Дъски за гладене

Tabla

Изправянето на дрехи е една от най-досадните задачи в дома, но наличието на подходящи инструменти би направило задачата по-удобна и бърза, като намали до минимум времето, отделяно за тази дейност.

Много домакини се фокусират само върху това, което би било желязото, което наистина е най-важният инструмент, но като най-добрата дъска за гладене ще ви даде правилното пространство, за да го използвате, така че последното е също толкова важно.

Поради липсата на дъска за гладене някои хора, когато се нуждаят от изглаждане на дрехите си, могат да използват мебел, легло, обща маса или дори пода, като излагат тези места на изгаряне на текстил или повреждане на повърхността, чийто ремонт може да струва скъпо, а от друга страна, изглаждането на такива места води до неправилна поза на тялото, която води до болки в ръцете, раменете или гърба.

Най-добрите дъски за гладене се регулират според височината ви, някои са въртящи се, те трябва да са здрави, изработени от издръжлив материал, с повърхност, която помага при гладене, капак, върху който уредът се плъзга лесно, както и други характеристики, които го правят необходим елемент във вашия домашен център за гладене.

Най-добри дъски за гладене

Коя е най-добрата дъска за гладене?

Най-убедителният избор ще зависи от вашите нужди, въпреки че повечето са съгласни, че той трябва да бъде с управляем размер, сгъваем, сгъваем, регулируем, може би разтегателен , ако понякога работите с дълги дрехи, издръжлив и достъпен.

Предвид гореизложеното, проведохме проучване на най-функционалните и икономични части, които можете да намерите, за да ви препоръчаме тези, които поради своите характеристики се позиционират като перфектните, за да задоволят изискванията на повечето домакини в днешно време.

Ето и най-добрите дъски за гладене:

1. дъска за гладене Rolser K-S Vintage K04004PLATA

Най-добрата за малки пространства

31ekOLYDYgL

КУПИ СЕГА

Благодарение на размерите си от 110 x 32 cm тя е идеална за малки пространства, а когато е сгъната, е съвсем малка и лесна за съхранение.

Друга силна страна е, че памучното покритие не е корозивно и контактът с тъканта е фин. То също така е перфорирано, за да се предотврати прегряването на текстила, което намалява вероятността от лошо третиране на дрехите ви.

Структурата на масата е сигурна, а системата за заключване на желаната височина е ефективна и стабилна.

Най-хубавото е, че масата се предлага готова за употреба, така че не е необходимо да прекарвате време с инструменти и сложни процеси, за да я сглобите.

2. Многофункционална дъска за гладене Jata Hogar 848S

Дъската 2 в 1

41OpXsjtYmL

КУПИ СЕГА

Освен че е модерна дъска за гладене, конструкцията е снабдена със специална тристепенна стълба за достъп до високи места. Моделът е лесен за преместване от една функция в друга и предлага здравина и стабилност.

Височината на масата не може да се регулира, но нейната 70-сантиметрова височина е среден размер за повечето хора.

Поставената настрани ютия може да поддържа големи гладачни центрове, които се държат върху решетки и шини, които предотвратяват плъзгането на уреда.

Дъската за гладене е масивна, широка, стабилна, а крачетата са покрити с гума, когато са в контакт с пода, за да не го повредят. Освен това цената му е ниска и ще се изненадате от доброто му качество.

3. Leifheit AirBoard Compact M

Най-лекият

215GQGeF7KL

КУПИ СЕГА

За някои хора теглото на дъската е истински проблем при инсталирането и ако това е вашият случай, това е идеалният модел за вас.

Масата е със стандартен размер и регулируема височина, но теглото ѝ е по-ниско от всеки среден модел и е най-леката сред най-добрите благодарение на ултралеката си специална пластмасова повърхност, която също така поддържа стабилността и издръжливостта на изделието.

От друга страна, в покритието й е вградена технологията Thermo Reflect, която връща топлината и прави ефекта на двойно гладене, като оставя перфектен завършек на дрехите и ви спестява време.

Работи добре с традиционни, големи, малки или парни ютии; краката му са сигурни и се приспособяват към неравни повърхности, за да осигурят по-добра опора.

4. дъска за гладене Orbegozo TP 1000

Най-евтината

41rovfQ5pTL

КУПИ СЕГА

Тя е най-добрата за ниски бюджети, но икономическата ѝ цена не я прави дъска за гладене с лошо качество.

В този модел ще намерите всичко, от което се нуждаете: стабилно тяло от стомана, регулируема височина между 56 и 93 см, покрито с памук и удобен размер.

Това е основна маса, но върши работа, а продуктът се предлага в пет размера, така че можете да изберете най-подходящия за вас.

5. Дъска за гладене Philips GC240/05

Най-добрата за тези, които гладят най-много

31zXyJ3JDLL

КУПИ СЕГА

Тази дъска за гладене определено е с най-много предимства и най-добро качество, като за начало тя е най-голямата и идеална за центрове за гладене с голям трафик поради своята здравина и удобство.

Размерът му е 45cm широк x 120cm x 120cm дълъг, също като няколко, същият има аксесоари, които улесняват гладенето на ризи, фланели или рокли и също така включва практична закачалка за окачване на гардероба.

Покритието на дъската е меко, съставено от пяна, филц и памук, където дрехите и ютията ще се плъзгат леко.

Може да ви се стори малко тежък, но този аспект се компенсира от удобството при работа с него.

От друга страна, цената не е толкова достъпна, но си заслужава всяко инвестирано евро за дъска, която според мнението на тези, които вече я имат, е по-добър модел.

6. Дъска Vileda Premium Plus

Най-стабилната

418FjVTxNvL

КУПИ СЕГА

Акцентът на дъската са нейните гумирани крака, които въпреки размерите на масата, винаги ще се чувстват добре подпрени, докато гладите.

От друга страна, тя има капацитет до 20 кг върху дъската за гладене и 10 кг върху поставката за ютия. Тя също така има щепсел за свързване на оборудването без риск от електрически удължители на пода и пръчка, където кабелът ще почива, така че да не пречи на работата ви.

Аксесоарът за гладене е здрав и има тригодишна гаранция, подвижният капак е изработен от три слоя, които подпомагат циркулацията на топлината, и има система Click - stop, която гарантира, че няма да се затвори рязко.

Какво представлява дъската за гладене?

Дъските за гладене или дъските за гладене, както още се наричат, се използват от десетилетия от домакините и са основен инструмент за поддържане на дрехата върху равна повърхност, така че да може да се глади и да се премахнат всички бръчки. Те се изработват от най-различни материали и се предлагат в различни размери и дизайн.

Видове съвременни дъски за гладене

На пазара има три вида дъски за гладене: преносими, настолни и стенни.

Преносими дъски за гладене

Този тип дъски за гладене са най-разпространените на пазара, благодарение на сгъваемия си дизайн можете да ги пренасяте от едно място на друго в къщата или офиса без никакъв проблем, трябва само да разгънете разтегателните им крака, да ги закрепите на желаната височина и готово, ще можете да гладите с лекота каквото искате.

Дизайнът му е солиден и същевременно лек, което ви позволява да гладите, без дъската за гладене да се срутва или да се мести от едната страна на другата. Някои съвременни модели позволяват удобно гладене в седнало положение. Въпреки че тези маси са преносими, ако искате да ги вземете със себе си в колата, те могат да заемат много място.

Плотове на маси или дъски за гладене

За разлика от горната маса този тип дъски за гладене имат къси крачета и трябва да се поставят върху маса или работен плот, те са по-малки от горните и са много популярни на места с ограничено пространство, като например студентски общежития или малки апартаменти.

Въпреки че са чудесни за своите размери, те не са достатъчно удобни за гладене на всички видове изделия, могат да бъдат малко трудни за гладене на ръкави.

Дъска за гладене, сложена на стената или вградена

Този тип дъски за гладене стават много популярни в днешно време, дизайнът им позволява да бъдат монтирани на стената или на шкаф и когато е необходимо да се използват, просто да се спуснат и да се регулират, те са идеални за малки апартаменти и за хора, които мразят да вдигат дъската за гладене или да я виждат постоянно в ъгъла. Те могат да се монтират в ограничени пространства или в съблекални.

Коя дъска за гладене да изберете - преносима или вградена?

Когато търсите дъска за гладене, трябва да вземете предвид пространството, в което ще се използва, ако искате да можете да пренасяте дъската си за гладене из къщата, преносимата дъска без съмнение е най-добрият вариант, тези дъски се предлагат в два размера и имат различни размери на височината.

Ако от друга страна търсите маса, която можете лесно да съхранявате, трябва да изберете масите за вграждане, важно е да се вземе предвид, че ще са ви необходими някои инструменти за инсталиране на масата. Масата ще бъде фиксирана в горната част, така че когато отворите вратата, да можете да я спуснете без усилие.

Височина на дъската за гладене

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че идеалната височина за гладене в изправено положение е дъската за гладене да е на нивото на бедрата.Ако имате вградена дъска за гладене, трябва да я регулирате така, че всеки път, когато я използвате, да имате тази височина. Ако обичате да гладите в седнало положение, използвайте преносима дъска за гладене, която може да се регулира, като не забравяте, че трябва да се чувствате удобно, гърбът ви трябва да е изправен и така ще избегнете наранявания.

Тегло на дъската за гладене

В миналото дъските за гладене бяха изработени от дърво, което ги правеше много тежки, но по-късно бяха заменени с метални мрежести опори, които са по-леки и не задържат парата.

Здравина на дъската за гладене

Много е важно дъските за гладене да са здрави и безопасни, за да не се срутват при гладене. За да се премахнат гънките по дрехите, е необходимо да имате стабилна дъска за гладене, която да улеснява гладенето и да предотвратява всякакви инциденти.

Съвети за избор на дъска за гладене

За да си купите добра дъска за гладене, е препоръчително да анализирате следните характеристики: Tabla

Размер

Очаква се таблото да бъде с малък размер, така че да се побира във всяко пространство в шкаф или да се подпира на стена.

Съществуват и висящи дъски, а има дори такива, които са толкова преносими, че са подходящи за пътници или за най-тесните пространства.

Освен размера се взема предвид и теглото; много от тях са изработени от стоманени или дървени части, което променя обема и влияе върху лесното боравене с тях.

Адаптивност

Сгъваемите маси са най-често срещаните, тъй като са с регулируема височина и осигуряват подходяща работна повърхност. Що се отнася до крачетата, най-добре е те да са широко отварящи се, което ще ги направи по-солидни.

Материали и покрития

Дебелото покритие ще помогне на ютията да се плъзга и да завърши по-добре дрехите; по същия начин, когато основната структура е метална, тя ще върне топлината към дрехата от долната част, за да се намали времето за гладене.

Дървените дъски за гладене са здрави, но по-тежки и са склонни да задържат топлина; най-добре е плоската страна да има отвори, за да се стимулира вентилацията и циркулацията на топлината, както и покритията на дъските за гладене да са от подходящи материи за по-ефективно гладене.

Опори за ютия

Въпреки че може да не изглежда така, ютията може да е по-тежка от самата дъска за гладене, но повърхността трябва да може да я поддържа без неудобство.

Обикновено в единия край е разположена подложката за желязо, зона, предназначена за поставяне на уреда, когато не се използва, на безопасно и стабилно място за уреда.

Технически характеристики

Това са основните данни за масата, сред които производителят подчертава височината, рамката, производствения елемент, дължината на повърхността, адаптивността и, разбира се, цената; характеристики, които основно определят коя от тях е най-изгодна за вас.

Екстри за дъска за гладене

Този артикул се развива с времето, като се добавят все повече и повече аксесоари, които улесняват работата и подобряват резултатите. Има три допълнителни функции, които не можете да пропуснете.

Аксесоар за ръкав:

За гладене на ръкави или малки дрехи можете да прибегнете до малката дъска, дълга около 2 фута и широка от 6 до 8 инча, тези дъски са прикрепени към основната маса и са идеални за използване при нужда.

Рафт за окачване:

Прикрепен към широкия край на масата, той има формата на скара и се използва за окачване на току-що изгладената дреха.

Кука за съхранение или органайзер:

Тази кука ви позволява да съхранявате всички инструменти за гладене заедно, тя е идеална за поддържане на всичко организирано.

Колко ще струва дъската за гладене?

Що се отнася до разходите, цените варират в широк диапазон, като най-евтините модели могат да струват малко над 8 евро, но най-скъпите могат да струват над 200 евро. Всичко зависи от спецификациите, които търсите, от размера и качеството. Една добра маса за гладене може да струва около 30 евро.

Препоръчителни температури на гладене

Може би вече ви се е случвало да гладите тънка материя, която изгаря. Това може да се коригира, ако се научите да използвате различните температурни нива. Обикновено етикетите на дрехите посочват степента, на която трябва да се излага тъканта. Ако не разполагате с него, можете да използвате този трик. Вземете памучен плат и го поставете върху тънката тъкан, която искате да изгладите, прекарайте ютията през памучния плат и веднага проверете тъканта отдолу. С повтарянето на този процес ще можете да гладите фините тъкани без проблеми.

Тъкан - Температура (F / C)

Ленено бельо 445°F / 227°C

Памук 400°F / 204°C

Найлон 275°F / 135°C

Вълна 300°F / 140°C

Коприна 300°F / 140°C

Съвети за гладене

Поставете дъската за гладене направо:

Уверете се, че дъската за гладене е здраво закрепена в права линия.

Използвайте чиста основа:

Проверете дали дъската за гладене и ютията са чисти, ако не са, използвайте сода за хляб с вода и сменете покритието на дъската за гладене, не забравяйте винаги да тествате ютията върху стар плат, за да проверите дали не прави петна по тъканта.

Проверка на тъканта:

Преди да започнете гладенето, трябва да проверите дали дрехите са чисти и без петна, в противен случай топлината само ще задълбочи замърсяването на тъканта.

Проверете правилната температура за гладене на дрехите:

Както беше споменато по-горе, важно е да проверите температурата, при която трябва да се глади всяка дреха. Подредете дрехите от ниска към висока температура и следете внимателно температурата на ютията.

Поръсете нишесте за упорити гънки

Нишестето е идеално за изглаждане на упорити гънки, просто поръсете малко преди гладене и сте готови.

Отворете джобовете:

Отворете джобовете, за да не се намачкат още повече при гладене на дрехата.

Гладене на маншети, яки и подгъви от обратната страна:

За да избегнете издуване на тези части на дрехата, просто ги обърнете наобратно и ги изгладете първо от обратната страна, след което нанесете малко нишесте и изгладете от лицевата страна.

Гладете първо обратната страна

За предпочитане е да гладите деликатните дрехи първо от обратната страна, тъй като това ще ви позволи да премахнете гънките, като същевременно се грижите за тъканта.

Изгладете средния шев, за да придадете професионален вид на официалните панталони

Просто притиснете крачола на панталона надолу, така че двата странични шева да се допират. Поставете крака плоски върху масата и го изгладете, като не забравяте да намалите натиска върху шевовете.

Изсушете дрехите добре и оставете гравитацията да поеме част от товара

Окачете дрехите направо, за да избегнете гънки, ако използвате сушилня, веднага след приключване на цикъла сгънете дрехите, за да избегнете гънки. Ако дрехите имат много гънки, просто ги напръскайте с малко вода.

Източване на излишната вода от резервоара:

Когато приключите с гладенето, източете излишната вода, за да избегнете образуването на котлен камък или ръжда по ютията. Можете също така да използвате функцията за почистване от котлен камък, просто поставете ютията в мивката и натиснете и задръжте бутона за почистване от котлен камък за 2 секунди, като премахването на котления камък ще отнеме около 30 секунди.