Детектор за електромагнитна радиация

el-mejor-detector-de-radiación-electromagnética

Ако трябва да измервате магнитни полета и нива на честота , излъчвани от радиация на работното място или у дома, най-добре е да се сдобиете с най-добрия детектор за електромагнитно излъчване.

Тези устройства са полезни за измерване на устройства от ежедневието като смартфон, захранващи кабели и дори по-специализирани устройства като медицинско оборудване и рентгенови апарати, така че употребите им са безкрайни.

Когато правите покупка, е необходимо да направите сравнение между устройствата и да определите за какво ще ги използвате. По този начин можете да вземете вкъщи устройството с най-подходящите за вас функции, което е най-евтино за вас.

Направихме тест сред наличните предложения и за да ви помогнем, подготвихме кратко ръководство с това, което смятаме за 7-те най-добри, тук представяме техните предимства и характеристики

Най-добрите детектори за електромагнитна радиация

Какъв е най-добрият детектор за електромагнитна радиация?

Изборът на измервателен уред зависи до голяма степен от вида на работата, която трябва да извършвате, тъй като на пазара има различни видове детектори и измервателни уреди за електромагнитно излъчване, но те ще бъдат повече или по-малко точни и дори ще имат повече или по-малко функции в зависимост от производителя и цената.

За основни функции е идеално да вземете вкъщи евтино оборудване, тъй като няма да имате нужда от повече, но ако искате да имате точни измервания или ако трябва да екстраполирате намерените данни в компютър и дори да откривате различни видове вълнови честоти, ще трябва да инвестирате в оборудване с по-добри характеристики.

Тук са най-добрите детектори за електромагнитно излъчване:

1. GIGAHERTZ ME 3030B електромагнитен измервател на полета

31HunrK8UhL

КУПИ СЕГА

За всички, които търсят преносими устройства, които надеждно измерват електромагнитното излъчване, те могат да изберат със затворени очи устройствата на известния немски производител Gigahertz. Този път това е здраво и компактно бяло устройство с тегло само 499 грама и размери 25,4 x 5,1 x 12,7 cm, което го прави лесно за пренасяне и тестване във всяко кътче на дома и фирмата, без да се натоварва китката поради прекомерното тегло на други по-сложни устройства.

Детекторът използва само 1 9-волтова батерия, която е включена в комплекта, но неговата мощност и технология са в състояние да регистрират от 16 Hz до 2 kHz, -2dB, когато става въпрос за звук и до 2000 нанотесла. Затова устройството се препоръчва на 100% за откриване на различни честоти.

2. Детектор за ядрена радиация GQ GMC-300E-PLUS

41pTSPiaedL

КУПИ СЕГА

Следващият продукт в списъка е от едно от най-добрите устройства, разработени в САЩ за общо откриване на радиация на закрито и открито. Имам предвид GQ с неговия модел GM-300-E-Plus, един от най-продаваните в онлайн порталите, благодарение на графичния режим, който предлага в реално време и който дава възможност да се наблюдават на висококонтрастния му Dot Matrix LCD екран радиоактивните промени, които могат да настъпят в анализираната среда.

Той има звуков/визуален индикатор и функция за запис в реално време за всяка секунда от събитието, данни, които се съхраняват във вътрешната му флаш памет и могат да бъдат изтеглени на компютър/лаптоп, тъй като устройството е снабдено с USB порт

Устройството включва безплатен софтуер GQ GMC-300 Soft Geiger Counter, който показва точен интерфейс към хардуера, за да помогне на потребителите да го изпитат.

3. METERK Mini Magnetic Field Meter

В края на списъка с най-добрите детектори за електромагнитно излъчване имаме Meterk, които са се отличили с предлагането на надеждно и точно устройство за едновременно тестване на електрическото и магнитното поле - напълно полезно качество, когато се интересуваме от нивото на радиация, което е концентрирано в близост до телевизора, хладилника, електрическите уреди, компютъра, електрическите кабели и др.

Устройството е изработено от устойчива ABS пластмаса и има звукова аларма, която се активира незабавно, когато проверката превиши безопасните стойности. Освен това той е проектиран така, че да съхранява данните и високото измерване чрез заключване на стойността на радиоактивността с помощта на бутон. Тя е лесна за работа и транспортиране, тъй като е компактна и е дълга само 13,5 см.

И накрая, сравнявайки неговото качество, обхват на измерване и преносимост, той е отлична алтернатива за домашна употреба.

4. Радиационен детектор Radex RD1503+ Гайгеров брояч WE-PBNS-P0JI

410kvXB7aLL

КУПИ СЕГА

Детекторът на производителя Radex може лесно и бързо да проверява нивата на радиация на земята, в нехранителни продукти и на закрито, като завършва измервателния си цикъл за 40 секунди.

Това е актуализирана и подобрена версия на модел 1503, която има нов софтуер, работи с вибрационен режим и акустична аларма и измерва бета частици и гама лъчи, както и йонизиращо лъчение.

Той няма ниска цена, се предлага в бяло, идва с две батерии ААА и включва ръководство за потребителя и сертификат за външен анализ.

Производителят ви дава едногодишна гаранция за своя продукт за ремонт или замяна. Не включва повреди от вода или счупени екрани.

5. Детектор за електромагнитно излъчване Neoteck

51f+lKg6QmL

КУПИ СЕГА

Прецизно оборудване за измерване на полето на електромагнитно излъчване, произведено от Neoteck, с което можете да измервате и проверявате точките с най-високи нива на излъчване у дома или на работното място.

Един от акцентите на този продукт е, че неговият LCD екран може да показва две показания едновременно, които съответстват на електрическото поле със стойности от 1 V/m до 1999 V/m и на излъчването на магнитното поле със стойности от 0,01μt до 99,99μt.

Също така, това устройство има аларма, която предупреждава лицето, ако устройството е изложено на стойности на радиация, по-високи от разрешените, те имат праг от 40 V/m електрическо поле за електрическото поле и 0,4μt за магнитното поле

6. Детектор за електромагнитна радиация KKmoon GM3120

Марката KKmoon, поставя на ваше разположение този детектор, който може да тества едновременно електрическото поле и магнитното поле.

Той е снабден с LCD дисплей , който предлага лесно отчитане на стойностите. Той има светлинна и звукова сигнализация с електрически праг от 40 волта.

Той прави радиологична оценка, като ви напомня дали стойността на радиоактивността е безопасна или не

Той е достъпен, изработен е от издръжлива пластмаса, има ключ за заключване на данните и е лесен за пренасяне при полеви измервания. Детектор за електромагнитно излъчване TACKLIFE

Устройство, което измерва много точно не само излъчването на магнитното поле, но и електрическото поле и температурата на околната среда с честотен диапазон от 5 Hz до 3500 MHz.

Що се отнася до електромагнитното поле, това оборудване може да показва два вида единици, както mG, така и µT, вариращи от 0,1 до 199,9mG или 0,01 до 19,99µT с точност само 0,1mG или 0,01µT

Също така това оборудване има аларма, която показва, когато е изложено на много високи нива на радиация.

Всеки може да използва детектор

detector-de-radiacion

Това е толкова лесно, колкото използването на телевизор, смартфон или компютър, така че наистина всеки може да го направи.

Въпреки това, ако имате някакви съмнения, когато купувате детектор за електромагнитно поле (ЕМП), получавате ръководство за употреба, видеоклипове и писмена информация за работата на тези устройства, което ще ви позволи да се научите бързо.

Какво може да направи детекторът за ЕМП / ЕМР?

Тези детектори обединяват редица функции и способности, на които са способни. Повечето от тях могат:

  • Измерване на електромагнитни полета, когато имате нужда или искате.
  • Проследяване и откриване на източници на ЕМП в къщата.
  • Оценяване на безопасните разстояния от източници на изключително нискочестотни полета (ELF), това се отнася само за ELF, тъй като при радиочестотите (RF) няма реално безопасно разстояние.
  • Установете къде в дома ви прониква ЕМП
  • Знайте кои устройства излъчват ЕМП, кога, колко дълго и с каква честота.
  • Уверете се, че предприетите от вас мерки за минимизиране на релето на експозиция са ефективни.
  • Уверете се, че защитата, която инсталирате на релето, има значение.

Какво не може да направи детекторът за ЕМП / ЕМР?

Колкото и да е странно, повечето измервателни уреди за ЕМП, дори професионалните и особено радиочестотните уреди, не могат да ви покажат цялата радиация на всички честоти поради технически ограничения като честота на дискретизация, честота, трудности при измерването на множество източници, множество честоти и други ограничения.

Какво измерват детекторите за радиация?

Уредите за измерване на електромагнитни полета се разделят на три категории в зависимост от вида на излъчването, което измерват:

- Нискочестотни: Те измерват електрическите и магнитните полета от електрическо и електронно оборудване, захранващи кабели и трансформатори и др.

- Висока честота: Измерване на електромагнитни полета (радиовълни, микровълни и др.) от мобилни телефони и мачти за мобилни телефони, безжичен интернет, безжични телефони, bluetooth устройства, алармени системи, микровълнови печки, безжични конзоли за игри, полицейски комуникации и други устройства, които излъчват радиация.

- Радиоактивност: Измерване на частици а и b, гама-лъчи и рентгенови лъчи от гранитогрес, медицинско оборудване, газ радон, подпочвени води, ядрени аварии и др. Ако искате да измервате радон, препоръчваме ви да изберете монитор за радон, а не общ измервателен уред тип Гайгер.

Как детекторът може да ми помогне да намаля излагането си на радиация?

Има няколко начина, по които детекторът може да ви помогне да намалите излагането си на радиация, някои от тях са:

  • Той ще идентифицира очевидни или скрити източници около вас, така че да можете да ги премахнете или замените
  • Горещите точки (ако са надвишени безопасните граници на дългосрочно излагане на високочестотно лъчение) ще бъдат избегнати чрез увеличаване на разстоянието от източника на лъчение.
  • Проверете дали сте постигнали ниски нива във вашите райони след използване на материали за електромагнитна защита или прилагане на други решения, предложени в нашето ръководство със съвети за намаляване на радиацията.

Какви стойности на радиация са високи?

Това е плътна, обширна и подробна информация, която изисква не само време, но и специализирани познания.

Можете да прочетете безопасните нива на излагане на всеки вид радиация в предоставените от производителите ръководства за ниски и високи честоти и радиоактивност или в специализирани статии за предложените и законовите безопасни нива на радиация.

Как да изберем добър EMR детектор?

detector-de-radiacion-electromagnetica

Съществуват голям брой производители на детектори, всеки от които предлага продукти с функции, които ви позволяват да измервате надеждно и лесно, така че преди да купите едно от тези устройства, трябва да разгледате всички тези качества, за да изберете най-доброто за вас:

Честотен обхват:

Необходимо е да проверите преди покупката кои са най-често срещаните честотни обхвати, които детекторът измерва, в зависимост от това дали купувате обикновен или по-усъвършенстван детектор, тези функции се различават и стават по-специализирани във всяко устройство.

Обхват на измерване:

Трябва да проверите дали детекторът е в състояние да измерва дори най-ниските стойности на радиация, за да можете да ги сравните с най-ниските препоръчителни граници за безопасност.

Също така е полезно да се провери дали измерва достатъчно високи стойности, за да може да регистрира излъчването от повечето високочестотни източници.

Необходими характеристики:

Трябва да проверите дали той има поне основните характеристики, необходими за извършване на измерване на ЕМП. По-голямата част от обикновените измервателни уреди могат да засичат радиация в различни честотни диапазони.

Цена:

Цената е много променлива и, разбира се, зависи от характеристиките на устройството. Няма добри или лоши детектори, а по-скъпите не са по-добри заради цената си, а заради това, което могат да правят.

Може би един евтин детектор ще свърши добре работата си, но по-скъпият вероятно ще има повече функции, което не го прави непременно по-добър, а по-специализиран. Тук е необходимо да проверите различните модели на пазара, какви са техните цени и характеристики и да сравните на тази база кое ви подхожда най-добре. На пазара сме виждали цени от 17 до 300 евро.

Лесно използване:

Въпреки че работата с детектора е проста и като цяло всеки може да я направи. Ако сте начинаещ, най-добре е да си вземете такъв, който няма прекалено много бутони и не ви обърква. Ако вече сте опитни, може би ще искате да си вземете такъв с лампички, бутони и указания за употреба.

Способност за откриване на източници на радиация:

Тук е полезно да определите какъв тип сигнал ви дава, когато откривате радиация, която засяга местоположението ви. Най-често се използват аудиосигнали или насочени антени.

Производител:

Винаги е полезно да се сдобиете с реномиран производител, защото той ви дава гаранция, предлага качествено оборудване и реагира, когато нещо се обърка. По-евтините варианти от по-малко известни производители понякога ви карат да харчите два пъти повече, защото губите парите си.

Гаранция:

Не е препоръчително да се купува оборудване без гаранция. Не е задължително да е доживотна, но е полезно да има поне 6 месеца до една година гаранция или възможност за възстановяване, ремонт или замяна, ако оборудването е дефектно или ако решите да го върнете.

Продавач:

Подобно на производителя, продавачът трябва да е надежден и с добра репутация, да предлага добро обслужване на клиентите и да реагира в случай на неизправност.

Различни видове и нива на детекторите за ЕМП / ЕМП

Има различни видове детектори и всеки от тях реагира на определени нива в зависимост от възможностите си. Най-често срещаната класификация на тези измервателни уреди е:

Обикновено:

Всички измервателни уреди тип индикатор попадат в тази категория. Те могат да ви покажат дали има радиация или не. Ако има твърде много или твърде малко. Тези измервателни уреди имат съвсем обикновена индикация, обикновено набор от светодиоди или малък манометър.

Любителски:

В допълнение към основната индикация, те предоставят и цифрова стойност на измерването.

За напреднали:

Те показват различни видове информация на LCD дисплея. Те могат да измерват ЕМП / ЕМП по 3 оси и имат разширени функции като HOLD, MAX, Average. Някои от тях дори имат вътрешен записващ модул, който може да проследява нивата на ЕМП/ЕМП с течение на времето и може да бъде свързан към компютър за анализ на данните.

Професионални:

Това са висококачествени устройства с висока точност, които отговарят на професионалните нужди на пазара. Обикновено те имат много разширени функции и някои програмируеми опции.