Детска велосипедна каска

mejor-casco-de-bici-para-niños

Ако сте майка, която се грижи за безопасността и забавлението на малките си деца, сигурно сте забелязали, че когато те започнат да се возят за първи път на триколки, може да се стигне до падания и наранявания - от леки до много сериозни. Ето защо най-добрите детски каски за велосипед ви гарантират спокойствието, че няма да ви се наложи да бягате при подобен инцидент.

Ето защо, осъзнавайки този проблем, някои специализирани марки са създали заоблени капаци с вентилационни системи , за да гарантират, че каската не само изглежда страхотно, но и че наистина защитава главите на нашите малки деца.

51pgqR0kaKL

КУПИ СЕГА

Skullcap ви предлага уникална въздушна и лека каска, която тежи само 400 грама, но е изключително стабилна и може да защити вашите малки деца дори при падане върху остри предмети или бордюри. Той е проектиран по технология, която включва поликарбонат отвън и EPS пяна , инжектирана във вътрешната форма, в резултат на което се получава ергономичен продукт, който се усеща като ръкавица на главата.

5. Предпазни каски за велосипеди с дизайн на Minnie, размер S, марка

За спортни и сладки момиченца

51Qh3xvTebL

КУПИ СЕГА

Когато искате малката ви велосипедистка да изглежда красива и защитена, докато си играе с велосипеда, помислете за аксесоарите от

 

51kXs9ExRSL

КУПИ СЕГА

, помислете за аксесоарите за велосипеди и кънки , създадени от Stamp, който предлага по-евтина лека каска с подложки от пяна и система за регулиране за размери на главата 2, 3, 4 и 5 години. Той включва вентилационни отвори, за да поддържа прохлада и комфорт при пътуване.

Всичко, което трябва да знаете, преди да купите детска каска за велосипед

Всички родители знаят колко е важно да разполагаме с аксесоар, който може да предпази главите на децата ни, когато те играят с велосипедите си , каска, което зависи не само от годишната възраст, диаметъра на черепната област, но и от дизайна, който детето ви харесва.

Тегло

В периода на кърмене се препоръчва лека каска, тъй като тя ще бъде по-удобна за носене. В това отношение е за предпочитане да се изберат такива, които са изработени в калъп, т.е. такива, при които пяната е инжектирана в самия калъп, тъй като това гарантира лекота и безопасност.

Вентилационни отвори

Тази част от конструкцията позволява на свежия въздух от околната среда да циркулира около главата на детето, което предотвратява дискомфорта, причинен от топлината и потта.

Друга особеност, която ще забележите, е, че някои бебешки артикули се предлагат с допълнителна мрежа, която предотвратява проникването на насекоми през отворите.

Козирка

Някои от тези велосипедни продукти са с вградени козирки. Въпреки че този конструктивен елемент може да е полезен за защита от слънцето, той може също така да пречи на зрителното ви поле. Затова проверете дали моделът, който купувате, осигурява видимост, комфорт и защита.

Каишка за брадичката

Протекторът за брадичката , както и регулиращите каишки, които преминават през тази деликатна част на главата, могат да предизвикат известно дразнене. Това е така, защото децата имат чувствителна кожа. Затова не забравяйте, че тази система трябва да бъде не само безопасна, но и щадяща.

Също така трябва да търсите регулиращи ремъци, които осигуряват защита от притискане. По-новите модели имат механизъм за захващане под формата на циферблат, който трябва да се завърти, за да се затегне или разхлаби каишката, докато се постигне подходящото захващане.

Друг вариант ще видим при традиционните ремъци, т.е. тези, които позволяват на ремъка да преминава през пръстен или катарама.

Може да се интересувате и от : Най-добрата каска за цяло лице

Как да намерите правилния размер каска за вашето дете?

Най-напред вземете рулетка и измерете хоризонтално размера на главата на вашето дете точно над ушите му и два пръста над веждите му.

Въпреки че някои измервания могат да варират от една марка до друга, като общо правило имате следните обиколки на главата:

- на бебета : 44 и 50 см.

-Тези за малки деца: 48 и 55 cm.

-Шлемове за юноши: 52 до 58 см.

Трябва да помните, че диапазоните се основават на обиколката на главата на детето, а не просто на неговата възраст. Друг момент, който трябва да вземете предвид, е, че не е препоръчително да купувате твърде голяма каска с намерението да я носите, когато порасне, защото просто няма да пасне правилно и няма да имате очакваното ниво на защита .

Как правилно да поставите каска на детето си?

-Стъпка 1: Уверете се, че сте избрали правилния размер на каската според диаметъра на главата на детето.

-Стъпка 2: Поставете каската така, че да е над ушите и да е в средата на челото. Проверете дали предната част на каската е широка 2 см над веждите. Това ще помогне да се гарантира, че в случай на падане на детето на земята, каската ще влезе в контакт със земята, а не с главата на детето.

- Стъпка 3: Повдигнете ремъците за брадичката, проверете дали са добре закрепени, но не прекалено стегнати, така че пръст да се побере под ремъците, когато са затегнати.

- Стъпка 4: Насърчавайте ги да поддържат правилна стойка , когато карат велосипед.

Стандарти за безопасност при използването на каски

Всички каски трябва да отговарят на основните правила за безопасност. Един от най-строгите е стандартът Snell B90.

Тези елементи са проектирани така, че да бъдат защитени и да поемат удара при катастрофа. След като претърпите злополука, каската няма да ви е от полза, пяната ще се компресира, така че ще трябва да я смените възможно най-скоро.

При карането на ролкови кънки и скейтборд, каските се произвеждат така, че да поемат многократни удари и падания от по-къси разстояния, но пяната е по-малко защитна и по-тънка, което ги прави неподходящи за колоездене.

Може да се интересувате и от : Най-добрите ръкавици за велосипед

Дизайн и стил

На пазара има няколко различни стила каски, от които можете да избирате за малките, но има няколко характеристики, които могат да ви помогнат да повишите нивото на безопасност, затова ви предлагам да разгледате следните аспекти.

Цвят

Винаги е чудесно да съчетаем стила с добър цвят, няма нищо по-хубаво от това, когато се чувстваме комфортно с определена композиция, но ако искате да избегнете произшествия и още повече да повишите безопасността на малките, ярките цветове, светлоотразителните и дори белите, са тези, които се открояват през нощта или на тъмен път.

Козирки

Докато нямате състезание за MTB, луксозна функция е да търсите каска, която има козирка. Това е така, защото ако сте планински колоездач, може да ограничите зрителното си поле по криволичещи маршрути; но когато сте в градска и слънчева среда, може да изберете каска с подвижна козирка, тъй като тя ще ви осигури допълнителна защита срещу слънчевите лъчи.