Детски люлки

mejores-columpios-para-niños

Играта на открито е здравословен начин за поддържане на активността на децата. Съществуват няколко практически алтернативи, които подпомагат когнитивното, физическото и социално-афективното развитие в детството, като например тези, предлагани в детски площадки.

С това сравнение представяме най-добрите детски люлки, които съществуват на пазара, за да допринесат за тяхното израстване с часове забавление.

Разнообразни варианти, които можете да вземете вкъщи за радост на децата си, цветни и много безопасни, с които ще създадете пространство за здравословен отдих у дома.

Най-добрите люлки за деца

Коя е най-добрата люлка за деца?

Люлките и пързалките са най-популярното оборудване за детски площадки за малки и големи деца. Има градински, терасовидни и дворни люлки, дори за ограничени пространства като врати.

Най-добрият суинг, който можете да намерите, трябва да отговаря на тези основни предпоставки:

  • Цена на оборудването: в зависимост от бюджета си ще можете да вземете това, което отговаря на очакванията ви.
  • Препоръки за възрастта: има специфични модели за новородени, които се различават от тези, препоръчвани от 1 до 3 години. Следвайте указанията за всеки отделен случай.
  • Безопасност: те трябва да гарантират неприкосновеността на детето.
  • Цвят: светлите и разнообразни цветове са предпочитани от малките деца.
  • Продължителност на живота: материалите с голяма устойчивост ще удължат трайността си.

Ето и най-добрите люлки за деца:

1. детска люлка Smart Swift Wickey

Множество забавления

51fMplWa8mL

КУПИ СЕГА

Привлекателен продукт поради подреждането на пространството, което се възползва максимално от размерите му по практичен начин. Тя включва две люлки и пързалка със стълба за катерене. Рустикалният външен вид върви ръка за ръка със здравината на материалите, които са идеални за дълги часове игра. Изработена е от масивна дървесина в структурата си и пластмаса в седалките и плъзгача. Площта му е 313 x 260 x 210 cm. Подходящ за деца над 2 години.

2. Kibo Masgames Двойна люлка

С регулируеми въжета

Ако искате традиционна система за игра, която гарантира забавление както за големи, така и за малки деца, можете да разгледате тази презентация на марката Masgames. Състои се от две единици, една със стандартна седалка и една със специална бебешка седалка, като всяка люлка е изработена от пластмаса . Основата и напречната греда са изработени от дърво, което е закрепено към пода. Размери 285 x 275 x 220 cm. Предоставени са подробни инструкции за инсталиране.

3. детска люлка Smoby

Изработена от устойчиви материали

41RA07gArvL

КУПИ СЕГА

Най-малките членове на домакинството ще се радват на тази практична люлка на открито, която може да се постави на места с ограничено пространство. Площта му е 168 x 164 x 180 см и може да се използва от деца на възраст между 3 и 8 години. Преобладаващият материал е стомана, която се свързва с пластмасови елементи в ярки цветове. Може да се монтира върху твърда основа, без да се налага постоянно закрепване. Той е доста устойчив на различни условия на околната среда.

4. Детска люлка Famosa Feber

Двойна забавна

31+kDI4EdTL

КУПИ СЕГА

Гениален начин за комбиниране на две дейности в една. Детето може да се люлее, докато получава произволна струя вода от върха на конструкцията. С три забавни режима на игра, които се активират при движение или при спиране. Размерите му са 170 x 186 x 191 cm и е изработен от тръбна основа и пластмасови части. Той е достъпен и много издръжлив.

5. люлка BBCare за деца, тийнейджъри и възрастни

Лесна инсталация

Забавлението за цялото семейство е гарантирано с тази променяща се люлка, която ви позволява да адаптирате седалката ѝ за бебета, деца и възрастни. Пластмасовите му части се състоят от облегалка с предпазен колан и облегалка за крака, които могат да се свалят, за да се адаптират към всеки етап на растеж или потребител. Той има въжета, които ефективно поддържат максимално тегло от 80 kg. Той е по-евтин от останалите, което не намалява доброто качество на материалите му.

Какво е люлка?

Това е седалка, висяща на едно или две въжета, която, окачена във въздуха, позволява на хората да се люлеят от едно място на друго. Това е една от най-старите форми на детска игра, като се има предвид простотата на нейното функциониране.

Децата се държат за всяко въже, като използват стъпалата и краката си, за да увеличат скоростта и височината на всяко люлеене.

Видове люлки

Креативността и ресурсите могат да позволят използването на люлки по различни начини - от индивидуални до групови люлки. Поради това съществуват няколко вида люлки, сред които се открояват следните:

Гумени люлки

Изработени от рециклирани материали, тези люлки с използвани гуми остават да висят с помощта на вериги. Детето седи на тази кръгла седалка , като пуска краката си през отвора в гумата и се държи здраво, докато се люлее.

Бебешки люлки

Един от общите фактори при тези люлки е използването на опори за гърба и краката, за да се задържи бебето здраво седнало. Повечето родители ги купуват в специализирани магазини. В него се използват предпазни колани.

Люлки на верандата

Поставя се на входа на къщата и по размери е равностойна на стандартна мебел или диван. Тя виси от тавана и може да побере няколко души едновременно. Дървото и металът са съчетани с възглавници и тъкани в различни цветове в този люлеещ се стол .

Люлки хамак

, изработени от плат или мрежа, които служат за почивка на един или повече хора. Те се окачват на дървета, на фиксирани основи или на стени.

Тандемни люлки

Люлка, поддържана от четири въжета, на чиято седалка могат да седнат двама души. Те имат основи за поставяне на краката. Движението им зависи от хармоничното люлеене, създавано от техните потребители.

Колко голямо е семейството ви?

Когато купувате люлка, трябва да имате предвид, че това е инвестиция, която трябва да издържи във времето, докато децата растат, броят на потенциалните потребители, ако планирате да имате повече деца и дори посещенията на малки приятели.

За щастие, съществуват няколко модела, които позволяват адаптиране към промените - със средни размери или с подвижни компоненти, като облегалки и опори за крака - съществени аксесоари в случай на бебета.

Цялостен дизайн и материали

Намирането на идеалната люлка, която съчетава привлекателен външен вид с конструкция, осигуряваща по-голяма безопасност, не е лесна задача. Той трябва да издържи дълго време при интензивна употреба и тук връзката между дизайна и материалите става важна.

Избор на дървесина

Едно от предимствата на някои видове дървесина, използвани за изработката на люлки, е, че те произхождат от дървета, които са развили устойчивост на неблагоприятни климатични условия, както и на различни гъбички и насекоми. Този аспект осигурява по-дълга трайност на крайния продукт.

Обработената или специално обработена дървесина свежда до минимум риска от нараняване на кожата с пръски или мехури. Той е атрактивен на външен вид и е декоративно допълнение към големи вътрешни дворове .

Тя е биоразградима и възобновяема, което я прави отлична за грижа за околната среда, както и нетоксична.

Избор на метал

Те предлагат здравина и издръжливост, с по-добра стабилност от тези, изработени от дърво. Трябва обаче да се съобразите с мястото, където е монтиран. Слънчевите лъчи нагряват конструкцията, затова е препоръчително да я поставите на сенчесто място или под навеса на дърво.

Те са трайно закрепени към земята с помощта на бетон, въпреки че има презентации с пластмасови накрайници или противоплъзгащ материал, за да се монтират върху гладка повърхност.

Техните части остават непокътнати във времето, като се предвижда използването на антикорозионни елементи, като например специални бои. Те са лесни за сглобяване и обикновено са с ниско тегло. Производителите добавят алтернативни игри към основната люлка, като например пързалка или скок .

Аспекти и проблеми, свързани с безопасността

  • Токсичност: трябва да проверите дали компонентите са подходящи за употреба от деца.
  • Задържане на топлина: материалите могат да поддържат висока температура при пряка слънчева светлина. Изчакайте топлината да утихне, преди да използвате, за да избегнете изгаряния.
  • Стабилна основа: Най-препоръчителният вариант е конструкцията да бъде закована към земята.
  • Закрепване и довършване на частите: съединенията между частите, независимо дали са дървени или метални, трябва да бъдат добре обработени, за да се избегнат драскотини и порязвания на кожата.
  • Надзор от страна на възрастни: независимо от това колко безопасна изглежда една люлка, тя трябва да бъде под постоянния надзор на лице, отговорно за грижите за малки деца.

Подготовка

Пространство

Трябва да сте наясно със съотношението между пространството, изисквано от продукта, височината, която детето може да достигне в случай на импулс, допълнителното пространство около комплекта и т.н.

Време

Опитайте се да не бързате, а не да купувате първия, който видите.

Функции

Преценете специалните допълнения, за да изберете най-доброто.

Защо да купувате люлки?

В зависимост от бюджета си можете да прецените покупката на люлки с други възможности за забавление. Пързалките, стените за катерене и баровете в разнообразни цветове допълват идеално детския кът у дома. Това може да не е евтино, но си заслужава заради щастието на малчуганите.