Градинско барбекю

mejores-parrillas-para-barbacoa

Много от ударните инструменти са чудесен акомпанимент за оркестри и групи, а някои от тях, като тамбурата, имат наистина специфични ритми, които придават специален характер на звука на оркестъра.

Ако сте любител на този инструмент и освен това обичате музиката, тогава ви трябва най-добрата тамбура, която можете да намерите, за да акомпанирате на групите и оркестрите във вашата община.

Съществуват няколко вида тамбури, някои са големи, други са малки, има такива с традиционния ръчно изработен вариант и огромно разнообразие, което се разширява според нуждите и предпочитанията на музикантите, като електрическите, например.

Преди да купите и ако сте начинаещ, трябва да тествате няколко, да сравните разходите, производителите и видовете и да изберете този, който най-добре отговаря на вашите предпочитания и бюджет.

Най-добрите тамбури

Коя е най-добрата тамбура?

Направихме кратък преглед на наличните продукти и съставихме това ръководство, в което ще намерите петте най-добри според мнението на потребителите. Тук ще ви ги покажем.
Тук са най-добрите тамбури:

1. дървена тамбура Meinl Precussion TA2AB

Луксозна и качествена

51dnj4Puc6L

КУПИ СЕГА

Изработена от дърво без кожа с 16 сребърни никелови чинели, тази кръгла тамбура наподобява традиционната тамбура, използвана за съпровод на арабска музика.

Разпределените по двойки камбани около рамката осигуряват ярък, чист, отчетлив и мощен звук, който се отличава от останалите инструменти.

Той е здрав, луксозен, подходящ за професионалисти и за тези, които изучават използването на тази джаджа в съпровождащи групи и оркестри.

Не се продава с пръчка, цената му е значително най-високата в нашата селекция, но тези, които вече са го купили, казват, че е добър продукт с добро качество на завършване.

2. Meinl HTH1BK Steel Clamp Tambourine

Стилен и достъпен

51hXP0EzDWL

КУПИ СЕГА

Изработен с метална рамка, този кръгъл тамбурин се предлага в черен цвят и има устройство за закрепване към стойка на чинелите на комплекта барабани

.

Той има 8 чифта дрънкалки, които произвеждат гръмотевичен звук, който може да се чуе между барабана и барабана на групата.

Той е лек, лесен за поставяне на хитовата шапка и ако вече имате известни познания, свиренето на него няма да е твърде трудно.

Той е достъпен и според тези, които вече го имат, е компактен, върши работата си и няма да ви разочарова на нито един концерт.

3. Дървена тамбура с 6 дрънкалки и естествена кожа от шериуд

Традиционен стил

51C6nejnLzL

КУПИ СЕГА

Изработена в традиционен стил и покрита с естествена кожа

51mmY3g2WEL

КУПИ СЕГА

, тази кръгла тамбура е с диаметър 26 см и дебелина 5 см и работи с 6 камбанки, разположени около рамката, които осигуряват атрактивен и ясен звук благодарение на напрежението на кожата с рамката, което заглушава и разпространява по-добре звуците на камбанките.

Той е лек, здрав и изработен от устойчиви и добре обработени материали. Цената му е ниска , а потребителите му казват, че е мощен инструмент, изработен с отлично качество, идеален за изучаване или акомпаниране на фламенко и средновековна музика.

4. Кръгъл барабан Gewa 841574

Мощен и добре завършен

41ahE7taDnL

КУПИ СЕГА

С форма на полумесец и меки пластмасови джанти и дръжки, марката BSX ви предлага този тамбурин с 20 чифта сребърни дрънкалки, разположени в двойни редици.

Според критериите на тези, които вече са го закупили, той има отличен захват и задържане, което го прави лесно да се играе без големи затруднения.

Той е лек, компактен, лесен за свирене, подходящ за професионалисти и начинаещи и с жив и ярък звук, идеален за ритми като batucada.

Моделът Gewa е икономичен и се предлага в черно, жълто, червено и синьо.

5. Tiger TAM14-BK тамбура с форма на полумесец

Издръжлива и с добър захват

Equipar-Magazine

КУПИ СЕГА

Изключително лека и подсилена с вълнообразен захват, който улеснява музиканта при държането на инструмента, тази тамбура с форма на полумесец се предлага с 16 чифта звънчета.

Той има мощен, ярък и плосък звук и е един от най-леките студийни инструменти в списъка, така че държането и свиренето на него няма да са твърде трудни.

Доставя се без глава и е изработена от масивна пластмаса, което я прави издръжлива и удобна за игра. Това е най-евтиният модел от цялата ни селекция и се предлага в черно и червено

 

Видове ударни инструменти

Ударните инструменти се използват [#Z]

от години във всички култури. Тяхната история е толкова широка, че е довела до развитието и създаването на много видове инструменти, които се разделят на различни категории, включително барабани, звънци, блокови инструменти и шейкъри.

Поддържайте ритъма с барабаните:

В тази група има безкрайно разнообразие: има ръчни барабани, на които, както подсказва името, се свири с ръце, и биещи барабани, на които се свири с пръчка, чук или чукче. Ръчните барабани включват някои разновидности като йембе, конга или тумбадора и бонго. Ударните инструменти включват бомбо, том-том, тамбора, тамборил и каха или редобланте. Голяма част от тези барабани се намират в маршовите групи, а друга група от тях е лесно да се открие в традиционните рок групи.

Вземете тамбура:

Тамбурите се състоят от един барабан, монтиран на халка с малки метални звънчета. Играе се, като се разклаща или удря с дланта или бедрото.

Цимбали, звънчета и триъгълници:

Наричани още чинели, чинелите са изработени от тънки кръгли плочи от различни метални сплави. Често се използват като акомпанимент на ансамбъл с барабани или ръце. За по-младите играчи са подходящи малки чинели, а възрастните трябва да използват 20-инчови чинели, за предпочитане с кожени каишки, а не с дървени дръжки, защото последните изкривяват звука. Има и цимбали с пръсти, които са с диаметър около два инча, изработени са от бронз или месинг и се свързват с музиката на Близкия изток.
Камбаните имат отворен кух барабан, който резонира, когато се удари с отделен чук или с кламер, който представлява тръстика, окачена вътре. Обикновено те са изработени от метал, но някои малки са от керамика или стъкло. Камбаните са изработени от метал, нямат клаксон и се удрят с пръчка, като можете да променяте височината им в зависимост от това къде ги удряте. Има камбани 'мамбо' с ниски тонове и 'карилони', които са тръбни камбани, изработени от месинг.
Триъгълникът има връх в един от ъглите, където се удря, и издава звук, предизвикан от вибрациите, които прави, когато се удря. Триъгълниците, изработени от качествена стомана или месинг, издават висок звънлив тон, когато се ударят с метален битер. Предлагат се с размери от 4 до 10 инча, но според експертите най-добри резултати дава триъгълник с размери от 6 до 9 инча.

Създава добри вибрации:

Дървени или метални пръти, държани от ксилофони, маримби и вибрафони, създават музика при удари с чукчета. Изработен от дървени пръчки с различна големина и височина на звука, които се настройват според рамката на произведението, докато се свири с пръчка, ксилофонът има по-ярък тон от братовчеда маримба. Маримбата има клавиши или пръчки (обикновено изработени от дърво), които се удрят с чукчетата на въртящата се рамка, за да се получат музикални тонове. И палките за ксилофон, и за маримба са изработени от палисандрово дърво, но палките за маримба са по-широки и по-тънки. На външен вид вибрафонът е подобен на ксилофона, но има метални пръчки вместо дървени.

Разклаща се, дрънчи и се търкаля:

Дрънкалките и инструментите като маракаси, ударни лъжици и кастанети могат да добавят уникални звуци към музиката. Маракасите са прости инструменти, на които обикновено се свири по двойки. Ударните лъжици, от друга страна, са импровизиран инструмент, свързан с кастанетите; играчите държат лъжиците като клечки за хранене, с вдлъбнатата страна навън, и нанасят агресивни удари с длани или колене.

История на тамбурата

Тамбурата е музикален инструмент, който принадлежи към семейството на ударните инструменти, по-специално към групата на рамковите барабани. Той е един от най-широко използваните музикални инструменти в света, тъй като е много универсален за различни музикални жанрове и често се използва в ансамбли или оркестри.

Произходът на тамбурата не е много конкретен в сравнение с този на други музикални инструменти, но историята я поставя в Месопотамия, Близкия изток, Индия, Гърция и Рим, където е била използвана най-вече в религиозен контекст.

Според експерти и изследователи тамбурата често е била използвана от египтяните за ритуали и погребални церемонии. Израилтяните го използват в много от своите празници, независимо дали става дума за церемонии или обичаи. В крайна сметка от Средновековието тамбурата навлиза в по-голямата част от Европа. Този инструмент обаче се свързва повече с менестрелите.

Често се среща и в придворни инструментални ансамбли, а в началото на XIX в. артисти като Моцарт ги използват като допълнение в концертите си, което им спечелва репутацията на елементарен инструмент в класическата музика. Тамбурата е основен инструмент в европейския фолклор.

Части на тамбурата

Този музикален инструмент се състои от един или два припокриващи се лъка с дебелина един сантиметър и понякога има дрънкалки, звънци или камбанки. Обикновено те са покрити с една или две части от опъната овча кожа или магарешки черва и въпреки че често се бъркат с тамбурата, това са напълно различни инструменти.

Звукът на тамбурата

Той идва главно от дрънкалките и дрънкалките. Обикновено той е много висок, но се променя в зависимост от позицията, в която се държи. Ако сте го поставили във вертикално положение, звучи по-добре, отколкото когато е хоризонтално. Препоръчително е те да са под ъгъл от 40 до 45 градуса, за да се постигне подходящ баланс на всички вибрации на камбаните.

Как се свири на тамбура?

Преди всичко трябва да държите инструмента с доминиращата си ръка: с дясната, ако сте десничар, и с лявата, ако сте левичар. Обхванете четирите си пръста около инструмента под рамката и прекарайте палеца си по горния ръб на рамката. Поставете главата на тамбурата под ъгъл спрямо доминиращата си ръка, така че да имате достатъчно място за удари по главата.

Препоръчително е да съберете четирите си пръста и да ударите главата в определена точка между рамката и центъра на главата. Ако ударите центъра на главата, звукът ще бъде по-приглушен. Ако искате да направите ролка, най-добрият начин е да я разклатите. Ако искате да придадете динамична стойност на звуците на тамбурата, опитайте се да променяте скоростта и интензивността на движението, което извършвате с китката си.