Дифузер за етерични масла

el-mejor-difusor-de-aceite-esenciales

Ако търсите най-добрия дифузер за етерични масла, това е така, защото вече сте разбрали за всички ползи, които предлага. Това е продукт, който се използва в сесиите за релаксация, за създаване на хармонична атмосфера, за ароматерапия и дори в здравните процедури за лечение на настинки или грип.

Маслените дифузери работят основно чрез насочване на аромата и лечебните свойства на маслата във въздуха, така че те да могат лесно да бъдат вдишани, носейки ползите, които есенциите осигуряват на тялото и околната среда.

Сред толкова много възможности изборът на правилната, особено ако тя е първата, която купувате, може да не е толкова лесен, защото е необходимо да се оценят характеристиките на всяка от тях и да се анализира дали тя е подходяща за използването, което искате да направите.

Тук проучваме различните дифузори, които можете да намерите на пазара, за да можем да ви насочим към най-добрия избор, а също и като се има предвид, че това е универсално оборудване, което може да се прилага за повечето приложения и можете да извлечете максимума от него.

Най-добрите дифузери за етерични масла

Кой е най-добрият дифузер за етерични масла?

След като направихме сравнения и анализирахме опита, който различните модели са дали на потребителите, подчертахме пет аромадифузера, които според нас са най-добрите варианти за вас.

Те са универсални, икономични, с красив дизайн и ефективна работа, която няма да ви разочарова при изпаряването на масла.

Ето и най-добрите дифузери за етерични масла :

1. дифузер за етерични масла Aidodo

41ssmRCaVhL

КУПИ СЕГА

Капацитетът им от 400 ml ги кара да работят непрекъснато в продължение на 12 часа, оборудването генерира фина мъгла с два интензитета, за да осигури влажност в помещенията, което ви помага да дишате по-добре.

Само с няколко капки, разтворени във водата, устройството ще се възползва максимално от нея, за да създаде подходяща атмосфера във всяка стая. Устройството има автоматично изключване и може да се програмира за 1, 3 или 6 часа работа.

Дизайнът е красив, елегантен, дискретен и се съчетава с почти всеки интериор. Той е един от най-тихите, дори няма да забележите, че е включен.

2. дифузер за етерични масла със студена пара Victsing

Можете да изберете интензивността според нуждите си, той е лесен за използване и включва седем LED крушки, които ще ви помогнат да създадете по-приятна атмосфера. Той е безопасен за използване в стаята на бебето, тъй като освен че овлажнява с студена пара, премахва миризмите и пречиства околната среда.

Дифузерът не издава шум и има оптимизиран процес, който прави маслата ефективни. Той е достъпен, лесен за пълнене и лесен за почистване. Това е един от най-продаваните продукти.

3. ароматерапевтичен дифузер за етерични масла Cecotec Pure Aroma

411A7NshwqL

КУПИ СЕГА

Перфектен за релаксация или ароматерапевтични сеанси и с модерния си дизайн в черен или дървесен цвят, той е идеален за всяко пространство в дома.

Можете да избирате между два модела, с капацитет 300 ml или 125 ml, като може да се програмира да се изключва автоматично след 1, 3, 6 или до 10 часа.

Той е много тих, тъй като е ултразвуков дифузер, така че е идеален, ако искате да го поставите в стаята на бебето, както и да помогне за намаляване на сухотата на всяка стая.

61OIig20UAL

КУПИ СЕГА

С дизайн, напомнящ за арабските страни, той има 7 различни осветления.

С този уред целият ви дом ще ухае прекрасно през цялото време и е идеален за частни сеанси по ароматерапия , без да се налага да харчите пари за спа център.

Продуктът е с отлично съотношение цена-качество и е един от най-добре оценените.

Предимства на използването на дифузери за етерични масла

difusor-de-aceites-esenciales

На първо място е важно да сте наясно с предимствата на маслата сами по себе си и че те могат да се прилагат директно, да се смесват с кремове, да се добавят към водата за вана или да се вдишват в зависимост от ползите, които искате да получите.

При вдишване маслата осигуряват релаксация и именно тогава дифузерът е изключително полезен, тъй като е предназначен да генерира студена мъгла, която извлича всички свойства на веществото.

Ароматът и свойствата на парата са силни в много отношения, но нека разгледаме по-задълбочено предимствата, които тя носи:

Подобно на изсушител , дифузерът е готов да пречисти околния въздух, независимо дали от тютюнев дим или други неприятни миризми, а има и масла, които със своите антимикробни свойства носят допълнителни ползи за здравето.

  • Подобрява настроението и премахва стреса

Приятните аромати имат положителен ефект върху ума и освен че премахват стреса, са способни да подобрят настроението и дори да намалят леката депресия. Успокояващият ефект, който получавате при употребата на масла, ви помага да намалите приема на лекарства, а голямото предимство е, че това е естествен продукт.

Вдишването на някои посочени масла или растителни екстракти помага за укрепване на имунната система.

Това е една от най-разпространените употреби и няма нищо по-приятно от това да сте в среда с ароматни миризми. Дифузерът кара аромата да се разпространява в цялата зона и в зависимост от концентрацията може да бъде доста дълготраен.

В областта на здравето той играе благоприятна роля и за хора със слабости като алергии или астма. Овлажняването намалява симптомите, като внася определено ниво на влажност в околната среда, което подобрява дишането. Понякога се използва самостоятелно с вода, а понякога се смесва с други есенции.

  • Запазва чистотата и доброто качество на маслата

Дифузерите не се нагряват, а напротив - генерират студена пара, в която се гарантира целостта на масления състав. Маслото не е подложено на никакъв процес, който да променя свойствата му, като по този начин се гарантират всички ползи от веществото в изхвърляната от него мъгла.

Добрите дифузори имат автоматично изключване. Това означава, че няма загуба на ценните масла, тъй като те се намират в резервоар, готов да бъде използван при следващото включване.

Видове дифузери за етерични масла

Тук ще научите за класификацията им според начина на работа и използването им:

Те се считат за най-мощните, разпръскват частиците на маслата във въздуха, за да създадат приятна атмосфера. Те се използват заради терапевтичните им предимства и този метод не изисква смесване на маслото с вода, така че то ще бъде по-концентрирано и с по-голямо проникване на аромата.

Най-доброто нещо за този продукт е, че работи с чисти масла и е по-добър както за здравето, така и за околната среда, плюс повечето включват таймер, когато трябва да контролирате продължителността на използване.

Въпреки това, от друга страна, силната миризма може да не е толкова приятна за някои, а употребата е по-скъпа, защото не работи с разреждания и тъй като е мощна, консумацията е бърза; за щастие, в някои случаи, в допълнение към таймера, той включва други контроли, които ви позволяват да управлявате интензивността на процеса.

Те са доста сходни с дифузьорите с небулизатор, с тази разлика, че при тях се допуска добавяне на вода, но са също толкова ефикасни при разпръскването на маслото, но в този случай са по-малко мощни, тъй като маслото е разтворено.

Тези електрически уреди се използват като овлажнители на въздуха през зимата, особено полезни за деца, тъй като някои модели включват музика и са по-евтини.

41-zfVI+XgL

Това е най-основното и се използва в ароматерапията. Работи с филтър и своеобразен вентилатор, който разпръсква мъглата. Той е идеален за малки площи, включително за автомобили, оборудването е с ниска цена, а размерът му е преносим, така че можете да го премествате от място на място без особени затруднения.

Недостатъкът на това оборудване е, че в случай на смесване на няколко масла то няма да ги разпръсне хомогенно, а по-леките масла ще се изпарят първи.

41yda7ltMbL

Той също е прост, но сега включва топлина в процеса и е един от най-ефективните за освежаване на въздуха. Това са най-евтините и някои работят с свещ. Като недостатък се посочва, че при прилагане на високи температури, въпреки че се засилват ароматите, лечебните свойства намаляват поради химическите промени, причинени от топлината в етеричните масла.

Съображения за избора на дифузер

След като се запознаем с полезността на тези устройства, е нормално да станем по-взискателни, за да гарантираме, че оборудването работи оптимално и в съответствие с нашите нужди, затова ще ви кажем какви характеристики да вземете предвид:

Количеството на водата определя колко дълго системата ще работи без прекъсване; ако предпочитате оборудването да работи дълги часове, за добър капацитет се счита между 150 и 300 ml.

Това е една от най-важните спецификации, предлагани от продавача, някои от тях издържат 3 часа, а други - до 10 или 20 часа.

  • Програми и опции за таймер

Един дифузер може да създава различни видове мъгла според вашите нужди или дори да променя интензивността на работа. Някои от тях имат програми, при които се пускат, спират и отново се пускат, а най-основните могат да се настроят да работят толкова дълго, колкото искате.

  • Изменение на въздушния поток

Вече ви разказахме малко за това. Характеристиката влияе върху обхвата и интензивността на аромата.

Някои дифузери посочват площта, която могат да покрият, и я изразяват в квадратни метри, като най-мощните покриват до 50 кв. м. Изчислете пространството, където искате да ги използвате, и потърсете подходящия, макар че това не е толкова ограничаващо, тъй като някои хора използват едновременно два дифузера с две различни масла.

Потребителите предпочитат тази функция от съображения за безопасност, така че оборудването да бъде защитено от всякаква небрежност, особено когато свърши водата , тъй като ако тя изтече на сухо, това може да повреди уреда.

Полезно е, когато се използва на тъмно, за да покаже, че работи. Може би за някои това е неудобство и дори ненужно потребление на енергия, но за други е предимство.

В действителност тези устройства работят с много малко звук, само леко бръмчене или капеща вода, но в тиха среда това може да бъде дразнещо и още повече, когато става въпрос за устройства за релаксация или сън. Идеалната стойност е 50 децибела или по-малко

Между една и две години е нормалната гаранция, важното е, че фабриката се грижи за това да сте наистина доволни.

Тъй като те са част от дома, фабриките са се погрижили да изработят елементи с декоративен дизайн и различни размери - от най-преносимите до най-обемните, така че да не е трудно да намерите идеалния за вашия дом.

Добрият дифузер има маркировка за пълнене, отделен резервоар, удобен отвор за предотвратяване на разливане и мерителна чашка.

Това е процес, който трябва да се извършва често и е лесен. Дифузер, който не е дезинфекциран, е склонен към неправилно функциониране, а хората на място могат да бъдат изложени на риск от вдишване на замърсявания.

Вероятността това да се случи е по-малка, ако резервоарът няма съединения, а е цял оформен контейнер.

Дифузер за етерични масла и употреби в ароматерапията

Други характеристики, които правят добър дифузер

  • Дизайн, съответстващ на вашия интериор или на вашия вкус.
  • Дълъг свързващ кабел, който улеснява позиционирането на разсейвателя.
  • Възможността за насочване на мъглата.
  • Ако е изработена от пластмаса, най-добре е да не съдържа BPA и да е направена по щадящ природата начин.

Често задавани въпроси

Какво се случва, когато от дифузера за етерични масла не излиза достатъчно пара?

Това се случва, когато ултразвуковата плоча на дифузера е много замърсена и затова трябва да се почисти. Това се прави много лесно, като просто изключите и извадите дифузера от контакта. Изпразнете дифузера от остатъчната вода и/или етерично масло.

За да почистите ултразвуковата плоча, можете да избършете повърхността с памучна вата, потопена в спирт, или да смесите ¼ чаша оцет с ¼ чаша вода, след което поставете сместа върху дифузера и изчакайте няколко часа. Накрая отстранете всички остатъци от сместа, останали върху дифузера. Не се опитвайте да го почиствате с агресивни почистващи препарати, тъй като те ще го повредят.

Мога ли да потопя дифузера за етерични масла във вода?

Не, избягвайте контакт на вода с щепсела или проводниците на разсейвателя. Най-добре е да го почиствате с памучна вата със спирт, а отвън - с влажна кърпа, винаги изключена от електрическата мрежа, за да не стане инцидент.

Кога трябва да почиствам ултразвуковата плоча на дифузера за етерични масла?

Препоръчва се всеки път, когато ще поставяте ново етерично масло в дифузера, както и ако водата или етеричното масло са се изпарили или ако не сте използвали дифузера дълго време.

Добри ли са дифузерите с етерични масла за бебета?

Да, в действителност дифузерите с етерични масла предлагат ползи за грижата за бебето, включително: предпазване от комари и насекоми, създаване на по-здравословен и овлажнен въздух в средата на бебето и подпомагане на бебето да заспи по-бързо.

Източници: