Дограма за врати

mejor-cierrapuertas

Един от проблемите, с които винаги се сблъсквам в моя магазин за дрехи, е, че хората оставят вратата отворена, когато минават или си тръгват, което в крайна сметка е доста досадно и неудобно, да не говорим, че това може да бъде опасно, тъй като всеки може лесно да влезе.

За да реша този проблем и след много търсене намерих най-добрия затварящ механизъм за врати, който се адаптира перфектно към това, от което се нуждая, и който ще ми помогне да бъда винаги в безопасност в магазина и дори да избегна затръшването на вратите, което е много функционално за мен.

В търсене на модел, който да отговаря на моите нужди, се натъкнах на много модели и дизайни, които трябва да познавате, преди да решите кой да купите.

Забелязах главно, че затварянето на вратата може да бъде с автоматична или хидравлична ръка и разликата между двете е, че първата използва електрическа енергия за работа, а втората е система за ръчно затваряне.

За да намерите най-добрата врата, трябва да вземете предвид фактори като размера на вратата, дали е за външна или вътрешна употреба, както и неща като ъгъла на задържане, затова в това сравнение ще споделя съвети с някои от най-добрите опции на пазара.

Най-добри затварящи устройства за врати

Тук са от най-добрите затварящи устройства за врати:

1. Cierrapuerta plataado TELESCO

На разумна цена

41hirBYOGjL

КУПИ СЕГА

Ако ви е омръзнало вратата на входа на сградата да се хвърля всеки момент и да звучи оглушително, излагайки на риск дори от механизма на портата до сигурността на малките, които са близо до нея, най-добрата алтернатива е да има врата за затваряне на пломбата Telesco. Това е здрава, рентабилна и лесна за инсталиране система с хидравлично рамо, която ще ви позволи да предотвратите злополуки и внимателно да контролирате затварянето на главната порта или друга врата. Предлага се в елегантен сребърен цвят.

2. затварящ механизъм за врати KKMOON със скоба

 

Завършвайки цикъла на най-добрите затварящи механизми за врати, които ще намерите в този преглед, бих искал да ви разкажа за Kkmoon, хидравлично рамо с 2 клапана, произведено от висококачествена алуминиева сплав, което е покрито с 3 слоя лак, който ще предпази изделието от ръжда, което го прави идеално за външни порти и решетки. Системата му може да контролира поотделно скоростта на заключване и заключване и има рама с накрайници, изработена от висококачествена въглеродна стомана, която предпазва частта от деформация.

3. Дограма Telesco M262109

Класически и издръжлив дизайн

31xu52a958L

КУПИ СЕГА

Ако искате дограма за врата, която да издържи дълго време и същевременно да изпълнява перфектно функциите си, тази ще бъде идеална, тъй като е супер здрав хидравличен модел и е доста лесна за инсталиране, така че ще имате сигурна ключалка само за няколко минути.

А ако искате възвратната пружина да е по-плътна, този дограма включва идеалния инструмент за регулиране.

4. Дограма Dorma TS89F

С включена монтажна планка

31l+kP4tuxL

КУПИ СЕГА

Основната идея на тези устройства е, че поддържат постоянно затваряне и за това тази от марка Dorma ще бъде много полезна.

Това е пружинно рамо в сребрист цвят, което гарантира голяма сила на затваряне за плъзгащи се, тежки, сгъваеми, алуминиеви, плъзгащи се, люлеещи се и много други врати.

5. Дограма Wolfpack 3018025

Бяла

31WaKLZpVwL

КУПИ СЕГА

Ако търсите дограма за място с голям поток от хора, тази ще ви свърши работа много добре, тъй като освен че гарантира затварянето на вратата, тя може да я държи отворена и при натискане под ъгъл от 90 градуса.

Най-хубавото при този модел е, че скоростта на затваряне може да се персонализира според вкуса ви.

6. Дограма Zoo Hardware ZDC0003

Регулируема скорост на затваряне

31ncWZpMZUL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтината дограма в списъка, но не позволявайте достъпната ѝ цена да ви заблуди, тъй като е с невероятно качество. Подходящ е за домашна или търговска употреба и има ъгъл на отваряне 180 градуса за по-голям комфорт при преминаване.

Тя е изработена от много здрави материали като стомана, които издържат дори на високи температури, което я прави подходяща за пожароустойчиви врати.

Какво е дограма за врата?

mejor-cierrapuertas

Дограма е механизъм, който, както подсказва името му, позволява автоматично затваряне на вратата, което е изключително полезно за места, където има голямо движение на хора, и е чудесен инструмент за сигурност, тъй като намалява риска от кражба и грабеж, а също така помага при пожар.

Дограма за горна врата

Тази дограма е една от най-разпространените и със сигурност сте я виждали в търговски обект или в офис.Тя се разделя на три вида:

Обикновено рамо

Този тип рамо е най-разпространен при затварящите устройства на горните врати, поставя се в горната част на вратата и се състои от метално тяло, придружено от рамо, като първото се поставя на самата врата, а рамото му е насочено към рамката на вратата и има някои клапани , които позволяват да се контролира скоростта, с която се затварят.

С горни дръжки

Този тип затварящи устройства за врати много приличат на обикновените затварящи устройства за врати с рамо, тъй като и двете имат рамо, което излиза перпендикулярно на вратата, но основната им разлика е, че пружинната кутия се монтира в рамката на вратата, поради което те се използват широко при врати от закалено стъкло и алуминиеви врати.

Успоредни рамена

От друга страна, този тип затваряне на врати, въпреки че е горно, се различава от предишните, тъй като има две успоредни рамена в горната част на вратата, които също са прикрепени към вратата чрез пружинна кутия, която се поставя от страната, където се бута вратата.

Други видове затварящи устройства за врати

В допълнение към горните затварящи устройства за врати има и други също толкова функционални модели, които лесно могат да бъдат адаптирани към вашите нужди, като сред тях са:

Скрит затварящ механизъм

Ако държите на естетиката на вратата си и искате механизъм, който не се забелязва с просто око, идеален за това е скритият затварящ механизъм в стил , който е скрит между вратата и рамката и може да бъде с пружина или хидравличен.

Затварящи устройства за повърхностен монтаж

Обикновено те са по-малки по размер и се намират на задната страна на вратата, по-точно на дръжката ѝ, където е разположена малка планка заедно с рамо. Те са много полезни, когато искате да съчетаете цвета на вратата с този на дограма.

Затварящи устройства за врати на пода

Само като прочетете името на тези затварящи устройства за врати, можете да разберете къде се монтират и се използват, когато искате да изглеждат по-незабележимо, затова се поставят в отвор под вратата. Те се използват широко при стъклени врати с плъзгащи се водачи или при плъзгащи се врати.

Как да изберем правилния дограма за врата?

В статията вече прочетохте някои препоръки за намиране на най-добрия затварящ механизъм за врати, като например да се обърне внимание на размера на вратата, дали тя е за вътрешна или външна употреба и дали търсите модел, който е с автоматично рамо или хидравличен, но има и други фактори, които трябва да имате предвид, преди да изберете този, който ще купите.

Помислете за обема на трафика

Това е незаменим фактор, защото все пак купувате затварящ механизъм за врати, защото във вашия бизнес, офис или на друго място има голям поток от хора, които влизат и излизат, така че трябва да помислите за това.

Подовите затварячи на врати са много по-издръжливи, поради което често се срещат на места като пазари и банки, които ежедневно се посещават от много хора.

Обърнете внимание на критериите за строителство

Критериите за строителство често се различават в зависимост от мястото, където се намирате, така че трябва да ги знаете, преди да правите промени по вратите си, за да сте винаги в съответствие със закона.

Помислете за естетиката

Въпреки че търсим функционалност, не можем да оставим естетиката настрана, така че най-добре е да потърсите затварящи устройства за врати, които да съответстват на стила на вратата, на която ще бъдат монтирани.

Интериор срещу екстериор

Вероятно се чудите каква е разликата между интериорни и екстериорни затварящи устройства, но в случая с интериора няма голям проблем, тъй като почти всеки тип затварящо устройство ще ви свърши работа.

От друга страна, при екстериора трябва да имате предвид, че материалът трябва да е устойчив на атмосферни влияния, както и на силни ветрове и отрицателно налягане.

Широчина на вратата

Това е важен фактор, който трябва да се вземе предвид, тъй като ширината на вратата и рамката ѝ определят размера на рамото, необходимо за поддържане на вратата затворена.

Тегло на вратата

Теглото на вратата е друг фактор, който не може да се пренебрегва, тъй като един затвор за малка врата няма да е същият като един за врата, тъй като малък затвор няма да може да премести много тежка врата.

Бутане или дърпане

Вратите, особено тези на панти, обикновено се отварят по два начина: чрез бутане или дърпане към тялото. Всеки затварящ механизъм за врати е проектиран да пасва на определен модел, така че трябва да знаете точно кой модел имате в дома, офиса, фирмата или където и да било другаде.

Вид на вратата

Вероятно знаете, че не всички врати са еднакви и че те могат да бъдат изработени от различни материали, като дърво, алуминий, стъкло, кристал, стъкло и дори метал или стомана.

За всеки тип врата има дограма, която може да се адаптира без проблеми, само трябва да сте сигурни, че избраният от вас модел е съвместим с тях.