Детски пързалки

el-mejor-tobogán-infantil

Ако имате деца у дома и нямате много време да ги заведете в парка, най-доброто, което можете да направите, е да купите най-добрата детска пързалка, за да се забавляват безкрайно.

Това оборудване е поставено на детската площадка и е много полезен инструмент за упражнения и здравословно разсейване на малчуганите у дома.

Преди да украсите двора си с някоя от тях, трябва да прецените възрастовия диапазон на децата си и да сте сигурни коя от пързалките ще им хареса най-много, като за целта е важно да вземете предвид и редица качества, които тези съоръжения за игра имат.

Важно е да направите сравнение между моделите, видовете и стиловете и да изберете този, който е най-подходящ за вас, вашите деца и вашия бюджет.

Най-добрите пързалки

Коя е най-добрата детска пързалка?

Направихме тест на наличните на пазара, сравнихме цени, стилове, видове и производители и излязохме с този кратък списък на петте най-добри според нас.

Ето най-добрите детски пързалки:

1. Пързалка люлка Papillon 8326020

Безопасна и здрава

Вдъхновен от традиционния дизайн на пързалките и съоръженията за детски площадки, този модел на производителя Papillon е предназначен за деца на възраст от 3 до 7 години и може да издържи до 35 килограма.

Той е с най-добрите покрития и е изработен от пластмаса с устойчиви материали. Тези, които вече са го купили, казват, че е страхотно забавление за малките, но има тенденция да става твърде малък след 7-годишна възраст.

Други потребители го купиха с намерението да го поставят на ръба на басейна, но казаха, че работи само ако малките деца се плъзгат по него. Не е подходящ за възрастни.

Цената е значително по-висока в нашия списък. Но ако бюджетът ви е съобразен и децата ви са в подходящия възрастов диапазон. Това може да е добър вариант.

2. Моята пързалка (310269) Smoby

Стабилна и ергономична

31ghNLm4AhS

КУПИ СЕГА

Ако децата ви са на възраст между 2 и 5 години, това е пързалката за тях! Модел 310269 на Smoby е стабилен, лек и много безопасен.

Това е цветно, солидно на вид оборудване за детска площадка с решетки и стълби , които му придават стабилност.

Той също така има добавен диспенсер за монтиране на гнездо за маркуч, така че той е воден. Освен това има ергономични дръжки за лесно плъзгане.

Лесно се сглобява и разглобява и може да се съхранява без големи неудобства. Той е на цена и се предлага изключително в синьо с жълто.

3. Пързалка Feber

С диспенсър за вода

4101r65nZPL

КУПИ СЕГА

Пързалка от марката Feber е предназначена за малчугани на възраст от 2 години. Тя може да издържи до 30 килограма и е изработена от качествени материали.

Той е малък, лек и стабилен. Той има UV защита, която не го нагрява и не го оцветява при пряка слънчева светлина. Така че, ако го поставите на детската площадка през летните следобеди, децата ви ще могат да се пързалят по него, без да се притесняват от топлината на повърхността.

Лесно се сглобява и съхранява и може дори да се постави, под надзора на възрастен, на ръба на малки басейни.

Той има ниска цена и се предлага в различни цветове с различни размери и размери. Освен това тя се предлага с диспенсер за вода , за да се поддържа мокра

4. Детска градинска пързалка

Идеална за най-малките

31Oo8K5sHYL

КУПИ СЕГА

Предлаганата за продажба от производителя Tiktaktoo пързалка едва надхвърля метра височина и определено е предназначена за забавление на най-малките.

Тя е малка, лека, лесна за монтиране и съхранение, цветна и много стабилна, с две големи дръжки, които осигуряват твърдост при изкачване и захват при сядане.

Потребителите казват, че е здрав и добре завършен. Той има стъпки с поддръжка не е твърде голям , така че работи както на закрито, така и на открито .

Той е икономичен и го получавате в цветни нюанси.

5. Малка пързалка XS Smoby

Издръжлива и лесна за съхранение

31Vns8xtu3L

КУПИ СЕГА

Пързалка XS модел 310270 на производителя Smoby е най-евтината и най-малката от нашата селекция, въпреки че има устойчиви и висококачествени покрития, поради размерите и характеристиките си на практика е играчка.

Ергономичен дизайн, цветен, стабилен, лесен за сглобяване, разглобяване и съхранение. Предлага се в различни цветове.

Ако вашите бебета са на възраст под 4 години, това е пързалката, от която се нуждаят. Той има неплъзгащи се стъпала, които осигуряват сцепление и стабилност. Според мнението на от тези, които вече са го закупили, това е идеалният продукт за най-малките у дома.

С функцията да стимулира здравословното разсейване на малчуганите, тази пързалка може да бъде допълнена с други приспособления за максимално забавление на вашите деца. А ако са много малки, надуваем матрак в зоната за падане ще направи живота им по-забавен.

 

За слайдовете

Това е проста концепция. Това е сравнително el-mejor-tobogán-infantil

гладка повърхност, разположена на наклон, който при натискане отгоре се плъзга към дъното.

Съвременният слайд е изобретен от Чарлз Уикстийд през 1922 г. Този ранен слайд е бил изработен от дърво, но оттогава насам слайдовете се развиват и разнообразяват. Една от точките, върху които производителите поставят най-голям акцент, е безопасността.

Съвременните пързалки са снабдени със защита отстрани, която предпазва децата от падане. Друг съвременен фактор е, че те често се изработват от различни разновидности на пластмасата, за да се избегнат проблемите с деформацията, разцепването и други опасности при дървените и металните им варианти.

Производството на пързалки също се фокусира върху нови начини за завладяване на потребителите, те не трябва да бъдат обикновени склонове, а вече са стръмни, плитки, пълни с препятствия и много други. Те могат да бъдат открити на почти всяка детска площадка в повечето страни по света и са често срещани в училищните дворове и частните детски площадки.

Избор на слайд

Слайдовете се предлагат в широк диапазон от стилове и на различни цени, така че е важно да прецените внимателно възможностите, преди да направите покупка. Важно е да обмислите някои характеристики на интереса, преди да си вземете такъв у дома, като за целта трябва да вземете под внимание:

Височина:

Това е един от най-очевидните и необходими фактори, които трябва да се вземат под внимание при всеки вариант на покупка. Те могат да бъдат много високи или много къси, но повечето пързалки за дома са високи не повече от 1,5 м. По-високата пързалка е по-трудна за транспортиране, монтаж и поддръжка. Освен това трябва да купите подходящата пързалка за възрастовия диапазон на децата в къщата.

Ъгъл:

Всички пързалки са проектирани така, че да създават наклон. Всички те са снабдени с част, която задава ъгъла спрямо земята, който определя наклона им и съответно скоростта на плъзгане. По-широките ъгли изискват повече място. За малките деца избягвайте стръмните ъгли, които могат да причинят наранявания, а за по-големите деца точно тези ъгли са най-вълнуващи.

Широчина:

Това е едно от качествата, които оказват най-малко влияние върху цялостната функционалност, но трябва да се вземат предвид от съображения за безопасност. Тези с по-малко пространство могат да бъдат подходящи за малки деца, но когато пораснат, пързалката вече няма да е полезна. Хората предпочитат да купуват пързалки, които са достатъчно широки, за да растат заедно с детето и да осигуряват на играчката възможно най-много години употреба.

Материал:

Избраният материал ще повлияе на цената, издръжливостта и цялостната функционалност. Днес повечето слайдове са изработени от пластмаса, но има и дървени и метални слайдове. Помислете внимателно какво искате и колко дълго искате да ви служи, за да направите справедлива и информирана покупка.

  • Пластмаса: Това е често срещан, издръжлив и безопасен вариант, с различни нива на качество, който има значително износване, така че трябва да изберете такъв с много високо качество.
  • Метал: Вече не е толкова популярен, но все още се предлага. Обикновено те се намират в пълни комплекти от метални комплекти. Металните са по-малко издръжливи в дългосрочен план от пластмасовите и изискват повече поддръжка, но обикновено са по-достъпни. Ако са натрошени или счупени, те могат да бъдат опасни.
  • Други: Можете да се сдобиете и с други варианти, изработени от дърво, плат или платно, като последните се използват при надуваемите.

Тип:

Въпреки че всички те се основават на един и същ принцип на физиката, сега се предлагат в безброй дизайни и разновидности. Трябва да анализирате нуждите си и да изберете този, който най-добре отговаря на вашите желания.

Просто:

Обикновена пързалка без допълнителни екстри. Децата се качват по стълбите и слизат отпред.

Покрити:

Проектирани, за да осигурят по-интересни преживявания, те обикновено са изработени от пластмаса и са покрити в горната си част, а понякога и по цялата дължина на пързалката. Те често са по-трудни за сглобяване и могат да бъдат неприятни за децата, които не обичат малки пространства.

Спирала:

Те нямат прост наклон. Те са проектирани така, че ползвателите им да се въртят по време на спускане. Те могат да бъдат много забавни, но също така трябва да са високи, така че не се срещат толкова често за лична употреба. Много бързи и забавни гигантски пързалки често са построени в спирала.

Неравномерно:

Те имат малко плоско пространство в центъра на склона. Това забавя потребителя, като създава преживяване, изпълнено с препятствия. Тя служи като забавен начин за промяна на ситуацията, но всъщност е функция за безопасност, която контролира скоростта на спускане.

Други:

Може да включва малки пързалки за малки деца или пързалки, интегрирани в по-голяма детска площадка. Тези, които са предназначени за малки деца, могат да се използват дори на закрито. Тези, които са предназначени за по-големи деца, са чудесни за всестранна игра, като често са снабдени с крепости и люлки.

- Аксесоари:

Повечето пързалки се състоят от стълба и плъзгаща се повърхност, но има и модели с по-сложни структури, които предлагат на децата по-разнообразно пространство за игра: стени за катерене, люлки, мрежи и други възможности. Други видове пързалки се закрепват към плувни басейни, като обикновено имат входове за маркучи, които ги поддържат мокри и хлъзгави.

Видове пързалки и разновидности

Пързалките в двора са най-често срещаните видове оборудване, които ще намерите в един дом. Обикновено те имат стандартни компоненти и работата им не е научна загадка.

Има два вида пързалки - прости, които просто се поставят в двора и се използват, и сложни, които се свързват с други компоненти. Съществуват и други разновидности на пързалките, както е обяснено по-горе, в зависимост от тяхната височина и материал; те също така имат различен дизайн и ярки цветове: прави, вълнообразни, спираловидни, паралелни, тунелни и др.

 

Предимства на пързалките

Освен популярността си и голямото предпочитание, на което се радват сред децата, пързалките имат и редица други големи предимства:

Баланс и координация:

Когато детето се изкачва по пързалка и се бута надолу по рампата, то изгражда ценни умения за баланс и координация. Тя развива и пространственото възприятие, тъй като децата трябва да преценят кога е подходящ момент за пързаляне и кога да сложат краката си, след като достигнат дъното на рампата.

Физическо предизвикателство:

Изкачването на стълби отново и отново и слизането надолу е забавно, но е и вид упражнение. Това означава повишена сила, здравословни сърдечносъдови упражнения и поддържане и развитие на чисти мускули.

Развитие на положителни социални умения:

Когато децата играят заедно, пързалката е отличен начин да се развият важни социални умения, като например съвместна игра, споделяне, поемане на ред, както и да се научат на търпение и толерантност към уменията и физическите способности на другите. Тези умения ще окажат трайно въздействие върху социалните им взаимоотношения, докато се развиват.

Съображения за безопасност

Има няколко съображения за безопасност, които трябва да се имат предвид при поставянето и използването на люлка, пързалка или детска площадка:

  • Уверете се, че земята под нея е мека. Помислете за добавяне на защитни постелки на местата, където височината на падане надхвърля 1 метър.
  • Уверете се, че от всички страни на оборудването има достатъчно свободно пространство. Не забравяйте да вземете предвид препятствията пред и зад пързалката, когато решавате каква да бъде нейната конфигурация.
  • Препоръчително е да си купите пързалка или детска площадка с парапети, особено ако тя включва стръмни стълби или стълби като цяло. Където е уместно, купувайте оборудване със земни анкери.