дамски обувки

mejores-zapatillas-de-zumba

Фламенко, меренге и салса задават ритъма, в който ще раздвижите тялото си по време на класа по зумба - фитнес танци, вдъхновени от латиноамерикански хармонии, които превръщат тренировката ви в забавно тропическо парти.

Танцуването на зумба ще ви даде голяма сърдечно-съдова издръжливост, ще укрепи сърцевината ви и ще подобри значително гъвкавостта ви... Не е необходимо да сте професионален танцьор, всичко, от което се нуждаете, за да се наслаждавате на уроците по зумба, са подходящите обувки.

Изключително важно е да имате подходящи обувки, когато тренирате, тъй като по време на тренировката краката ви са в постоянно движение и понасят силен удар.Не забравяйте, че 25% от костите в тялото ви са в краката и всяко увреждане в тази област може да засегне и коленете, бедрата или гърба ви.

Инвестирайте в качествени обувки за бягане и направете рутинната си тренировка безопасна, удобна и ефективна.

Най-добрите обувки за зумба

Кои са най-добрите обувки за зумба?

Рутинните упражнения по зумба са отлична алтернатива на традиционните спортни упражнения, тъй като те ни представят енергични танцови хореографии, съобразени с множество музикални ритми, които определят скоростта на движенията.

За да извлечете максимума от тренировката си, трябва да имате чифт спортни обувки, които да ви осигурят безопасност и комфорт, но ние разбираме, че на днешния пазар е трудно да изберете и да купите продукта, който най-добре отговаря на вашите нужди, поради тази причина сме подготвили за вас нашата собствена сравнителна селекция, която ви предлага подробен преглед на най-добрите налични модели обувки.

Преди да изберете окончателния модел, ще бъде полезно за вашата инвестиция, ако вземете предвид следните фактори: комфорт, лекота, точки на въртене, устойчиви на удари подметки, стабилност, вентилация, марка, цена и дизайн.

Те ще ви подскажат кои обувки са най-подходящи за вашата тренировъчна програма. Ако ги вземете предвид, несъмнено ще направите правилния избор.

Ето и от най-добрите обувки за зумба:

1. Zumba Flex Ii Remix High

Оригинален и атрактивен дизайн за дами.

41+fdPmx6hL

КУПИ СЕГА

Това е невероятна спортна обувка с висока кройка, дизайнът се отличава с много мека дишаща мрежеста горна част, която осигурява на потребителя голяма гъвкавост при движение, а отвътре тези обувки имат мека подплата и омекотена стелка.

Обувките са със синтетична и фрагментирана подметка, с точки на въртене, които ви позволяват да се плъзгате по всяка повърхност с лекота. Те са снабдени със здрави връзки и закопчалка с велкро, за да ги приспособите към глезена си.

Те са идеалните обувки за практикуване на гимнастика или за танцуване в любимите ви ритми в часовете по зумба.

 

2. маратонки Zumba Flex Classic

Пакетът включва допълнителни връзки в жълто и зелено

41EFSnvIujL

КУПИ СЕГА

Това е супер лек и гъвкав модел за трениране, дизайнът представя идеалната комбинация от синтетична кожа и дишаща мрежа. Кожата е разположена в краищата на обувката за здравина и издръжливост, а дишащата мрежа ви осигурява прохлада и комфорт по време на тренировка.

Те са със здрави връзки и подвижна омекотена стелка. Те имат подметка с двойна плътност, която разпръсква удара и осигурява сцепление и точки на въртене по време на движение. Освен това подметката е снабдена с арка, която осигурява специална опора на средната част на стъпалото.

 

3. маратонки Zumba Court Flow High

Олекотен дизайн, оборудван с поддръжка на свода

41h0pmWwoUL

КУПИ СЕГА

Можете да намерите тези страхотни високи обувки на достъпна цена на пазара. Те са изработени от синтетична кожа и дишаща мрежа с отлично качество, което ще позволи на краката ви да дишат свободно.

Оригиналният им и авангарден дизайн ще се съчетае идеално с вашето облекло за танци, обувките са с удобна подвижна стелка, връзки и велкро регулатор, за да ги адаптирате към глезените си.

Подметката на тези обувки се отличава със специална технология, като от едната страна ви предлага устойчива на удари гумена опора, покрита с текстурирано покритие, за да ви осигури сцепление, като същевременно ви предлага точки на въртене, за да се плъзгате с танцовите си стъпки.

 

4. Обувки Zumba Street Fresh

Те са с подметка, устойчива на удари

4192ULCb8nL

КУПИ СЕГА

Zumba представя симпатичен чифт обувки с висока кройка, идеални за използване в градски условия. Тези леки и удобни обувки се предлагат в 4 различни цвята, така че можете да изберете любимия си: синьо, черно, червено и зелено.

Те са изработени от синтетична кожа за издръжлива обувка. Имат гумена подметка, която може да смекчи силното въздействие на движенията, които правите, докато танцувате, и сладки връзки, които съответстват на дизайна.

Имат капси на петата за лесно обуване и събуване. Подметката е оборудвана с технологията Z-slide, която предлага на потребителя две точки на въртене.

 

5. маратонки Zumba Fly Print

Отлично съотношение качество/цена

41+APfe9xlL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният модел от нашата селекция, чудесна обувка, която ви осигурява комфорт и сигурност, когато танцувате своята програма Zumba.

Горната част на обувките е от издръжлив текстил с щампа, има система за закопчаване с връзки за сигурно прилягане към крака, дишаща мрежеста подплата за функционална система за вентилация и омекотена стелка.

Подметката с двойна плътност има удароустойчива гумена подметка в средната част, която е покрита от подметка, оборудвана с технологията Z-slide.

 

Какво е зумба?

Казано по-просто, Зумба е комбинация от танци и упражнения или това, което много хора наричат танцово упражнение. Тя е вдъхновена от движенията на латиноамериканските и американските танци и се смята за високоинтензивна тренировка.

Това е форма на аеробни упражнения, която със сигурност ще раздвижи сърцето ви и ще ви даде възможност да се запознаете с нови хора в забавна среда.

Какво представляват обувките за зумба?

Това са обувки, създадени специално за движението и въздействието на танците Zumba. Може да ви се сторят малко скъпи, но нека ви кажа, че инвестицията си заслужава.

Съществуват много различни видове - от маратонки от нисък клас до обувки за танци от висок клас. Повярвайте ми, когато ви казвам, че за по-малко време, отколкото си мислите, можете да се сдобиете със стил, който не само изглежда страхотно, но и ще ви помогне да танцувате по-добре.

По какво се различават обувките за зумба от другите обувки?

  • Допълнително омекотяване за комфорт и опора
  • Подметките не са толкова лепкави, което улеснява плъзгането или въртенето
  • Точките на въртене и подложките за плъзгане намаляват вероятността от нараняване
  • Подметките са създадени, за да издържат на силния удар при скачане и стъпване
  • Подметките са създадени, за да издържат на силния удар при скачане и стъпване.
  • Високият клас обувки имат допълнителна опора за глезена, за да се намали болката или нараняването

Ако имате проблеми със ставите или се притеснявате от наранявания, препоръчвам ви да потърсите обувки с марка Zumba. Те са висококачествени, безопасни и дълготрайни.

Как си пасват?

Марката Zumba обикновено ви пасва доста добре. За да намерите подходящия размер, ви препоръчвам да пробвате няколко размера, за да сте сигурни, че имате подходящата опора и пространство.

Не забравяйте, че те трябва да прилягат малко по-плътно, защото когато танцувате, не искате да получите травма на глезена от подхлъзване. Ако обаче са твърде тесни, краката ви могат да се подуят, което може да доведе до проблеми с кръвообращението или до ненужна болка.

Ще можете ли да носите обувките за зумба навън?

Разбира се, със сигурност можете да ги носите за всеки повод. Всъщност много хора обичат да ги носят, докато ходят до супермаркета, правят дълги разходки или други упражнения. Тъй като са подплатени и поддържащи, можете да ги носите през целия ден.

Ще можете ли да носите обувки за бягане в часовете по зумба?

Обувките за бягане са създадени за ходене на открито по асфалт или пътеки за ходене, а не за танцуване във фитнес зали или бални зали.

Подметките на тези обувки имат много по-голямо сцепление от обувките за зумба, което може да бъде опасно, ако не внимавате. Когато обувките за бягане 'хващат' пода, но глезените или коленете ви продължават да се движат, това може да доведе до увреждане на сухожилията, изкълчване или други болезнени наранявания.

Правят ли обувки само за Зумба?

Не забравяйте, че този вид дейност изисква превъзходно представяне, което може да се постигне само с удобни, плътно прилепнали, дишащи и гъвкави обувки.

Обувките за зумба са специално проектирани за този вид упражнения. Правилният избор може да помогне за предотвратяване на наранявания на долната част на тялото, като пети, глезени, колене и бедра.

Видът на обувките, които ще носите за зумба, зависи до голяма степен от личните ви предпочитания. В началото може да решите да изберете нещо неспециализирано, но след като започнете да се занимавате с танци, ще разберете, че наистина сте готови да опитате по-напреднал чифт обувки, предназначени за танци.

Различните видове обувки

Обувките с тънки подметки имат само стелка за омекотяване. В резултат на това много хора се оплакват от мускулни болки в стъпалата, прасците или наранявания.

Моделите Zumba са с разделена подметка, която позволява по-голяма гъвкавост на стъпалата. Отделната стелка под ходилото и другата под петата увеличават максимално движението и улесняват насочването и извиването, докато се движите свободно под екзотични латино ритми.

Различни видове подметки

Следващият фактор, който трябва да вземете предвид, е видът на подметката. Тъй като в зумбата има много странични движения и бърза работа с краката, те трябва да ви осигуряват лекота на движение върху повърхността, върху която ще танцувате, но не и голямо сцепление.

Ето защо е важно да знаете каква е повърхността на пода, на който ще провеждате занятията си. Има съществена разлика между вида обувки, които са необходими за безопасно танцуване на мраморен под, и тези, които са на килим.

Ако подметката има прекалено голямо сцепление с килима, кракът ви може да залепне и да изкълчи глезена ви, да усуче коляното ви или да падне. А ако нямате достатъчно сцепление на хлъзгав под, може да се приземите по задник.

Spin Spot

Spin Spot е важна характеристика на обувките за танци Zumba. Това е място на междинната подметка, обикновено кръгло, което ви позволява да се въртите свободно. Тази характеристика ги отличава от типичните фитнес обувки.

Ако нямате тази възможност, може да имате прекалено голямо сцепление, което може да доведе до залепване на пантофката при опит за завиване и до нараняване на глезена или коляното.

Материал на обувката

Горната част на обувките за зумба може да бъде изработена от кожа или от еластична мрежеста материя. Ако краката ви се потят много, когато тренирате, изберете горна част от плат, за да осигурите максимален въздушен поток.

Ако краката ви са склонни към студ, може да предпочетете кожа с по-слаба дишаемост. Голямата разлика е в теглото. Кожените чанти обикновено са по-тежки от тези от плат. Не забравяйте, че колкото по-лек е той, толкова по-дълго можете да танцувате.

Защо е важно да имате добри обувки за зумба?

Ще получите най-добрата тренировка

Добрият чифт чорапи ще улесни изпълнението на упражненията, които инструкторите ви дават.

Помощ при упражненията

Добрият захват на подметките ще ви помогне да запазите равновесие. Честите спирания, завои и извивки ще бъдат много по-лесни за изпълнение с добър чифт обувки.

Ще избегнете наранявания

Тренировката от този тип е доста физическа, с много усукване, въртене, клякане или крачене, без добър захват може лесно да загубите равновесие, да се подхлъзнете и да паднете. Подът в студиото не е много благосклонен и при правилно стъпване може да се избегнат сериозни наранявания.

Ще изглеждате страхотно

Да изглеждате добре не е толкова важно, колкото да избегнете контузия на коляното, но защо да не изглеждате страхотно, докато го правите? Всички тези сладки и стилни стилове ще ви помогнат да се чувствате по-добре и ще ви вдъхнат повече увереност.

Какво трябва да имате предвид, когато избирате обувки за зумба?

Комфорт

Дори да имат много невероятни функции, няма да са ви от полза, ако не са удобни; това определено е най-важното нещо, което трябва да търсите.

Лекота

Най-добре би било да си вземете много лек чифт, с който да можете да се движите, без да усещате тежест в крайниците си.

Точка на въртене

Точката на въртене е това, което ви позволява да се въртите, когато се движите. Ако нямате точка на въртене, може да имате прекалено голям захват, в резултат на което чехълът ще се залепи прекалено много за земята, което може да доведе до увреждане на краката и стъпалата ви при опит за завъртане.

Омекотени подметки

Тази тренировка може да бъде доста трудна, тъй като е енергична форма на упражнение, а добрата подметка може да ви помогне да защитите краката си.

Обувките, които са предназначени за това, често имат по-дебели подметки от другите обувки за упражнения и помагат да се спрат синините, които иначе могат да се появят.

Единственият проблем с по-дебелата подметка е, че ще имате по-слабо усещане в краката. Ако искате да избегнете това, изберете чифт с по-тънка подметка, която ще ви позволи да се чувствате по-добре и ще ви помогне да се придържате много по-добре.

Стойка на петата

Стойката на петата е частта, която поддържа петата и осигурява опора и стабилност на стъпалата; но се уверете, че имате изрезка на ахилесовото сухожилие, в противен случай задната част може да се протрие и да се повреди.

По-опитните танцьори не се притесняват да използват протектори за пети, тъй като стъпалата им са укрепнали и това не е необходимо за тях.

Дишане

Този тип обувки трябва да са дишащи, тъй като танците са много интензивни и ще се потите навсякъде.

Стабилност

Важно е да имате голяма стабилност, за да можете да изпълнявате всички различни движения, които са включени в танцовата програма. Моделите с широки подметки са особено полезни за осигуряване на необходимата ви опора.

Място за пръстите на краката

Важно е да се уверите, че имате достатъчно място за пръстите на краката си, когато правите упражнения. Тествайте ги, когато са изпънати, тъй като ще прекарвате много време на пръстите на краката си.

Стил

Очевидно винаги е хубаво да носите нещо, което изглежда добре.

Проверете повърхността

Различните видове обувки са подходящи за различни повърхности, затова проверете вида на салона, в който смятате да отидете. Някои модели могат да бъдат идеални за килими, но могат да бъдат твърде хлъзгави, ако се носят на добре полиран под.

Колко често трябва да сменяте обувките си за зумба?

Общият консенсус е, че се прави на всеки шест до дванадесет месеца. Една от най-големите грешки, които хората правят, е да ги носят извън клас, не го правете, тъй като те ще се износят много по-бързо.

Сложете ги преди урока и ги свалете, когато приключите. За това служат спортните чанти. Точките на въртене ще останат добре охладени, което ще ви позволи да въртите и плъзгате много по-дълго.

Ще трябва ли да свивате краката си, за да влезете в обувките за зумба?

Най-доброто нещо, което можете да направите, след като ги купите, е да ги обуете и да се разхождате известно време с тях, така краката ви ще се отпуснат и постепенно ще се адаптират.

Ще можете ли да използвате ортопедични стелки с обувките си за зумба?

Можете и трябва! Но имайте предвид, че ако изберете минималистичен стил, ще имате по-малък шанс да поставите добра стелка. Затова може би ще изберете стандартна маратонка.