Евтини фонтани за домашни любимци

mejores-fuentes-para-mascotas

Едно от нещата, които най-много ме притесняваха, когато имах домашни любимци, беше, че трябваше да ги оставям сами, когато напусках къщата, и въпреки че бях много предпазлива и оставях достатъчно храна и вода, винаги намирах контейнерите им празни, затова реших да купя най-добрия фонтан за домашни любимци.

Тези фонтани улесниха нещата, тъй като са подходящи както за кучета, така и за котки, което ме устройва, а освен това те винаги ще намират чиста, прясна вода, която обичат и която ги хидратира през целия ден.

Най-добрите фонтани за домашни любимци

Кой е най-добрият фонтан за домашни любимци?

За да изберете най-добрата чешма за домашни любимци, трябва да вземете предвид различни фактори, сред които е размерът на животните, тъй като чешма за големи кучета няма да е същата като тази, която ще се използва само от котка.

Освен това трябва да разгледате и материала, от който е направен, винаги трябва да избирате фонтан за вода , който е много устойчив, тъй като това е нещо, което вашият домашен любимец ще използва през цялото време, също така е удобно, че е лесен за почистване.

За да можете да вземете вкъщи най-добрата опция, създадох сравнение с опции, които ме накараха да се побъркам заради техния дизайн, добро качество и достъпна цена.

Ето най-добрите фонтани за домашни любимци:

1. фонтан за домашни любимци Drinkwell PetSafe

Изработен от хигиенична керамика

3182I2qjSPL

КУПИ СЕГА

Важно е домашните ви любимци да имат прясна вода през целия ден, така че този диспенсър за вода ще ви бъде полезен, особено ако имате възрастни кучета или котки, тъй като е висок и за тях е по-лесно да го достигнат.

Той има филтър с дървени въглища , който предотвратява появата на мухъл и бактерии, които могат да повлияят на здравето ви.

2. фонтан за домашни любимци EVERSWEET PETKIT

Със сигнализация за ниско ниво на водата

01GmVhVRioL

КУПИ СЕГА

Добрият фонтан ще гарантира, че вашият домашен любимец може да пие повече вода, тъй като винаги ще има достъп до нея, а диспенсър като този на марката PETKIT е един от най-добрите, които ще намерите на пазара.

Тя има тих мотор , който ще е подходящ за тревожни котки, тъй като няма да ги плаши, докато свикнат да пият вода от новата си чешма.

3. Fresh&Clear Catit Pet Fountain

вместимост 2 литра

41Utej47CML

КУПИ СЕГА

Котките могат да бъдат доста капризни, когато става въпрос за храна и вода, така че осигуряването на максимално удобство за тях е чудесна идея, за да бъдат щастливи, което можете да постигнете с този диспенсър за вода , който, благодарение на преносимия си размер, можете да вземете със себе си по време на пътуване.

Тъй като е изработен от неръждаема стомана , той възпрепятства развитието на бактерии, като по този начин се грижи за вашето здраве.

4. Фонтан за домашни любимци W25 HONEYGUARIDAN

С интелигентна система

41wHtAIKgfL

КУПИ СЕГА

Можете ли да си представите фонтан за вода , който се активира автоматично, когато открие вашия домашен любимец? С този диспенсър това е възможно, тъй като той има интелигентна система, която ще подава вода на вашите котки или кучета, когато те се намират на разстояние до 1,5 метра, благодарение на инфрачервените си сензори.

Освен това има опция за постоянна циркулация на водата и енергоспестяващо устройство.

5. VBESTLIFE автоматичен фонтан за домашни любимци

С филтър с активен въглен

41csnN-ahyL

КУПИ СЕГА

Ако искате фонтан, който е евтин и с отлично качество, това ще бъде чудесен вариант да изберете, тъй като има много удобен дизайн за вашия домашен любимец, в допълнение към трите си режима на работа, тиха вода, режим фонтан и режим водопад.

Този пластмасов фонтан е снабден с въглероден филтър, който поддържа водата чиста, избягвайки лоши миризми и вкусове.

Какво представлява фонтанът за домашни любимци?

Ако не сте знаели за фонтаните за домашни любимци и не знаете по какво се различават от фонтаните за пиене, които имате вкъщи, трябва да знаете, че това са електрически фонтани за пиене , които с помощта на двигател поддържат водата в движение, така че тя е винаги прясна и ще избегнете болести при вашите домашни любимци.

Тези фонтани се отличават с това, че имат филтри, сред които може да има филтър за пяна или въглероден филтър, които елиминират и предотвратяват образуването на бактерии, оставяйки по-чиста вода за вашите кучета и котки.

Видове автоматични фонтани за домашни любимци

Преди да изберете фонтан за домашните си любимци, трябва да изберете кой тип е най-подходящ за това, което търсите, тъй като те могат да бъдат електрически или гравитачни. Въпреки това трябва да знаете кои са точните видове фонтани за домашни любимци и те са:

Гравитационни фонтани:

Този тип фонтани се различават от моторизираните модели, тъй като те работят с педал и когато животното го натисне, той изпуска водата, която се намира вътре.

Недостатъкът на този тип фонтан е, че водата не циркулира, но е по-евтин вариант на електрически модел и ще може да работи без захранване.

Електрически фонтани за вода:

От друга страна, има фонтани, които работят на ток и поддържат циркулацията на водата, което е изключително удобно за поддържане на прохладата.

Тези фонтани, в зависимост от модела, могат да имат функции като регулируем контрол на дебита и различни режими, които ще ви позволят да пестите енергия или да ги накарате да работят автоматично .

Защо трябва да си купя фонтан за домашни любимци?

Ако домашните ви любимци са като моите, те вероятно обичат, когато чинията им се пълни с вода, а това може да се случва по няколко пъти на ден, така че закупуването на фонтан за домашни любимци не е безумна идея.

Тези чешми могат да съхраняват голямо количество вода и ще направят времето за пиене по-динамично, като ги направят добре хидратирани, което ще се отрази благоприятно на здравето им.

Освен това, тъй като са изработени от материали като керамика, неръждаема стомана и месинг, те възпрепятстват развитието на бактерии и придружени от филтър, поддържат водата много чиста.

От какво е направен един добър фонтан за домашни любимци?

Най-добрите фонтани за домашни любимци са изработени от материали, които не са токсични за животните, не стимулират производството на гъбички и бактерии и поддържат водата свежа:

Пластмасови фонтани:

Фонтан от пластмаса е чудесен вариант, ако търсите нещо икономично и лесно за поддържане на чистота, но от друга страна, това е материал, който има склонност към напукване и може да съдържа бактерии, така че трябва да вземете това предвид, преди да изберете такъв.

Чаши от неръждаема стомана:

Тези чаши не са толкова леки, което ги прави по-малко практични за пренасяне, но са с отлично качество, тъй като предотвратяват появата на ръжда, която може да причини здравословни проблеми на нашите космати приятели.

Керамични купички:

Керамиката е отличен материал за тези купички, тъй като е чиста и не реагира на киселинността на водата, така че е много безопасна за вашите домашни любимци. От друга страна, не се препоръчва за непокорни кучета или котки, тъй като е доста крехка и може лесно да се счупи.

Функции, които трябва да се търсят във фонтан за домашни любимци

Ако сте готови да си вземете куче или котка или вече имате домашни любимци у дома, най-добре е да им осигурите най-добрите условия, особено що се отнася до храната и водата, тъй като това е от съществено значение за тяхното отлично здраве.

Можете да намерите добър фонтан за вода, ако обърнете внимание на следните характеристики:

Размер:

Това е един от най-важните фактори, тъй като всички породи кучета и котки са с различен размер и въпреки че е добре домашните любимци да се хидратират, фонтан за пиене, който е твърде голям за малко кученце, също не е идеален, тъй като в него дълго време ще циркулира една и съща вода.

Ето защо трябва да поставите чешма за пиене с капацитет , който е достатъчен за размера на животното.

Филтри за фонтани:

Трябва да вземете предвид вида на филтъра, с който разполага фонтанът, тъй като именно той ще поддържа водата пречистена, като най-препоръчително е той да е сменяем филтър, като по този начин, когато изтече срокът му на експлоатация, ще можете да го смените с нов.

Лесно почистване:

Нашите домашни любимци винаги заслужават най-доброто, така че тяхната хранилка и купичка за вода трябва винаги да са чисти, а при фонтаните ще помогне много, ако са лесни за почистване, изработени от материали като керамика.

Външен вид:

Въпреки че външният вид е важен, най-добре е да търсите фонтан за пиене, който действително работи, а не е просто реквизит. Можете да потърсите съответстващ модел с корито, така ще имате еднакъв стил и в двата модела.

За употреба на закрито или на открито:

Повечето от тези фонтани са предназначени за работа на закрито поради факта, че са електрически и могат да се повредят при контакт с дъжд. От друга страна, има и модели, които се задвижват с педали и могат да се използват на открито.

Може да се мие в съдомиялна машина:

Много от тези фонтани имат контейнери, които можете да измиете в съдомиялната машина, което прави почистването им още по-лесно и благодарение на действието на сапуна и горещата вода те ще останат напълно чисти от бактерии.

Устойчив на накланяне:

Много от нашите кучета и котки могат да бъдат доста непокорни и ако и вашият случай е такъв, вероятно вече сте имали инцидент с купата за вода, която се е преобръщала и е оставяла истинска бъркотия.

Идеално е да потърсите модел, който да подкрепя по-буйните и игриви характери на домашните ви любимци, така че да е противоударна и да нямате повече катастрофи у дома.