Детергент за перални машини

detergente-de-lavadora

Да поддържате дрехите си бели, лъскави, без петна, със здрави влакна и тъкани и ярки цветове е възможно само ако сте сигурни, че разполагате с най-добрия наличен перилен препарат като свой съюзник.

Сега, чистото, но грубо на допир пране няма да е никак удобно, така че при избора трябва да помислите за нещо с омекотител. В офертата има повече от един евтин вариант, който върши всичко.

Най-добрите перилни препарати за перални машини

Кой е най-добрият перилен препарат за перални машини?

Добрият сапун трябва да бъде преди всичко добър избелител, който не само премахва петната, но и запазва живи влакната и тъканите на дрехите, както и цветовете.

Ако сте алергични, трябва да изберете хипоалергенен сапун, за предпочитане без парфюми, който не вреди на ръцете ви и който е подходящ и за съдомиялната машина и останалата част от дома.

Ето и най-добрите перилни препарати за перални машини:

1. Skip Triple Power Capsule Detergent

51aRkQi8crL

КУПИ СЕГА

Ако имате нужда от добър перилен препарат в капсули, предназначен за борба с всички видове петна, този от Skip без съмнение е добър вариант, който ще се погрижи за влакната и тъканите на дрехите ви благодарение на своята тройна сила.

Едно от големите предимства на този сапун е, че се справя добре с тъмни, а също и с бели дрехи, освен това е парфюмиран и ще изпере дрехите ви, оставяйки усещане за чистота и свежест.

Капсулите трябва да се поставят в барабана на пералната машина, преди да се добавят дрехите и водата, така че след като всичко е на мястото си, те да се разтворят бързо върху дрехите.

2. Универсален течен перилен препарат Presto

41CpWV0XqjL

КУПИ СЕГА

За тези, които предпочитат да използват в пералната си машина препарат от типа Bio, който гарантира блестящо почистване дори на най-трудните петна като мазнини и кал, този течен препарат може да бъде полезен.

Разработен е с екологична формула, която оказва по-малко въздействие върху околната среда, докато почиства и премахва петна до съвършенство.

Той има приятен аромат и оптимално действие за поддържане на блестящо бяло след няколко изпирания и дори работи много добре за отстраняване на петна и пране на светли дрехи.

3. Течен препарат за перални машини Wipp Express 0486 blue

51TVDvpwRHL

КУПИ СЕГА

Течният препарат на този производител премахва петна от различни влакна и тъкани, независимо дали използвате гореща вода или дори като добавите доза вода при ниска температура в барабана на пералната машина.

Изработен е с парфюм, базиран на дълготрайна технология, която ще придаде на дрехите ви по-дълготраен аромат, докато ги перете и се грижите за влакната на дрехите си.

Той има и формула с технология против бръчки, която намалява образуването на бръчки по време на цикъла на пране, като улеснява процеса на гладене.

4. Прах за пране Colon

514cWj5RUqL

КУПИ СЕГА

Намирането на прахообразен перилен препарат, който работи за бели и цветни дрехи и за вода с различна температура, е лесна работа, ако изберете този вариант на Colon, един от най-популярните производители на пазара.

Този сапун се дозира лесно в перална машина с горно зареждане , както и в други машини с по-кратък цикъл на пране. Той прониква дълбоко и отстранява засъхнали петна.

Има сила за премахване на петна и етерични масла, които засилват свежестта през целия ден, като запазват аромата и усещането за чистота за по-дълъг период от време.

5. Оригинален прахообразен перилен препарат Ariel

51u5JbdwW3L

КУПИ СЕГА

Сред най-известните и популярни марки перилни препарати, които се предлагат, една от тях винаги е референтна - Ariel, която в това си представяне ви предлага прах, който се разтваря бързо и не оставя следи по дрехите ви.

Това е еднодозов перилен препарат за перални машини, който има дезинфекциращи свойства и е подходящ както за бели, така и за цветни дрехи, а също и за деликатни дрехи, които се перат на ръка.

Това е продукт с много добро качество, който се препоръчва за пране на различни видове тъкани. Ще имате блестящо бели и вкусно ароматизирани дрехи за по-дълго време.

6. перилни препарати в капсули Ariel

51XWRNbyEBL

КУПИ СЕГА

Ariel е марка, която произвежда прахообразни или течни перилни препарати, и ако обичате да слагате течни перилни препарати в пералната си машина, тази версия на перилни препарати в капсули ще ви хареса.

Най-добрата му характеристика е, че не се налага да мерите или да наливате, тъй като изисква само една доза за всеки вид измиване. Така че, ако се чудите как да имате много бели дрехи, като пестите перилни препарати и по най-евтиния начин, тази разновидност на сапуна е идеална.

Производителят ви предлага безупречни резултати дори при най-упоритите петна. Ако искате да си купите нещо качествено, това е една от възможностите.

7. прахообразен перилен препарат Dixan Total

51azb7Z5pLL

КУПИ СЕГА

Този прахообразен препарат Dixan не е изключително перилен препарат за бели дрехи, тъй като неговата сила действа както върху бели, така и върху цветни влакна и тъкани, като оставя дрехите блестящи и озарява цвета им.

Произведен е по специална технология, която запазва свежестта на дрехите дори след повече от 12 часа пране, като създава усещане за чистота и свежест, но ако сте малко чувствителни към миризми, ще трябва да намалите дозата или да я пропуснете, защото не е неутрална.

Той има анти-варовик сила, която защитава вашата перална машина и е доста достъпна в офертата.

Защо да използвате перилен препарат?

detergentes-de-lavadora-300x200

Макар да звучи банално, сапунът е необходим за прането на дрехи, защото може да ги почисти.Ако поставите дрехите в пералнята само с вода, тя няма да може да ги почисти напълно и да премахне петната от пот, мазнини, кал или храна. Затова е необходим сапун.

Съвети за закупуване на перилен препарат за перални машини

Преди да вземете сапун вкъщи, трябва да разгледате тези подробности:

Икономичен - Използването на пералната машина е нещо, което ще ви се налага да правите постоянно, така че колкото повече пари спестите с избрания сапун, толкова по-добре. Предлагат се някои много ефективни сортове на ниски цени.

Универсален - Сапун, който можете да използвате в пералнята както с топла, така и със студена вода и който и в двата случая гарантира ефективност и чистота, винаги е добър продукт.

Чувствителна кожа - Детергентите, които не съдържат парфюм и много силни химически компоненти, са идеални в тези случаи. Тези с дезинфектанти за пране обикновено не попадат в тази категория.

Щадящи околната среда - Това се отнася до продукт, който е произведен, като са взети предвид процеси и компоненти, които не оказват значително влияние върху екологичните процеси, не са тествани върху животни или чиито съставки не предизвикват сериозни последици за влошаване на околната среда.

Ухание - Това зависи от вашия вкус. Изберете аромат, с който се чувствате комфортно, чист и свеж. Ако сте алергични, пропуснете ароматите.

HE safe - Съществуват перилни препарати, които са обозначени като високоефективни или за високоефективни машини.Този тип перилни препарати са много полезни, например когато пералната ви машина е с предно зареждане или е обозначена от производителя като високоефективна.

Видове перилни препарати

Ще намерите много производители на перилни препарати, но по отношение на видовете има само три известни стила, които са станали популярни през годините. Те са:

Това е един от най-старите стилове, използвани в пералните машини. Обикновено те имат скала за измерване, която трябва да спазвате, за да не използвате твърде много или твърде малко. Обикновено те са доста евтини и са подходящи за отстраняване на петна от мръсотия и кал. Някои от тях трудно се разтварят в студена вода.

Той става все по-популярен, особено ако перете мазни или омазнени петна в пералнята си. Както и при прахообразната версия, трябва да внимавате да не превишите дозата.

Те обикновено са най-скъпите от групата и напоследък набират популярност и въпреки че не са особено евтини, голямото им предимство е, че вече са дозирани и не е нужно да се притеснявате, че ще сложите твърде много или твърде малко в пералнята си. Те не са подходящи за деца или домашни любимци и трябва да се уверите, че дозата се разтваря добре в студена вода и че не е твърде много за пълно или половин пране.

Високоефективни перилни препарати срещу обикновени перилни препарати

Високоефективните перилни препарати са предназначени за перални машини със същото качество, те могат да перат с по-малко вода от обичайното и могат да се използват в обикновени или високоефективни перални машини. Традиционните перилни препарати се нуждаят от повече вода и не работят добре във високоефективните перални машини.

Обикновено основната причина за алергиите при детергентите са ароматите, но в някои случаи потребителят е алергичен към химически компонент на продукта.

В първия случай изберете нещо без аромати, а във втория трябва да спрете да използвате перилния препарат, който причинява проблема, да изплакнете всички дрехи в пералнята и да премахнете сапуна и да пиете антиалерген като превантивна мярка.

Въпреки че това разграничение може да ви накара да вярвате, че това е екологично чист продукт, в действителност има няколко причини, поради които даден перилен препарат се счита за екологичен. Първата от тях е, че в състава им обикновено се използват растителни деривати, освен това обикновено не се използват оптични избелители и освен това не са тествани върху животни.

Тук трябва да се избягва използването в пералната машина на компоненти, които полепват по тъканта, като ароматизатори, омекотители за тъкани или оптични избелители, но ако оставим това настрана, всеки вариант е добър.

Наричани още 'направи си сам' или 'домашно приготвени' детергенти са различен вариант от индустриализираните продукти, но формулите им не са толкова ефективни, а понякога са също толкова токсични.

Ако сте особено алергични или кожата ви е лесно раздразнима, трябва да помислите за онези етикети, които обозначават продуктите си като 'free and clear', те не съдържат аромати или много силни съединения. Идеален за хора с алергии или чувствителна кожа.