Детектор за метал

mejor-detector-de-metales

Спомням си, когато бях дете и излизах с баща ми да търся метали в градината на къщата, после в кварталния парк и дори на плажа. Неописуема беше емоцията, която изпитах, когато най-добрият металотърсач издаде онзи звук, който показваше, че е открито някакво забравено от другите и толкова ценно за мен съкровище.

От този момент нататък съм влюбен в тези устройства и съм ги използвал ръчно, стрелба с лък, с големи плочи и дори най-преносимите. Разбира се, аз също съм бил разочарован и разочарован от други с много ниско качество.

Най-добри детектори за метал

Кой е най-добрият детектор за метал?

Има няколко неща, които трябва да притежава най-добрият металотърсач, независимо дали е един от тези, които се включват към iPhone, за оборудване за сигурност на летища или банки, дали търсите такъв, който открива злато, за използване във вода или за стени и дърво, търсейки какво може да е скрито зад тях.

Общото между всички тях е, че трябва да са лесни за използване, с прост интерфейс, с добра чувствителност, за да откриват лесно, но не толкова добра, че да объркат нещо с ценен метал, с добри аларми, които да показват откриване, и, разбира се, по-евтини от останалите. Всичко това ще видите в моделите, които ще ви покажа в сравнителния списък по-долу.

Ето от най-добрите металотърсачи:

1. металотърсач INTEY

За да откриете всичко

Това е това, което търсите за вашия лов на злато, монети или бижута, независимо дали на плажа, или когато отивате на поход в планината, накратко, в много, много контексти, защото е много прецизен и има два режима за избор, единият, с който можете да търсите всички видове метал, или другият, с който можете да различавате желязо, цинк, монети и т.н.

Не се притеснявайте за лошото време, защото както валът, така и бобината за търсене са водоустойчиви, което е добре и за търсене в плитка вода, без да се повреди устройството. Индикаторът за изтощена батерия е идеален, за да ви уведоми, когато забавлението е на път да приключи.

2. Металотърсач URCERI 1028

С LCD дисплей

41ZkrYJW3YL

КУПИ СЕГА

Пълен металотърсач, който има всичко, е точно този. Голямата му чувствителност и прецизното определяне на местоположението се допълват от двата му режима на работа, седемте нива на дълбочина, които можете да регулирате сами, както и от големия му капацитет за откриване на до седем напълно различни вида метал.

Всичко това го прави превъзходен универсален продукт. Накратко, той е в състояние да открие дори малка монета от един или два евроцента на дълбочина малко над 17 cm. Освен това има регулируем тръбен прът със заключваща гайка. Здравата му конструкция и водоустойчивата му намотка означават, че нито земята, нито атмосферните условия могат да ви спрат. Много лесен за използване благодарение на LCD дисплея , който бързо показва данните.

3. металотърсач DR.ÖTEK

Лекота и ефективност

51V1syljf+L

КУПИ СЕГА

Искате ли да откриете предмети, които не са виждали бял свят от стотици години? Ако е така, това е добър металотърсач за тази цел. Той е идеален за начинаещи, които искат да изживеят този опит, изглежда професионален , но лесен за използване за тези начинаещи, които нямат представа за техническите данни. Той е изключително лек - само 1,8 кг. Той е снабден с няколко тона за идентифициране на целите, функция за локализиране и индикатор за дълбочина.

4. металотърсач Garrett Ace 105

Comfort first

31OxsWzpAWL

КУПИ СЕГА

Много удобен и препоръчителен за хора, които искат да откриват метал като хоби. Тя е практична, семпла и идеална за най-малките в къщата. Освен това има LCD екран с индикатор за легендата, добри високоговорители и вход за слушалки. Той се доставя с 4 батерии АА, които ще ви осигурят средно около 30 часа работа - достатъчно, за да намерите няколко съкровища в двора.

5. Seben MDDT Дълбок метален детектор

Да остане незабелязан

21JkwZfoDRL

КУПИ СЕГА

Сглобяването му е просто и интуитивно. Това е идеалният търсач за тези, които искат да откриват, без да бъдат забелязани, тъй като е снабден с функция за режим 'инкогнито', която не показва никаква светлина или индикаторни светлини.

В известен смисъл дори изглежда аналогово. Захранва се с две 9V батерии. Той има дълбочина на локализиране до максимум два метра и търсеща бобина, която работи под вода.

6. металотърсач Sailnovo

Водоустойчив и забавен

51i5HdM1AsL

КУПИ СЕГА

Перфектен за откриване на метали под вода, има много удобен дизайн за използване, компактен е и не консумира много енергия. В действителност не са необходими кабели, а само този от слушалката, ако потребителят желае. Захранва се с две 9-волтови квадратни батерии.

Той е снабден с технология, която улеснява търсенето на монети, бижута, самородно злато, веднага щом се потопи в плитка вода. Предвид тези характеристики той е идеален за най-младите членове на домакинството.

7. Металотърсач KKmoon

Изключително ефективен и лек

Един от най-изгодните варианти на пазара, който се справя много добре с работата си и е с много добро съотношение цена-качество. Той не е акумулаторен продукт, а работи само с две 9V алкални батерии, които захранват сондата, откриваща големи обекти на дълбочина до два метра. За тези, които искат устройство за търсене на злато, това определено е добър избор. Има удобна опора за ръцете и много ниско тегло, лесно за пренасяне.

Познайте важните характеристики, които трябва да има един добър металотърсач

Преди да купите mejor-detector-de-metales

металотърсач, разгледайте добре характеристиките му, това наистина може да е от значение.

В основата е намирането на наследство или на обикновен пирон. Под земята има толкова много метали, че е важно, преди да копаете на няколко метра , да знаете какви са те. Дискриминацията в устройството ви може да ви спести време и усилия, а повечето от тях ви позволяват да изключвате боклука автоматично.

Възможно е да се получат фалшиви открития, тъй като земята притежава метал, например желязо, и предизвиква смущения. Този баланс на почвата може да се регулира автоматично и ръчно в зависимост от потребителя и съответната почва.

  • Идентифициране на целта

При намиране на монета, бижута или диаманти той издава висок звук. От друга страна, проследяващото устройство , когато открие пирони и алуминий, ще издаде слаб звук и ние ще можем да избегнем да се намираме в този район. Ако има lcd или цифров дисплей, той може да генерира и визуален сигнал, който обикновено е под формата на кодове.

Съществуват нискочестотни детектори, те се използват за откриване на обекти на голямо разстояние, по-мощно е сканирането в дълбочина. За разлика от тях високочестотните детектори са по-чувствителни и се използват за откриване на малки обекти.

Това е степенувано, ако е твърде ниско, е малко вероятно да се намери нещо полезно. Докато, ако е с много висока чувствителност, ще има смущения поради високите стойности на металите в земята. Поради тази причина производителят препоръчва тя да бъде с определен клас.

Идва до честотата, която трябва да е ниска ( плюс дълбока ) до бобина за търсене. Колкото по-голяма е намотката, толкова по-голяма е дълбочината. Това се основава на намотката, ако тя е 8 инча, тя може да засича монети и други предмети от 8 до 12 инча например.

Съображения преди закупуване на най-добрия металотърсач

detector-de-metales

Искате добро качество? Имайте предвид тези неща:

  • Колко често смятате, че ще използвате новия си детектор?

Може би металдетектингът е просто хоби на плажа за вас, затова е добре да проверите характеристиките на детекторите, за да видите кои от тях вървят ръка за ръка с времето за използване и разходите, защото в зависимост от качеството им цените варират. Някои от тях са по-достъпни от други.

  • Къде ще използвате детектора?

Много марки металотърсачи имат специфични функции, базирани на тип или режими на търсене. Затова купете детектор, който е подходящ за всички видове терени, където ще го използвате. Погледнете и размера на бобината . Големите са идеални за много големи обекти, но не са толкова преносими .

  • Ще използва ли детектора повече от един човек?

Това зависи от дължината, има семейни металотърсачи, които отговарят на размера на всеки потребител, докато други имат лични спецификации.

Ако тепърва започвате, помислете дали да не си купите евтин металотърсач. След като овладеете основите, можете да закупите уред с по-добри характеристики. Ако вече сте професионалист в тази дейност, можете да преминете направо към високия клас.

Те могат да варират в зависимост от производителя, но обикновено хоби детекторите се предлагат с чанта, копачка, слушалки, пинпойнтер, а в случай че отидете на плаж, се предлагат и с черпак.

Защо хората ходят да търсят метали?

Много хора се занимават с това като хоби , защото им харесва да са на открито и да откриват метали. Други го използват, за да откриват реликви и антични оръжия. Има част, която се основава на търсенето на злато за търговска реализация, но това е регулирана дейност и се нуждаете от редица разрешения, които си струва да проучите, ако искате да практикувате тази дейност.

Къде можете да използвате металотърсач

Добре е да получите разрешително и след това да отидете да търсите метал. Някои често срещани места са паркове, плажове, гори, училища и др.

Не забравяйте да се информирате за зоните с ограничен достъп във вашата община; може да има ограничения в обекти на културното наследство, археологически зони или природни резервати.

Къде да си купя металотърсач?

Металотърсачите са оборудване, което може да бъде закупено втора ръка, така че те могат да бъдат намерени на сайтове като Wallapop или eBay, обаче, също така е възможно да ги намерите чисто нови, за това, можете да влезете, където те имат голямо разнообразие на достъпни цени, както и по-скъпи професионални модели.

Как да използвам металотърсач

Често задавани въпроси

Трябва ли ми лиценз за използване на металотърсач в Испания?

Не, не е необходим лиценз, но е необходимо разрешение от кметството в района, в който планирате да го използвате. За тази цел можете лесно да влезете в интернет на уебсайта на всяко кметство.

Могат ли металотърсачите да откриват диаманти?

Не, тъй като детекторите работят чрез излъчване на електромагнитно поле, при което всеки метален предмет, който влиза в контакт с него, се зарежда с енергия и освобождава собствено поле, което след това се улавя от бобината на оборудването и се приема от потребителя.

Възможно ли е да се намери злато с металотърсач?

Да, донякъде е възможно, но детекторът трябва да бъде оптимизиран за използване в райони, където може да се намери злато, а детектор за злато винаги ще бъде много по-скъпо оборудване.

Източници:

Детектори за метал в законодателството за историческото и културното наследство - Junta de Andalucía