Дихателен апарат

mejor-alcoholímetro

Колко е важно да имате най-добрия алкотест! То може да представлява тънка граница между живота и смъртта, тъй като шофирането в нетрезво състояние може да доведе до катастрофи, които могат да сложат край на живота както на водача, така и на други хора.

Например, когато за първи път си купих такъв уред, в описанието му се твърдеше, че има само 5 % допустима грешка, а в действителност той надхвърляше тези граници. Пишеше, че имам алкохол в кръвта, въпреки че не бях пил и капка бира. Или, например, винаги показва една и съща скорост без никакви промени, сякаш е играчка.

Да не говорим за тези, които просто се счупват след падане от 10 см, направени с най-лошото качество от всички. Каня ви да закупите най-доброто устройство на достъпна, икономична и по-ниска цена тук, в нашата статия за сравнение.

Най-добрите алкотестери

Кой е най-добрият алкотестер?

Преди да направите тази покупка, е важно да знаете, че има два различни вида: един, който използва полупроводников сензор, и един, който използва клетъчен сензор на базата на нафта. Избраната единица трябва да е в рамките на испанските стандарти; особено за вашето работно място и националните закони.

Тя трябва да позволява повторно калибриране, т.е. с течение на времето тези елементи стават по-малко точни и трябва да бъдат повторно калибрирани. Освен това той трябва да може да осигурява висока точност в контролирана среда. Контролираната точност на показанията трябва да има променливост от +/-0,01 %. Освен това той трябва да има добра точност от +/- 10 %.

Винаги избирайте продукт, който има високи стандарти за качество на производство, т.е. който не се чупи лесно и е удобен за употреба. Също така не вярвайте на марки, които обещават 0 % грешка, защото е много малко вероятно това да се случи.

Ето и най-добрите алкотестери :

1. дигитален алкотестер, одобрен от Drivaid

Този модел е оборудван с бутон, който ви позволява да го включвате/изключвате и да виждате общия брой на извършените тестове. И всичко това по лесен и много бърз начин, тъй като този алкохолен анализатор използва усъвършенствана полупроводникова сензорна технология.

Той е снабден с изключително точна интелигентна аларма, която с непрекъснат шум показва концентрацията на алкохол в организма, както и с LCD дисплей, който светва в червено, когато резултатът от теста е над 0,05% bac или 0,50 bac или 0,25mg/l или 50mg/100ml.

Този алкотест идва готов за употреба: с 16 сменяеми мундщука, с литиева батерия и ръководство за употреба.

2. преносим професионален алкотест Kollea

41agiPfLKKL

КУПИ СЕГА

Ако разполагате с ограничен бюджет, но се нуждаете от устройство, което ще ви даде добри резултати при откриването на алкохол в кръвта ви, предлагам ви да следвате характеристиките на Beaudens, които са помислили за потребители като вас, които се нуждаят от точно и икономично оборудване.

Това е малък преносим алкотест, който е достатъчно малък и лек, за да го носите винаги със себе си. Тя е лесна за използване, тъй като ще издаде звуков сигнал и ще мига в червено, ако сте превишили допустимата стойност на алкохол , в противен случай светлината ще бъде синя.

Включва 3 батерии ААА и 15 комплекта мундщуци за еднократна употреба.

3. Алкохолметър ACE AF-33

31-EdOEWU5L

КУПИ СЕГА

Той предлага висока преносимост и ефективност при употреба, освен това включва ергономичен дизайн, който ще улесни използването му. Надеждността му е 97%, което позволява да се избегнат погрешни прогнози и диагнози. Освен това стерилизираните дюзи осигуряват точно вземане на проби от въздуха.

Както беше споменато, този съвършен продукт позволява лесен и полезен процес на калибриране. Той има интелигентна система за пестене на енергия. Само с един бутон можете да получите достъп до всички негови функционалности.

Времето за реакция е по-малко от пет секунди, а времето за загряване е по-малко от 30 секунди. Работи при температури до -10 градуса, като достига тип 50 градуса по Целзий.

4. Yimidon Преносим дихателен апарат с екран

31LVtQYNKLL

КУПИ СЕГА

Това оборудване, произведено, за да ви осигури максимален комфорт при използването му, има LCD екран, който позволява отлична лекота на четене, в допълнение, четири мундщука, които ще служат като резервни части.

Захранва се с 2 батерии ААА. Вече не се притеснявайте за изключването, защото този продукт включва опция, която автоматично се изключва след една минута бездействие, с опция за възстановяване от 25 секунди.

5. HanLuckyStars Преносим дигитален дихателен апарат

41Gb9u2AhcL

КУПИ СЕГА

Това професионално оборудване включва полупроводников сензор с висока точност, който ще осигури надеждни и верни резултати в диапазон на откриване от 0,000-0,199% и 0,00-1,99% BAC и 0,00 до 0,99 mg/l. Не си причинявайте главоболия на тъмно, неговият LCD дисплей ще осигури по-добра видимост с технологията за подсветка.

Компактният му дизайн позволява по-голямо удобство и преносимост, а захранването се осигурява от трите батерии ААА, включени в комплекта. Между другото, той има чанта от плат за лесно транспортиране и използване на устройството. Не излагайте живота си на риск, а преценете нивото на алкохол, преди да седнете зад волана.

Времето за загряване на продукта е по-малко от десет секунди.

6. дигитален алкотест на Innomark

313vQ5jVs1L

КУПИ СЕГА

За по-малко от пет секунди можете да разберете дали нивото на алкохол в кръвта ви е подходящо за шофиране, да избегнете неприятности с полицията и най-вече да разберете дали не излагате на риск физическата си безопасност или целостта на вашия автомобил.

Тя е сертифицирана от Европейския съюз. Той може да се зарежда с USB от запалката, така че можете да използвате модела повече от двеста пъти без проблем. Той е произведен със система за индикация на ниска мощност.

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате алкотест?

Има няколко елемента, които трябва да търсите, когато разглеждате алкотестрите:

Повечето алкотестери използват горивни клетки, които са много точни. В тази връзка изберете устройство, което е одобрено, сертифицирано и проверено под контрола на правителствени или професионални органи.

 • Трябва ли да се калибрират?

Всички тези алкотестери изискват калибриране, затова се свържете с производителите, за да извършите калибрирането. По този начин ще си осигурите точни резултати от тестовете и ще държите всичко под контрол.

 • Как се показват резултатите?

Повечето алкотестери предлагат четирицифрени цифрови показания за ваше удобство, като дават точни резултати в рамките на 10 до 15 секунди.

Както видяхте по-горе, има различни по големина алкохолни апарати, които ще ви позволят да контролирате нивото на алкохол, но за вас е важно да разполагате с приложението на преносимо устройство.

 • Съвместим със смартфон

Има алкотестери, които, когато са монтирани на мобилния ви телефон, ви позволяват да проверявате нивото на алкохол и да получавате точни резултати. За да изпълнявате тази функция, трябва да изтеглите приложение, препоръчано от производителя.

Можете да намерите алкотест, който ще ви даде приблизителна оценка за това колко време ще отнеме, преди нивото на алкохол да се върне на нула. Все пак трябва да се подложите на повторен тест, за да сте сигурни, че сте го направили правилно и не сте превишили допустимото количество алкохол в кръвта.

 • Одобрени от агенциите алкохолни измервателни уреди

В Испания DGT или Dirección General de Tráfico¹ е органът, който отговаря за изготвянето и наблюдението на политиките за безопасност и мобилност на превозните средства и който на свой ред определя протоколите, които трябва да се спазват в пунктовете за контрол на алкохола, както и одобрението на различните алкохолни измервателни уреди, продавани на пазара.

Гаранти за спазването на тези насоки са звената за гражданска охрана. Във връзка с това трябва да знаете, че ако бъдете тестван с един от препоръчаните алкотестери и служителите установят, че в кръвта ви има повече от 25 mg алкохол, те няма да имат друг избор, освен да ви наложат глоба, тъй като ще сте надвишили разрешените граници и може да загубите контрол над управлението на автомобила.

Видове алкотестери

Съществуват различни видове специализирани алкотестери за изследване на алкохол, които показвам по-долу за по-добро разбиране:

 • Полупроводникови алкотестери

41Cjq1fvs+L

Тези полупроводникови алкотестери катализират вътрешните реакции на етиловия алкохол, издишан от изследваното лице, в оцетна киселина и вода, като генерират електрически ток.

В тази връзка се приема, че количеството генериран ток е пропорционално на количеството алкохол, открито в кръвта на изследваното лице; въпреки това разпространението на други вещества, които имитират оцетната киселина, както и уязвимостта на самия сензор, правят тези устройства неточни, което е очевидно в сравнение с алкотестрите с горивни клетки.

Ето защо, ако просто търсите алкохолен тестер, който е прост и ви позволява да получите първична проверка, ето едно надеждно решение.

 • Алкохолни измервателни уреди с горивна клетка

Тези алкохолни измервателни уреди имат два платинени електрода вътре в сензора, като между тях има електролитен материал. Когато етиловият алкохол преминава през електродите, платината го окислява до оцетна киселина, протони и електрони; последните в крайна сметка генерират ток, който след това се определя количествено.

Те се използват широко в контролните станции за токсикологичен скрининг поради високата си ефективност.

Как работят алкотестните апарати?

mejor-alcoholímetro

Тези устройства определят количеството алкохол в кръвта на дадено лице. Повечето хора обаче не знаят, че алкотестът може да бъде закупен за лична употреба, така че можете да следите консумацията на алкохол, без да се страхувате, че полицията ще ви хване на пътя и ще ви натовари.

Независимо дали сте излезли на по питие с приятели, на годишнина или на рожден ден, тестът с тези алкотестери ще ви покаже дали нивата на алкохол са над разрешените от властите граници .

Дихателните апарати позволяват да се измери количеството алкохол в алвеоларния въздух, което е пряко свързано с процентното съдържание на етанол в кръвта. Такъв въздух се съдържа в белодробните мембрани, поради което, когато човек диша върху белодробните мембрани, фин електрохимичен сензор дава много точни резултати при определяне на нивата на алкохол.

С колко питиета човек може да превиши ограничението?

За да отговорите на този въпрос, трябва да вземете предвид три много точни аспекта: теглото на човека, вида на диетата му и, разбира се, количеството алкохол, което е употребил. Обикновено за силна напитка се смята порция бира от 360 ml или вино от 150 ml, за да ви дам пример.

За да ви дам пример преди използването на алкотест, човек с тегло 90 кг може да бъде на границата с пет питиета, докато човек с тегло около 54 кг би загубил контрол над когнитивните си способности само с три.

Това обаче не е категоричен показател; човек, диагностициран с диабет, би консумирал само много по-малко алкохол от описаното по-горе, без да споменаваме факта, че неговият крехък гликемичен контрол би бил по-застрашен от този на здрав човек.

Как можете да започнете да търсите алкотест?

Дихателните апарати са инструменти, предназначени да осигурят безопасността на водача и на хората около него. Те служат за отличен контрол на алкохола.

Използването им може да ви помогне да избегнете санкции от служител на реда, който може да ви изненада на известните контролни пунктове.

Такива алкохолни апарати се предлагат и в модели с ключодържател, които са по-евтини, но и по-малко точни от полицейските модели; и двете обаче са значително по-евтини от глобите, които се налагат за шофиране в нетрезво състояние, и разбира се, от свързаните с това рискове.

Така че не се замисляйте, контролирайте алкохолните си събирания и отидете на алкотест.

Персонални апарати за изследване на дишането

Това са апарати за изследване на дишането, които използват сензори от полупроводникови оксиди. Въпреки че се смятат за точни, когато се използват при потребители с диабет или такива на нискокалорични диети, те могат да излязат извън контрол и да дадат фалшиви положителни резултати.

Тъй като приоритет на тези устройства е практичността, някои детайли от производствения контрол са пропуснати, поради което е важно да се знае, че тези устройства могат да станат неточни при много високи концентрации на алкохол в кръвта.

 • Дихателни апарати за iPhone

В крак с технологичните нововъведения на пазара можете да намерите преносим дигитален алкотест , който се поставя в USB порта на вашия iPhone, в който можете да издишате и да отчетете нивото на алкохол в организма си.

Въпреки това трябва да знаете, че макар и да не са най-точните, ще можете да контролирате двете устройства с една ръка.

И накрая, трябва да знаете, че неговата преносимост и връзката му с вашия мобилен телефон го превръщат в безспорно авангарден аксесоар, тъй като ще можете да говорите или да слушате музика, докато правите контролен тест.

Тези алкотестери са малки и преносими, предлагат се в различни стилове и цветове, а размерите им са доста дискретни. Обикновено те не са толкова точни, но могат да ви дадат добра оценка на нивото на алкохол в кръвта ви. Друга полезна функция е, че осветеният им дисплей е много полезен в нощна среда.

 • Професионални алкохолни апарати

Този модел устройство използва сензори с горивни клетки, за да определи съдържанието на алкохол в кръвта на човека . Те осигуряват по-добри резултати от дихателните апарати с полупроводникови оксидни сензори.

Животът им е по-дълъг, което осигурява много по-точни резултати, дори и след провеждането на хиляди контролни тестове.

 • Бенч-стоп алкохолни апарати

Тези алкохолни апарати използват спектрофотометрична техника. Този метод се характеризира с използването на инфрачервена технология за измерване на отделните молекули в дъха и за установяване на наличието на алкохол, като по този начин се осигурява по-точно наблюдение, резултати и контрол.

Такива устройства не са предназначени за индивидуални потребители, а за широкомащабни контролни тестове, като например тези, които се провеждат на пунктовете за проверка на алкохол на Guardia Civil.

Евтин и скъп алкотест: кой е по-добър?

Защо ви е необходим личен алкотест?

В западните общества пиенето на няколко питиета в определени моменти е много често срещано явление. Така че независимо дали сте на семейно празненство, или на корпоративна конференция, само едно питие може да промени съотношението на алкохола в кръвта ви.

Това може да доведе до непоправима загуба на контрол върху познавателните ви способности и в това състояние е рисковано да седнете зад волана на автомобила.

Така че, ако искате да избегнете неприятности със закона, както и да избегнете наранявания и вреди на други хора, бърз и прост тест за алкохол с тези устройства е достатъчен.

Какво представлява съдържанието на алкохол в кръвта или BAC?

За разлика от нормалната храна, алкохолът не се абсорбира лесно от основните храносмилателни органи, след като бъде изпит. Поради доста отровния му характер организмът започва да го разгражда в черния дроб като етанол. Това действие има отрицателно въздействие върху черния дроб, тъй като той може да преработва само около 30 ml етанол на час.

Повечето хора пият по-бързо и в резултат на това алкохолът се натрупва бързо в кръвта, което води до класическите симптоми на алкохолна интоксикация.

Количеството етанол, съдържащо се в кръвта ви, в сравнение с това, което се преработва от черния дроб и бъбреците, се нарича съдържание на алкохол в кръвта ви (СКК).

Как се използва цифровият алкотест и какви са ползите от него?

Първоначално тези видове алкотестери бяха въведени като решение за намаляване на броя на произшествията, свързани с шофиране в нетрезво състояние. Въпреки това можете да го използвате за:

 • Тестване с алкотест сред тийнейджъри, посещаващи партита.
 • Наблюдение на служители, за които има съмнения, че употребяват алкохол през работно време.
 • Предотвратяване на алкохолно отравяне или свръхдоза по време на известните колежански партита на братството.

Често задавани въпроси

Колко точни са алкотестните апарати?

Дихателните апарати дават много точни резултати. Ако случаят не беше такъв, полицията нямаше да ги използва, за да проверява състоянието на нетрезвеност на дадено лице. Всъщност тези резултати са толкова точни, че ако полицай ви хване да шофирате под въздействието на алкохол и се обърнете към съда, той може да използва резултатите от алкотеста, за да докаже, че наистина сте шофирали под въздействието на алкохол. Затова не подценявайте значението на това устройство.

Възможно ли е да се възрази срещу резултатите от проверката с алкотест?

В случай че получите положителен резултат и има съмнения относно истинността на резултата, той може да се разглежда при следните обстоятелства: трябва да се провери правилното калибриране на машината, което трябва да се прави редовно, както и да се изключи възможността тя да е дефектна или произведена от имитатори на несертифицирани марки. Всичко това обаче поражда само съмнения, които трябва да бъдат проверени чрез задълбочена оценка от обучен персонал.

Колко е максималното количество алкохол, разрешено от закона?

По принцип законът допуска максимум 0,40 градуса алкохол в кръвта по време на шофиране, тъй като това се равнява на една чаша вино или една бира. Ако превишите това ниво, съществува голям риск да попаднете в произшествие, при което да пострадате не само вие, но и хората около вас. Не забравяйте, че животът ви е ценен и незаменим, затова трябва да се грижите за него едновременно с грижата за другите.

Какво мога да направя, за да намаля нивото на алкохол?

Ако сте прекалили с алкохола и в резултат на това алкотестът ви покаже повишено ниво на алкохол в кръвта, можете да направите следното, за да противодействате на това:

Можете да изчакате час и половина след последната си алкохолна напитка, тъй като пикът на концентрация на алкохол в кръвта обикновено настъпва между 30 и 90 минути.

Упражнявайте се, тъй като чрез потенето можете да изхвърлите около 2% от консумирания алкохол. Това обаче е възможно, само ако те не надвишават значително изискваната максимална стойност.

Пийте вода или кафе, тъй като и двете вещества са хидратиращи и помагат за неутрализиране на алкохола в кръвта.

Поспете малко, защото когато спим, тялото ни се забавя. Ето защо трябва да извикате такси, което да ви откара до дома, за да можете да се възстановите в безопасна среда. Имайте предвид, че когато се събудите, в организма ви вероятно все още ще има алкохол, тъй като детоксикацията е бавен процес.

Какви общи правила трябва да спазвам, когато използвам алкотест?

За да получите най-точни резултати, препоръчвам да изчакате 20 минути, за да направите теста, тъй като това е приблизително времето, необходимо на алкохолния анализатор да се разпредели в тялото ви. Препоръчвам също така да изчаквате 3 минути между всеки тест, да не ядете и да не пушите 20 минути преди теста, да измиете мундщука на алкотестера със сапун и вода след теста (никога не използвайте химикали), да не плюете в мундщука и да не нарушавате вътрешните компоненти на устройството.