гривна smart

mejor-pulsera-de-repuesto-para-smartwatch

Уф, колко е неприятно да смесваш хранителна добавка с неприятна миризма. Не сте ли си купували някога протеин, който да е зърнест и да има вкус на тесто за игра? Случвало ми се е. Поради тази причина започнах да проучвам онлайн и да питам опитни хора кой е най-добрият суроватъчен протеин?

Накрая получих резултата. Ето защо бих искал да го споделя с вас в тази статия. Открих пет варианта, които няма да развалят меренгето ви и няма да оставят горчив вкус в устата ви, след като го опитате. Освен това те са изцяло натурални, директно от суроватъчен изолат.

Противно на това, което си мислите, те не са скъпи, а на пазара се предлагат и по-евтини жилища на достъпни цени. Прочетете какво сме ви подготвили. Не забравяйте да я пиете преди или след тренировка.

Най-добрите суроватъчни протеини

Кой е най-добрият суроватъчен протеин?

Този продукт е най-продаваната добавка, тъй като съдържа твърде много аминокиселини и се усвоява лесно. Изборът на най-добрия вариант се определя от възможността за изграждане на мускули с висока биологична стойност, която е единицата, определяща колко добре тялото може да усвои веществото.

Той също така помага за увеличаване на енергията и намаляване на стреса във връзка с умствената умора. Не използвайте този протеин за отслабване, тъй като той е тясно свързан с увеличаването на теглото и мускулната маса чрез добавените вериги от аминокиселини и високото съдържание на захар.

Също така е важно да вземете продукт с богат вкус, който не е зърнест, защото уврежда меренга, която пиете, и е отвратителен на вкус. Не забравяйте да я пиете след всяко хранене, за да поддържате същия тон и съзвучие.

Ето кои са най-добрите суроватъчни протеини:

1. Gold Standard 100% суроватъчен протеин на прах

41yp16zT-oL

КУПИ СЕГА

Чистотата е това, което определя надеждността на всеки продукт; при тази възможност Gold Standard има 90% чист протеин, готов да увеличи мускулите ви, като добавя и това, че във всяка порция, която поставяте в напитката си, ще пиете 24 грама протеин.

Той включва и 5,5 грама аминокиселини с разклонена верига, които позволяват образуването на ковалентни връзки и ковалентни мостове, които помагат за изграждането и образуването на мазнини за по-нататъшно развитие на мускулите. Съдържа само 1 грам захар и 3 грама въглехидрати на порция. И само 1 % от общото количество мазнини.

2. 100% суроватъчен протеин Trec Nutrition

41iHdyI2zyL

КУПИ СЕГА

Този източник на азот и аминокиселини ще ви помогне да поддържате и да се грижите за тъканите на тялото си, за да можете да поддържате растежа и развитието на мускулната си маса. Съдържа 9 аминокиселини, които организмът не може да синтезира и които е важно да има: хистидин, левцин, изолевцин, лизин, метионин, фенилаланин, триптофан, валин и треонин.

Тази формула, разработена от диетолози, се състои от папаин и бромелаин, които допълват ефекта на продукта. Той съдържа 2,35 кг чиста сила и мощ за вашето тяло.

4. MyProtein

31+kudO2HPL

КУПИ СЕГА

доброто качество произхожда от корена. Тази хранителна добавка е направена от млякото на крави, хранени изцяло с органична трева, което осигурява витамини с висока добавена биологична стойност. Всяка порция от 25 грама осигурява 21 грама протеин, т.е. 84% протеин на порция.

Съдържа 4,5 грама BCAA (аминокиселини с разклонена верига) и 3,6 грама глутамин на порция. Можете да намерите този продукт в над петдесет различни вкуса, за да смесите и съчетаете шейка си, така че да се насладите още повече на напитката си, докато тренирате. Съдържа 96% суроватка и соев лецитин.

5. Prozis 100% истински суроватъчен протеин

400 г чиста сила

41UTK9q5i9L

КУПИ СЕГА

Разтворимостта и бързото усвояване са две жизненоважни характеристики на тези единици. Той е разработен от висококачествени съставки за лесно и бързо усвояване. Концентрацията на протеини в тази добавка е над 80%. Вкусът на шоколад не се усеща изкуствен, което го прави по-провокативен за пиене.

Той изпълнява доста добре функцията си и включва всички съответни аминокиселини в добре структурирани вериги с добре определено съотношение цена-качество. Той има до 16 пълни дози, за да развие добре мускулите ви. Какво чакате, за да го купите?

Какво представлява суроватъчният протеин?

514lGey00jL

Това е прахообразен продукт, съставен от два протеина: казеин, който съставлява приблизително 80% от млечния протеин, и суроватка, която съставлява останалите 20%. След като премине през различни етапи на обработка, се добавя към протеинови барове, шейкове и зърнени храни. Той е безвкусен и може да се използва като протеинова добавка към храната или да се консумира самостоятелно.

Съставни части на суроватъчния протеин

Съставните части на суроватъчния протеин включват калций, калий, натрий, фосфор, фолиева киселина, биотин и витамини А, С, В1, В2, В3, В5 и В12. Има висока концентрация на левцин, аминокиселина с разклонена верига, отговорна за мускулния растеж и възстановяването на тъканите. Съществуват и много по-малки албуминови субфракции, като бета-лактоглобулин, алфа-лакталбумин и имуноглобулини (IgG).

Какво прави суроватъчният протеин в организма?

Първо, суроватката е пълноценен протеин, съдържащ всички девет незаменими аминокиселини за синтеза на албумин. Наричаме тези съединения 'незаменими', защото тялото ви не може да ги произвежда и затова трябва да ги приемате с храната.

Суроватката е особено богата на групата от три първични аминокиселини, известни като ВСАА: левцин, изолевцин и валин. Те спомагат за изграждането и поддържането на мускулите. Те служат и като източник на енергия по време на продължителни или интензивни тренировки. Ето защо този продукт е широко използван помощен продукт сред спортистите и културистите, които желаят такива ползи.

Каква е разликата между суроватъчен концентрат, изолат и хидролизат?

За да разберете този въпрос, трябва да разгледате следните предписания.

Концентрат на суроватъчен протеин

Те съдържат 70 до 80 процента протеин, с малки количества лактоза и мазнини (но не толкова малко, колкото изолата). Много хора смятат, че концентратът на суроватъчен протеин по своята същност е по-лош от изолата, но в действителност този вид кондензат може да бъде по-добър избор, тъй като съдържа много по-високи нива на фосфолипиди, липиди като конюгирана линолова киселина (CLA), имуноглобулини и лактоферин.

Изолат от суроватъчен протеин

В това съединение са премахнати почти всички мазнини и лактоза, което увеличава концентрацията на протеини от 90-95%. Ето защо, ако имате непоносимост към лактоза, суроватъчният изолат може да е добър избор за вас.

Суроватъчен протеин хидролизат

Хидролизираната суроватка често се нарича 'предварително разградена', тъй като вече е претърпяла частично разграждане. Това намалява времето за храносмилане в сравнение с другите две форми на албумина. Както концентратът, така и изолатът на суроватъчен протеин могат да бъдат превърнати в хидролизат, така че съдържанието на протеин в тях може да варира.

Видове обработка

Йонна обмяна:

Този вид албумин се получава, като се вземе концентрат и се прекара през йонообменна колона. Процесът изисква използването на химикали като солна киселина и натриев хидроксид. При тази процедура се получава най-високо съдържание на протеини на грам.

Микрофилтрирана суроватка:

Микрофилтрацията е естествен метод на обработка без химикали, при който се използват високотехнологични керамични филтри. Чрез използването на ниски температури се увеличава добивът и високата концентрация на протеини, като се поддържат оптимални нива на калций и ниски количества натрий, както и се намаляват нивата на мазнини и лактоза.

Защо е важен протеинът?

Протеините са от съществено значение, защото осигуряват на организма ползи, които повечето други хранителни вещества не могат да осигурят. Той е пряко свързан с метаболитните процеси в организма, като се обръща специално внимание на храненето, изграждането и регенерацията на мускулите, намаляването на мазнините и регулирането на апетита.

Как си набавяте достатъчно протеини?

Макар да е вярно, че има много богати на протеини храни, като месо, яйца и ядки, може да е трудно да се набави достатъчно количество албумин само от хранителни източници. Поради тази причина е от ключово значение да допълвате диетата си с калкулатор с протеинова добавка. Обикновено те се продават на прах, така че можете да ги добавяте към шейкове, сокове, мляко или просто вода.

Кой трябва да използва протеинови добавки?

В миналото много хора може би са си представяли, че протеиновите добавки са предназначени само за културисти, щангисти и екстремни спортисти.

Въпреки това през последните няколко десетилетия бе доказано, че протеиновите добавки са от полза за почти всички, независимо дали искате да подобрите физическата си производителност, чрез интензивни спортни тренировки или редовни кондиционни тренировки, които ви осигуряват здравословен начин на живот.

Какво трябва да търсите в протеините на прах?

Като знам, че има много възможности в магазините за здравословни храни, спортните магазини и информацията в интернет, ще обобщя кои елементи трябва да вземете предвид при избора на определен продукт:

Стойност

Икономическата стойност е референтен термин. Той се прилага и се отнася до предмети, които са на разположение на пазара за закупуване. Така че стойността е израз на ползите от продукта (качество) минус недостатъците на продукта, разделени на цената на продукта. Казано по друг начин:

Стойност = Плюсове: Предимства (качество) - Минуси: Недостатъци / Цена на порция.

Качество

Качеството е относително понятие. Нека си признаем, че не всички макронутриенти на прах са еднакви. Някои протеини на прах причиняват подуване на стомашно-чревния тракт, спазми и метеоризъм. Други имат вкус на гипс и не се смесват много добре, съдържат излишна глюкоза, а може би са толкова гъсти, че ви карат да се оригвате.

Следователно качеството на белтъчния продукт се определя от изпълнението на няколко изисквания: Добив, аминокиселинен профил (съотношение BCAA - EAA), съотношение WPI: WPC, процент на пълнителя, вкус, лекота на употреба, лекота на смесване, смилаемост и добра производителност.

Добив

Добивът се отнася до процентното съдържание на протеини в една порция, което тялото ви получава. Математически това изглежда така:

(грамове протеин в порция x 100) / Размер на порцията в грамове.

Аминокиселинен профил

Когато разглеждаме аминокиселините, съдържащи се в даден протеинов продукт, е важно да помним, че съществуват 20 аминокиселини, всяка от които изпълнява различни функции в човешкото тяло. В тази връзка има две класификации на аминокиселините, които трябва да търсите при закупуването на тези продукти. Това са ВСАА (аминокиселини с разклонена верига) и ЕАА (основни аминокиселини), като и двете са важни.

Що се отнася до аминокиселините с разклонена верига, те действат като носители на азот, което помага на мускулите да синтезират други аминокиселини, необходими за постигане на анаболен ефект. Те също така стимулират производството на инсулин, който позволява на захарта в циркулиращата кръв да се абсорбира от мускулните клетки и да се използва като източник на енергия. Освен това по време на цикъла за намаляване на мазнините аминокиселините действат антикатаболно, като по този начин помагат на организма да запази чистата мускулна тъкан.

За WPI и WPC

Въпреки твърденията на компаниите за хранителни добавки, които се опитват да продават продукти на прекалено висока цена (180 евро или повече), протеините са си протеини. Въпреки това те действат по различен начин в зависимост от състава:

 • Суроватъчен протеин концентрат (WPC)
 • Изолат от суроватъчен протеин с йонен обмен (WPI)
 • Микрофилтриран суроватъчен протеин изолат с кръстосан поток (CFM)
 • Микрофилтриран суроватъчен протеин изолат с кръстосан поток
 • Хидролизиран суроватъчен пептид (HWP)

Тези видове албуминоиди се отличават с различни размери на молекулите си и последваща смилаемост в червата. Колкото по-малък е размерът на молекулата, толкова по-лесно се смила белтъкът. Освен това WPI има по-висок рейтинг BV (биологична стойност) от WPC.

Въпреки това, когато разглеждате макронутриент за покупка, обърнете внимание на съставките на етикета и търсете комбинация от суроватка, цезин, яйца и соя. По този начин ще покриете всички изисквания по отношение на протеините.

Процент на пълнителя

Поради самото си присъствие пълнителят трябва да съставлява поне малка част от общата маса на продукта. Въпреки това, ако формулата има висок процент на добив и отлично съотношение между ВСАА и ЕАА, математически е очевидно, че пълнителят трябва да представлява само незначителна част от общата маса на продукта.

Не се притеснявайте обаче, тези други съединения обикновено се състоят от какао, което се използва в процеса на ароматизиране, пепел, влага, глутаминова киселина, някои мазнини, въглехидрати и др.

Вкус

Ако искате да знаете витамини начало или добър вкус макронутриент, за да започнете тренировките си и да постигнете мускулна печалба, но с вкусен вкус, най-добре е да попитате приятели, семейство и дори колеги фитнес ентусиасти за това какви продукти са използвали и кои са най-поносими по отношение на вкуса.

Това е силно препоръчително, тъй като важното е да намерите протеин на прах, който наистина да ви доставя удоволствие, който да не е тебеширен, на бучки или прекалено воднист, и разбира се, който да няма вкус на тор. По този начин не само ще осигурите на тялото си това, от което се нуждае, за да започне възстановяването на мускулите, но и ще приемате нещо, за което тялото ви ще ви благодари многократно.

Лесен за употреба

Тази характеристика се основава на фактори като смесваемост и смилаемост. Например, важно е да се намери албумин на прах, който работи добре в блендер, но не винаги изисква използването на блендер. Това е така, защото ако сте във фитнес зала или завършвате тренировката си у дома, за удобство ще искате суроватъчният протеин да се смесва лесно , и без плаващи бучки, както правят майките, за да приготвят бутилка, или просто да можете да го разтворите с лъжица.

Също така трябва да се уверите, че не залепва по стените на блендера, за да не се налага да остъргвате ръбовете на съда с нож.

Що се отнася до смилаемостта, проверете дали протеинът не ви кара да се чувствате подути, тъй като праховете често се произвеждат от сурови съставки и с излишък на захароза, която червата трудно усвояват.

Резултати

Независимо от ползите или целостта на даден продукт, важното в крайна сметка е той наистина да работи за тялото ви, така че не се увличайте по страхотните опаковки, които ви уверяват, че вашите храносмилателни ензими ще работят перфектно с протеиновия концентрат или че мускулите ви ще се увеличат, докато спите, всичко това звучи като телешопинг...

Препоръчителното нещо, което трябва да се направи в този случай, е да се проведе сравнително и предварително проучване сред колеги бодибилдъри и спортисти в света на фитнеса. Ще видите, че не е необходимо много време, за да откриете измама или да узнаете най-препоръчваната, и ще спестите много пари, преди да прескачате от продукт на продукт.

Намиране на правилната суроватка

Когато обмисляте покупката на протеин на прах, трябва да вземете предвид няколко важни променливи, като например:

 • Производителност
 • Аминокиселинен профил (съотношение BCAA - EAA)
 • Съотношение WPI: WPC, процент протеин, вкус, лекота на употреба, лекота на смесване, смилаемост и резултати.

Освен това винаги е препоръчително да купувате здравословен продукт с добро качество и да е произведен от признати компании, които ще удостоверят, че компонентите на формулата му са тествани и са най-добрите за вашия организъм.

И накрая, трябва да избирате между изолирани напитки или изолат, който е по-чиста форма на суроватката, така че получавате повече албумин и по-малко въглехидрати и мазнини на порция, или концентрирани макронутриенти, които са по-евтини, защото филтрирането включва и други небелтъчни компоненти на млякото.

Изчислете съдържанието на протеини

Ако всичко, което искате, е 80% чист протеин в напитката, не трябва да плащате за много пълнители и екстри, които повишават цената на продукта. В този смисъл разделете броя на грамажите протеин в една порция на индивидуалния размер на порцията на продукта в грамове, който обикновено се равнява на една мерителна лъжичка.

Пазете се от подсладители

Важно е да не забравяте да добавяте протеини, а не захар. Ето защо експертите съветват, преди да купите протеинова добавка, да проверите етикета на продукта за съставки като фруктоза, 'тръстикова захар', 'малтодекстрин' и 'твърд царевичен сироп' и да не се подвеждате по етикета 'натурален', тъй като захарта си е захар и няма никаква хранителна стойност, особено ако сте на диета.

Какви са ползите за здравето от суроватъчния протеин?

След като вече сте запознати с горните препоръки, вероятно ще искате да научите повече за конкретните ползи от консумацията на този макроелемент, затова ви предлагаме точен списък.

Увеличава ефекта от тренировките за съпротива

Когато комбинирате приема на тези суроватъчни добавки с упражнения за съпротива, са доказани по-големи ползи за мускулната сила и изграждането на мускулна тъкан, отколкото само при упражнения за съпротива. Проучване, публикувано в International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, стига до заключението, че тези, които са приемали суроватъчен протеин по време на тренировка за съпротива, са имали почти 5 % по-голямо увеличение на чистата тъканна маса , в сравнение с тези, които не са го пили.

Подпомага здравословното намаляване на теглото

Суроватъчният протеин е известен със способността си да подпомага здравословното намаляване на теглото, тъй като е най-задоволителният макронутриент в сравнение с мазнините и въглехидратите. Диетите с по-високо съдържание на белтъчини могат също така да спомогнат за засилване на метаболизма, което води до дългосрочно намаляване на теглото .

Следователно добавянето на този хранителен елемент от суроватка е лесен начин да увеличите дневния си прием на протеини, а ако се комбинира с нискокалорична диета, ще ви помогне да отслабнете. Това обаче не означава, че трябва да пропуснете тренировките със съпротивление.

Помага за намаляване на глада

Както може би сте забелязали, суроватката е протеинов продукт, който е идеалното хранително решение за контролиране на апетита и глада между храненията. Освен това, когато го пиете, можете да добавите няколко лъжици зърнени храни към шейка, за да се чувствате по-задоволени.

Допълнителни ползи от суроватъчния протеин

 • Той е балансиран източник на незаменими аминокиселини и пептиди.
 • Той има висока степен на ефективност на протеините.
 • Отличен източник на аминокиселини с разклонена верига (левцин, изолевцин, валин).
 • Отличен източник на л-глутамин.
 • Той преминава бързо през стомаха и се абсорбира по-ефективно в червата в сравнение с мицеларния казеин.

Как и кога да приемате суроватка?

Ето няколко важни съвета, за да знаете как и кога да пиете тази прекрасна суроватка, за да се възползвате от нейните предимства.

Преди или след тренировка като добавка

Бързодействащият суроватъчен протеин обикновено се приема в дози от 25-30 грама 1-2 часа преди тренировка или веднага след тренировка. Не препоръчвам обаче да удължавате приема повече от това, тъй като това може да попречи на растежа и възстановяването на мускулите, както и да ви накара да се чувствате по-болни за следващата тренировка.

Като източник на белтъчини в храната

Мътеницата е универсално хранително средство. Това е напитка, която намалява апетита между храненията и може да се добавя към овесена каша за закуска или към смути. Дори ако сте на кетогенна диета, можете да печете с този протеин и да получите отлични резултати в края на месеца.

Наистина ли е ефективен суроватъчният протеин?

Някои проучвания показват, че левцинът е аминокиселината с най-голяма анаболна (стимулираща растежа) сила, докато цистеинът допринася за повишаване на нивата на клетъчните антиоксиданти. Поради това е доказано, че суроватъчният протеин е особено ефективен за стимулиране на растежа при хората. Всъщност майчиното мляко съдържа 60% суроватка в сравнение с 20% суроватка в кравето мляко.

Мога ли да приемам суроватъчен протеин с вода?

Въпреки всички предимства на приема на суроватъчен протеин с мляко, вариантът да се консумира добавката с вода също има своите предимства:

По-бърза абсорбция

Целта на приема на суроватъчни добавки с вода е именно скоростта на доставка на аминокиселини до мускулите. Въпреки това, както току-що видяхте, казеинът забавя храносмилането и първоначално може да достави по-малко количество аминокиселини на мускулните клетки. Следователно, накратко, суроватъчният протеин с вода се усвоява по-бързо, което ускорява възстановяването на мускулите .

Непоносимост към лактоза

Една от причините, поради които много хора прибягват до прием на суроватка с вода, е ниското съдържание на лактоза в нея. Колкото по-голямо е количеството на белтъчините, толкова по-ниска е концентрацията на млечни захари. Затова, ако имате непоносимост към лактоза, най-добрият вариант е да пиете мътеницата с вода, тъй като тя е с висока концентрация на захари.

По-малко калории и по-здравословно

Ако пиете суроватка и искате да отслабнете, първоначално трябва да се откажете от млякото, тъй като то съдържа поне 70 калории на порция. Това може да не звучи много, но ако пиете по два шейка на ден, това прави 140 ккал или еквивалента на половин килограм мазнини на месец.

Друго предимство е, че ако го пиете с вода, ще спрете да консумирате поне 6 грама от грама наситени мазнини, които могат да представляват риск за здравето на сърцето.

Може ли суроватъчният протеин да доведе до напълняване?

Подобно на други макронутриенти, включително мазнини и общи въглехидрати, албумините съдържат калории. Всеки грам протеин съдържа приблизително 4 калории, така че с увеличаването на количеството протеин в диетата си увеличавате и общия си калориен прием. Тъй като организмът може да преработва само толкова протеини наведнъж, излишъкът се складира под формата на телесни мазнини или се отделя.

Да пия ли суроватъчен протеин преди или след тренировка?

Както видяхме, протеините са изключително необходими за образуването и поддържането на телесните тъкани. Освен това те са от съществено значение за възстановяването на мускулите и тренировките. Поради тези причини спортистите обикновено консумират шейкове непосредствено след края на активността, тъй като доставката на аминокиселини успява да увеличи мускулната тъкан , когато се използва в правилното съотношение.

Пиенето на шейк преди тренировка също може да бъде полезно, тъй като помага за предотвратяване на мускулния катаболизъм . Това се случва, когато организмът разгражда мускулните влакна за енергия, вместо да използва мазнините като гориво по време на тренировка, което е много често срещано, ако тренирате в ранните сутрешни часове, без да сте закусили.

По същия начин, когато една жена избере високопротеинова и нисковъглехидратна диета, тялото ѝ започва да изгаря мазнини, като губи апетит. В този случай те трябва да се консумират като заместители на ястия като обяд и вечеря.

Мога ли да приемам креатин със суроватъчен протеин?

Когато става въпрос за повишаване на издръжливостта, добавките от креатин и суроватъчен протеин са най-популярни поради безспорната си ефективност. Всъщност проучванията, проведени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, или UCLA, показват, че комбинирането на двете добавки, заедно със строги силови тренировки, спомага за увеличаване на мускулната маса, както и на нивата на сила, в сравнение с хората, които използват само една от двете добавки, независимо коя е тя.

Колко протеин трябва да добавям в шейка си?

Хората, които тренират с висока интензивност, трябва да консумират между 1,2 и 1,8 грама протеини на килограм телесно тегло. От друга страна, хората, които тренират с тежести и съпротивление, трябва да увеличат приема си до 1,5-2,0 грама на килограм телесно тегло.

Вреден ли е суроватъчният протеин за организма?

Въпреки ползите от него, ако протеинът не се консумира в правилната доза и дори ако започнете да приемате твърде много от него, преструвайки се, че ще получите по-бързи резултати, може да направите сериозна грешка. Ето защо, ако искате да избегнете страничните ефекти, не само е препоръчително да се консултирате с диетолог за приема на този продукт, но и да го направите в правилната мярка.

Какви са страничните ефекти на суроватъчния протеин?

Ето някои от отрицателните ефекти, свързани с небалансираната консумация на този протеин:

 • Прекомерно увеличаване на телесните мазнини
 • Образуване на камъни в бъбреците
 • Храносмилателни проблеми
 • Риск от подагра
 • Други проблеми с бъбреците