Гребен за вежди

peine-para-cejas

Трябва да призная, че съм абсолютна фенка на веждите. Независимо дали са дефинирани, естествени или микропигментирани, винаги съм била очарована от веждите, които оформят лицето ни.

Ето защо полагам максимални грижи за моите, овлажнявам ги с масла, които им помагат да растат, а в комплекта ми не може да липсва най-добрият гребен за вежди, който със своите косъмчета ми помага да ги поддържам на място.

Най-добрите гребени за вежди

Кой е най-добрият гребен за вежди за мен?

Когато търсите гребен за вежди, трябва да търсите качествен модел със здрави косъмчета, който ще издържи теста на времето и ще ви придружава във всички гримьорски и оформящи процедури .

На пазара се предлагат различни модели, като се започне от четки за вежди и мигли, с фини косъмчета , които ви позволяват да отстранявате следи от спирала или сенки за очи.

Потърсете ергономична дръжка, която е лесна за хващане, за да се възползвате максимално от новата си четка, и не забравяйте да я комбинирате с добра ножица, за да отрежете излишните косми.

Ето и от най-добрите гребени за вежди:

1.

2 инструмента в един

31F-WzRhTrL

КУПИ СЕГА

Това е изключително функционална четка за вежди, която има и малка четка в единия си край, която със своите здрави найлонови косъмчета ви позволява да придадете цвят при използването на сенки и други продукти, като всичко това става прецизно, чисто и гладко благодарение на ъгъла ѝ.

А за да постигнете подчертана арка, можете да използвате края на четката, който ще ги направи изключително изразени.

2. гребенче за вежди Frienda

Комплект от 3 четки

41QizwVuEqL

КУПИ СЕГА

Ако искате да закупите няколко гребенчета едновременно и това е наистина икономично, можете да изберете този вариант от марката Frienda, която има двойна функция и ви позволява лесно да оформите и дефинирате дъгата на веждите си .

Нейната четка или шпула помага за разпределяне на цветните продукти, като сенки, по веждите, за да изглеждат те възможно най-естествено.

3. iLuLu гребенче за вежди

За очертаване на вежди

41XIBL+QuWL

КУПИ СЕГА

Сред четки и четки в комплекта си никога не можете да останете без добра четка, която да ви помогне да очертаете веждите си, и възможността да почиствате миглите си след нанасяне на различни продукти, като спирала или сенки, което ще бъде възможно с този достъпен вариант и с отлично качество.

С този практичен комплект от две части ще получите всичко - от придаването на обем на веждите с четката до разресването им с нейните четки.

4. Beautytime гребен за вежди

Опростен, компактен и функционален

310kHlNJBQL

КУПИ СЕГА

Ако търсите гребен за вежди, който да е достъпен и с високо качество, този модел на Beautytime може да е печелившият вариант, тъй като има отлично съотношение цена-качество, доминира от миглите до веждите, оставяйки ги чисти и на място за по-дълго време.

Силно препоръчан за неговата лекота и удобство при употреба, с печеливша комбинация от четка и гребен на едно и също място.

5. XXL Lashes гребенче за вежди

Поддържа формата на веждите

51QyrGmbEPL

КУПИ СЕГА

Това е четка за вежди с иновативно гребенче за мигли, тъй като има устойчиви върхове от неръждаема стомана, които ще премахнат всички остатъци за поразителен външен вид.

Той е един от най-евтините в сравнението, но не оставя настрана изключителното си качество, тъй като изпълнява функцията си перфектно.

6. Козметичен гребен за вежди

С дървена дръжка

41JzsJ75YIL

КУПИ СЕГА

Изработен от материали, които гарантират голяма издръжливост, този гребен за вежди е още един от най-добрите варианти, които ще намерите в списъка.

С едната страна на четката, идеална за вежди, а с другата - за мигли, тя ще ги поддържа винаги красиви, особено ако имате изкуствени мигли, искате да изглеждат добре и без бучки.

7. Гребен за вежди Hilai

Косъм от синтетични влакна

31gogGBSkLL

КУПИ СЕГА

Това е доста прост гребен с два края като по-голямата част от списъка, където единият край има практична четка за вежди, а другият край има малка четка, която ще работи за нанасяне на различни продукти, било то пудра или дори цветен гел.

С тази по-евтина четка, ще постигнете изразени и перфектни вежди, като можете да им придадете форма, обем и цвят.

Какво представлява четката за вежди?

peine-para-cejas

Четката за вежди е точно това, което подсказва името ѝ - инструмент, който ви позволява да оформяте и коригирате косъмчетата на веждите си благодарение на косъмчетата, изработени от различни материали, както и на различни дизайни и модели.

Четка за разресване на вежди може да има два края - единият се използва за миглите, за да ги раздели и да премахне излишните продукти, като например спирала, а другият е гребенът, който ще поддържа веждите на място.

Те могат да имат и малка ъглова четка, която се използва за очертаване на веждите със сенки или цветни гелове, като им се придава желаната от вас форма - овална, квадратна или с добре очертана арка.

Перфектният радиус на веждите

Дизайнът на веждите зависи от вида на лицето, тъй като за овално лице той няма да е с еднаква форма, както за сърцевидното.

Както и да изглеждат веждите ви - квадратни, закръглени или дъговидни, важно е да знаете как да постигнете перфектната дължина на веждите, затова нека започнем.

На първо място, линията на веждите трябва да съвпада с външните страни на ноздрите, т.е. с хрущяла от външната страна на основата на носа.

Следва дъгата на веждата или най-високата точка, която можете да откриете, като използвате четката си като водач, от върха на носа, минавайки над ириса на окото, докато гледате право напред, и срещайки другия край на гребена при веждата, там трябва да отиде извивката.

И накрая, измерването на мястото, където трябва да се намира опашката на веждата, е също толкова лесно, просто поставете четката си от същата страна извън ноздрата и нарисувайте линия до външната страна на окото, така ще разберете къде ще свършва веждата ви.

Как да изберете четка за вежди?

Намирането на идеалната четка за вежди не е невъзможна задача.Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е материалът на косъмчетата, където ще намерите голямо разнообразие. Найлонът, синтетичните материали или дори естественият косъм покриват единия край на тези четки и са отговорни за придаването на форма и структура на веждите ви.

Необходимо е да се потърсят допълнителни аксесоари или инструменти, които могат да се доставят заедно с четката, като например гребени за мигли или може би ножици с гребен , които ви позволяват да намалите количеството на косата, докато разресвате останалите косми.

Материалът на дръжката също трябва да се вземе под внимание и можете да намерите четки с дръжки от естествено дърво до такива, изработени от устойчива пластмаса, като изборът между едната или другата ще зависи от вашите нужди.

Ако към четката има и малка четка за попълване на веждите с цвят, уверете се, че тя е с добър ъгъл и е тънка, за да позволява леки щрихи, а не тежки, които изглеждат неестествено.

Как се използва четката за вежди?

Ако сте начинаещи в оформянето и рисуването на вежди, не се страхувайте, тъй като с постоянна практика и бавно усвояване на най-добрите техники ще станете професионалисти само след няколко опита.

Запълване на веждите с четка, четчица и шпула:

Естественият вид на веждите се постига с помощта на правилните продукти. Препоръчително е да забравите за молива за вежди , а вместо това да изберете сенки и цветни гелове, които трябва да са с един нюанс по-светли от косата ви, тъй като изключително тъмните вежди ще изглеждат гримирани, ретуширани или наситени, освен ако не искате да изглеждате така.

Ако имате черна коса, сбогувайте се с черните сенки, те са голямо НЕ, когато става въпрос за попълване на вежди, вместо това кафяво или тъмнокафяво ще бъде най-добрият ви приятел.

С помощта на четчица разчешете веждите на място, нагоре по линията на веждите и в средата и навън по опашката, след което можете да използвате малката ъглова четка, за да добавите малко цвят в местата, които се нуждаят от него, за да изглеждат естествено.

Ако искате нещо по-ясно, можете да използвате гел или помада, като очертаете горния и долния край на веждите с четката и след това ги запълните с тънки щрихи.

След като изберете най-подходящата за вас техника, можете да използвате шпула - тези дълги, заострени четки, които помагат за много доброто разпределение на цвета по веждите.

Няколко довършителни работи:

Ако искате да озарите зоната на веждите си, можете да използвате светъл коректор, който, нанесен върху външните краища на веждите, ще ги накара да изпъкнат много повече и да изглеждат доста подчертани. За тази стъпка можете да използвате плоска четка .

Можете също така да издигнете малко повече дизайна на веждите си, като добавите светли или блестящи сенки в долната част на веждата, т.е. костта на веждата. Тази стъпка ще отвори погледа ви, като озари високите точки на лицето, където светлината обикновено попада.

Използването на гел за вежди също е много подходящо, той може да бъде напълно прозрачен или с цвят и служи за фиксиране на веждите на място. Ако не разполагате с такава, можете да използвате малко лак за коса върху четката за вежди, за да ги задържите на мястото им и да запечатате нанесените продукти.

Оформяне на веждите:

Формата на веждите трябва да съответства на типа на лицето ви, тъй като веждите оформят лицето ви и има голяма разлика между вежди, които не ви подхождат, и вежди, които хармонично подчертават всички черти на лицето ви.

В идеалния случай, ако нямате опит, трябва да се обърнете към професионален дизайнер на вежди, който ще намери идеалната форма, дъга и дължина за вашето лице.

След това можете да поддържате веждите си с помощта на висококачествена пинсета, която ви позволява да премахнете косъмчетата, които растат в горната част на клепача.

Можете също така да отрежете излишните косъмчета с помощта на четката, като ги разресвате нагоре, и с малка ножичка да отстраните всички косъмчета, които излизат над първоначалния дизайн на веждите.

Ако имате гъсти и гъсти вежди, не се опитвайте да ги скриете, а се възползвайте от естествената им форма, а ако нямате много косъмчета в тази област, използвайте съветите и препоръките за гримиране, за да имате перфектни вежди с помощта на гелове и сенки.