоските си зъби с регулируема ширина между 385 и 480 мм е много ефективно. Изработена е от висококачествена стомана, обработена термично, за да се избегне деформация. Дръжката му е изработена от лакирано дърво, лека и приятна на допир. Дължината му е 1200 мм и може да се регулира според вашия размер.

5. Градинско гребло Papillon

Гарантирана ефективност и качество

41Ce28eZ2nL

КУПИ СЕГА

Изцяло метално, дръжката и накрайникът с регулируема ширина могат да се регулират с помощта на скоба. Тази градинска четка е голяма , но доста удобна. Той изпълнява перфектно ролята си, като не само ще ви позволи да отстранявате листата от градината, но и да премахвате плевели. Той е доста лек, но има здрав и издръжлив външен вид. Той е доста надежден, дори други потребители го одобряват.

6. FLOR57405 Градинско гребло Connex

Практично

21wIUBOd-8L

КУПИ СЕГА

Ако търсите инструмент за оптимална ръчна поддръжка на вашата малка зеленчукова градина или домашна градина, това малко градинско гребло е точно това, което търсите. Телескопичната му дръжка със сигурност ще ви пасне като ръкавица, защото може да се регулира според вас и вашите нужди. Препоръчва се заради здравата си конструкция, която гарантира дълъг живот, тъй като е изработена от висококачествен алуминий .

7. градински гребла Maiol

За удобен и ефективен работен ден

411aC81dCQL

КУПИ СЕГА

Тя ще бъде полезна за домашния градинар , който се нуждае от професионално изпълнение и висока издръжливост. Това е гребло с 14 извити зъба, изработени от епоксидно боядисана стомана, и конична дръжка. Той е както за тревните площи , така и за почвата. 130-сантиметровата дървена дръжка ви позволява да работите в удобна позиция, без да натоварвате гърба си. Размерите му са 8 x 35 cm.

Ръководство за покупка: Най-добрите градински гребла

Какво е градинско гребло?

mejor-rastrillo-de-jardín

Нека започнем с неговото значение, това е инструмент за външна употреба и ръчен , който има формата на метла и може да се използва за различни цели. Това е градинска метла , състояща се от зъбчата греда, закрепена напречно на дръжка.

Обичайната му употреба е за събиране на листа, сено, трева и други подобни и дори работи отлично за изтръгване на плевели, въпреки че в градинарството е от голяма полза и за разрохкване на почвата, плевене и подравняване и други цели, характерни за селскостопанската дейност като цяло.

Видове градински гребла

Преди закупуване е важно да знаете, че няма само един вид градински гребла и вероятно не се нуждаете от тях или не отговарят на всички модели, представени на пазара. Те варират от класически градински гребла до японски градински гребла. Те също така се различават по марка и цени.

Гребло за листа

Известно също като гребло за трева и предлагано в различни ширини, до около 76,2 cm, то има дълга дръжка със зъбци, които се отварят в триъгълник. По-специално те имат зъби от метал от неръждаема стомана, от пластмаса или от бамбук.

Тип ракета

Има известна прилика с предшественика си, въпреки че има по-малък набор от зъби. Това позволява по-добър достъп до тесни места, например между храстите или около оградата.

Гребло с лък

Известно е също като гребло с лък и обикновено се използва за по-тежки дейности от преместването на листа, включително за подравняване на почва, мулч, чакъл или пясък. Зъбите му са дебели, къси и изработени от метал, като също така са разположени на по-голямо разстояние един от друг в сравнение с други модели.

Ръчно загребване

Конструкцията му е подобна на тази на загребване на храсти, но е много по-малка от тази на загребване на храсти или загребване на лъкове. Той пасва идеално в ръката, тъй като дръжката му е доста къса, с размерите на мистрия. Той е идеален за малки насаждения у дома, цветя или дори за средно големи дзен градини . Обикновено можете да го намерите с дървена дръжка.

Гребло за слама

Проектирано е с остри ножове за зъбите от двете страни на главата, което позволява използването му най-вече за отстраняване на слама от тревата.

Съвети за загребване като професионалист

Освен избора на най-добрия вид загребване за вашите нужди, има и други съвети, които не бива да изпускате от поглед, за да оптимизирате времето и усилията за работа.

Използвайте съобразителността си

Когато загребвате по-малките листа, най-добре е да ги трупате по малко върху брезент или парче пластмаса и след това да ги пренесете в основната купчина или в купчината за компост. Извършването на всички действия наведнъж може да е трудно, както и преместването на голяма купчина от тревната площ на друго място наведнъж.

Използвайте правилните грапавини

Използването на правилните инструменти е важно. Точно както избирате идеалната китка за сеитба и наторяване, така трябва да изберете и най-подходящата градинска четка. Тя трябва да съответства на вида на листата, на условията, при които обикновено загребвате, и на вида на почвата. Маската за прах също ще ви бъде от голяма полза.

Идеалното време

Ден със слаб вятър е идеален, защото вятърът често пречи на работата ви. Ако няма друг начин, най-добре е да загребвате листата в същата посока, в която духа вятърът.

Как се отървавате от боклуците?

Ако използвате контейнер, добре е да го държите отворен през деня, за да не се дублира усилието да го затваряте и отваряте всеки път. Но можете да използвате косачката и за раздробяване на листата и за работа по проекти за активно компостиране.

Грижете се за тялото си

Носете ръкавици, за да избегнете появата на мехури от триенето на ръцете ви в дръжката. За да избегнете болки в гърба, най-добре е да практикувате правилна техника на загребване преди, по време и след работа.

Преди да започнете, трябва да загреете тялото си чрез разтягане. През деня трябва да поддържате добра стойка и да стоите изправени. Най-добре е да сгъвате коленете, а не гърба си, когато се навеждате, за да вземете купчина.

Мога ли да проследя мокри листа?

Сигурен съм, че се чудите, защото, да, след падането на листата може да има и голям дъжд и точно тук идва дилемата - всички сме били там! Но, както вероятно си представяте, това може да бъде много трудна задача. Така че, ако можете да избегнете това, по-добре е да изчакате да изсъхнат.

Вярно е, че ще има моменти, когато ще трябва да загребвате мокри листа, защото нямате избор. Но сухите листа са много по-лесни и по-леки, тъй като водата може да се задържи на земята. Когато изсъхнат, те ще бъдат много по-лесни за събиране с гребла от всякакъв материал, което ще бъде наистина удобно и ще ви спести много повече усилия и дори време.

Къде да оставя листата след изгребване?

В края на деня винаги стои въпросът какво следва? Защото първото нещо, за което си мислим, е да се отървем от сухите листа, които развалят градината ни, моравата ни, накратко, определено пространство, а после се оказва, че не знаем какво да правим с листата.

След като сте приключили с работата, имате няколко възможности и на ваше разположение, сред които са боклуци, някакъв вид много готино занаятчийско занимание. Но има и друга възможност, за която може би не знаете, че е наистина полезна за вашата градина, а именно използването на плесен от листа.

Става дума за невероятен източник на фибри, който ще ви помогне да поддържате влагата в областите, където градината ви се нуждае от помощ. Наред с други неща, той помага за подобряване на дренажа на почвата и е феноменална съставка за подобряване на почвата.