Грипове за ръце Кросфит

mejores-calleras-para-crossfit

Почитател ли сте на Crossfit? Трябва да знаете, че освен физическата подготовка, тази дисциплина се фокусира върху психическия аспект. Това е начин на живот, който трябва да приемете доброволно. Най-голямото му предимство е ефективността му в сравнение с общата физическа подготовка, съчетаваща сърдечносъдова и мускулна работа. То може да се провежда индивидуално или в група, а сесиите обикновено са кратки, разнообразни и адаптивни според нивото на всеки участник. Тя може да се практикува от всички, които искат да подобрят здравето си, докато не станат елитни атлети или спортисти в тази дисциплина.

Както всяко нещо, тя има своите предимства и недостатъци. Освен очевидната функция да подобрите външния си вид и физическото си здраве, когато практикувате тази дисциплина, ще се сблъскате с някои неудобства по пътя си, които могат дори да ви демотивират, например мускулни болки, наранявания и счупени ръце, които ще бъдат доста болезнени и досадни. А това е точно това, което не искаме!

Ето защо ние сме тук, за да ви помогнем и да ви посъветваме за идеалните аксесоари, които да направят обучението ви възможно най-лесно. Съществуват и ръкавици, изработени от различни материали, като кожа, направени специално за кросфит, всички те се предлагат на пазара и които ще ви помогнат да намалите тези досадни разстройства.

 

Най-добрите мазоли

Кои са най-добрите мазоли?

Трябва да се отбележи, че всички те са доста икономични от гледна точка на цена и се предлагат на пазара в различни материали, цветове и размери, така че да можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди. Мнението на експерти ви гарантира, че можете дори да ги изпробвате, докато достигнете оптималния вариант.

Те са създадени, за да предпазват ръцете ви от триене (избягване на сериозни наранявания) с различните машини, използвани в кросфит, като вдигане на тежести, вдигане на щанга, люлеене и с всички дейности, свързани с вдигането на тежести и разбира се с 'тренировката на деня' (Wod)

Тук са най-добрите кантари:

1. 3 дупки Crossfit X PICSIL

Изработени от патентован материал

mejores-calleras-para-crossfit

КУПИ СЕГА

С тези подложки ще подобрите и увеличите времето, което прекарвате във висене на лоста или халките. Те ще ви помогнат да подобрите упражненията си на гърди до лоста, мускулна стойка и пръсти до лоста, така че да не си отваряте отново дланите или мазолите и да не спирате да тренирате!

RX GRIP е изработен с патентован дизайн и материал. Този материал е дишащ, може да се пере, много лек, екологичен и изключително устойчив. Те не се деформират толкова лесно, колкото други модели, и издържат по-дълго. Освен това имат антиалергична катарама и велкро за максимално добро сцепление, така че никога няма да се разхлабят по време на тренировка. Всъщност... прелитайте през WOD с RX GRIP!!!

 

2. CrossFit TrainedTo

Идеални за тренировки с много повторения

51WchrcVevL

КУПИ СЕГА

Идеални са за работа, която включва високочестотни изтласквания, махове с щанга, упражнения за тонизиране на мускулите, мъртва тяга и т.н. По принцип всичко, което е твърде грубо за ръцете!

Те се използват от много спортисти, които ги използват за ежедневните си тренировки, за да предпазят кожата ви от разкъсване по време на тренировка и да можете да продължите да тренирате за дълги периоди от време.

Какво ги прави различни? Те са изработени от здрава кожа , което ги прави изключително издръжливи, особено по време на високоинтензивни тренировки.

Този тип ръкавици имат овални канали за пръстите, предназначени да осигурят по-плътно прилепване около хващачите и следователно по-голяма защита. Много от съществуващите модели на пазара имат правоъгълни канали, които разкриват основата на пръстите, което ги прави по-предразположени към образуване на мазоли.

Те също така имат подплатени каишки с велкро , които обгръщат китките (за разлика от по-старите модели на пазара, които използват твърда пластмаса). С тях ще изпитате по-голямо удобство, тъй като няма да се наранят китките ви.

 

3. Crossfit Atipick

С регулируема каишка за китката

51REP3sK+GL

КУПИ СЕГА

Те са изработени с 'Gel Technology Padding' (гел подложка), стратегически разположена в зоните на най-голямо натоварване, която осигурява по-добра защита срещу триене, удари и вибрации по време на тренировка, поддържайки чувствителността на кормилото и фитнес елементите на оптимални нива.

Те са изработени и от 'екстрадри' специална хавлиена памучна тъкан, която абсорбира потта и поддържа кожата винаги суха. Освен това има структурирана мрежеста материя, която позволява проветряване и дишане на ръката, като намалява изпотяването на кожата в тази област.

По същия начин има амара - еластична и устойчива материя, която гарантира доброто движение на ръката при упражнения. Важно е да се отбележи, че тя има система за сваляне, т.е. пръстени на пръстите, които улесняват свалянето на ръкавицата.

 

4. Още един CF

Изработени от кожа

41JLbFLYGcL

КУПИ СЕГА

Изработени са от кожа за оптимална защита. Освен това те имат велкро закопчаване на китката, което гарантира по-голяма стабилност при извършване на всякакви дейности или упражнения.

Предлагат се в различни цветове и размери, така че можете да изберете идеалния размер и стил за вас. Те са създадени със страст към кросфита и за да отговорят на нуждите от оборудване, които спортистите могат да имат.

 

 

Как да изберем идеалния размер на обувките за кросфит?

Трябва да ви кажем, че ако вече сте решили, че кросфитът е вашият начин на живот, неминуемо ще повредите ръцете си. Ето защо вече сме ви разказвали за различни протектори, които могат да ви помогнат да сведете до минимум последиците от триенето. Тази дисциплина обаче е донякъде несъвместима с красивите ръце. Ето някои съвети, разработени от експерти, които ще ви помогнат да изберете правилния размер предпазители за ръце, за да получите най-добрата защита.

Какъв размер да изберем? Да, тук размерът е много важен. Предполага се, че дръжките пасват добре. Предполага се, че те ще паснат и ще се разтягат в ръката ви. Дупките за пръстите трябва да прилягат плътно.

Всъщност те могат да бъдат изрязани (в много случаи са под формата на дупка за копчета) до правилния размер. В идеалния случай тези маншети трябва да се движат заедно с ръцете и дори да помагат за абсорбиране на потта. Всъщност колкото повече пот и тебешир се натрупват, толкова по-добре работят. (Но ако това ви се струва странно, можете да ги измиете.) Щом започнете да се занимавате с ежедневните си задължения, ще забравите за съществуването им.

Първите няколко пъти, когато ги използвате за издърпване, те може да са малко хлъзгави, но скоро кредата ще попие в плата и няма да забележите повече хлъзгане. Препоръчително е подложката да е тънка, за да можете все още да усещате фиксирания захват с щангата.

Как да се грижим за ръцете си по време на кросфит?

Получаване на мазоли

Вече ви казахме, че честото търкане на ръцете в различните машини за кросфит и повтарянето на упражненията с голямо натоварване водят до отрицателни ефекти. В много случаи, въпреки използването на протектори, ръкавици или кантари, неминуемо ще се появят проблеми. Една от най-често срещаните причини е появата на мазоли на различни места по ръцете, както в основата на пръстите, така и на дланта.

Както вече повторихме, ръкавиците или мазолите ще ви предпазят донякъде, но не гарантират напълно, че кожата ви няма да пострада, ако не е така, погледнете ръцете на гимнастик или кросфитър. Освен това една от максимите на Кросфит е, че превенцията е по-добра от лечението.

Преди да се стигне до много болезнена травма, е по-добре да я избегнете преди всичко, въпреки че реално, в зависимост от ежедневните ви тренировки или упражнения, е почти невъзможно да не се окажете с отворена ръка, но колкото повече се грижите за нея, толкова повече ще намалите шансовете за това.

Изпиляване и овлажняване

Когато се появят мазоли, трябва да предотвратите тяхното силно нарастване, защото при постоянно триене е по-лесно да се отвори рана. Ако мазолите са само малки мазоли, ще е много по-добре. За целта трябва само често да използвате овлажняващ крем и да изпилявате мазолите, за да не стават големи.

Използвайте бръснач или пемза за намаляване на мазолите. Най-доброто време за това е веднага след душ, когато мазолите са омекнали и е по-лесно да ги изпилите.

Както вече споменахме, преди лягане можете да нанесете хидратиращ крем за ръце, за да запазите кожата мека и еластична.

Заздравяване на мазоли добре

Ако вече е късно и имате много силни или отворени рани, можем да препоръчаме използването на 'бластоестимулин' крем с антибиотици (затова трябва да сте много внимателни да не прекалите с употребата му), който ще помогне за намаляване на възпалението, избягване на инфекции и заздравяване на раната. Съществуват и други възможности, като крем Velites или Betadine, които могат да помогнат за предотвратяване на инфекцията.

Трябва да знаете, че средният период на възстановяване на този вид рани е между 7 и 10 дни, в зависимост от областта, в която се намират.

Ако нараняването се счупи по средата на тренировката и не искате да спрете тренировката, стига повредата да не е твърде сериозна, можете да приложите магнезий, за да изсушите областта и да продължите тренировката. Препоръчително е също така да поставите превръзка или лепенка, за да избегнете директния контакт на раната с пръчката, ако разполагате с такава. Накрая трябва да се измиете добре, да отстраните кръвта, излишния магнезий и дори с малка нокторезачка - излишната кожа. Нанесете антибиотичен крем и покрийте с превръзка. Повтаряйте тази процедура поне три пъти дневно, за да ускорите възстановяването.

Ясно е, че не можем да направим почти нищо при наранявания на ръцете, така че, за да не пропуснем нито едно обучение, най-добре е да се грижим добре за тези малки ръчички.

От само себе си се разбира, че можете да изберете и по-домашни варианти: използвайте собствени ленти, които можете да си направите за няколко минути с помощта на кинезиологични ленти или ленти.

Ясно ни е, че практикуването на тази дисциплина е доброволно решение, всяко нараняване е малко, но не спирайте да се грижите за себе си.