Диспенсър за вода

mejor-dispensador-de-agua

Никога не съм се съмнявал колко хубаво и важно е да пием чиста, кристално чиста вода всеки ден, но ми отне известно време да намеря най-добрия диспенсър за вода, тъй като много от предлаганите на пазара могат да бъдат с лошо качество и дори да се предлагат с пластмасови резервоари, които оставят неприятен вкус във водата.

Но не се притеснявайте, тъй като с течение на времето успях да намеря няколко модела, които надминаха очакванията ми и днес ще говорим за тях.

Най-добрите диспенсъри за вода

Кой е най-добрият диспенсър за вода?

Въпросът не е само в капацитета или скоростта, с която може да охлади водата, но има и много други фактори, които трябва да се вземат предвид, като например лекота на използване, дали бутилката е вътрешна или външна, дали се свързва директно към водопроводните тръби или дори дали има ключалки на бутоните на крана, за да не се изгорите с горещата вода.

Затова нека разгледаме моя списък за сравнение, за да можете да купите най-подходящия за вас.

Ето и най-добрите диспенсъри за вода:

1. диспенсър за вода ORG

Чиста вода по всяко време

21yX06sRPeL

КУПИ СЕГА

Идеалният домашен диспенсър , със система против разливане и тава против капки, за да поддържате пространството чисто по всяко време. Той има предпазни кранове, за да не се изгорите случайно с гореща вода, и също така има тръби и резервоари от неръждаема стомана, за да се избегне лошият вкус на пластмасата.

Позволява регулиране на температурата и осигурява студена, обикновена или гореща вода. Поддържа буркани с горно зареждане до 20 литра и с капак за 5 галона.

2. Диспенсър за вода Thulos DL07

Удобен и лесен за използване

41ReBQWwO3L

КУПИ СЕГА

Включва 7-литров резервоар, който е лесен за пълнене и почистване у дома по всяко време, въпреки че включва и добър адаптер, за да можете да използвате карфици от супермаркета без никакви неудобства. Електрическата му мощност е 65 W и се предлага с тавичка за капки, за да не се налага да почиствате поредния разлив на вода. Той може да ви осигури студена вода или вода със стайна температура и е снабден с индикатори за захранване и работа.

3. Диспенсър за вода Bastilipo 5537

Много удобен и комфортен

31vDMT70mpL

КУПИ СЕГА

Ако харесвате модели с горен контейнер, който можете да почиствате и пълните по всяко време, този 7-литров модел с мощност 65 W ще бъде идеален за вас. Що се отнася до мощността на охлаждане, този уред може да ви осигури студена вода с температура 8 ºC, както и вода със стайна температура. Можете да го използвате и с адаптер за свързване на бутилки с вода с обем до 2 литра и има добра енергийна ефективност.

4. Диспенсър за вода Jocca 1102

За удобна употреба

31OEBmWmv3S

КУПИ СЕГА

Тази марка се е справила блестящо с този отличен диспенсър за вода в бяло и лилаво, който може да охлажда водата до около 10ºC в зависимост от външните температурни условия. В допълнение към подвижния резервоар за вода с вместимост 7 литра, той разполага и с вътрешен резервоар за охлаждане с вместимост 0,7 литра, така че да имате студена вода, без да чакате. Освен това е доста бърза, може да ви осигури студена или прясна вода, когато пожелаете, и заема много малко място.

5. Диспенсър за вода Orbegozo DA 5525

Студена вода винаги под ръка

31dM1hGG4gL

КУПИ СЕГА

Поставете го дори на бюрото си в офиса, защото е много малък, компактен и заема много малко място. Вместимостта на горния контейнер е до 7 литра, като той се пълни лесно и се мие лесно. Що се отнася до капацитета на охлаждане, благодарение на мощността си от 65 W той може да осигури студена вода или вода със стайна температура доста бързо и лесно. Всъщност температурата му достига 8°C и е снабден с тавичка за капки.

Какво представлява диспенсърът за вода?

dispensador-de-agua

Както всички знаем, поддържането на отлична хидратация е от основно значение за здравето и добрата физическа форма, тъй като организмът се нуждае от постоянна доза вода, за да бъде в добро състояние и да функционира оптимално. Така че тези диспенсери за вода ни помагат да имаме постоянно снабдяване с питейна вода с идеална температура.

По този начин можете да си набавяте необходимото количество вода всеки ден в собствения си дом, офис или където пожелаете. По този начин можете да се отървете от токсините, да подобрите храносмилането и имунната си система и дори малко по малко да отслабнете.

Защо ви е необходим диспенсър за вода?

Диспенсърите за вода са идеалният избор за вашия дом, офис или студио, тъй като те са постоянен източник на чиста, кристално чиста вода, като същевременно ви помагат да спестите пари, да подобрите цялостното си здраве и дори да намалите замърсяването, като консумирате много по-малко пластмаса под формата на бутилки за вода.

Във всеки случай най-честите случаи, в които хората са склонни да търсят този тип устройства, са когато водата, до която имат достъп в района си, не е с желаното качество или дори заради проблеми с вкуса, тъй като водата от диспенсъра има различен и по-неутрален вкус благодарение на своята чистота.

Видове диспенсери за вода

dispensar-agua

Както може би знаете, не всички диспенсери за вода са еднакви, тъй като се различават значително в зависимост от начина си на работа. Някои от тях използват карафи с вода, а други са свързани директно към водопроводната инсталация на дома или сградата, в която се намират. Нека разгледаме по-отблизо какво представляват те:

Няма бутилка

Тези диспенсъри са доста удобни в смисъл, че не е необходимо постоянно да подменяте или купувате нови бутилки с вода, а се свързват директно към водопроводните тръби на вашата сграда или къща. За пречистването на водата те разполагат с филтър и система за пречистване, която поддържа водата идеална за пиене, без токсини и вредни вещества. В същото време те могат да ви осигурят студена, стайна или гореща вода в зависимост от избрания режим и използвания кран.

Те са особено полезни в среда, в която се консумира много вода или в която не е удобно постоянно да се сменят бутилките с вода. Например в спортни зали, училища, хотели или дори в ресторанти.

С бутилка

При тези устройства трябва да поставите бутилка в гърлото на диспенсъра и след това да натиснете бутона или крана, за да получите вода, независимо дали е топла, студена или със стайна температура. Проблемът е, че за да запазите водата в бутилката, трябва да я сменяте всеки път, когато тя свърши, което е физически натоварващо.

Те са подходящи за дома, за малки помещения или за места, където искате клиентите или определени хора да имат достъп до вода.

Стенен монтаж

Те се свързват директно към водопроводната инсталация на сградата или къщата, както и към електричеството, за да могат да функционират техните системи за филтриране и пречистване. Те са известни като фонтани за вода или фонтани за пиене, тъй като са винаги свързани и винаги могат да ви дадат студена вода, защото имат резервоар, в който се съхранява топла вода, докато я консумирате.

С долно зареждане

Това е типът диспенсър за вода с бутилка, при който бутилката се поставя в долната част на уреда. Предимство е, че не е необходимо да използвате сила, за да вдигате новата касета на всеки няколко дни, но те използват и малко повече електроенергия, за да направят усилието да вдигнат водата до дюзите на диспенсъра.

Зареждане отгоре

Бутилката е разположена отгоре, така че всеки път, когато водата свърши, трябва постоянно да я повдигате, за да напълните диспенсъра.

Директна тръба

Потърсете в дома си връзка за бяла вода и монтирайте диспенсера там. Това ще ви осигури уред, който постоянно филтрира водата и ви осигурява перфектно снабдяване с желаната от вас температура.

Безплатно

Това е класически модел, при който бутилката е поставена с главата надолу.

Методи за охлаждане и нагряване

За охлаждане на водата диспенсерите използват система, много подобна на тази на всеки хладилник , който имате у дома. На първо място, компресорът компресира елемент, който обикновено е газ. Поради това се наблюдава повишаване на температурите. След като това се случи, тя се пренася по тръби, докато се охлади и стане напълно течна.

След като това се случи, въпросната течност преминава през разширителен клапан, изпарява се, което води до рязък спад на налягането и накрая температурата рязко спада. Сега газът в изпарителя консумира топлината, съдържаща се в резервоара за вода, и водата става студена.

За отопление някои модели имат отделен резервоар за съхранение на горещата вода, след като тя е преминала през горещия елемент, който я кара да достигне високи температури. Въпреки това, ако установите, че тези диспенсери за вода заемат твърде много място, винаги можете да преминете към някоя от опциите, които не са за кафене.

Какво трябва да обмислите, преди да купите

Сега, когато знаете как работят тези устройства и различните видове, които съществуват, също така е важно да знаете как да ги изберете, тъй като един ще бъде по-изгоден от другия в зависимост от някои характеристики и спецификации.

Машини с долно зареждане срещу машини с горно зареждане срещу машини без бутилки

Машините с долно зареждане обикновено са много по-лесни за използване, тъй като не изискват много повдигане, а и изглеждат малко по-добре, защото бутилката обикновено е скрита в нещо като шкаф. Те обаче са малко по-евтини от моделите с горно зареждане. Проблемът при тях е, че трябва да вдигате бутилките всеки път, когато водата свърши.

Ако обмисляте модели, които се свързват директно към тръбите, тогава ще трябва да похарчите малко повече пари, защото те идват със собствена система за филтриране и пречистване, но за сметка на това ще имате кристално чиста вода през цялото време, без да се притеснявате за бутилките.

Течове

За съжаление течовете са доста често срещан проблем при диспенсерите за студена или топла вода. А когато се случи, това е и неприятно, тъй като има няколко неща, които са по-лоши от това да се прибереш вкъщи и да видиш локва вода в средата на кухнята заради повреден диспенсер. Затова потърсете модел, който е устойчив на течове и има добра гаранция в случай на дългосрочни проблеми.

Застраховка

Водопроводните кранове понякога са снабдени с някаква блокировка, която трябва да деактивирате, за да можете безпроблемно да пускате вода. Някои модели обаче не ги включват, тъй като те са специална функция и са идеални за тези, които имат деца или домашни любимци и искат да ги предпазят от неволна намеса в уреда.

Вкус

Вкусът на водата не зависи само от начина на пречистване или от това колко е прозрачна и чиста, но е свързан и с качеството на използваните материали. В качествените модели водата се съхранява в резервоари от неръждаема стомана, които не добавят дразнещи или странни миризми, както пластмасовите резервоари.

Самопочистващи се

Самопочистващите се диспенсъри използват озон, за да унищожат всички бактерии, които могат да се заселят в резервоарите или в тръбите и линиите, по които циркулира водата. Сега те не са обща характеристика, която ще намерите във всеки диспенсър, но е вярно, че ще ви спестят много неприятности и усилия да почиствате всичко ръчно от време на време. Силно препоръчително.

Температура на водата

Въпреки че продавачите ще ви кажат, че техните диспенсъри могат да ви осигурят най-студената вода от всички, а други ще ви кажат, че тяхната вода е по-добра и по-гореща, всеки уред има свои собствени спецификации и максимални и минимални възможни температури.

Дебит на водата

Той трябва да е достатъчен, за да утоли жаждата на тези, които ще използват уреда. Ако е за офис, дебитът трябва да е голям, за да не се налага работниците да чакат с часове да бъдат напълнени бутилките и колбите им.

Шум

Тези машини за вода могат да бъдат малко шумни, особено тези, които са произведени от евтини материали и компоненти, като например много шумни компресори или дори модели с долно зареждане, които изискват помпа, за да работят. Ако уредът ще се намира в стая или на място, където се изисква тишина, помислете за шума, който той генерира.

Енергийна ефективност

Високата ефективност ще ви помогне да използвате по-малко електроенергия и да имате по-ниски сметки. Затова потърсете модел, който използва малко енергия и ще ви помогне да спестите пари в дългосрочен план.

Пространство

Не забравяйте да вземете предвид пространството, тъй като въпреки че са доста тънки и не заемат много място отстрани, те са склонни да заемат доста място нагоре, особено тези, които използват горна бутилка или с резервоар.

Система за пречистване

Моделите, свързани с тръби, имат системи за пречистване, предназначени да премахват хлора, утайките или дори оловните частици, които може да се съдържат във водата. По-евтините не са толкова ефективни.

Поставките за чаши

В добрите модели често има място за поставяне на вътрешна или външна поставка за чаши. Това ще е полезно в офиси, магазини или на места, където има много хора.

Тавичка за капки

Ако уредът няма тавичка за капки, той не струва много. В противен случай ще се налага постоянно да избърсвате капки вода от пода.

Комплекти за преоборудване

Те са ключова характеристика, която ще помогне на водопроводните системи да дозират вода по-лесно и с по-добро качество.

Предпазен кран за гореща вода

Въпреки че можете да намерите предпазен механизъм за всички кранове на вашия диспенсер, най-важният е кранът за гореща вода. Е, много модели обикновено го включват, защото във всеки един момент можем да натиснем бутона, без да разберем, и да се изгорим. Още по-лошо е, ако в близост до уреда има деца или домашни любимци.

Поддръжка и почистване на диспенсера

Въпреки че са много удобни и лесни за използване, говорим за водата, която консумираме, разбира се, те трябва да се почистват редовно. Хубавото е, че това не е сложно и трябва да следвате само една проста процедура.

Първото нещо, което трябва да направите, е да го изключите от електрическата мрежа, да извадите бутилката с вода и да обърнете уреда с главата надолу, за да видите задната му част. Поставете кана под дюзите, отстранете ги и извадете пластмасовите части на вътрешния резервоар. Сега избършете тези части с кърпа със смес от около 8 литра.

След това пуснете около 10 литра вода през цялата система и през крановете в кана, за да прочистите всичко, и сте готови за работа.